• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Бектестване

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Бектестване

+ Отговор в тема
    Страница 17 от 25 ПървиПърви Предишно ... 7 15 16 17 18 19 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 161 до 170 от общо 242
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 13-12-2020 16:04 #161 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Шесте бота сборно от началото на годината са на 190% спрямо депозита от 01.01.2020 г. - това не е очаквано, а реално постигнато
      Звучи добре ако може да се обобщо като средно годишно, всъщност дори да е по-малко като възращаемост не е проблем ако държи през годините. Има ли достатъчна корелация между бактеста и това, което се е случило тази година? Колко е разликата?

Моя ръчен план (ще карам по спомени за не ровя сега из безброй файлове) е базиран на търговия с р:р 1:1, динамичен стоп, фиксирани стоп и лимит. Имам средно 1,5 сделки в работен ден. Резултата при 2% риск на сделка и макс ДД 24% е 309% средно за последните 10 години. Последните 6 месеца работя по ъпгрейд, който е ще готов за идната година. Ако използваме този пример много ли са 6месеца? Колко по-бързо ще се справя ако програмирам всяка идея която имам? И колко ще са читави идеите, които ще пробвам на фона на тези, които се оформят с реална търговия? Разликата е че идеите на база опит и гледане на графики позволяват повече гъвкавост в правилата и по-лесно прилагане на комбинации/типове филтри.
      Ако реша само една дреболия да променя може да ми струва седмици и дори месеци разправи докато направя код-а да работи, да го тествам че наистина работи и т.н. Аз за това време ще съм тествал идеята ръчно вероятно по-бързо дори.

Капитала, който се спомена по-горе се използва на 100%, защо тогава би ми трбявало да мога да търгувам с 10 системи и 25 инструмента? Защо би ми трбявало и да търгувам 24часа като за няколко часа през деня в хубавото време за търговия капитала работи почти постоянно?

И се пак тези последни промени които правя са ми последните и следващата стъпка е да се автоматизира процеса, не че вярвам особено много че ще постигна същите или близки резултати, но не обичам да се пускам по течението само, трябва да се чопли и ъпгрейдва бизнеса постоянно.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

2. Следните 9 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Нерегистриран (9)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 13-12-2020 16:16 #162 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението

Капитала, който се спомена по-горе се използва на 100%, защо тогава би ми трбявало да мога да търгувам с 10 системи и 25 инструмента? Защо би ми трбявало и да търгувам 24часа като за няколко часа през деня в хубавото време за търговия капитала работи почти постоянно?
      Е как защо, за диверсификация на риска, дроудауна.Казано по друг начин, за повече стабилност и печалба за сметка на по-нисък и кратък дроудаун.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

5. Следните 4 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (13-12-2020), Нерегистриран (3)

6. 13-12-2020 16:30 #163 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Е как защо, за диверсификация на риска, дроудауна.Казано по друг начин, за повече стабилност и печалба за сметка на по-нисък и кратък дроудаун.
      На теория да, на практика получава ли се? Когато търгуваш с 2% риск и ДД те устройва реално няма много място за диверсификация с 1:30. Трябват повече сделки, отиваме на малък фрейм, там пък стопа става по-малък....в крайна сметка същата работа.
      Аз търгувам 3 инструмента от мейджърите и имам проблем да си харесам допълнителни, следователно не ми допада особено и идеята да сваля риска наполовина за да добавя още 3 в търсене на някаква хипотетична диверсификация.

В общия случай това е свързано и с тотална промяна на плана каквато трябва да съм луд да направя в момента... От теорията съм крайно впечатлен, обаче от някакви обективни резултати не бих казал. Даже ако трябва да съм честен скоро не бях чувал за резултати като тези на minkov.

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

7. Следните 2 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (13-12-2020), Нерегистриран (1)

8. 13-12-2020 17:29 #164 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 963
      Благодарили са му 45 409 Пъти в
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      На теория да, на практика получава ли се? Когато търгуваш с 2% риск и ДД те устройва реално няма много място за диверсификация с 1:30. Трябват повече сделки, отиваме на малък фрейм, там пък стопа става по-малък....в крайна сметка същата работа.
      Аз търгувам 3 инструмента от мейджърите и имам проблем да си харесам допълнителни, следователно не ми допада особено и идеята да сваля риска наполовина за да добавя още 3 в търсене на някаква хипотетична диверсификация.

В общия случай това е свързано и с тотална промяна на плана каквато трябва да съм луд да направя в момента... От теорията съм крайно впечатлен, обаче от някакви обективни резултати не бих казал. Даже ако трябва да съм честен скоро не бях чувал за резултати като тези на minkov.
      Е какво им е впечатляащото на моите резултати - всеки бот (или всяка система) прави 30% за тази година - не мисля, че е много, въпреки, че то не е баш така, щото една прави повече, друга по-малко, трета още по-малко, но средно е прилично.
      Дали има корелация с теста - ами ПМО-то на повечето системи за тази година е по-голямо от среедното за 5-6 години от теста. На някои е по-малко. В общи линии е близо до тестовете.
      Диверсификацията никак не е хипотетична.
      Няма теория тука, моето е на практика.
      Знам, че една година е малко, ама няма как да е повече на реал, догодина ще са две - ще видим как ще е.
      При шест системи с различна логика всяка от тях, на 4 валутни двойки (и аз не търгувам много двойки) шанса всички да изпаднат едновременно в ДД е практически никакъв.
      Поне на тестовете доколкото съм ги сравнявал се застъпват в част от времето ДД на някои системи, но никога не са изцяло едновременно.

Ако реша само една дреболия да променя може да ми струва седмици и дори месеци разправи докато направя код-а да работи, да го тествам че наистина работи и т.н. Аз за това време ще съм тествал идеята ръчно вероятно по-бързо дори.
      Това с месеците за промяна на бота е само твое виждане. Не виждам повече от час-два работа за една промяна.

На въпроса ти колко време трябва за направата на един бот - много по-малко от направата на ръчна система.
      Принципно ако имаш идея с едж става буквално за дни - час-два за кода, 2-3-4-5 дена тестове и оптимизации (може и повече) и после 2-3 дена за програмиране на окончателния бот (ММ, защити и т.н. - тези работи ги правя чак когато съм убеден, че има хляб в идеята, защото без тях тестовете стават много по-бързо) после пак няколко дни тестове и оптимизации и готово.
      Да кажем, че ако не се напъваш много за месец можеш да имаш готов бот, да не казвам, че може паралелно да се работи по няколко проекта, особено ако имаш свободни компютри за тестовете, щото то докато върви теста и особено оптимизацията можеш да се занимаваш с друг проект (е и кафе можеш да пиеш естествено)
      Принципно най-ценното на система с бот не е точноста, не е това, че си работи сама, а е това, че можеш да автоматизираш оптимизацията и наистина да търгуваш с най-добрите параметри.
      100, няма никакъв начин да ме убедиш, че твоята система работи с най-добрите параметри. Тя може и с тях да работи, ама ти няма как да знаеш дали е така - това може да се установи само с автоматизиран процес на оптимизация. За ръчна оптимизация един живот няма да ти стигне.

Сега последно ти го обяснявам и после вече няма да се опитвам да посоча накъде е светлината:

Представи си че нямаш никаква представа как се умножават числа.
      Обаче трябва да умножиш две примерно шестцифрени числа.
      Значи трябва да се научиш.
      Как ще се научиш по-лесно - по лесно е да се научиш как се прави с калкулатор или ексел, или е по-лесно да се научиш да го правиш на ръка.
      И кога ще си по-сигурен в резултата, даже да приемем, че знаеш и двата начина. Би ли се наел да го направиш на ръка?
      Горе долу това е разликата между автоматизираната и ръчната търговия с обективно формулирана система.
      Няма начин при ръчни тестове да си убеден, че си постигнал най-доброто.

Пак да кажа - важното нещо е да намериш система с ЕДЖ, а как е по добре да я търгуваш не мисля, че има смисъл да се коментира.

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

9. Следните 16 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Emil Enchev (13-12-2020), Нерегистриран (14), K_W (13-12-2020)

10. 13-12-2020 19:41 #165 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Няма начин при ръчни тестове да си убеден, че си постигнал най-доброто.
      Не ме итнересува това вече, знаеш ли защо? Ще търгувам 80% от най-доброто малко повече време и ще имам същите резултати. А докато стигнеш до там да имаш изобщо възможността да търгуваш нещо стабилно така или иначе са минали доста години. Излишно е да се търси ултимативната система, защото никога няма да ти плати загубеното време. Златната среда е истината, правиш нещо на 90% и го търгуваш на 100%. Последните проценти са най-трудни за постигане и просто не си струва в един момент.
      Пак да кажа - важното нещо е да намериш система с ЕДЖ, а как е по добре да я търгуваш не мисля, че има смисъл да се коментира.
      Ей точно намирането на едж твърдя, че се случва съвсем различно по единия и другия начин. Никой не може да ме убеди как ще имаш същите идеи ако не гледаш графики. И също тия роботи където са готови и измислени за 5 дена просто са крайно елементарни и реално не стават за нищо. Всъщност това е проблема на 99% от роботите - логиката им е буквално на ниво първи клас и се разчита едва ли не на един индикатор, 2 произволни филтъра и само цифри. Ти можеш да си оптимизираш колкото искаш, но ако концепцията е прекалено елементарна то всичко е безсмислено. Реално затова и толкова лесно ви изглежда, че стават тестовете. Една промяна на моя план ще иска многослойно описание на визуални елементи, което ще има да го мислиш, правиш и тестваш далеч повече от 5дена. И всяка промяна може да иска пак същото. Не се интересувам само от разлики тип да увеличим р:р от 1:1 на 1:1,1, това че можеш супер лесно да правиш такива тестове е супер, но е само малка част от целия пъзел.
      Едно време и аз съм програмирал няколко години, ясен ми е пътя на логиката без да има значение какъв е езика в случая, това което правя и променям ръчно иска прекалено много мислене и описание просто.
      А дали си струва или не? По назад съм споделил какво постигам ръчно, има ли някой с робот да постига нещо подобно като краен резултат? По прицнип в предвид неограничените възможности на автоматизацията, същност се очаква нещо чувствително по-добро дори...

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

11. Следните 12 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

gambletrade (13-12-2020), ndimitrov73 (13-12-2020), Нерегистриран (9), minkov (13-12-2020)

12. 13-12-2020 20:32 #166 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 963
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Не ме итнересува това вече, знаеш ли защо? Ще търгувам 80% от най-доброто малко повече време и ще имам същите резултати. А докато стигнеш до там да имаш изобщо възможността да търгуваш нещо стабилно така или иначе са минали доста години. Излишно е да се търси ултимативната система, защото никога няма да ти плати загубеното време. Златната среда е истината, правиш нещо на 90% и го търгуваш на 100%. Последните проценти са най-трудни за постигане и просто не си струва в един момент.

Ей точно намирането на едж твърдя, че се случва съвсем различно по единия и другия начин. Никой не може да ме убеди как ще имаш същите идеи ако не гледаш графики. И също тия роботи където са готови и измислени за 5 дена просто са крайно елементарни и реално не стават за нищо. Всъщност това е проблема на 99% от роботите - логиката им е буквално на ниво първи клас и се разчита едва ли не на един индикатор, 2 произволни филтъра и само цифри. Ти можеш да си оптимизираш колкото искаш, но ако концепцията е прекалено елементарна то всичко е безсмислено. Реално затова и толкова лесно ви изглежда, че стават тестовете. Една промяна на моя план ще иска многослойно описание на визуални елементи, което ще има да го мислиш, правиш и тестваш далеч повече от 5дена. И всяка промяна може да иска пак същото. Не се интересувам само от разлики тип да увеличим р:р от 1:1 на 1:1,1, това че можеш супер лесно да правиш такива тестове е супер, но е само малка част от целия пъзел.
      Едно време и аз съм програмирал няколко години, ясен ми е пътя на логиката без да има значение какъв е езика в случая, това което правя и променям ръчно иска прекалено много мислене и описание просто.
      А дали си струва или не? По назад съм споделил какво постигам ръчно, има ли някой с робот да постига нещо подобно като краен резултат? По прицнип в предвид неограничените възможности на автоматизацията, същност се очаква нещо чувствително по-добро дори...
      Дето се казва що да е просто, като можем да си го направим сложно.
      Стига с това гледане на графики.
      Ако правиш ботове реално гледаш доста повече графики, че дето се вика може и по десетина пъти една и съща да я гледаш, че и повече пъти понякога.

А какво значение има дали е сложно или просто?
      Не казвам, че сложното е лошо, ама ако има нещо просто и работи добре, що трябва да го правим сложно?

И също тия роботи където са готови и измислени за 5 дена просто са крайно елементарни и реално не стават за нищо.
      Това много елементарно разсъждение. Не четеш внимателно. Казах, че един бот се прави за толкова време. А идеята вложена в робота може да ти се върти в главата и от години, никъде не съм казал, че с празна глава сядам сега да мисля бот и след пет и главата ми пълна и бота готов.
      Поне аз, за да стигна до идея, че нещо става за бот изследвам хипотези и митове, които съм натрупал от опита си през годините.
      Преди доста години започнах с прости хипотези - примерно работи ли мита за пин-бара, доджито, релси, кога работи, кога не работи, може ли да се комбинира едното с другото, после започнах да търся зависимости от барови поредици (патерни), пак кое работи, кога работи, после добавих фибоначи и пивот нива и т.н. става все по-сложно.
      Това дето ще се направи бот с един индикатор и 2 филтъра и той ще тръгне да работи няма как да стане.
      От шесте бота, които работят в момента само в два има въобще индикатор - едни от малкото работещи до някъде индикатори са болинджър и Келтнер ченъл - аз само тях ползвам.
      И имам един бот който работи само с 3 РСИ-та - без никакви филтри и други работи - само РСИ - това и аз съм впечатлен, че работи, обаче е факт, че работи и то добре.

Влезте в света на онлайн търговията и печелившите транзакции с ИнстаФорекс.

13. Следните 7 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

ndimitrov73 (14-12-2020), Emil Enchev (14-12-2020), Нерегистриран (5)

14. 14-12-2020 09:03 #167 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Това много елементарно разсъждение. Не четеш внимателно. Казах, че един бот се прави за толкова време
      Няма как да се прави за толкова време ако идеята му е по-комплексна. Това което се прави по-бързо са някакви generic еднопластови идеи.
      Какво вече спомемах в много бизнеси/производства човешката ръка и ум са все още незаменими, в трейдинга е същото просто не го виждаш тъй като нещата са ти се завъртели прекалено бързо към автоматизацията. Аз от кажи речи всеки фен робот чувам, как основната разлика била че робота търгува обективно, а аз ръчно субективно и нямало друга опция едва ли не. Какво да отговоря на това? Докато убедя някого в противното и ми свършват силите и желанието за по-нататъчна дискусия и доказване какви са предимствата на ръчния трейдинг.

Робота зависи от всяка точка на графиката, всеки тик, всяка разлика дали нещо е сигнал или не за 0,1 пипса примерно, от тотално безсмислени неща, които няма как да програмираш. Аз не завися от тези неща и го права по обективен начин, защото не ги виждам тези 0,1 пипса. Тези 0,1 пипса могат да значат че робота ще прескочи сигнал и ще вземе следващия примерно. Ситуацията може да изглежда крайно смешна на графиката, но за робота не е смешна. Това е само една от причините, защо супер трудно автоматизирано се постига същата успеваемост. А списъка с подобен род проблеми е супер дълъг. От контактите ми с успешни трейдъри нито един не иска да чуе за автоматизация на ниво домашен трейдинг с довода, че е почти невъзможно да се постигне дългосрочно оцеляване, а работата какво и аз твърдя е прекалено много и постоянно се искат доработки. Идеята че просто ще атоматизираш нещо градено с години и комплексно и ще печелиш спокойно е крайно наивна. Реалността е че ще го автоматизираш и ще се чудиш защо не дава същите резултати докато разбереш че 20% от сделките са различни поради някакви несъществуващи за човешкото око причини. Това е истински случай между другото.

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

15. Следните 9 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (14-12-2020), Нерегистриран (7), ndimitrov73 (14-12-2020)

16. 14-12-2020 09:17 #168 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 963
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Няма как да се прави за толкова време ако идеята му е по-комплексна. Това което се прави по-бързо са някакви generic еднопластови идеи.
      Какво вече спомемах в много бизнеси/производства човешката ръка и ум са все още незаменими, в трейдинга е същото просто не го виждаш тъй като нещата са ти се завъртели прекалено бързо към автоматизацията. Аз от кажи речи всеки фен робот чувам, как основната разлика била че робота търгува обективно, а аз ръчно субективно и нямало друга опция едва ли не. Какво да отговоря на това? Докато убедя някого в противното и ми свършват силите и желанието за по-нататъчна дискусия и доказване какви са предимствата на ръчния трейдинг.

Робота зависи от всяка точка на графиката, всеки тик, всяка разлика дали нещо е сигнал или не за 0,1 пипса примерно, от тотално безсмислени неща, които няма как да програмираш. Аз не завися от тези неща и го права по обективен начин, защото не ги виждам тези 0,1 пипса. Тези 0,1 пипса могат да значат че робота ще прескочи сигнал и ще вземе следващия примерно. Ситуацията може да изглежда крайно смешна на графиката, но за робота не е смешна. Това е само една от причините, защо супер трудно автоматизирано се постига същата успеваемост. А списъка с подобен род проблеми е супер дълъг. От контактите ми с успешни трейдъри нито един не иска да чуе за автоматизация на ниво домашен трейдинг с довода, че е почти невъзможно да се постигне дългосрочно оцеляване, а работата какво и аз твърдя е прекалено много и постоянно се искат доработки. Идеята че просто ще атоматизираш нещо градено с години и комплексно и ще печелиш спокойно е крайно наивна. Реалността е че ще го автоматизираш и ще се чудиш защо не дава същите резултати докато разбереш че 20% от сделките са различни поради някакви несъществуващи за човешкото око причини. Това е истински случай между другото.
      Предполагам, че преди 4-5 хил. години, този дето е решил да предложи да сложат колела на дървените сандъци за пренос на товари, е слушал подобни обяснения. Не виждам какво друго да ти кажа.

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

17. Следните 4 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Emil Enchev (14-12-2020), K_W (14-12-2020), gambletrade (14-12-2020), Нерегистриран (1)

18. 14-12-2020 09:46 #169 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Предполагам, че преди 4-5 хил. години, този дето е решил да предложи да сложат колела на дървените сандъци за пренос на товари, е слушал подобни обяснения. Не виждам какво друго да ти кажа.
      Запознат съм прекрасно с възможностите на атоматизацията, оценям ги разбира се, но не ги намирам достатъчно полезни за да постигна целта си по-бързо и по-лесно. Целта е да правя пари. Каквато е целта и на почти всички тук.
      Това, което не мога да възприема все още е как хората, които ползват роботи виждат само предимствата, а не виждаш недостатъците и до какво водят последните? Или може би няма недостатъци концепцията с роботите? Ако търгувах с роботи и не виждах слабите места бих се притеснявал.

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

19. Следните 5 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

ndimitrov73 (14-12-2020), Нерегистриран (2), minkov (14-12-2020), gambletrade (14-12-2020)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 14-12-2020 12:21 #170 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Запознат съм прекрасно с възможностите на атоматизацията, оценям ги разбира се, но не ги намирам достатъчно полезни за да постигна целта си по-бързо и по-лесно. Целта е да правя пари. Каквато е целта и на почти всички тук.
      Това, което не мога да възприема все още е как хората, които ползват роботи виждат само предимствата, а не виждаш недостатъците и до какво водят последните? Или може би няма недостатъци концепцията с роботите? Ако търгувах с роботи и не виждах слабите места бих се притеснявал.
      Аз търгувам от 2012, търгувал съм ръчно през цялото време, работил съм в проп фирми като професионален трейдър, като от сегашното ми ниво на знанеи бих казал, че и аз и цялата фирма са си били пълни аматьори. 2016 започнах да се занимавам с роботи без да знам каквот ои да е било, преди това бях остсанал с впечастление, че с тях предиумно се губят пари и няма печеливши такива. Нищо не разбирах и се захванах по случайност с тях, благодарение на един съфорумник от друг форум, който ме въведе в нещата и доста ми помогна. Първоначално исках от него няколко бота котио да си кача за безплатно сваляне от читатели на сайта ми. Лека полеко навлезнах в нещата и благодарение на роботите и доста четене, вече смятам че наистина съм разбрал как се случвват нещата на пазарите и какво е печелившия трейидинг и същността на нещата . В последните години търгувам ръчно само Инста сметката, като принципно ги нацелвам добре движенията.
      На база този ми опит не мога да се сетя за нито едно предимство на ръчния трейдинг, мъча се да ми хрумне нещо, ама Ц, нищо, нада, 0, най вече от гледна точка на целта която споменаваш. Ако ти е скучно или искаш да играше хазарт на пазарите вместо в казино или да се изживяваш като Гордън Геко пред приятелите си и пред огледалото, естествено ръчния трейдинг е по подходящ, но аз бих си ползвал времето за нещо по смислено и приятно.

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

22. Следните 7 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (14-12-2020), Нерегистриран (5), Emil Enchev (14-12-2020)

+ Отговор в тема
    Страница 17 от 25 ПървиПърви Предишно ... 7 15 16 17 18 19 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти