• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Психология и поведение при търгуване

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Психология и поведение при търгуване

+ Отговор в тема
    Страница 58 от 61 ПървиПърви Предишно ... 8 48 56 57 58 59 60 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 571 до 580 от общо 609
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 10-10-2023 14:59 #571 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от treyyy Виж мнението
      Аз затова съм си изготвил списък с НЕ (какво не трябва да правя). Една от точките е да не търся реванш, защото резултатът от реванша в повечето случаи е още по-голям шамар от пазара.
      Аз отлично знам, че търсенето на реванш от валутния пазар не е добра идея и съм го казвал много пъти. Всъщност аз не си позволявам да разглеждам финансовия пазар като противник и смятам, че така е правилно. По същата причина не възприемам загубите и фалитите като шамари. По-скоро ми е гадно, че това ме вади за известно време от любимото ми занимание, а понякога тези принудителни почивки от форекса продължават две-три седмици за съжаление. Относно забранителните списъци аз имам много такива, но те се отнасят за моя режим на живот и без да навлизам в лични подробности ще кажа, че там няма лабаво и съм длъжен да ги спазвам. Точно по тази причина имам нужда от някакво по-фриволно занимание като форекса, което да ми действа разтоварващо на психиката. Знам добре, че валутната търговия е сериозен бизнес и за много хора това си е професия, но за мене на практика се явява едно платено развлечение-хоби. Трябва да си призная, че опитвах да се преместя изцяло на демо сметка за да ми стане безплатно търгуването, но се оказа, че там хич не ми е интересно. Това показва, че явно тръпката не е само в отварянето и затварянето на сделки, а човек има нужда и да печели пари от това. Тия дни си правих анализ, че поведението ми пред графиките много често не е това, което трябва да бъде и затова често губя. Имам предвид, че съм търпелив точно когато трябва да се действа бързо и обратното - бързам когато е много по-удачно да се прояви известна доза търпение. Вчера например бързах да си затворя едни поръчки и ако бях изчакал щях да прибера в пъти по-добра печалба и това ме разочарова. Днес се заинатих и това се оказа доста губещо.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

2. Следният потребител изказва благодарност на ontar за полезния пост:

treyyy (10-10-2023)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 10-10-2023 16:07 #572 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 988
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      А как се разбира, че даден човек минава за така наречения хазартен тип?
      То да си хазартен тип даже не е чак толкова лошо. Особено ако е осъзнато и го практикуваш с план. В определени случаи даже е полезно.
      Лошото е когато си зависим от хазарта тип, което е различно от хазартен тип.
      Има много признаци за разпознаване на зависимост - единия от тях е ако през мнение, през две да повтаряш, че не си хазартен тип - това е сериозен признак за рзпознаване на зависимост.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

5. Следният потребител изказва благодарност на minkov за полезния пост:

Elsup (11-10-2023)

6. 10-10-2023 22:32 #573 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 630 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Търговията във форекс-а не се води хазарт, но навсякъде всеки брокер пише че е рисково занимание и брокерът не носи отговорност за нашите /вашите действия. Така че трябва да си имаме едно наум А иначе абсолютно може да си бъде хазарт. Но всичко зависи от клавиатурното устройство, и това дали ще обърне в орех са в хазарт или ще търгува но определено не е игра. И трябва да се знае че на Форекс не се играе. А що си касае до това дали човек е хазартен тип е съвсем отделен въпрос. Може да си такъв но не и да си Комарджия. Това са съвсем различни понятия. А когато знаеш какво правиш Не смятам че може да се възприема като хазарт. Та оттук идват и двете понятия едните са играчи а другите трейдъри. Тъй като покер се играе и другите такива хазартни игри докато във форекса се търгува. А това че някои го обръщат на хазарт си е абсолютно техен проблем. И това да се прескочи границата е много вероятно. И пак казвам всичко зависи от индивида. Но пък кому е нужно да се занимава с Форекс при положение че ще му отнеме доста време ако го влече хазарта. Там има много по-бързи печалби и без да се напрягаш толкова много . Но като се замисля май и там си трябва доста четене и стратегии за да си успешен така че действително границата е много тънка . Абе с две думи лесни пари няма. Така или иначе на човек му се налага да седне и да учи А това от своя страна го развива ,което никак не е лошо

Одобрена

Вашият път към света на търговията с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

7. Следните 4 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

treyyy (11-10-2023), Нерегистриран (2), Elsup (11-10-2023)

8. 11-10-2023 18:55 #574 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      Благодарили са му 5 946 Пъти в
      1 835 Поста
      Има риск когато търгуваш на финансовите пазари. Ако нямаш план и не си си направил труда да учиш, то си е чист хазарт. Разбира се и да учиш пак не е гаранция че ще си печеливш но все пак има повече възможност да постигнеш успех. Разбира се както и преди съм казвала не трябва да се вземаш твърде на сериозно дори и да направиш 10 поредни печеливши сделки. Най-лошо се пада когато си направил големия удар без да знаеш кой знае колко, защото решаваш че всичко е много лесно и просто. Тоест както го наричаме късмета на начинаещия. Борсата е доста динамична и вече не трябва да се влияем само от индикатори от свещи. Преди време ми се струва че нещата бяха по спокойни, по логични, по предсказуеми. Имаше динамика, но не като тази сега. След началото на корона кризата сякаш целия пазар се промени и динамиката която се получи все още влияе върху пазарите. Мисля че можеш да бъдеш печеливш ако наистина стриктно следиш новините по Света, но пак не е гаранция. Земетресения, войни, наводнения, вируси и други природни катаклизми са абсолютно непредсказуеми и буквално за секунди пазара може да се срине и ти няма как да предскажеш това. В момента не смятам че начинаещи трейдъри трябва да влагат лични пари и да рискуват своите спестявания в този вид дейност. Като цяло без добра дисциплина и добри знания на този етап е почти невъзможно да си печеливш. Пазара не върви срещу нас, а по-скоро ние вървим срещу себе си. Аз се усещам и себе си как колкото и добра печалба да правя винаги искам още и още и още, което често ме изиграва на пазара. Разбира се не се отказвам дори в глупавите си загуби, но все пак е хубаво когато теглим парички и им се радваме.

Одобрена

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

9. Следните 2 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

Нерегистриран (2)

10. 11-10-2023 20:16 #575 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Според мен поведението на търгуване е част от цялостната система на всеки трейдър. Тука веднага искам да уточня, че има хора, които бъркат системата за търгуване със стратегия за търгуване. Това обаче са две напълно различни неща и стратегията е част от системата на всеки трейдър. В системата влизат подготовката за започване на един търговски ден, запознаването с последните важни икономически данни, анализирането на графиките на финансовите инструменти, с които търгува дадения човек и много други неща, които сега няма да изброявам. Само ще спомена, че част от системата е и дисциплината и не на последно място самата психология, за която се говори в много от коментарите тук. Много добре се знае, че психологията е много важен детайл от нашия живот и логично тя играе главна роля във форекса. Дори си мисля, че специално американците много добре боравят с психологическите оръжия (ако мога така да се изразя) и нищо чудно, че тяхната валута е водеща. Ето днес преди малко имаше така наречените минути на Федералния резерв, където се вадят стенограмите от решения на срещата, която се проведе преди дни. Защо чак сега се вадят тези стенограми и защо всичко е толкова ритуално човек може сам да се досети. Факт е, че едни и същи новини идващи от Сащ на практика се използват два пъти като това има много силен психологически ефект. Имам предвид, че днес цял ден повечето котировки на финансови инструменти бяха в плен на очакването от публикуването на тези стенограми от Сащ. Опитвам се да си спомня дали в Европа се прилага подобен стандарт на поднасяне на информация, но честно казано май няма подобен прийом и това логично определя второстепенната роля на единна европейска валута.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

11. Следните 5 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

treyyy (11-10-2023), Elsup (12-10-2023), Нерегистриран (3)

12. 12-10-2023 20:10 #576 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 630 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Дали е второстепенна или не европейската валутна единица за мен е все тая а си мисля че и за всеки трейдър защото ако желаеш можеш да си отвориш акаунт в долари или да си караш на евро. По-важното в случая е да се вадят пари и да си наясно какво правиш на пазара, а от там нататък дали едната е първостепенна или второстепенна е все тая. И да може би за политиката и икономиката това нещо е важно но за обикновения човек който е на финансовите пазари му е все тая каква ще е паричната единица. Действително по-важно ми е на мен количествота да са големи. А това че Щатите изнасят данните си по различно време може би е имало и някакв и причинни. Като естествено една от от тях е това да внесат някакъв смут и на финансовите пазари и от там да изпадат дребните рибки. Но така е било винаги ще продължава да бъде така. Не очаквай да върви всичко по план и така както го придвиждаш. Аз затова и не следя фундамента гледам си техническия анализ а както винаги съм казвала фундамента подпомага техническия за да има по голямо движение. Така че мен По никакъв начин не ме бърка по кое време си изкарват данните. По-важното е в действителност наистина да знаеш какво правиш и какво очакваш от пазара да се слага стоп лос и оттам нататъка да не ти пука даже не е нужно да стоиш и да висиш постоянно пред графиките. Може да се вършиш е съвсем други неща и от време на време да поглеждаш.

Одобрена

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

13. Следният потребител изказва благодарност на Fafa за полезния пост:

ontar (06-11-2023)

14. 12-10-2023 20:12 #577 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      1 835 Поста
      Относно новините които се отразяват доста силно на финансовите пазари винаги съм казвала че е добре да се избягват от начинаещи трейдъри и трейдъри с малък капитал. В повечето случаи се прави силна корекция която изяжда малкият капитал и на пазара остават тези с многото пари. Нормално е това да се случва, защото така е измислен пазара. Реално няма как всички да сме победители, нали така? Реално това са моментите в които повечето " играчи " губим реални пари. Виждаме как капитала ни се топи за секунди и очакваме чудото да ни спаси, но тук чудеса няма. Ако търгуваме по правилата на големите " играчи " трябва да разполагаме и със сериозен капитал. Реално аз затова предпочитам часовите графики и се опитвам да хвана движението за деня. Избягвам да търгувам в следобедните часове заради волатилноста на пазара. Знам че тогава се правят големите печалби, но за мен реално си е чист риск. Ако да кажем съм с 100 долара в сметката за да направя добра печалба трябва да търгувам с всички средства по сметката, а това е риск. Ако търгувам с 10 процента от капитала, тоест 10 долара печалбата би ми била прекалено незадоволителна. Ето това е грешка в моята психология. Искам да реализирам добра печалба а реално с 100 долара това си е чист късмет. Разбира се не спирам да работя по това, но малките печалби не ме удовлетворяват. И така стигам до извода, че нито пазара, нито сделките са ми проблем, а по-скоро очакванията които имам. Пак казвам много е важна нагласата и очакванията които имаме за печалба да отговарят на капитала и знанията които имаме. Няма как да станем милионери за една нощ, но със сигурност при добро търпение и дисциплина след година може да си докарваме много добри допълните доходи от търговията на финансовите пазари.

Одобрена

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

15. Следният потребител изказва благодарност на Elsup за полезния пост:

ontar (06-11-2023)

16. 06-11-2023 15:17 #578 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Забелязал съм, че има много разнопосочни мнения за това дали трябва да се търгува или не по време на важни икономически новини. Всъщност аз си мисля, че точно по време на новини могат да се направят доста добри печалби, но за целта всеки трейдър е длъжен да се обучи да реагира по-подходящ начин. По времето, когато излизат важни новини се получават силни движения и при това много често са и в двете посоки на дадения финансов инструмент. Дали това се дължи на липсата на ликвидност или се създава някаква паника на финансовия пазар аз трудно мога да преценя, защото нямам информация от първа ръка. Точно тука нещата във форекса опират до психологията и правилното поведение при търгуването. За съжаление подобно печелившо поведение и здрава психика не може да се формират предварително, защото според мене всичко е въпрос на натрупване на опит. Този опит се трупа с много часове прекарани пред графиката и неприятни загуби в моменти на силна волатилност. Аз лично не спирам да трупам опит пред графиките и мога да кажа, че имам вече доста сблъсъци с горчивия вкус на загубите. Дали това ще ми тренира психиката ми е трудно да кажа, но се надявам да свикна с този стрес и да намаля до минимум вкарването на чувства в търговията. Нещо което е много трудно на този етап, но същевременно е ужасно важно. В момента често попадам в един омагьосан кръг, от който трябва да си призная, че трудно се излиза. Става дума за това, че когато търгувам с малки суми винаги съм под голямо психологическо напрежение и то рядко ми помага да действам правилно в напрегнати ситуации на валутния пазар. Имам предвид, че в най-добрия случай пропускам печалби, а в най-лошия губя голяма част от сметката си. Когато трупането на опит върви с трупането на много загуби човек няма как да не изпитва психологически неудобства меко казано. Изобщо когато се влезе в серия от загуби е доста неприятно и трудно се излиза от подобна ситуация. Знам, че спасението е човек да започне да печели все често и работя неуморно по въпроса, но на този етап с доста съмнителен успех за голямо съжаление.

Одобрена

Печелете пари, без да напускате дома си.

17. 06-11-2023 21:15 #579 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      1 835 Поста
      Да може би това е най-доброто време за търгуване на пазара, когато излизат новините, но затова се иска опит и разбира се много добри умения да четеш между редовете. Другият важен фактор е че капитала по сметката трябва да в пъти повече от това което смяташ да рискуваш в сделки. Стоповете също са важни в този момент както и брокера с който търгуваш, защото ако му е кофти платформата може да пропусне стопа и това да доведе до големи загуби или до пропуснат шанс за добра печалба. Реално за да стигнеш до момента в който да търгуваш по време на новини си трябва доста сериозно четене , следене на пазара и учене за това кога и как да влизаш в сделки при висока воативност. Не мисля че за начинаещи трейдъри това е добре като съвет. Другото важно нещо е че в момента политиката в Световен мащаб е доста нестабилна така че да предвидиш правилно новините е почти невъзможно. В момента природните бедствия, войните и постоянните политически сблъсъци са непредвидими и независимо колко си добър в прогнозите си това не е гаранция че ще се окажеш в правилната посока на пазара. Преди време имам чувството че пазара беше много по-спокоен и се правиха печалби много по-лесно и по-начесто. Сега колкото и да е добра стратегията ти, колкото и внимателен да си бил по време на отваряне на сделките това не е гаранция че ще успееш. На мен лично ми се струва че в момента печеливши са само най-големите макар че и при тях има фалит и край на играта. Харесвам тръпката от форекса но според мен хората които се пристрастяват лесно е по-добре да го избягват. В момента ми прилича леко на хазарт.

Одобрена

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

18. Следният потребител изказва благодарност на Elsup за полезния пост:

ontar (07-11-2023)

19. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    20. 07-11-2023 16:16 #580 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Elsup Виж мнението
      Да може би това е най-доброто време за търгуване на пазара, когато излизат новините, но затова се иска опит и разбира се много добри умения да четеш между редовете. Другият важен фактор е че капитала по сметката трябва да в пъти повече от това което смяташ да рискуваш в сделки. Стоповете също са важни в този момент както и брокера с който търгуваш, защото ако му е кофти платформата може да пропусне стопа и това да доведе до големи загуби или до пропуснат шанс за добра печалба. Реално за да стигнеш до момента в който да търгуваш по време на новини си трябва доста сериозно четене , следене на пазара и учене за това кога и как да влизаш в сделки при висока воативност. Не мисля че за начинаещи трейдъри това е добре като съвет. Другото важно нещо е че в момента политиката в Световен мащаб е доста нестабилна така че да предвидиш правилно новините е почти невъзможно. В момента природните бедствия, войните и постоянните политически сблъсъци са непредвидими и независимо колко си добър в прогнозите си това не е гаранция че ще се окажеш в правилната посока на пазара. Преди време имам чувството че пазара беше много по-спокоен и се правиха печалби много по-лесно и по-начесто. Сега колкото и да е добра стратегията ти, колкото и внимателен да си бил по време на отваряне на сделките това не е гаранция че ще успееш. На мен лично ми се струва че в момента печеливши са само най-големите макар че и при тях има фалит и край на играта. Харесвам тръпката от форекса но според мен хората които се пристрастяват лесно е по-добре да го избягват. В момента ми прилича леко на хазарт.
      А според мене не се иска нито опит, нито е нужно умение да се чете между редовете когато става дума за търгуване по време на важни новини. Ще ти обясня подробно защо съм на толкова различно мнение, но първо ще кажа какво е нужно за да се търгува успешно по време на новини. Много пари в сметката (най-малко 10 000 долара), както много пъти е ставало дума и малка доза късмет, която помага в такива моменти. Когато един трейдър търгува със 50 000 или 100 000 долара в сметката си той спокойно може да рискува 1000 от тях с далечен стоп и най-малкото ще бъде спокоен, че резките движения в двете посоки няма да му засегнат стоповете. Аз лично когато търгувам спокойно много по-лесно разгадавам какви движения ще последват при валутната двойка или финансовия инструмент, с които работя. Това е съвсем логично, защото когато човек се чувства свободно и не е под психологически натиск, че може да му замине стопа или да фалира много по-лесно се търгува печелившо. А относно защо не е важен опита мога да кажа, че много пъти съм забелязвал как при една и съща новина валутния пазар всеки път реагира разнопосочно. Имам предвид, че например веднъж при вдигане на лихвата от Фед американският долар започва рязко да поскъпва спрямо еврото, но при следващото вдигане веднага поевтинява. Нещата винаги са много по-сложни и на практика всичко зависи от това как съответната новина се прочита от най-големите инвеститори на финансовия пазар. Няма как да се прочете между редовете какво ще им хрумне след дадена важна новина на големите акули, както съм чувал да ги наричат. Сигурно и това е въпрос на специално поведение и психология, но често имам чувството, че големите играчи понякога съвсем целенасочено движат пазара в определена (обикновено изненадваща) посока и това е логично.

Одобрена

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

21. Следните 2 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (2)

+ Отговор в тема
    Страница 58 от 61 ПървиПърви Предишно ... 8 48 56 57 58 59 60 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти