Удовлетворен съм
Сега ще ти кажа некои тънкости.
Когато едно ПРАСИ се РАЗКИКЕРЧИ и
одере и изтумби от карантията първото
нещо което се прави е от вътрешните части
на двата задни бута да се отрежат два дръна
сериозно МЕСО както и малко сланинка и
половината черен дроб. Общото количество
на матриала е 6-7 кила. колкото по-голям е
кебапа толкоз по-сладък става. Всичко това
се накълцва на кубчета и в голяма тава под
капак се пърже месото. Добавя се при готовност
и 2-3-4 кила обелен лук, а накрая и черния дроб.
Не ще никви подправки или в много краен случай
малко ригънче. Носи на червено вино.
Кебапа се прави още в момента когато вънка
ХОРАТА работят по ПРАСИТО, черва се чистят,
бели се сланина, кокаляци, а един е отскочил
до ветеринара да провери СВИНЕТО да не би
да е носител на трихинелоза. Преди кебапа
се пие ракиика и се мезят кисело зеле, краставички,
туршиики, че да му се прияде на ЧИЛЯК и кебап !!!
![]()