Не стават тези дето се продават. Не знам колко % не стават, ама това, което аз съм пробвал дето се предлага на пазара за продажба не става.
Трудно е да се определи %, защото за да се изчислява някакъв процент, трябва да се знае колко са всичките роботи.
Ако имаш рутина можеш да си правиш по робот на час, че и повече, ама какво от това.
Робота търгува зависимости, които имат формално (математическо описание), ако имаш работеща на пазара зависимост, робота ще печели, ама то и ръчно да я търгуваш пак ще печели, т.е. робота сам по себе си не е някаква панацея, само дето много улеснява и опростява търговията, иначе ако имаш време да висиш пред графиките, не е задължително да ползваш ботове.
Аз съм фен на малките фреймове - от М5 до М30 и ако искам да търгувам намерените зависимости ръчно трябва да вися по цял ден пред графиките, а аз си имам и друга работа, форекса не ми е приоритет.
А както е писал К_В работещи ФОРМАЛНИ зависимости на пазара няма много, даже бих казал, че са нищожно малко.
Проблема не е нито в търгуването с бот, нито в направата на самия бот, въпреки, че и там си има някакви тънкости, а в откриването на работеща зависимост.