Може разбира се
но резултата ще е сутляж.................................
абе туи канелата не е ли онуи дато си го сипват по кратуните ,"канъ"
и после мязат на баклави......... или саралии..................![]()
Последна редакция от alf : 25-11-2012 на 17:12
«Без працы не бенды кололацы»
https://www.youtube.com/watch?v=vHfb...&feature=share
https://www.youtube.com/watch?v=z1O8PYKwt9E
REDA (06-06-2013)
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
REDA (06-06-2013)
ето и нещо лично мои патент: ПИЦАНИЦАТА НА АЛФ.........
Правите баница с плънка за пица по ваш избор.....................от там идва и името на ястието..........
и съм рашил когато забогатея да отворя първата междупланетна верига "ПИЦАНИЧАРНИЦИ АЛФ" ЗА ГОСТИ ОТ КОСМОСА
сервитиорките ще са облечени в оскъдни котешки костюми......................за повишаване на апетита на пришълците
а от тон колоните ще се рее шум от космоса..................................
а младите вина на около една светлинна година ще са безплатни.........ако успеят да си ги вземат от рафта.............
пп пояснение: светлинната година е мярка за разтояние..........![]()
Последна редакция от alf : 25-11-2012 на 17:51
«Без працы не бенды кололацы»
https://www.youtube.com/watch?v=vHfb...&feature=share
https://www.youtube.com/watch?v=z1O8PYKwt9E
Вий качамак не ядете ли, бре!!!! една тава с качамак току-що изваден от фурната и полят с буркан мед знаете ли колко бутилки пресушава? м ?
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
драгата (25-11-2012)
буркан мед?!
за първи път го чувам, ама обожавам мед....нещо по-различно от класическия качакам има ли ?! разбирасе освен меда...я дай малко повечко инфо...че ми стана интересно....
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
По едно време бях по обекти из родопите.... Та там на един дядо пчелар му гостувах..... такъв качамак не бях ял.... невероятна смесица от вкусове. Качамак, първо варен, после в тава и във фурната, ама преди това със запържени мръвки забъркан. И с една буца натрошено сирене. След като извади тавата от фурната го заля с буркан бед и стана нещо.... божествено !
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
драгата (25-11-2012)
ще да зема да си направя и аз, баба ми така го прави, 1-во го вари след това в една тава слага половината от смества, реди сирене ама много, след това другата 1/2 от качамака и пече, малко преди да стане готов пак сирене и така, а месцето отделно....По едно време бях по обекти из родопите.... Та там на един дядо пчелар му гостувах..... такъв качамак не бях ял.... невероятна смесица от вкусове. Качамак, първо варен, после в тава и във фурната, ама преди това със запържени мръвки забъркан. И с една буца натрошено сирене. След като извади тавата от фурната го заля с буркан бед и стана нещо.... божествено !
ама определено това с меда звучи много вкусно...
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Стана!
Ето какво сътворих снощи:
http://prikachi.com/images.php?images/699/5534699x.jpg
По тази рецепта:
http://www.gotvetesmen.com/forum/ind...ic,1812.0.html
Важно уточнение:
Спазил съм рецептата абсолютно точно. Без никакви импровизации, тоз път. Корите си ги точих сам, точно както е показано. Станаха две тави вълшебство!
пп. REDE, твойта е наред.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Точно 80 имах предвид.
Готвенето не ми иде от вътре и нямам много усет, кое как трябва да се прави, затова ми се получават само рецепти с точни указания.
Ето още една, що сьомга съм бастисала докато попадна на нея.
Сьомгата се нарязва на филета с широчина 3 см, от едната страна се правят 2-3 прореза с дълбочина половин сантиметър, овкусява се със сол и черен пипер и се намазва добре със зехтин.
Пържи се в тефлоново тиганче по 4 минути от двете страни на температура 70 градуса.
Тук само съм заменила скарата с тиганче на котлонче.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.