• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Психология и поведение при търгуване

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Психология и поведение при търгуване

+ Отговор в тема
    Страница 59 от 61 ПървиПърви Предишно ... 9 49 57 58 59 60 61 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 581 до 590 от общо 609
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 12-11-2023 14:22 #581 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      Благодарили са му 5 946 Пъти в
      1 835 Поста
      Е даде и аз това съм написала. С висок капитал в сметката е лесно да търгуваш, и ако се стремиш към малки печалби не би трябвало да има проблем. Но дали би направил това един терйдър, който няма опит и стратегия на пазара. Според мен ако си новак и направиш една бърза печалба от 100 долара дори и с капитал 50 000 той няма да се задоволи с това. Ще си каже че ще пробва с по-голяма сума. Ако отново направи печалба от 1000 долара изкушението ще го завладее и ще влезе с още по-голяма сума на пазара. Най-вероятно под емоциите си ще отвори бърза сделка която обаче ще му причина загуба в сериозен размер и тогава вече пазара се обръща срещу него. В опитите си да избие загубите няма да се съсредоточи върху пазара а по скоро ще иска на всяка цена да спечели и да мине на плюс. Не си фантазирам а го видях на гледно това миналата годината. Една приятелка влезе с 50 000 долара и купи биткойн. За ден направи 17 000 долара печалба беше страшно доволна и без да изчака отново набързо влезе в сделка, но този път беше от губещата страна. Колкото по-голяма ставаше загубата толкова повече тя си вярваше че пазара ще обърне и и бързо ще мине на печалба. Когато беше на път да фалира тя вкара още 30 000 долара. Фалира буквало за часове. Тя не разбира нищо от това и просто разчиташ на късмет, така успя да загуби 100 000 долара за по малко от два дни. Аз я бях на мнение че не е добре да се влага точно в този момент в крипто валути но уви не ме послуша. Така че не мисля че без опит можеш да печелиш много пари, независимо от това какъв капитал имаш в сметката.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

2. Следните 2 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

ontar (14-11-2023), Нерегистриран (1)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 14-11-2023 13:08 #582 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Не съм сигурен дали е лесно да се търгува и печели с големи суми на валутния пазар и причината не е само в това, че нямам опит. Имам предвид, че не ми се е случвало до сега да търгувам с голям форекс акаунт освен ако не броим демото, но там на практика психологията не играе. Склонен съм да мисля, че всеки човек има някакъв определен психологически праг, когато става дума за оперирането с големи суми. Не го казвам това напразно, защото съм чел как има хора, които се справят отлично на валутния пазар със сравнително малки суми, но когато акаунта им се увеличи много започват да се шашкат меко казано. Това да се търгува с голяма сума наистина е много тежко психологическо бреме. Едно е да си с 50 долара в сметката и да виждаш, че губиш 20 от тях и съвсем друго е с 50 000 доларов акаунт да висиш на 2000 долара минус например. Иначе е ясно, че няма как човек да вложи голяма сума за валутна търговия и да търгува за дребни печалби. Например да замрази в акаунта си 50 000 долара и с тях да изкарва по 200-300 долара месечно. Както се изразяваше един форекс ментор : "не е това идеята на валутната търговия", а аз бих добавил, че този бизнес просто не работи така. Всъщност няма бизнес, където да вложиш голяма сума, за да търсиш малки печалби. В най-лошия случай човек се надява поне да си възвърне инвестицията, с която е започнал. Е тука във форекса поне вложените пари винаги може да се изтеглят стига трейдъра да не ги е загубил скоропостижно. А това, че има хора, които влагат големи суми във форекса без дори да са си направили труда да научат как работи тази система дори не мога да го коментирам, защото няма как да се поставя на тяхно място. Нито имам подоби суми пари, а и някога да ги придобия не мисля, че бих купил с тях биткойни или нещо в тази област.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

5. Следните 7 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (6), pablo (22-11-2023)

6. 19-11-2023 13:50 #583 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      1 835 Поста
      Ето затова винаги казвам че психологията е много важна и добре изградения план. Да кажем искаш да живееш нормален начин а живот и влагаш 50 000 долара с тях спокойно можеш да печелиш около 5000 лв на месец без да рискуваш и да си постоянно на графиката не е никак зле нали? Проблемът обаче е че с 50 000 долара такава месечна печалба ти се вижда супер нищожна което не е добре. Аз колкото и да се имам за принципен и спокоен човек също бих се изкушила да направя голяма печалба, което не е ок. Сега същото важи и за малкия капитал. Ако търгуваме спокойно на малък обем сделки и си прибираме малките печалби, но печалби с времето бихме могли да имаме доста солидни суми в акаунта си. Проблемът е обаче че тръгваме смело напред с мисълта че днес ще спечелим голямата сделка защото сме сигурни в движението. Излиза някоя непредвидена новина поглъща ни всичко и ние оставаме само едни наблюдатели. Ако нямаме добре изградени навици и желязна воля няма как да постигнем успех. И така стигаме до извода че все пак психологията на търгуване е доста важна част от нашият успех на финансовите пазари. Тук се изисква много спокойствие и търпение за да можем да влезем в онези 10 процента на печелившите трейдъри. Мисля че големия капитал и правилната психология че ни извадят от губещите играчи и накрая ще се радвам на много добри печалби които ще си харчим с кеф. Също много важно е да не се влиза в сделки под влиянието на емоции, това го разбрах наскоро и то по горчивия начин. Емоциите не са добър съотборник когато търгуваме на финансовите пазара.

Одобрена

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

7. Следните 4 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

pablo (22-11-2023), ontar (23-11-2023), Нерегистриран (2)

8. 23-11-2023 12:13 #584 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Верно е, че дори повечето форекс преподаватели или както ги наричат ментори обичат да акцентират върху важността на психологията по време на търгуването. Един от тях скоро разказа история за това как при всеки човек има разлика във възприемането на сумите, с които се търгува на валутния пазар. Има се предвид, че за един трейдър 5000 долара са ужасно много пари, а за друг дори 50 000 долара му се виждат малко. Така че има голямо значение с какви суми се търгува и всеки човек трябва да си намери мярката, която не му товари психиката. Или по-скоро не му я товарфи прекалено много, защото е ясно, че човек когато рискува свои пари няма как да е съвсем спокоен. В историята, за която намекнах става дума за начинаещ трейдър, за който суми от порядъка на 5000 долара не са много и затова той в началото търгувал с толкова и нямал психически стрес така да се каже. Понеже явно му е харесало да печели и е искал да повиши мизата е вложил във форекс сметка 200 000 долара. Когато обаче тръгнал да търгува с тях на валутния пазар не се чувствал спокоен и психически се натоварил. Съвсем логично отново минал на по-малка сума за търгуване. Аз съм свикнал с 20-30-50 до 100 долара и това не ми пречи на психиката, но ако в сметката ми има реални 50 000 долара не съм сигурен как ще се почувствам. Едно е да висиш на загуба 5-10 долара, а вероятно е съвсем друго загубата да е 500 или 1000 долара. Разбира се е ясно, че човек ако тръгна да участва на финансовия пазар с такива крупни суми той ще се надява на печалби, а за загубите няма да мисли. Аз лично не се чувствам подготвен да търгувам с 50 000 долара, а и няма голяма вероятност да притежавам такава сума скоро. Всички обичат да казват, че емоциите пречат на правилната преценка и по принцип не са добър съветник. Съгласен съм, но все пак ние сме хора и понякога е много трудно да се владеем особено когато сме дълго време под силен стрес.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

9. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Elsup (24-11-2023), Нерегистриран (2)

10. 24-11-2023 17:53 #585 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      1 835 Поста
      Честно казано никога не се бях замисляла сериозно как ще търгувам ако имам сметка с 50 000 долара не знам. По принцип с малки бонус суми не се притеснявам да пробвам рискови позиции, но ако съм с лични средства със сигурност ще бъда много по внимателна и ще следвам сериозно стратегията си. Ако имам сметка с 50 000 долара едва ли бих ползвала голяма част от капитала си а най-вероятно ще търгувам с 500 до 1000 долара от тях. Поне в живота съм свикнала така. Да не гоня голямата печалба а да разпределям по правилния начин доходите на семейството. Предполагам че и с такава голяма сума пак ще се водя по това. Много хора правят грешка като се целят на високо но искат да пропуснат стъпките до постигането на реалния успех. Всекидневно виждам точно това сред мои близки и познати. Дори ако трябва да бъда честна едва ли бих вложила такива пари в финансовите пазари. След дълго мислене и проверяване на всякакви варианти накрая вложих пари в етериум и за сега нещата вървят добре. Предпочитам да виждам парите си всеки ден как растат по-малко, но да знам че по всяко време мога да ги изтегля отколкото да ги вложа в нещо в което може да допусна груби грешки и да изгубя всичко. Много пъти съм се изкушавала да имам сметка със спестени пари, дори веднъж опитах с триста долара, но се притеснявах през цялото време и резултатите бяха катастрофални. Явно нямам правилната психология за да поема такъв риск. Хубаво е да спечелиш много пари, но не всеки е готов за това. Винаги съм спестявала и съм успяла да постигна всичко за което съм мечтала така и не мога да си представя да изгубя много пари за няколко дни. Това би ми се отразило доста зле. За това да искам да търгувам с голям капитал, но на този етап ще си остана само с желанието за това. Другото което е нямам достатъчно време за да се концентрирам на 100 процента върху трейдинга и това със сигурност ще ми се отрази негативно и ще има много губещи сделки. Не не мисля че това е идеята да си успешен трейдър.

Одобрена

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

11. Следните 2 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

Нерегистриран (2)

12. 30-11-2023 20:30 #586 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Аз съм търгувал със сметка от 50 000 долара, но беше демо и на практика не изпитвах никакви психологически притеснения, че губя пари. По принцип много хора ги отричат демо сметките и дори съм чувал форекс ментор да казва, че не само не ти помагат да се научиш да търгуваш правилно, но може сериозно да ти навредят. Основната причина, която посочват е пълната липса на психологическо напрежение при търгуването с виртуални пари. Когато говорим за психологията и поведението при търгуване не е лоша идея да намесим и развитието на ситуациите на валутния пазар. Всъщност не знам дали се изразявам добре и затова ще дам пример със себе си за да стане ясно за какво става дума. Често губя и това ми се случва от повече от две години и има една закономерност, че става винаги за съвсем малко. В смисъл, че на практика аз познавам какво силно движение ще последва при финансовия инструмент, който търгувам , но избързвам с времето на отваряне на сделка. Няма как да не сте забелязали, че преди каквото и да е силно движение почти винаги първо има заход на цената в обратната посока. Кой го прави и защо така се случва не е предмет на тази тема. Важното е че това предварително да го нарека залъгващо движение ми удря стопа, задейства ми обратната поръчка или в най-лошия случай ми нулира сметката. След това в поне 90 процента от случаите следва силното движение, което съм предвидил, но каква полза като съм вън от пазара вече. Това винаги много ми разказва играта на психиката и предполагам, че всеки друг на мое място много би се отчаял и дори вече да се е отказал от валутната търговия. Аз обаче по една или друга причина продължавам инатливо да се боря и да губя пари на форекс с надеждата да намеря правилния начин за търгуване. Говоря за развитие на ситуацията, защото от няколко дни има някаква промяна на финансовия пазар или поне на мене ми се струва така. Дали напипах правилния тайминг за отваряне на сделки или просто ми сработи късмета, но вече стоповете ми оцеляват и поръчките достигат до таргет, което си е супер и ми дава самочувствие. Забелязах, че когато печеля по-често вече липсва психическото напрежение и много по-лесно и най-важното по правилен начин си управлявам форекс сметките. Много се надявам тази печеливша тенденция да се запази колкото се може по-дълго време.

Одобрена

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

13. 29-12-2023 08:45 #587 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      scelov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      scelov не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

scelov е недостатъчно известен Аватара на scelov
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      0
      Благодарили са му 22 Пъти в
      8 Поста
      Аз лично следвам стратегия с отваряне на позиция с до 3% от капитала, след като RSI индикаторът оформи определени криви, които следя. С такъв вход, трябва да стане огромен фал, за да ме ликвидира и мога да изчаквам по-дълго време за достигане TP.

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

14. Следните 2 потребители изказват благодарности на scelov за полезния пост:

minkov (29-12-2023), ontar (03-01-2024)

15. 02-01-2024 11:33 #588 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от scelov Виж мнението
      Аз лично следвам стратегия с отваряне на позиция с до 3% от капитала, след като RSI индикаторът оформи определени криви, които следя. С такъв вход, трябва да стане огромен фал, за да ме ликвидира и мога да изчаквам по-дълго време за достигане TP.
      Обикновено ликвидацията става след поредица от 3 процентови "грешки". На такава база се определя дали риска е много или малко. В крайна сметка и 10% риск не е много за единична позиция, но този факт няма особено значение...

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

16. Следният потребител изказва благодарност на 100 за полезния пост:

minkov (02-01-2024)

17. 28-01-2024 15:55 #589 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Всички занимаващи се с форекс отлично знаем, че той може да бъде изключително предизвикателен и динамичен, като същевременно ни предизвиква да бъдем много вниманителни в контрола върху нашите емоции. Ние сме чели правилата за търгуване и съзнаваме, че трябва да се държим на валутния пазар едва ли не като някакви безчувствени машини. Това обаче според мене изобщо не е възможно ( а и това не е само мое мнение ). Една от най-големите грешки, която допускат трейдърите е напразния опит да изключат своите емоции по време на взимането на търговски решения. Както вече много пъти съм писал на практика това не е възможно, защото ние хората, които стоим зад графиките ( или пред графиките ) не сме машини. Съвсем логично от нас преливат всякакви емоции като например страх, алчност или удовлетворение и са неизбежна част от най-общо казано нашата търговска психология. Колкото по-рано си признаем пред себе си, че емоциите са част от процеса, толкова по-лесно ще направим първата стъпка към успешното им управление. Ясно е, че трейдърът е хубаво да разполага с психологическа устойчивост, за да не позволява на емоциите да му пречат при вземането на важни търговски решения. Например при влизането в нова позиция е ключово важно да се прецени ситуацията обективно, без да се допуска вълнението да ни насочи в грешна посока. При управлението на риска винаги има критични точки породени от силни емоции и това е логично, защото когато става дума за собствените му пари човек няма как да бъде равнодушен. В такива случаи е най-полезно да бъдем наясно със своите лимити и да избягваме неразумни решения, вдигайки обемите на своите поръчки след загуба, търсейки реванш. Този вид емоционален подход често води до допълнителни загуби, тъй като е много съмнително, че човек в състояние на афект ще направи правилното дейстие за да си възвърне загубените пари. Завършвам този свой коментар със заключението, че психологията и поведението при търгуване на финансовия пазар изискват да се намери един точен баланс между анализ и емоции. Успешният търговец разбира влиянието на емоциите върху решенията си и умее да ги управлява, вместо да бъде контролиран от тях.

Одобрена

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

18. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    19. 28-01-2024 19:51 #590 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 630 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Психологическа устойчивост може и да има стига обаче индивида да е такъв, който може да се контролира , иначе няма как да се получи. Но с времето всеки се научава да бъде по-въздържан и не толкова емоционален защото : Всички знаем че това ни пречи както в форекса ,така и в живота до някаква степен. Но пък от друга страна погледнато ако не сме емоционални то бихме били един изкуствен интелект / както сега е модерно / който си върши работата, но няма никакви емоции. Та това са различията между роботите и хората няма ли ги емоциите то тогава ставаме роботи. А ако не искаш да има емоции В Търговията Ти просто си вземаш няколко работя Оставяш ги да работя вместо теб и толкоз настройваш им параметрите и не се занимаваш.
      Аз лично не влагам чак толкова големи емоции в търговията си, а просто си следвам стратегиите. Разбира се знам, че няма как да се печели винаги и на 100% затова нямо и разочарование, ядосване и хабене на излишни нерви. А що се касае до алчността, то не знам дали това е точната дума, но човешкия индивид винаги се стреми към повече . Винаги е така, че колкото повече имаш ,още повече искаш , но така сме устроени и аз не се опитвам да го променям. Не говорим само в финансов аспект. Ами и затова да се надграждаме като знания и умения в което няма абсолютно нищо лошо. Това ни кара да ставаме по-добри и да се развиваме. Пак Оттам нататък на който докъдето стигнат силите и възможностите .
      Последна редакция от Fafa : 28-01-2024 на 19:59
      Одобрена

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

20. Следният потребител изказва благодарност на Fafa за полезния пост:

ontar (15-02-2024)

+ Отговор в тема
    Страница 59 от 61 ПървиПърви Предишно ... 9 49 57 58 59 60 61 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти