Абе и аз не мога да му хвана сметката на това отваряне с добавки или затваряне на части. Ама хората и прочие играят по собствени критерии (фигури, подкрепи/съпротиви, ключови нива, разни свещи и прочие) и сигурно са си го сметнали и прочиеАз не успяфффффффф
![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"
Видяхме цена над 1.32000, въпроса сега е дали ще затвърди![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
не принципа на затварянето с половинки е чисто психически, нали това казвам. Ако тръгнеш да го смяташ все е по зле отколкото ако затваряш целия обем на едно място.
Странното е че съм чувал про трейдъри да казват да се прави така, ама те самите не го правят така. Което означава че има някакъв психологичен аспект който помага на човек да се чувства все едно не е изпуснал може би. и така да е по доволен.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Че какво общо имат загубите с това което аз питам ?
Всяка система има някакъв процент на загуба. И ако спазваш една система дословно, ти ще имаш приблизително еднакви резултати с друг който я спазва дословно.
Прилизително е защото ще има разлика в момента на вход, спред, слипидж и сродни. Но всички сигнали за вход и изход, ще съвпадат![]()
субективното е в това да избираш сигналите.
обаче всеки има статистика която не може да промени. и при нея няма субективност. ти виждаш всеки път едно и също и правиш едно и също ( ако печелиш де, ако не печелиш все тая кво правиш)..
и имаш например 55% успеваемост и излизаш на 2 нива. и като излизаш на тея 2 нива имаш статистика
от 55% входове, 55% успеваемост на 1вия таргет и да речем 25% на 2рия таргет.
и от там смяташ колко е средното на 2рия таргет и на първия таргет и къде е по добре да излизаш, на първия или на 2рия с цял обем.
99% ще се окаже че ако излизаш на 100% на първия таргет щше печелиш повече![]()
D-12 (22-07-2013)
Добавките по тренда са много хубаво нещо
Особено при брокер позволяващ ти висок ливъридж![]()
stanislavnba, Много усложняваш, конкретния случай имам бичо флагче на м 5 с първия таргет, триъгълник от по-голям порядък на фицката с конкретен таргет при достигане на целите затварям, няма амо може още и т.н.
А сега вече имаме пробит и възходящ триъгълник старгет 180 пипса, ама няма ги даде в права линия, 8 дена сме в рейндж, каквото ми е таргета си го затварям, ако нямах друго основание щях да затворя всичко на таргета.
Няма какво да разсъждавам евентуално, че мога да спечеля повече.
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)