Много бързаш има 30 тина долара още до твойта цифричка.
Много бързаш има 30 тина долара още до твойта цифричка.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Стават и такива грешки - снощи неслучайно пуснах графиката - имах предвид, че ще откара до фибо 38,2 = 1336. Където е и М4 на дневна. Обаче в бързината съм сложила вместо две тройки, две шестици, а и сега хем погледнах графиката и пак си повторих грешката. Ми.... изводът е, че не бива много да ми се вярва напоследък.
Ако ти не беше обърнала внимание, хич и нямаше да забележа.
![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ми ниво от един индикатор, който ми допадна - дневни пивоти - преизчисляват се ежедневно и автоматично. RD pivot lines се нарича. М е средно ниво между две съпротиви/подкрепи и често също играе ключова роля. На графиките, които пускам се виждат нивата.
Стават грешки за съжаление. Навсякъде, не само във форекса.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Тоя въпрос съм го разисквала надълго и нашироко и нямам намерение да се преповтарям, понеже е доста елементарно. Елементарната логика говори, че това са врели-некипели. както е споменал и Predator - как само допреди няколко години златото се е търгувало десетки години на много по-ниски цени от 1300 и мините не са спирали работа. Десетиления наред все на загуба ли са работили? Вярно, че има лека инфлация за тоя период, но ... не и 300%, с колкото се повиши цената на златото последните години. И тая информация я прочете някъде, нали? Не бива да се вярва на всяко написано твърдение, щото се пишат, говорят и твърдят какви ли не глупости, дори инфото да идва от отчетите на златодобивните компании - те са заинтересовани да изкарат космически разходи.
----------
И какво толкова му е хубавото - откара си точно до 1366 както казах снощи - очакваше се, поне от мен. За който го е отиграл - поздравления. Аз бях пак по пътищата.
Eli2356, Възможно е да си права.....
НО не забравяй, ние търгуваме не физически обеми /ако не се лъжа термина е СПОД/ А при физическите обеми цената е РАЗЛИЧНА на практика имаме нещо като черен пазар.
Пазарната логика е цените да се изравнят.
Ясно, това с пивотите го знаех, но изведнъж не можах да се сетя, точно за това М4.
златото палзи бавно нагоре нагоре ама до кога незнам аз мисля че ще обърне надоло скоро ;0
СПОТ се казва. Днес бях с един мой братовчед, който се опитва да върти някакъв вид форекс, обаче чрез банки и книжни договори и обемите са милиони на сделка, пак електронни обаче и то май не по борсова котировка и не за злато ставаше въпрос. Комисион 10%, разпределен между не знам си колко посредници по веригата. Обяснява ми я тая далавера вече 3-ти път сигурно и така и не можах да му хвана причинно-следствената връзка за какво им е да си блъскат главата с книжни договори (а и не ми е притрябвало)Иначе дипломната му работа от висшето е именно Форекс търговия и ми говори с разни извънземни термини... Обаче едно знам - и при физическите обеми обикновено златото се изкупува обичайно по борсовата котировка в Лондон - както едно време. На златодобивните компании поне така им изкупуват златото официално. Сега разни сделки на черно не са изключени, на свободно договорени цени, ама нас какво ни касаят те? А и по-скоро са изключение, доколкото знам... всъщност да си призная с черния пазар хич не съм запозната и мисля да си замълча по въпроса.
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 26-09-2013 на 00:33
Арбитраж му викаме на туй по наше село,а човекът е принуден на тая врътка щото иначе нема заплата (нещо като агентите за недвижимите имоти - има сделка - има кинти;нема сделка - стари бабички
....).
И ако действително твоя човек имаше бегла представа от форекс,то щеше да си отвори една дребна сметка и да си цъка през левъридж,отколкото да се занимава с глупости по за 10%
Ся на Запад има(ше) далавера в тая работа до 2008 г. когато лихвите бяха дебели и пазарът се движеше от кери-трейд търговията (предполагам,че си запозната за кво иде реч и нема да ми се налага да обеснявам).Обаче откак рухна капитализма през 2009 г.
умря на Марко братчеда щото при нулеви лихви и безкрайна печатница ква е ползата от файдата като няма келепир
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Пабло - не става дума за черен пазар на златото,относно котировките като разлика между хартиено и физическо злато,а по скоро за това че:
1) Търгуваме през бъкети и позициите ни си остават само на сървъра на съответния бъкет.
2) Разлика в цените на всички суровини има при различните фючърси в зависимост от срока на падежа им и още некои дреболии.Иначе спот-цената навсякъде е еднаква за всички.
Иначе черен пазар би се появил теоретично при Глобален Крах тъй като тогава ще имаме нулева ликвидност от страна на Централните Банки (поради преустановеното вливане и колабирала преди това икономика) и тогава ще командват тия дето държи кеша.И ти като ми дойдеш на зор да ти купя златцето което на Екран уж струва 10 000 долара/тр.унцията
,аз ще ти рекна - сори,ама аз давам 1000,пък ако не ти изнася иди при оня дето ще ти 10 000 ,щото пейзаж като от Терминатор 3-клонингите атакуват,надали ще попаднеш на такъв с кинти!
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
Златото днес нормално си падна. На дневна графика удари МА89 като съпротива вчера и днес логично си падна.