Не съм добра готвачка отскоро се уча, но пробвай в някой ресторант с добър готвач и ще видиш.
А унгарски гулаш ял ли си- пикантен е, да кажа направо яко лют и предполагм ще ти хареса.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
REDA (06-06-2013)
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
Ей ти рецепта за унгарски гулаш.
Телешкото се нарязва на малки кубчета или жулиени.
Поръсват се с брашно и се овалват, желателно е добре да се изтръска брашното и да не е много, запържва се леко като се бърка през цялото време.
Месото се изважда.
В друга тенджерка се запържват две глави лук наситно нарязани, 3-4 скилидки чесън, 2 червени чушки.
След като се запържат зеленчуците към тях се прибавя месото, долива се 1 чаша червено вино и толкова вода и се оставя да къкри около час.
Ако течността изври се долива.
После се прибавя лют червен пипер, сол и черен пипер.
3-4 домата или консерва и се оставя още малко да поври.
Оригиналния унгарски гулаш е течен като гъста супа, на места му добавят и картофи.
За да има автентичния вкус най-важен е червения пипер, с българския не става, унгарски в момента нямам, подобен вкус дава арабския червен пипер или израелския.
Сервира се поръсен с пресен магданоз.
Ако можете да си намерите отнякъде израелски- уникален е.
Телешко по бургундски се прави по подобен начин.
Избира се по шарено месо, нарязва се на едри парчета, овалва се в брашно и се запържва, изважда се , в същата тенджерка се полива с малко вино като се остъргва с виното това което е по дънцето, след като поизври виното се запържва лука, отново се прибавя месото, 1 бутилка червено вино бургундско, което рядко има тук, най-добре с мавруд да се замени,вода не е желателно да се сляга, оставя се да къкри поне 3-4 часа, после се добавят моркови на кубчета и още 2-3 часа.
Познава се, че е готово когато соса стане плътен и като боцтеш телешкото с вилица се разпада.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Novak, евала, ти щом от скоро се учиш, не знам като се научиш, какви вкусотии ще правиш![]()
REDA (06-06-2013)
Тъй сега рецептата на Тулуз Лотрек, правила съм я само един път и то не със всички съставки, но ще ви дам оригиналната.
Човека е бил аристократ и ценител чревоутодник, известен е с бохемския си живот в града голЕм Paris, но е малко известно, че е бил уникален кулинар и има написана и готварска книга.
В неговото семейство храненето е било на почит.
Почвало се е сутрин, след като се сложи яденето се е минавало на коктейли към ранния следобед яденето като е било готово се е засядало на масата, не че са ставали през това време и късния обяд е преминавал във вечеря.
Та рецептата.
Технологията е подобна, нарязва се на парчета се запържва, после лук, отново смесва се добавя се нарязана ряпа и моркови, 1 бутилка тъмна бира и червено вино да се покрие добре течността, мащерка, анасон/не съм слагала/, сол,бахар, кимион, естрагон и това се слага във фурната за 6 часа .
Вече почнаха да си изяждат вкъщи, пък и имам добър учител покрай мен.
Може някой ден, защо не.
А за готвенето се оказа, че е много важна температурата, всяко месо си искало неговото.
Сега съм си поръчала книгата на Лотрек да ми намерят, но не знам дали ще стане, че е изчерпан тиража.
Всички френски художници са били уникални кулинари.
Лотрек също е един от родоначлниците на коктейлите, правел коктейл от 12 напитки без да смеси цветовете им и се наслагвали един върху друг като дъга.
Едно македонско Катино мезе да ти направя, ммммммммммм .........Тъй сега рецептата на Тулуз Лотрек, правила съм я само един път и то не със всички съставки, но ще ви дам оригиналната.
Човека е бил аристократ и ценител чревоутодник, известен е с бохемския си живот в града голЕм Paris, но е малко известно, че е бил уникален кулинар и има написана и готварска книга.
В неговото семейство храненето е било на почит.
Почвало се е сутрин, след като се сложи яденето се е минавало на коктейли към ранния следобед яденето като е било готово се е засядало на масата, не че са ставали през това време и късния обяд е преминавал във вечеря.
Та рецептата.
Технологията е подобна, нарязва се на парчета се запържва, после лук, отново смесва се добавя се нарязана ряпа и моркови, 1 бутилка тъмна бира и червено вино да се покрие добре течността, мащерка, анасон/не съм слагала/, сол,бахар, кимион, естрагон и това се слага във фурната за 6 часа .
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.