• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Бектестване

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Бектестване

+ Отговор в тема
    Страница 15 от 25 ПървиПърви Предишно ... 5 13 14 15 16 17 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 141 до 150 от общо 242
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 12-12-2020 13:36 #141 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Моля, изберете категория: - Откажи
      K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Аз не искам да губя визуалната връзка с пазара, усещането и логиката. Не искам да си програмирам някаква логика без да имам тази връзка. Просто някой тръгне ли по пътя на автоматизацията винаги се случва така, че му се изменя перспективата за нещата и използваните методи. Когато стане само цифри играта.....не знам.

Как започвате с робот да попитам аз, как стигате до идеята и логиката зад него? Или в частност как се пръква първоначалната идея за логиката?
      Ами тук ти е грешката, според мен, малко егото мисля че идват тези неща. Ти искаш да се доказваш, да си "трейдър", да усещаш и познаваш пазара, така подхранваш егото и възприятията за себе си. При всички ни го има това, особено при ръчно търгуващите, точно както при други сфери. Удовлетврението се получава от това да си си изработил, каквото и там да е, да си прекопал картофите сам примерно. Ама това си малко хоби сектор, тук не се гони продуктивност и ефективност, така не се правят големи пари. Според мен трябва да си изясниш какви са ти крайните цели и да си честен със себе си.

Аз лично искам да правя пари от пазарите и то по честен начин, надигравайки и експлоатирайки пазара (то и тук си има място за его). Забелязал съм, че това става по най-ефективен начин чрез автоматизираните системи, занимавам се с тях от достатъчно време, за да мога да преглътна от егото си и да осъзная, че играта е само цифри и аз реално нищо не разбирам от пазрните движения, колкото и да съм вярвал в това преди години. Правя това което ще ме доведе до най-ефективно и бързо растяща крива, кято ще ми донесе най-много пари. Това правят и повечето хора които се занимават с автоматизация. Затова и Джеф Безос е това кеото е а не е станал просто собственик на квартална книжарница, защото обича да мерише книгите преди лично да ги опакова и достави, от някаква сантиментална гледна точка :dm5:

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

2. Следните 10 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

Emil Enchev (12-12-2020), Нерегистриран (8), minkov (12-12-2020)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 12-12-2020 13:52 #142 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 956
      Благодарили са му 45 409 Пъти в
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Точно това питахм обаче сега ми възниква и друг въпрос... След като принципно можем да заключим, че се ползва нещо много близко до ръчната логика, как се формират в главата тенденциите, на база които е тази логика?
      Какво прави трейдъра ползващ роботи, какво заменя годините ръчна търговия и наблюдаването на графиките наживо?

Хипотетично избираме МА30 и пропдължаваме да добавяме правила докато стане, да но всичко идва без опит с графиките ли? Само чиста математика? Повечето добри идеи се формират без да ги търсиш по скромни мои наблюдения. Търгуваш, виждаш разни неща съзнателно и подсъзнателно и започват да ти се оформят идеи какво би работило и какво не. Ако нямаш този ръчен опит идеите и комбинациите очевидно са неограничени, колкото и теста на някои неща да става по-бързо, то самото количество на идеи, които трбява да се тестват не ми звучи като шорткът.

Повечето преди са тъгували ръчно разбира се, имаш част от опита, но 1-2-5 не знам си колко години по линията да преправяме само ботове....дали вече не е друго всичко? Повечето ботове само като им видя логиката и ми става веднага ясно как са писани...
      Поне аз вървя паралелно. Търгувам от 10 години, някъде преди 8 г. започнах да програмирам ботове с нулев успех, защото много технически работи не ми бяха ясни - какви котировки да ползвам, правила за тестване, критерии за успеваемост и т.н. То тогава и с ръчната търговия бях горе долу на същото ниво.
      С течение на времето се пообразовах малко и от 3-4 години работя сериозно върху ботовете, а от около 2г. имам ботове лайф.
      През цялото време си търгувам и ръчно.
      Смея да твърдя, че имам задълбочени познания в почти всички аспекти на техническия анализ без вълните на Елиът, щото нещо не ме кефят.
      Та тези си познания по технически анализ се опитвам да пренеса в ботовете, които правя.
      В общи линии когато установя, че нещо от техническия анализ работи се опитвам да го направя на бот и да го оптимизирам
      Това с МА30 и деугите работи беше само схематичен пример.
      Аз предпочитам да работя без трхнически индикатори и ползвам основно праис екшън модели, фибоначи и много НЕ хармонични модели, които търгувам и ръчно.
      Не можеш да направиш смислен бот ако нямаш натрупани знания за пазара.
      Самото програмиране е технически въпрос и не е от съществено значение.
      Специално на мен много ми помага и това, че всъщност съм програмист, макар и не много добър и това ме прави независим от други хора на които не се налага да обяснявам идеите си за търговия.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

5. Следните 11 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Emil Enchev (12-12-2020), 100 (12-12-2020), Нерегистриран (7), hanuman (12-12-2020), Bibco (12-12-2020)

6. 12-12-2020 14:07 #143 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      minkov, уверявам те, че егото и сантименталния момент не важат при мен, аз съм в играта за да вадя пари, а не да си чеша егото. Интересува ме само логиката да я има в това, което правя.
      Истината е че колкото и да си дискутираме като му теглим черата в крайна сметка автоматичната търговия никога няма да е като ръчната (и обратното), респективно подхода при събирането и тестването на системата никога няма да е същия. Резултатите също няма да са същите. Абсолютно наивна е идеята, че ще имаш автоматизацията като преимущество и няма да решиш да се възползваш от нея да прави това, което не можеш ръчно. Както и търгувайки ръчно няма да правиш това, което е трудно или невъзможно да се автоматизира.

Понеже темата е за бактест, цялата дискусия тръгна то там, че изразих мнението си, че системата дори и с леки жертви в резултатите трябва да се направи максимално лесна за тест визуално/автоматизирано и минимално зависима от точност на котировките и технически фактори.

Вашият път към света на търговията с ИнстаФорекс.

7. Следните 5 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Нерегистриран (4), minkov (12-12-2020)

8. 12-12-2020 14:43 #144 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Понеже темата е за бактест, цялата дискусия тръгна то там, че изразих мнението си, че системата дори и с леки жертви в резултатите трябва да се направи максимално лесна за тест визуално/автоматизирано и минимално зависима от точност на котировките и технически фактори.
      Аз не мога да видя никакъв смисъл в това. Каквото и да си говорим на пазара всички се конкурираме за едж. Ако нещо е лесно и просто за намиране и търгуване, то няма как да работи, защото пазара ще асимилира еджа му, тъй като много хора ще го открият и опитат да експлоатират. От друга страна всеки едж е доста ценен и жертването му заради нещо елементарно ми се струва пак без смисъл.

Иначе моят процес по намиране на стратегии вече е доста по близък до този по който работят най-печелившите в този бизнес фондове, като Ренесанс. Там работият предимно математици и физици, които търсят зависмости на база математика, статистика и много данни. Именно данните са ключа. Рей Далио със неговият фонд, прави подобни неща, като той изучва всички кризи за столетия назад, пак предимно дата е замесена. Не знам има ли някой трейдър в смисълат който ние влагаме, който да работи на тези места. Тиковата история реално е най-ценното и смислено нещо което може да използваме.:frost:

Влезте в света на онлайн търговията и печелившите транзакции с ИнстаФорекс.

9. Следните 7 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (12-12-2020), Emil Enchev (12-12-2020), Нерегистриран (5)

10. 12-12-2020 15:25 #145 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 956
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      100, имаш мисленето на успешен занаятчия
      Един занаятчия, ако си разбира от занаята ще изкарва добри пари, но толкова, никога няма да изкара много добри пари.
      Просто и ясно - промишлената дейност винаги е по-рентабилна от занаятчийското производство, въпреки, занаятчийските изделия обикновено са малко по-качествени, никога няма да постигнат същата рентабилност като масовото производство
      Или както ти кзва К_В, ти явно искаш сам да си опаковаш книгите и си убеден, че няма начин някой да го свърши по-добре от теб.
      Ако имаш една книжарница, ще знаеш всичко което се случва в нея и вероятно ще печелиш прилично.
      Ако имаш 10 книжарници хал хабер няма да имаш какво става във всяка една поотделно, но със сигурност ще печелиш много повече

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

11. Следните 4 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Emil Enchev (12-12-2020), gambletrade (12-12-2020), Bibco (12-12-2020), K_W (12-12-2020)

12. 12-12-2020 16:46 #146 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Bibco
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Bibco не е на линия
      Централна банка
      Polos

Bibco е отвъд представите Bibco е отвъд представите Bibco е отвъд представите Bibco е отвъд представите Bibco е отвъд представите Bibco е отвъд представите Bibco е отвъд представите Bibco е отвъд представите Bibco е отвъд представите Bibco е отвъд представите Bibco е отвъд представите Аватара на Bibco
      Град
      Монреал, Канада
      Начислени плащания
      13,906.73 USD
      Благодарности
      6 639
      Благодарили са му 22 678 Пъти в
      7 994 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      С течение на времето се пообразовах малко и от 3-4 години работя сериозно върху ботовете, а от около 2г. имам ботове лайф.
      През цялото време си търгувам и ръчно.
      Смея да твърдя, че имам задълбочени познания в почти всички аспекти на техническия анализ без вълните на Елиът, щото нещо не ме кефят.
      Та тези си познания по технически анализ се опитвам да пренеса в ботовете, които правя.
      Все едно аз съм го написал.
      Но в моя случай става дума само за един бот, който мина през поне десетина модификации за тези две години.
      За да се работи успешно на пазара Форекс, е необходимо да се знаят и ясно да се изпълняват само няколко прости правила.
      Но, за да се научат тези правила и правилно да се прилагат, трябват години…

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

13. Следните 5 потребители изказват благодарности на Bibco за полезния пост:

minkov (12-12-2020), K_W (12-12-2020), Нерегистриран (3)

14. 13-12-2020 10:51 #147 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      100, имаш мисленето на успешен занаятчия
      Един занаятчия, ако си разбира от занаята ще изкарва добри пари, но толкова, никога няма да изкара много добри пари.
      Да, но иронията е че всъщност в реалния живот имам масово производство. И ми е ясно къде се ползва автоматизация и къде не, т.е. много процедури е задължително да се правят ръчно, защото иначе не е рентабилно, не в пари, а спрямо качеството.
      През същата призма гледам трейдинга вече 10години и виждам точно същите признаци, които ми се струва, че други хора явно не искат да ги видят умишлено.

Атоматизацията не е граала, ако можем да сравним резултати вярвам ще стане по-ясно дали сравняваме ябълки и портокали всъщност. Има ли желание някой с автоматизирана система да сравним резутатите и потенциала средно годишно?

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

15. Следните 4 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

gambletrade (13-12-2020), Нерегистриран (2), minkov (13-12-2020)

16. 13-12-2020 12:01 #148 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Да, но иронията е че всъщност в реалния живот имам масово производство. И ми е ясно къде се ползва автоматизация и къде не, т.е. много процедури е задължително да се правят ръчно, защото иначе не е рентабилно, не в пари, а спрямо качеството.
      През същата призма гледам трейдинга вече 10години и виждам точно същите признаци, които ми се струва, че други хора явно не искат да ги видят умишлено.

Атоматизацията не е граала, ако можем да сравним резултати вярвам ще стане по-ясно дали сравняваме ябълки и портокали всъщност. Има ли желание някой с автоматизирана система да сравним резутатите и потенциала средно годишно?
      Това сравнение би било като да определим дали някоя система е печеливша по следващата и сделка.
      Но аз имам статистически валиден отговор на въпроса ти. https://portal.barclayhedge.com/cgi-...gi?indexID=cta
      Реално силите са почти изравнени, като някои години превес имат дискрешанал трейдърите друга систематичните. Систематичните са и алгоритмичите. Хубаво е да се има предвид, че това е статистика за сертифицирани професионални трейдъри, ако включим в картинката средностатистическият форекс трейдър който обикновенно играе хазарт картинката ще е друга.

Колкото до сравнение между ръчен систематичен трейдинг и автоматизиран такъв, мисля че е абсолютно безсмислено, най-малкото автоматизираната търговия върви 24 часа 5 дни в седмицата и можеш да търгуваш едновременно и 50 и 1000 стратегии в портфолио на един акаунт или на 100 акаунта, без това да те затрудни. Изпълнениято ръчно няма как да е по-прецизно и ефективно, само обратното. Това е невъзможно с ръчна търговия, мисля, че отговоря е ясен.
      Последна редакция от K_W : 13-12-2020 на 12:09

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

17. Следният потребител изказва благодарност на K_W за полезния пост:

minkov (13-12-2020)

18. 13-12-2020 12:51 #149 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 956
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X

Как да ти го обясня бе човек. Нямам никакви съмнения, че ти ръчно вероятно търгуваш много по-качествено от бота (имам съменния, че е така, но д акажем, че го приемам). Вероятно и доходноста ти е по-голяма от тази на един бот (въпреки, че няма логика да се сравняват - въпроса е това дето се търгува дали има едж или не, и не зависи от това дали е ръчно или автоматично).
      Обаче едно е безспорно. Нямаш никакви шансове да свършиш повече работа от един бот. Никакъв шанс нямаш. А да не говорим, че да се състезаваш примерно с 10 бота е безсмислено. И всеки бот да печели на половината от тебе пак ще е по-добре.
      Проблемът с ботовете е коренно различен - проблема е в наличния капитал, защото за да търгуваш повече ти трябва повече капитал - това е проблема с който аз се сблъсквам в момента, защото имам повече ботове, отколкото свободен капитал за да работят нормално. Работя по въпроса, ама върви бавно.
      Има и положителен ефект от многото системи. Ако за една система ти трябват 100 единици капитал, то за втората вече трябва да добавиш само 70% (ако не са в корелация), за третия и 50% от необходимия ще стигнат и т.н., т.е. с повече системи можеш да си позволиш по-малък % капитал за всяка една по отделно, защото капитала е споделен и се ползва от всички по различно време.

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

19. Следните 6 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Emil Enchev (13-12-2020), K_W (13-12-2020), Нерегистриран (3), gambletrade (13-12-2020)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 13-12-2020 13:09 #150 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      След като бота може да търгува в пъти по-голям обем спрямо ръчния трейдър това значи ли че има в пъти по-добри показатели като възвращаемост и ДД? Отговора мисля е ясен.

А всички недостатъци на ръчната търговия, че не можело да изпълняваш с точността на робота и т.н.... само аз ли виждам как това може и е също и предимство?
      В същото време основното такова на автоматизираната търговия е че е по-лесно и се тества по-лесно. Но в скобички може да се каже, че дали ще се стигне по-бързо до краен продукт е под много голяма въпросителна.

Когато предложих да направим някакъв паралел с двата метода имах предвид само на база ритейл трейдинга, при професионалната търговия и при големите мащаба и пазара и ресурса и целите са други и няма общо между щатите...

Да вмъкна още веднъж - НЕ съм против и не отричам автоматизацията, обаче съм против снизходително отношение към ръчно търгуващите просто защото е базирано на грешни изводи и заключения.

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

22. Следните 4 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Нерегистриран (2), gambletrade (13-12-2020), ndimitrov73 (13-12-2020)

+ Отговор в тема
    Страница 15 от 25 ПървиПърви Предишно ... 5 13 14 15 16 17 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти