Ба ли го?
Не съм пробвал. 10 трилитрови буркана не мога да ги вдена у ладилника. Трябва прасито да изфърля.
Затуй - с аспирин и у мазето.
А, забравих, не ги запечатвам, само по една капачка от горе, за камуфлаж.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Emil Enchev чадо,
изхвърляш тоз малък и твърде нефункционален
ладилник и купуваш един широк двукрилен,,,,,,![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Глей сега, начи мислил съм го....
Той моя средна хубост - 4-500 литра и още кюта милия, та ми е жал.
Ама друг е проблема. Тъщата зимата е у дома и кат е такъв голям и двукрилен ... голямо става изкушението ...![]()
REDA (23-11-2012)
Тамън като е по голем ще има место и за нея вътре![]()
Нали знаеш какво е общото м/у тъщата и тортата....и двете се предпочитат студени и поднесени със свещи....
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Е те за туй не искам по-голям. Лабилна ми е нервата и лесно се поддавам на съблазън...
Тъй поне знам, че и да съм много набрал, място няма.![]()
Баклавата на РЕДА !!!
ПРОДУКТИ
6 броя кори от финните, 4 яйца, 200 гр.захар
200 гр. счукани орехи, 1/2 бакпулвер, 1 ванилия
200 гр. брашно,. олио за намазване.
Начин на ПРОЦЕДИРАНЕ:
В намаслена тавичка /най-добре да е от печката,тя е плитка,но става чудесно в нея се нареждат корите/ слагаш първата кора,мажеш с олио,втората кора,пак с олио и третата също , тогава си разбиваш с миксер продуктите и изсипваш плънката върху третата кора и после редиш другите три,като мажеш само с олио,после режеш баклавата на триъгълници и я изпичаш на 200градуса до зачервяване.После си правиш сироп с 600 гр. захар и 600 мл.вода,пак минаваш с ножа и разрязваш баклавата и я поливаш,ако сиропът е горещ,баклавата да е поизстинала или обратното и е СУПЕР.Да ви е сладко!!!
П>П>ПРАСИ испанците муат ли баклава???
Или те са по кадаифа?????
Само, дето никъде не видях праза у баклавето, да не си го пропусналБаклавата на РЕДА !!!
ПРОДУКТИ
Начин на ПРОЦЕДИРАНЕ:
В намаслена тавичка /най-добре да е от печката,тя е плитка,но става чудесно в нея се нареждат корите/ слагаш първата кора,мажеш с олио,втората кора,пак с олио и третата също , тогава си разбиваш с миксер продуктите и изсипваш плънката върху третата кора и после редиш другите три,като мажеш само с олио,после режеш баклавата на триъгълници и я изпичаш на 200градуса до зачервяване.После си правиш сироп с 600 гр. захар и 600 мл.вода,пак минаваш с ножа и разрязваш баклавата и я поливаш,ако сиропът е горещ,баклавата да е поизстинала или обратното и е СУПЕР.Да ви е сладко!!!
Или те са по кадаифа?????...или се поръсва отгоре...
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
фицката (24-11-2012)
REDE, бях се засилил да врътна една баклава по твойта рецепта, обаче попаднах на една друга и ще я пробвам първо нея, че е от туркиня. Ко стане, ша се отчета със снимка и рецепта. После следва твойта. Обожавам баклава.
баклавата е супер ,, ЦАРИЦАТА НА БАКЛАВИТЕБаклавата на РЕДА !!!
ПРОДУКТИ
Начин на ПРОЦЕДИРАНЕ:
Или те са по кадаифа?????
две малки, но ВАЖНИ допълнениЯ
1.маже се с разтопено краве масло вместо олио
2,прибавя се към плънката 1.ч,л. КАНЕЛА.......................
................БАКЛАВА без канела е като процедиране без палантир
ЕТО ОРИГИНАЛА................http://apetitno.bg/%D0%B1%D0%B0%D0%B...D%D0%BA%D0%B0/
Последна редакция от alf : 25-11-2012 на 09:54
«Без працы не бенды кололацы»
https://www.youtube.com/watch?v=vHfb...&feature=share
https://www.youtube.com/watch?v=z1O8PYKwt9E
Два чешита направих по тоя начин. Имам си изба. Значи там стои на ладец. Но още не съм я опитвал, щото има още пресни зеленчуци по пазара.Още един вариант за бърза и мноооого вкусна прясна туршия.
За три литров буркан е дозата:
- 200ml. оцет, аз гледам да си купувам от истинския, става и с ябълков и с винен;
- 4 супени лъжици захар;
- 4 супени лъжици сол, нормална, не морска;
- 4 аспирина, у аптеките го знаят кой е за туршии;
Натрошавам аспирините за да се разтворят по-бърже и обърквам с 1 л. студена вода изброените по горе работи.
У буркана нареждам, каквито зеленчуци имам на разположение: зелени(нарязани по-големите, по-малките може и цели) и червени(цели) доматки, карфиол(става страшен), камби, чушки(нарязани на кръгчета), моркови, много чесън, целина - стебла и листа, черен пипер. Тази година сложих и нарязани малки динки.
Заливам с готовата смес и допълвам буркана със студена вода. И на ладинка. Първите 2-3 дена обръщам бурканите през 12 часа, после на 24 часа по веднъж, до към 10-на дена. След 2-3-4 дни туршийката почва да пита за ракийката, че и доскучава саминка. Те туй е.
Като почне да тръпне времето, ще мина и на нея.