Харно, коректно, правилно калкулирано и квалитетно казваш! Същите сметки съм си ги правил и аз преди време! И затова или влизам с всичко, което съм готов да рискувам или излизам от цялата позиция. Такива междинни/хибридни/пидразки работи да си ги нямаме!субективното е в това да избираш сигналите.
обаче всеки има статистика която не може да промени. и при нея няма субективност. ти виждаш всеки път едно и също и правиш едно и също ( ако печелиш де, ако не печелиш все тая кво правиш)..
и имаш например 55% успеваемост и излизаш на 2 нива. и като излизаш на тея 2 нива имаш статистика
от 55% входове, 55% успеваемост на 1вия таргет и да речем 25% на 2рия таргет.
и от там смяташ колко е средното на 2рия таргет и на първия таргет и къде е по добре да излизаш, на първия или на 2рия с цял обем.
99% ще се окаже че ако излизаш на 100% на първия таргет щше печелиш повече![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"
ти едно нещо не каза същотоstanislavnba, Много усложняваш, конкретния случай имам бичо флагче на м 5 с първия таргет, триъгълник от по-голям порядък на фицката с конкретен таргет при достигане на целите затварям, няма амо може още и т.н.
А сега вече имаме пробит и възходящ триъгълник старгет 180 пипса, ама няма ги даде в права линия, 8 дена сме в рейндж, каквото ми е таргета си го затварям, ако нямах друго основание щях да затворя всичко на таргета.
Няма какво да разсъждавам евентуално, че мога да спечеля повече...
ако имаш 2 поръчки и не искаш да чакаш затваряш всичко веднага. първи таргет там квото е.
ако ще иде след нз си кво 180 пипса защо ще затвроиш половината. и ще чакаш другата. не е ли това надяване и чудене и страх да не изпуснеш нещо.
или стратегията ти е да затвориш всичко сега или след 180 пипса. не на двете места. просто няма логика. и успеваемостта на двете нива е коренно различна при еднакви стопове. А при положение че сложиш стопа на 0 тогава става пък хептен различна(т.е. много ниска за 2рия таргет).
трейдинга е професия на %тното мислене. това е бизнес. правиш ли всичко по правилата може 2 дена да си на загуба ама накрая на месеца ще си на печалба.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Съгласи ме, ти говориш за критериите за входЧе какво общо имат загубите с това което аз питам ?
Всяка система има някакъв процент на загуба. И ако спазваш една система дословно, ти ще имаш приблизително еднакви резултати с друг който я спазва дословно.
Прилизително е защото ще има разлика в момента на вход, спред, слипидж и сродни. Но всички сигнали за вход и изход, ще съвпадат![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
не му вярвай да не почвам и там.. това е пълна глупост. той затова си мисли че негоавата система е за 1 милион
...
2ма човека които да търгуват еднакво няма. дай им една и съща система те ще ти дадът различна статистика от нея. може до 50-60% да са еднакви входовете ама няма да са всичките еднакви. просто хората виждат едно и също нещо различно. това няма как да го промениш.
Става въпрос за принципа, наистина при критериите за вход не трябва да има чудене, или отговарят или нене му вярвай да не почвам и там.. това е пълна глупост. той затова си мисли че негоавата система е за 1 милион
...
2ма човека които да търгуват еднакво няма. дай им една и съща система те ще ти дадът различна статистика от нея. може до 50-60% да са еднакви входовете ама няма да са всичките еднакви. просто хората виждат едно и също нещо различно. това няма как да го промениш.![]()
Признавам ти мисленето, и аз доста наблягам на MoneyManagement-a, %-та успеваемост, но пък NOVAK съм я признал, че има дооооооооста повече гънки на мозъка от средностатистическото, така че вероятно има причина да го прави и тя си знае каква е. Аз, когато съм се опитал да осредня отваряне на позиция или затваряне на части, все съм се осрал, така че се въздържам от такива интервенциити едно нещо не каза същото..
ако имаш 2 поръчки и не искаш да чакаш затваряш всичко веднага. първи таргет там квото е.
ако ще иде след нз си кво 180 пипса защо ще затвроиш половината. и ще чакаш другата. не е ли това надяване и чудене и страх да не изпуснеш нещо.
или стратегията ти е да затвориш всичко сега или след 180 пипса. не на двете места. просто няма логика. и успеваемостта на двете нива е коренно различна при еднакви стопове. А при положение че сложиш стопа на 0 тогава става пък хептен различна(т.е. много ниска за 2рия таргет).
трейдинга е професия на %тното мислене. това е бизнес. правиш ли всичко по правилата може 2 дена да си на загуба ама накрая на месеца ще си на печалба.![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"
Novak (22-07-2013)
stanislavnba (22-07-2013), Oleg (22-07-2013)
ако смяташ че нещо е правилно щото някой, който ти го смяташ за умен го прави, значи имаш сериозни проблеми..Признавам ти мисленето, и аз доста наблягам на MoneyManagement-a, %-та успеваемост, но пък NOVAK съм я признал, че има дооооооооста повече гънки на мозъка от средностатистическото, така че вероятно има причина да го прави и тя си знае каква е. Аз, когато съм се опитал да осредня отваряне на позиция или затваряне на части, все съм се осрал, така че се въздържам от такива интервенции
за да бъде нещо правилно или трябва да е факт или да се докаже. това са двете изисквания. не дали някой го прави.
Oleg (22-07-2013)