Кифли на РЕДА
Продукти:
3 яйца / 2 жълтъка за намазване/, 300 гр. мас,мека,не разтопена
200гр. захар, 300 мл. прясно мляко, 1/2 кубче мая, 1 ванилия,
брашно,колкото поеме,като се долива и около100 мл. хладка вода
Как стават тия пущини:
Замесва се тестото и се оставя в хладилник да пренощува или за няколко часа,като го слагам в плик, намаслен с олио. Като извадя тестото, режа или късам от тестото една топка и я омесвам леко да стане като питка и я разточвам с точилката, режа на 4 и после още веднъж и стават 8. Правил съм ги и със сладко, с шипков мармалад , но с локум също са трепач. Обикновен локум-без ядки режеш от него и слагаш на триъгълничето и го навиваш като кифла и го слагаш в намаслената тава, като ги наредиш всичките, да има разстояние, защото набухват , мажеш с жълтък и ръсиш с кристална захар. Пече се на 250 градуса до зачервяване. .А за тези,които им се хапва соленичко, може да си разбият няколко яйца и сирене и това да им е плънката, а отгоре може да поръсят със сусам.