• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Психология и поведение при търгуване

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Психология и поведение при търгуване

+ Отговор в тема
    Страница 60 от 61 ПървиПърви Предишно ... 10 50 58 59 60 61 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 591 до 600 от общо 609
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 15-02-2024 21:13 #591 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Няма как да търгуваме на валутния пазар и да не проявяваме чувства и основната причина е, че ние сме преди всичко хора, а не някакви машини. Дори тези, които използват само автоматизирани системи за търговия на валутния пазар съм сигурен, че се вълнуват от това, което се случва с техните сметки. Всичко това е логично, защото няма как един трейдър да печели или губи пари и да не му пука от това. Аз по принцип смятам, че всеки човек би трябвало да дава всичко от себе си в професията, която практикува. По една или друга причина аз гледам на трейдването като на една съвсем нормална професия и това сме го обсъждали в други теми. Разбира се, че е е най-добре да сме спокойни и уравновесени, когато сключваме сделки на валутния пазар. Казано по друг начин трябва да се стараем да елиминираме всякакви чувства при отварянето или затварянето на поръчка. Кой как се справя с това е друг въпрос и аз поне за себе си мога да кажа, че на този етап ми е много трудно да се контролирам. Иначе ако ме погледне отстрани човек когато съм пред графиките ще реши, че всичко е наред, защото умея да запазвам поне външно присъствие на духа. Не знам дали обаче това е много полезно за здравето ми, защото задържането на бушуващите емоции вътре в тялото ми вече е доказано нагледно, че не е добра идея. Искам обаче да използвам тази тема и да споделя едни мои странни наблюдения. Когато имам отворена поръчка понякога ми се случва тя да изпадне в някакъв тесен рейндж и с часове да не се приближава до мястото, където смятам да я затворя. Съвсем умишлено не казвам "лимит" или "таргет" по простата причина, че аз предварително не ги слагам. Колкото и да е наивно аз в повечето случаи се надявам да хвана силно движение, което е съвсем нормално предвид малките ми форекс сметки. Стратегията ми е ако и когато поръчката ми излезе на плюс да си сложа стопа, който да ми гарантира малка печалба. Това което забелязах и то датира от доста време е, че точно когато ме няма пред компютъра цената тръгва в моя полза. Върна ли се всичко се връща в началното тупик положение, което е крайно неприятно. Някой ми беше казал, че това е така наречения "ефект на наблюдателя" т.е. ти сам стопираш положителното развитие на сделката си. Това се дължало на някакво енергийно въздействие или както аз го наричам това е психологическия ефект. Не знам как е при други хора, но при мене точно така се получава и това ми дава идеи за нови стратегически ходове, които да подобрят моите резултати.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

2. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (3)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 15-02-2024 22:06 #592 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Няма как да търгуваме на валутния пазар и да не проявяваме чувства и основната причина е, че ние сме преди всичко хора, а не някакви машини. Дори тези, които използват само автоматизирани системи за търговия на валутния пазар съм сигурен, че се вълнуват от това, което се случва с техните сметки. Всичко това е логично, защото няма как един трейдър да печели или губи пари и да не му пука от това. Аз по принцип смятам, че всеки човек би трябвало да дава всичко от себе си в професията, която практикува. По една или друга причина аз гледам на трейдването като на една съвсем нормална професия и това сме го обсъждали в други теми. Разбира се, че е е най-добре да сме спокойни и уравновесени, когато сключваме сделки на валутния пазар. Казано по друг начин трябва да се стараем да елиминираме всякакви чувства при отварянето или затварянето на поръчка. Кой как се справя с това е друг въпрос и аз поне за себе си мога да кажа, че на този етап ми е много трудно да се контролирам. Иначе ако ме погледне отстрани човек когато съм пред графиките ще реши, че всичко е наред, защото умея да запазвам поне външно присъствие на духа. Не знам дали обаче това е много полезно за здравето ми, защото задържането на бушуващите емоции вътре в тялото ми вече е доказано нагледно, че не е добра идея. Искам обаче да използвам тази тема и да споделя едни мои странни наблюдения. Когато имам отворена поръчка понякога ми се случва тя да изпадне в някакъв тесен рейндж и с часове да не се приближава до мястото, където смятам да я затворя. Съвсем умишлено не казвам "лимит" или "таргет" по простата причина, че аз предварително не ги слагам. Колкото и да е наивно аз в повечето случаи се надявам да хвана силно движение, което е съвсем нормално предвид малките ми форекс сметки. Стратегията ми е ако и когато поръчката ми излезе на плюс да си сложа стопа, който да ми гарантира малка печалба. Това което забелязах и то датира от доста време е, че точно когато ме няма пред компютъра цената тръгва в моя полза. Върна ли се всичко се връща в началното тупик положение, което е крайно неприятно. Някой ми беше казал, че това е така наречения "ефект на наблюдателя" т.е. ти сам стопираш положителното развитие на сделката си. Това се дължало на някакво енергийно въздействие или както аз го наричам това е психологическия ефект. Не знам как е при други хора, но при мене точно така се получава и това ми дава идеи за нови стратегически ходове, които да подобрят моите резултати.
      Това за някакви ефекти от това, че гледаш графиката са големи глупости.
      Я си представи сега че стоите двама един до друг и пускате едновременно пускате две насрещни позиции след което и двамата отивате на плажа, стоите там 2-3 часа и се връщате и заварвате позициите и на двамата на печалба (невъзможно и нереално)
      Сега си представи, че вместо да отидете на плажа, започвате усилено да се зверите в мониторите и какво, ще стане чудо и двамата едновременно ще психясате пазара и съответно ще реализирате загуби - точно толкова невъзможно, колкото и едновременната печалба.
      А сега се замисли за реалистичния вариант - каквото и да направите след два часа резултата от сделките ще е един и същ и никак не зависи от това, което вие сте правили през това време.
      Това, че си въобразява някой, че с мислене или НЕмислене може да влияе на пазара е нещо близко до диагноза, но като цяло не пречи, но да започне и да гради стратегия на тази база вече е вредно, най вече за финансите му.
      За всеки средно интелигентен и реално разсъждаващ индивид би трябвало да е ясно, независимо от това дали участва или не участва на пазара, дали се звери в монитора или се пече на плажа с позиция или без такава на пазара ще се случи едно и също нещо.
      А самия факт, че се НАДЯВАШ да хванеш някакво движение предполага да гупиш почти непрекъснато.
      Не става търговийката с надежда, а с доказателства. А доказателства се осигуряват с тестове и експерименти върху графиката. Няма как един трейдър да стане успешен без да се научи как се осигуряват доказателства за бъдещите печалби, т.е. да се научи да тества и оптимизира търговската си стратегия.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

5. Следните 10 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

gambletrade (16-02-2024), 100 (16-02-2024), Нерегистриран (6), ontar (16-02-2024), treyyy (18-02-2024)

6. 16-02-2024 12:13 #593 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      minkov, описал си ситуацията много цветно и много вярно...

Обикновено напредналия трейдър може само с едно изказване или едно действие на новака да прецени, че новака на 99,9% губи (или печели, но разбира се печеленето е само за онагледяване на теорията )

Цялото губене става не защото някой не може да познае посоката, а защото изхода става в грешно време. Това е основната причина трейдърите да не могат дори да се доближат до нулата, която се очаква да я имаме под дифолт. Менидмънта на позициите, независимо от входа, винаги се случва по начин, който да гарантира дългосрочна загуба.
      Проблема, е че краткосрочно няма доказателсва за нищо, но измамно има големи обещания. Как става това? Трейдъра се концентрира над успехите или с други думи поредния успех се смята новото перманентно нормално, щом съм направл 2 добри седмици значи вече мога да търгувам. Комбинацията с късметлийски период, който отговаря на моментните виждания на трейдъра и е лесен за търговия води до крайно нереалистични очаквания.
      И цикъла добре-лоша търговия се повтаря години наред, но винаги сумата от двете е отрицателна. Нормалното би било да се стартира от нула (без комисионните) и да се гради нагоре, но реално става точно обратното и то със завидна сила.....на теория дори звучи невероятно трудно да се постигне такъв сериозен провал...

Добре е да се знае, че пазара няма посока докато входа не е обвързан с фиксиран изход. Ако двама трейъри влезнат къса и съответно дълга, според това кой кога ще излезе от позицията е възможно и двете позиции да станат.

С две думи ако липсва ясен и доказан план за действие всичко друго е безсмислено както и да изглежда привидно...

Одобрена

Вашият път към света на търговията с ИнстаФорекс.

7. Следните 8 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (16-02-2024), Нерегистриран (5), ontar (16-02-2024), lyubo (17-02-2024)

8. 16-02-2024 14:19 #594 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Това за някакви ефекти от това, че гледаш графиката са големи глупости.
      Я си представи сега че стоите двама един до друг и пускате едновременно пускате две насрещни позиции след което и двамата отивате на плажа, стоите там 2-3 часа и се връщате и заварвате позициите и на двамата на печалба (невъзможно и нереално)
      Сега си представи, че вместо да отидете на плажа, започвате усилено да се зверите в мониторите и какво, ще стане чудо и двамата едновременно ще психясате пазара и съответно ще реализирате загуби - точно толкова невъзможно, колкото и едновременната печалба.
      А сега се замисли за реалистичния вариант - каквото и да направите след два часа резултата от сделките ще е един и същ и никак не зависи от това, което вие сте правили през това време.
      Това, че си въобразява някой, че с мислене или НЕмислене може да влияе на пазара е нещо близко до диагноза, но като цяло не пречи, но да започне и да гради стратегия на тази база вече е вредно, най вече за финансите му.
      За всеки средно интелигентен и реално разсъждаващ индивид би трябвало да е ясно, независимо от това дали участва или не участва на пазара, дали се звери в монитора или се пече на плажа с позиция или без такава на пазара ще се случи едно и също нещо.
      А самия факт, че се НАДЯВАШ да хванеш някакво движение предполага да гупиш почти непрекъснато.
      Не става търговийката с надежда, а с доказателства. А доказателства се осигуряват с тестове и експерименти върху графиката. Няма как един трейдър да стане успешен без да се научи как се осигуряват доказателства за бъдещите печалби, т.е. да се научи да тества и оптимизира търговската си стратегия.
      Аз не твърдя, че това с "ефекта на наблюдателя" важи при всеки човек съответно при всеки трейдър. Факт е, че всичко е въпрос на психология или за да не звучи абстрактно ще използвам термина "енергия". Обикновено има един принцип, че човешките страхове генерират някаква енергия, която има свойството да привлича точно това, което не е никак желано като събитие. Тука говорим за форекса, но това се отнася за всичко сфери на живота. Добре знаем как когато на даден човек или група от хора им тръгнат нещата на зле обикновено неблагоприятните събития им стават ежедневие. Не случайно имаме една поговорка, че "никое зло не идва само". Всичко е въпрос на психологическа нагласа и съответното поведение на човека. Ако сме позитивно настроени ние излъчваме положителна енергия и това привлича предимно благоприятни случки. На валутния пазар не случайно ако човек влезе в силна серия и се чувства сигурен и добре подготвен трудно може да се обърка и да започне само да губи. Разбира се нямам предвид да се търгува без анализ и подготовка на базата на някакво надъхване колко сме велики трейдъри. Обаче обратното също не помага - да си все под страх и напрежение, че ще загубиш и малкото си пари в сметката. На мене точно това редовно ми се случва може би защото дори в самото начало на форекс кариерата ми при мене не сработи пословичния "късмет на начинаещия". Вероятната причина е, че аз по принцип вече си бях с много понижено самочувствие поради ред причини и влезнах във форекса за да търся предимно отдушник на другите си неволи. Няма да обяснявам личните си несгоди, но само ще кажа, че когато така наречената от мене Съдба те нашамари здраво няма как да имаш очаквания да станеш печеливш трейдър. Както вече казах валутната търговия е преди всичко вероятности и няма нищо сигурно при нея. Затова можем само да се надяваме да нацелим правилното движение при въпросния финансов инструмент. Разбира се след успешна сделка всеки може да се похвали как се е справил като по учебник и това е част от играта.

Одобрена

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

9. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (3)

10. 16-02-2024 14:52 #595 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Аз не твърдя, че това с "ефекта на наблюдателя" важи при всеки човек съответно при всеки трейдър. Факт е, че всичко е въпрос на психология или за да не звучи абстрактно ще използвам термина "енергия". Обикновено има един принцип, че човешките страхове генерират някаква енергия, която има свойството да привлича точно това, което не е никак желано като събитие. Тука говорим за форекса, но това се отнася за всичко сфери на живота. Добре знаем как когато на даден човек или група от хора им тръгнат нещата на зле обикновено неблагоприятните събития им стават ежедневие. Не случайно имаме една поговорка, че "никое зло не идва само". Всичко е въпрос на психологическа нагласа и съответното поведение на човека. Ако сме позитивно настроени ние излъчваме положителна енергия и това привлича предимно благоприятни случки. На валутния пазар не случайно ако човек влезе в силна серия и се чувства сигурен и добре подготвен трудно може да се обърка и да започне само да губи. Разбира се нямам предвид да се търгува без анализ и подготовка на базата на някакво надъхване колко сме велики трейдъри. Обаче обратното също не помага - да си все под страх и напрежение, че ще загубиш и малкото си пари в сметката. На мене точно това редовно ми се случва може би защото дори в самото начало на форекс кариерата ми при мене не сработи пословичния "късмет на начинаещия". Вероятната причина е, че аз по принцип вече си бях с много понижено самочувствие поради ред причини и влезнах във форекса за да търся предимно отдушник на другите си неволи. Няма да обяснявам личните си несгоди, но само ще кажа, че когато така наречената от мене Съдба те нашамари здраво няма как да имаш очаквания да станеш печеливш трейдър. Както вече казах валутната търговия е преди всичко вероятности и няма нищо сигурно при нея. Затова можем само да се надяваме да нацелим правилното движение при въпросния финансов инструмент. Разбира се след успешна сделка всеки може да се похвали как се е справил като по учебник и това е част от играта.
      Оффф, добре, че поне лекарите и строителите не разчитат само на положителна енергия а се доверяват и разчитат на науки като математика, биология, анатомия, механика и други подобни. Щото ако чакахме само да ги обладае положителната енергия, никак нямаше да са добре нещата.

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

11. Следните 3 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

ontar (16-02-2024), Нерегистриран (2)

12. 17-02-2024 13:36 #596 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Оффф, добре, че поне лекарите и строителите не разчитат само на положителна енергия а се доверяват и разчитат на науки като математика, биология, анатомия, механика и други подобни. Щото ако чакахме само да ги обладае положителната енергия, никак нямаше да са добре нещата.
      Ако ме питаш е грешно да правим сравнение между различните професии, защото навсякъде спецификата е различна. Бих добавил, че психическото натоварване е много по-различно при една или друга професия. Например един човек на поточна линия просто се автоматизира и на практика не изпитва никакъв стрес. Професията на трейдъра е нещо много по-различно и затова тука психологията играе огромна роля. При много от професиите почти всичко е известно и си има разписана технология по която се действа или както е модерно да се нарича протокол. При форекса на практика всичко ти е неизвестно и нямаш никакъв контрол върху ситуацията, което определено е доста стресиращо за психиката ти. Уж си сам пред компютъра и никой не ти казва какво да правиш, но всъщност твоят успех зависи от много и различни фактори. Като се замисля доста невидими неща трябва да ти наредят за да спечелиш пари то търгуването на валутния пазар. Нека си представим, че излизат важни икономически данни и те са точно такива каквито ти си ги предивидил. Само че какво ти мислиш няма никакво значение, защото може за останалите участници картинката да изглежда по друг начин. Особено за тези трейдъри, които са с големите пари и движат котировките на финансовия пазар. Отделно винаги може да възникне някаква техническа пречка като блокаж на акаунта по вина на интернет доставчика. Съвсем възможно е и при определена печалба да се окаже, че си нарушил търговските норми, на които държи твоя форекс брокер. Не случайно го казвам, защото скоро имах подобен случай. Сигурно се майтапиш за енергията и те разбирам, но аз смятам, че тя е много важна точно при валутната търговия. По простата причина, че по време на търгуване и особено при много силни движения граничещи с паника трейдъра трябва да се опита да почувства какви са настроенията на пазара. Безспорен факт е, че има моменти когато индикаторите или други технически приспособления няма как да ти помогнат и се налага да действаш интуитивно базирано най-вече на твоя опит на финансовия пазар.

Одобрена

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

13. 17-02-2024 16:29 #597 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Ако ме питаш е грешно да правим сравнение между различните професии, защото навсякъде спецификата е различна. Бих добавил, че психическото натоварване е много по-различно при една или друга професия. Например един човек на поточна линия просто се автоматизира и на практика не изпитва никакъв стрес. Професията на трейдъра е нещо много по-различно и затова тука психологията играе огромна роля. При много от професиите почти всичко е известно и си има разписана технология по която се действа или както е модерно да се нарича протокол. При форекса на практика всичко ти е неизвестно и нямаш никакъв контрол върху ситуацията, което определено е доста стресиращо за психиката ти. Уж си сам пред компютъра и никой не ти казва какво да правиш, но всъщност твоят успех зависи от много и различни фактори. Като се замисля доста невидими неща трябва да ти наредят за да спечелиш пари то търгуването на валутния пазар. Нека си представим, че излизат важни икономически данни и те са точно такива каквито ти си ги предивидил. Само че какво ти мислиш няма никакво значение, защото може за останалите участници картинката да изглежда по друг начин. Особено за тези трейдъри, които са с големите пари и движат котировките на финансовия пазар. Отделно винаги може да възникне някаква техническа пречка като блокаж на акаунта по вина на интернет доставчика. Съвсем възможно е и при определена печалба да се окаже, че си нарушил търговските норми, на които държи твоя форекс брокер. Не случайно го казвам, защото скоро имах подобен случай. Сигурно се майтапиш за енергията и те разбирам, но аз смятам, че тя е много важна точно при валутната търговия. По простата причина, че по време на търгуване и особено при много силни движения граничещи с паника трейдъра трябва да се опита да почувства какви са настроенията на пазара. Безспорен факт е, че има моменти когато индикаторите или други технически приспособления няма как да ти помогнат и се налага да действаш интуитивно базирано най-вече на твоя опит на финансовия пазар.
      В общи линии ако не се намери друго оправдание за някакъв неуспех винаги може да се използва психологията. Те затова и са я измислили и точно затова сериозните хора не я признават за наука, но за сметка на това е много удобно оправдание за неудачници.

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

14. Следните 2 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

ontar (17-02-2024), (Ж) (18-02-2024)

15. 17-02-2024 20:34 #598 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      За всеки средно интелигентен и реално разсъждаващ индивид би трябвало да е ясно, независимо от това дали участва или не участва на пазара, дали се звери в монитора или се пече на плажа с позиция или без такава на пазара ще се случи едно и също нещо. Не става търговийката с надежда, а с доказателства. А доказателства се осигуряват с тестове и експерименти върху графиката. Няма как един трейдър да стане успешен без да се научи как се осигуряват доказателства за бъдещите печалби, т.е. да се научи да тества и оптимизира търговската си стратегия.
      Прекалено много се фокусираш върху тази така наречена търговска стратегия и това по моя скромна преценка е грешно. Това за доказателствата дори не знам как да го коментирам, защото ми звучи абсурдно. Макар че е възможно или ти да не си се изразил правилно или аз да не съм те разбрал. Няма как да се осигурят доказателства за бъдещи печалби на финансовия пазар. Всъщност то не са нужни никакви доказателства, защото дори съвсем незапознат с форекса човек пак лесно може да направи печеливша сделка. Всички добре знаем, че в този бизнес нещата винаги са фифти/фифти що се отнася до шанса за печалба или загуба. Ако обаче даден човек иска да се задържи дълго на финансовия пазар т.е. да печели повече отколкото да губи там вече идва ролята на психологията.

В общи линии ако не се намери друго оправдание за някакъв неуспех винаги може да се използва психологията. Те затова и са я измислили и точно затова сериозните хора не я признават за наука, но за сметка на това е много удобно оправдание за неудачници.
      Тука вече навлизаме в много сложна материя, защото аз не смятам, че психологията се използва за каквото и да е оправдание и по принцип не в това е нейния смисъл. Странно ми звучи меко казано, че някой би я измислил нарочно, за да се оправдава. Отделно бих те попитал кои са тези сериозни хора, които отричат ролята и важността на психологията във форекса, а и не само в него? Като стане дума за неудачници на валутния пазар сигурно трябва да се сещам, че това ме касае мен. Нямам нищо против и фактите и многото загуби водят в тази посока, но аз не съм от хората, които използват психологията за да си оправдават провалите. Все пак накрая ще завърша, че на финансовия пазар няма идеални участници, които само да печелят както и няма пълни неудачници, които само да губят. Общо взето в този бизнес нещата са много цветни и разнообразни ако мога така да се изразя, но в крайна сметка всичко зависи от гледната точка. Така че не подценявайте ролята на психологията във валутната търговия дори когато не я разбирате как точно действа.

Одобрена

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

16. Следните 2 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (2)

17. 18-02-2024 13:59 #599 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      (Ж)
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      (Ж) не е на линия
      Професия:Трейдър
       Geli

(Ж) е по пътя на славата Аватара на (Ж)
      Град
      София
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      595
      Благодарили са му 31 Пъти в
      6 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Виждам, че се считаш за серизен човек би ли споделил аргументите поради които не считаш психологията за наука. До колкото знам се изучава в университетите
      Две неща те определят като човек - ТЪРПЕНИЕТО когато нямаш нищо и ОТНОШЕНИЕТО към хората когато имаш всичко

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

18. Следните 3 потребители изказват благодарности на (Ж) за полезния пост:

minkov (18-02-2024), ontar (18-02-2024), treyyy (18-02-2024)

19. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    20. 18-02-2024 14:37 #600 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      gambletrade
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      gambletrade не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите Аватара на gambletrade
      Начислени плащания
      3,797.82 USD
      Благодарности
      6 775
      Благодарили са му 14 566 Пъти в
      3 584 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от (Ж) Виж мнението
      Виждам, че се считаш за серизен човек би ли споделил аргументите поради които не считаш психологията за наука. До колкото знам се изучава в университетите
      Скоро чух за един 'университет', в който се изучава гледането на карти Таро...

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

21. Следният потребител изказва благодарност на gambletrade за полезния пост:

minkov (18-02-2024)

+ Отговор в тема
    Страница 60 от 61 ПървиПърви Предишно ... 10 50 58 59 60 61 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти