Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
MoneyMaker (09-10-2013)
Чул те Господ.https://forum.bg/showthread.php?21-%...l=1#post581648
След вчерашния неуспешен опит да преодолее поддържащата трендлиния, сценарият се промени в изцяло мечи с цел 1246Добре изкарах аз от късите вчера. Сега веднага щом затворих вчерашната (т.е. беше й уцелен лимита на 1311) пуснах нова от 1310, понеже поведението на курса потвърждава прогнозата ми от миналите дни, че му беше време за по-голямо движение на дневна и то надолу по-скоро.
----------
Тук на М0 може да има запънка, но се надявам да не се ограничи дотук, а да слезе до някое от следващите нива на подкрепа - 1299, а защо не и до 1290.
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 09-10-2013 на 14:37
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
някой зарежда пушките за следобяд![]()
бръмммммммммммммммммммммм мммммммм
На всякакви пушки и стрелби сме се нагледали и са ни стреляли даже... Имам 0 стоп, да стрелят колкото искат.
----------
aboleon, както знаем сценарии всякакви са възможни. Аз се старая да търгувам това, което виждам на графиката в момента. Не ме интересува къде ще е златото след месец, година, 5 години, интересува ме сега, днес и утре, това ми е достатъчно. И методът за технически анализ, по който работя в момента, ме удовлетворява в тези ми усилия. Ако промени посоката нагоре - ок, ще се опитам да се закача и за нагоре. Засега няма индикации за нагоре и съм с къса.A мога ли да видя и алтернативния сценарий. Или такъв няма и очакванията ви са твърдо за надолу?
п.п. Аз по-скоро в близък план бих търсил дълги, отколкото къси. Вълните нямат ясен импулс в нито една от посоките, затова и низходящото движение на Н1 и Н4 за мен е корективно....
ПП: Благодаря за споделеното алтернативно виждане - различите гледни точки винаги са от полза, особено когато са представени обосновано.
Последна редакция от Eli2356 : 09-10-2013 на 15:13
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
MoneyMaker (09-10-2013)
Според мен е най-добре така, като си индивидуален трейдър. Много е трудно да предвидиш къде ще е златото след 1 година например. И няма как да стане само с технически анализ.
За мен златото е на Юг, ама не мога да се похваля, като "разбирач".....
Пфф, тенденциално ли е заложено да се чертаят тригълници или само на мен ми допадат правоьгьлниците като способ за картографиране на тенекето![]()
![]()
А даже и да има способ да се предвиди къде ще е след 1 г., защо ми е - да го чакам 1 година, при положение, че може да се печели всеки ден. И при положение, че движенията никога не са еднопосочни. Ами ако пък зацикли в дългосрочен широк рейндж??? Колко месеци/години ще трябва да го чакам да излезе от рейнджа, за да ми се осъществи дългосрочната стратегия? Глупости на търкалета са тия дългосрочни прогнози, поне за мен.
Макар че лично на мен Мамута (ако си ги спомняте) десетки пъти ми повтори, че говоря "простотии и глупости", изразявайки очакванията ми за краткосрочни трендове, които не съвпадаха с неговите "дългосрочни". Но... всеки има право на мнение.Не мога да си кривя душата за нещо, в което съм убедена.
Последна редакция от Eli2356 : 09-10-2013 на 16:46