Ами тук ти е грешката, според мен, малко егото мисля че идват тези неща. Ти искаш да се доказваш, да си "трейдър", да усещаш и познаваш пазара, така подхранваш егото и възприятията за себе си. При всички ни го има това, особено при ръчно търгуващите, точно както при други сфери. Удовлетврението се получава от това да си си изработил, каквото и там да е, да си прекопал картофите сам примерно. Ама това си малко хоби сектор, тук не се гони продуктивност и ефективност, така не се правят големи пари. Според мен трябва да си изясниш какви са ти крайните цели и да си честен със себе си.
Аз лично искам да правя пари от пазарите и то по честен начин, надигравайки и експлоатирайки пазара (то и тук си има място за его). Забелязал съм, че това става по най-ефективен начин чрез автоматизираните системи, занимавам се с тях от достатъчно време, за да мога да преглътна от егото си и да осъзная, че играта е само цифри и аз реално нищо не разбирам от пазрните движения, колкото и да съм вярвал в това преди години. Правя това което ще ме доведе до най-ефективно и бързо растяща крива, кято ще ми донесе най-много пари. Това правят и повечето хора които се занимават с автоматизация. Затова и Джеф Безос е това кеото е а не е станал просто собственик на квартална книжарница, защото обича да мерише книгите преди лично да ги опакова и достави, от някаква сантиментална гледна точка :dm5: