• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Форекс за начинаещи
    • Печалби, без стратегия?

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Печалби, без стратегия?

+ Отговор в тема
    Страница 6 от 8 ПървиПърви Предишно ... 4 5 6 7 8 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 51 до 60 от общо 73
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 03-04-2022 18:26 #51 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

Моля, изберете категория: - Откажи
      minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 956
      Благодарили са му 45 409 Пъти в
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ndimitrov73 Виж мнението
      А ти имаш ли такива прости богове дето печелят дългосрочно? Лично аз се съмнявам, защото ако имаше щеше да основеш хедж фонт и парите щеше да работят за теб. И не вярвам да се занимаваш с глупости да пишеш например във форум като този, а щеше да да се занимаващ с много по интересни неща. Има печеливши роботи и колегата КВ качи интервю с основателя на такъв хедж фонд който се управлява от робот. Но има едно, но човека ясно и точно описа в интервюто как са го създали този робот. Няколко велики умове математици, анализатори, статистики и все преподаватели във водещи американски университети. И всичко това им е коствало години докато постигнат успех. Всеки сам може да сметне за какъв ресурс става въпрос. Така, че дългосрочно печелещ робот и то като казвам печелещ говоря около 60-80% доходност при умерен или сред риск не вярвам лично аз да е така просто упражнение както ти ни описваш. Разбира се това е мое мнение всеки си има право сам да вярва в нещо и да си гони целите.
      Да кажем, че имам такива ботове. И да кажем, че съм склонен да ти ги дам - ако ти ги дам ти ще направиш ли хедж фонд?
      Първо да обясня, моите и подобни на моите ботове са изчислени да работят при условията които имам, т.е. това което се предлага за обикновения трейдър.
      Там където търгува хедж фонда, моите ботове вероятно ще се провалят тотално. Ако имам достъп до условията на хедж фонда, може и да измисля ботове, които да работят и там, ама нямам. Отделно от това нямам нито достъп до инвеститори, нито имам толкова много собствени пари, нито в България има подходящи условия за да основа хедж фонд.
      Ако си навит ти да го правиш хедж фонда, съм готов да участвам, като моя капитал ще са ботовете. Щото аз пари като за хедж фонд нямам.
      Иначе е хубаво, че задаваш такива въпроси.
      Защо пиша в този форум съм обяснявал и преди, ама на теб специално ще ти обясня - първо защото дават бонус и след като имам нужда от комуникация със себебподобни (защото офлайн реално почти не познавам хора занимаващи се с трейдинг) защо да пиша на друго място? Освен това на български реално друг форум няма, поне не и с такава активност. Бонусът го използвам изключително разумно и ми е много полезен, защото разигравам стратегии заради които не съм склонен да жертвам собствени пари.
      Относно научните ресурси - аз съм специалист по статистика и то с не лоша квалификация. Мисля, че познанията ми даже да не са достатъчни за хедж фонд, са предостатъчни за нивото на което търгувам. Познанията ми по математика не са лоши, а ако имам нужда от по-сериозни математически знания просто си имам безплатен математик, който ако не е на световно, поне е на европейско ниво. Отделно от това този математик е и програмист на световно ниво и ако и там имам затруднения - помага.
      А сега да ти обясня и защо не се напъвам много (то си личи, че не работя много, след като имам време да вися във този форум).
      Преди доста години - когато бях около 40 г. работех много, да не кажа денонощно - не трейдинг, други неща. И тогава мой много близък приятел на същите години получи инсулт и си остана инвалид за цял живот - все още е жив човека, но не е здрав и пълноценен. И тогава ми светна една лампа, че ако я карам така, рано или късно ще стигна до същото положение. И тогава си направих план - да направя така, че с всяка следваща година да работя все по-малко, без да нарушавам комфорта на семейството си, т.е. без да намаляват приходите ми. Трейдинга е част от този план, заедно с още много други неща, които съм успял да измисля и да ми носят доходи без да се налага да се напъвам много. Към момента - 16-17 г. след оня момент мога да кажа, че работя около 40 часа в месеца, т.е. около седмица сборно, и през останалото време просто си живея живота и се занимавам с неща, които са ми приятни и не ме натоварват - копая си по двора, сея си домати, играя си с кучето, гледам, уча и възпитавам внуците си, а те вече са много, което е още един стимул да искам да живея по-дълго и да съм здрав, щото и те имат нужда от възпитание и грижи и т.н.
      Та да ти кажа - даже да имам финансови и организационни възможности (а аз нямам нито едното, нито другото) не бих се занимавал с такива изнервящи работи като хедж фонд, акционери и т.н. Знаеш ли колко по-приятно е да си седя на двора под една голяма кайсия на сянка и да се радвам на живота, отколкото да се занимавам с парите на другите.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

2. Следните 28 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

gambletrade (03-04-2022), Нерегистриран (15), jssj (03-04-2022), borkooo_pz (03-04-2022), Lucky13 (03-04-2022), batDancho (04-04-2022), КинО (04-04-2022), Emil Enchev (04-04-2022), 100 (04-04-2022), kypa (04-04-2022), nafets8008 (04-04-2022), Kapitan Salam (06-04-2022), K_W (14-04-2022), kompira (22-04-2022)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 04-04-2022 03:03 #52 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Lucky13
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Lucky13 не е на линия
      Маркет мейкър
      Не е зададено настроение

Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Аватара на Lucky13
      Начислени плащания
      212.89 USD
      Благодарности
      3 804
      Благодарили са му 2 936 Пъти в
      760 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Поздравления, за създателя на провокативната тема. Адмирации, към активно коментиращите. С удоволствие прочетох постовете, които за пореден път доказват, че в спора се ражда истината.

За мен лично, тя е следната, всичко е фифти/фифти, добрата подготовка и наличието на някакъв план, не гарантират абсолютно нищо, просто повишават възможността за успех. Няма значение, с какво начинание се захваща човек, първото и най-важно нещо е, да се постарае, да се запознае, колкото може по-добре с материята, в която смята да потъне. Ако съумее да отсее, житото от плявата, в океана от информация, ще си спести много главоболия и грешки. Не е невъзможно, но точно в този бизнес, е много трудно постижимо. Спецификата на тази дейност, предполага потайност ( дребните щрихи и морафети, винаги остават леко забулени ), трудно се намират майстори при които да чиракуваш, заплащайки единствено с времето и труда си. Търговията е от малкото занаяти, които е почти невъзможно да се " откраднат ". Ако нямаме късмета, да попаднем на добър ментор, и въпреки яснтите индикации, че това е доста сложна работа, и не е като оная работа. Остава начина на пробата и грешката.
      Четене, ровене по форуми, драскане по графиката, киченето на безброй индикатори, фалит, два и сначале. Няколко пъти така и пак обратно. В подобни моменти, човек осъзнава, че планирането е хубаво нещо, защото има сериозна вероятност, да е надценил както подготовката, така и качествата си. Иначе казано, нема да си зиам ново бенли, но все още треа се яде. След като човек е планувал, че евентуално може да се провали, без значими последствия, може да отдели достатъчно време, за изработването на печаливша стратегия. Точно колко време ще отнеме, е много специфично, зависи от човека, целите които си е поставил и възприятито му за успех. Стратегията сама по себи си, е без значение, параметрите, данните от тестове, върху която е конструирана, зададените правила за вход и изход, начина й на изпълнение, автоматизиран или ръчен, са важни само и единствено, за човека който я прилага. Важното не е съвършенството, броя пропуснати трейдове ( печалби ) и постоянната оптимизция с цел изцеждане, на нещо което работи ( далеч съм от мисълта, че няма нужда от фини настройки ). За мен е важно да има прогрес, съвършенството е за боговете.

Споменавал съм и преди, че това не ми професия, имах някакни заблуди преди време, че мога да се занивам професионално с трейдинг ( като основен източник на доходи ), но загубите бързо ме разубедиха

Мнението е лично и необвързано с професионален опит. Стратегията ми, без да навлизам в излишни технически детайли е много проста. Търгувам само бонус сметката си, след няколко успешни трейда, тегля половината печалба. Така докато зануля, благодарение на форума, тя отново се зарежда. Спечеленото, рязко се разминана с очакванията ми, породени от илюзиите за професионална карирера, но са печалби. За мен това е прогрес, от действие изваждане, преминах към действие, събиране.

План ( shit happens ), ясна и реално постижима цел, плюс някаква стратегия, покачват възможността за печалби ( успех ), без тях трябва да се разчита на късмет.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

5. Следните 12 потребители изказват благодарности на Lucky13 за полезния пост:

Нерегистриран (6), minkov (04-04-2022), jssj (04-04-2022), kypa (04-04-2022), nafets8008 (04-04-2022), Kapitan Salam (06-04-2022), vladimirova (16-04-2022)

6. 04-04-2022 07:34 #53 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 956
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Lucky13 Виж мнението
      Търгувам само бонус сметката си, след няколко успешни трейда, тегля половината печалба.
      Тествай, дали ако теглиш цялата няма да ти се подобрят резултатите.

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

7. Следните 5 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Lucky13 (04-04-2022), jssj (04-04-2022), kypa (04-04-2022), nafets8008 (04-04-2022), Kapitan Salam (06-04-2022)

8. 04-04-2022 09:52 #54 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      ръчната търговия се съотнся към търговията с ботове като ръчното производство и машинното производство - това поне е доказано, че е по-ефективно
      Представи си, че точно тази аналогия не е правилната? Машиното производство ппечели с огромна преднина, когато трябвва да изпълнява рутинни операции без потенциални променливи. Това е коменрсиалния подход, с комерсиални резултати. В много сфери важните операции все още се правят на ръка просто защото е това е единствения разумен и възможен начин. Не всичко може да се автоматизира и да замени човека, затова встрани от моралния въпрос все още нямаме коли, които се карат сами. Т.е. уж имаме, но всъщност нямаме. Компютъра не може да замени човека макар да работи по-ефективно с много повече данни.

По другия въпрос здравето казваш доста истински неща, ако маханизацията ти помага в тази насока размера на печабата вече няма същото значение. Всъщност макар да виждам прекалено много слаби места в концепцията с автоматизацията, това е точно момента, който ме кара да продължавам да ровя по темата и да мисля начини да се случат нещата. Все още без успех за съжаление... Но здравето и как ще ти минава деня могат лесно да струват произволна разлика в едната и другата потенциална печалба...

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

9. Следните 7 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

jssj (04-04-2022), Нерегистриран (3), kypa (04-04-2022), nafets8008 (04-04-2022), Kapitan Salam (06-04-2022)

10. 04-04-2022 12:12 #55 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 630 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Чак пък провокативна темата, не е. Защото това не е провокация а са си нещата от живота на трейдъра . И всеки преминава по един или друг начин през различните етапи, на това занимание . Но много малка част достигат до определен етап на печалби, които могат да му осигурят това заради което се е захванал с трейдинга. Иначе началото е много емоционално, преминава се през печалби, провали , и се достига до извода, че трябва да се седне и да се понаучи доста материал. И да , съгласна съм , че си е самотно занимание, защото всеки има своето виждане. А и ментор може да ти даде насоки, каже и покаже , но акъл не може да ти налее. Колкото и да има желание да ти помогне , не се ли потрудиш и постараеш да разбереш и научиш, просто няма никакъв шанс да се получи. А механизирана търговия може и да помага до известна степен , но трябва аз да си я сътворя , за да съм сигурна какво точно ще прави. /за съжаление не мога, в техническата част не съм била добра и никога не ме е влечала/ Иначе един скъп и работещ робот би било добре. Но колко време ще работи и дали на някой му се отделят такива средства , това е друг въпрос вече.
      А иначе като прочетох Минков , една такава идилия и оптимизъм ме обзе, че даже и да се пенсионира човек след години, трейдъра ще си вади едни такива допълнителни доходи за преживява не в по-добри условия, че даже и за почивка в чужбина да има... Дай боже всекиму.

Одобрена

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

11. Следните 13 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

minkov (04-04-2022), Нерегистриран (8), jssj (04-04-2022), kypa (04-04-2022), nafets8008 (04-04-2022), Kapitan Salam (06-04-2022)

12. 04-04-2022 12:45 #56 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 956
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Fafa Виж мнението
      А иначе като прочетох Минков , една такава идилия и оптимизъм ме обзе
      Само да поясня, че повечето пари които хрча не са от трейдинг... Всъщност от трейдинг са съвсем малко...

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

13. Следните 4 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

jssj (04-04-2022), kypa (04-04-2022), nafets8008 (04-04-2022), Kapitan Salam (06-04-2022)

14. 04-04-2022 16:32 #57 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      jssj
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      jssj не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

jssj е отвъд представите jssj е отвъд представите jssj е отвъд представите jssj е отвъд представите jssj е отвъд представите jssj е отвъд представите jssj е отвъд представите jssj е отвъд представите jssj е отвъд представите jssj е отвъд представите jssj е отвъд представите Аватара на jssj
      Начислени плащания
      3,116.39 USD
      Благодарности
      14 116
      Благодарили са му 14 920 Пъти в
      2 957 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 2
      DAN, Aquila,
      X
      Примера на minkov наистина е вдъхновяващ. Всеки би искал да е на негово място. Аз лично завиждам благородно. Явно не съм вложил достатъчно труд като него, защото за сега имам само голямата старата кайсия на двора. Нищо не разбирам от ботове, и даже не съм се мъчил да се уча, и да пробвам нещо елементарно. Иначе и аз имам безплатен програмист, но и той не е на световно, нито на европейска ниво. И макар че прави софтуер за управление на инвестиционни портфейли, на мен не иска да помогне. Труда си предлага на Саксо банк. Пазарно е ориентиран, какво да му се сърдя. Затова вече 15 г вися пред графиките с променлив, но все пак успех. Няма как да е иначе, защото сметката ми е малка и каквото заработя го тегля без да капитализирам. Все пак не се оплаквам, защото имам вече изработена стратегия и я следвам, и колкото толкова. Не можах да стана скалпер, не ми е в природата, и не разбирам много хората които търгуват по този начин. На мен лично ми е трудно да влизам в ролята на „вибратор“ всеки ден. На бонусарката не гледам много сериозно, защото винаги могат да ми я вземат. Понякога си хеджирам реалната с нея. Пък и съвсем наскоро ми прибраха 1/3 от сметката по причина известна само на дилъра./бях усреднил малко позицията/ Бяха отворени само няколко дни./не е от забавяне/ И ми ги затвориха на загуба, отваряйки ми същите, но на по неизгодна цена. Явно нещо пак не съм спазил условията за търговия. Предполагам, че от нас се иска да осигуряваме ликвидност, а не да печелим. Сега по мои сметки щях да съм на печалба. През годините най-големия ми проблем беше психическата устойчивост по време на търговия. Най-големия враг, а предполагам на всички е страха. Страха от загуба, и страха да не пропусна движението респерктивно печалбата. Голяма борба беше в началото, но после го дресирах. Сега стои като Ротвайлер в ъгъла, даже мога да го визуализирам. Според мен който успее да овладее страховете си, вече е изминал половината път към успеха. А знанията по фундамента и по техниката са задължителни. Според мен менторството спестява години труд, затова го препоръчвам. Не става въпрос за курсове, а за нещо като цялостно,комплексно отношение към занаята. За да си успешен, трябва да си от особенна порода. Ако не си по рождение, трябва да се потрудиш допълнително, и да станеш такъв.
      " Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
      Одобрена

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

15. Следните 12 потребители изказват благодарности на jssj за полезния пост:

minkov (04-04-2022), Нерегистриран (7), kypa (04-04-2022), nafets8008 (04-04-2022), 100 (05-04-2022), Kapitan Salam (06-04-2022)

16. 04-04-2022 18:00 #58 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ndimitrov73 не е на линия
      Централна банка
      Bahagia

ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите Аватара на ndimitrov73
      Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      Благодарили са му 8 376 Пъти в
      2 877 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от jssj Виж мнението
      Примера на minkov наистина е вдъхновяващ. Всеки би искал да е на негово място. Аз лично завиждам благородно. Явно не съм вложил достатъчно труд като него, защото за сега имам само голямата старата кайсия на двора. Нищо не разбирам от ботове, и даже не съм се мъчил да се уча, и да пробвам нещо елементарно. Иначе и аз имам безплатен програмист, но и той не е на световно, нито на европейска ниво. И макар че прави софтуер за управление на инвестиционни портфейли, на мен не иска да помогне. Труда си предлага на Саксо банк. Пазарно е ориентиран, какво да му се сърдя. Затова вече 15 г вися пред графиките с променлив, но все пак успех. Няма как да е иначе, защото сметката ми е малка и каквото заработя го тегля без да капитализирам. Все пак не се оплаквам, защото имам вече изработена стратегия и я следвам, и колкото толкова. Не можах да стана скалпер, не ми е в природата, и не разбирам много хората които търгуват по този начин. На мен лично ми е трудно да влизам в ролята на „вибратор“ всеки ден. На бонусарката не гледам много сериозно, защото винаги могат да ми я вземат. Понякога си хеджирам реалната с нея. Пък и съвсем наскоро ми прибраха 1/3 от сметката по причина известна само на дилъра./бях усреднил малко позицията/ Бяха отворени само няколко дни./не е от забавяне/ И ми ги затвориха на загуба, отваряйки ми същите, но на по неизгодна цена. Явно нещо пак не съм спазил условията за търговия. Предполагам, че от нас се иска да осигуряваме ликвидност, а не да печелим. Сега по мои сметки щях да съм на печалба. През годините най-големия ми проблем беше психическата устойчивост по време на търговия. Най-големия враг, а предполагам на всички е страха. Страха от загуба, и страха да не пропусна движението респерктивно печалбата. Голяма борба беше в началото, но после го дресирах. Сега стои като Ротвайлер в ъгъла, даже мога да го визуализирам. Според мен който успее да овладее страховете си, вече е изминал половината път към успеха. А знанията по фундамента и по техниката са задължителни. Според мен менторството спестява години труд, затова го препоръчвам. Не става въпрос за курсове, а за нещо като цялостно,комплексно отношение към занаята. За да си успешен, трябва да си от особенна порода. Ако не си по рождение, трябва да се потрудиш допълнително, и да станеш такъв.
      Няма нужда да се завижда на другите. Всеки човек си е уникален и живота и съдбата на всеки е уникална. Винаги съм казвал, че всичко на този свят е в равновесие. Никога не знаеш когато печелиш нещо какво ще загубиш и обратно. От всеки зависи колко далече ще стигне. С труд и постоянство се постига много. Най-важното е човек да прави това което обича и то да му доставя радост и удоволствие. Лично за мен селско стопанската дейност не е от любимите ми занимания. Вепреки, че дадоми и баба ми лека им пръст са били селски чада и така им мина живота на нивата. Също и баща ми го влече това занимание. Аз обаче съм на другия полюс. Така, че всеки се радва различно на живота. А живота е кратък и за малко сме на този свят. Това трябва да не забравяме. Пари и имоти не можем да вземем на оня свят. Всияко си оставя тук на живите.
      "Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"

Роналд Рейгън

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

17. Следните 7 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

kypa (04-04-2022), minkov (04-04-2022), jssj (04-04-2022), nafets8008 (04-04-2022), lyubo (04-04-2022), heavencloser (04-04-2022), Нерегистриран (1)

18. 04-04-2022 18:11 #59 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey7,
      X
      Автоматизирането на търговията не е задължително да бъде цялостно - тоест да включва извършването на покупко-продажба, а може да бъде само частично - различни индикатори, напомняне да погледнем дадена графика при определени условия, автоматично сканиране на група пазари за определено условие, подреждане на някакъв брой графики на монитора. Автоматизирането на рутинни механични дейности представлява значително улесняване на трейдъра или трейдърката и обикновено води до значително нарастване на коефициент на полезно действие на същите.

Всъщност в производството автоматизирането също е частично и най-важната част - измислянето на новите неща, които ще се произвеждат - засега, а може би и за в бъдеще вероятно може би навсякъде се извършва и ще се извършва от хора без изгледи за възможно автоматизиране. Като цяло автоматизирането и софтуерното механизиране на колкото се може повече дейности трябва да бъде една от основните цели на трейдъра и/или трейдърката в средно- и дългосрочен план.

Във всеки случай автоматизирането на търговията, пълната форма на което е известна под названието "робот", следва да се разглежда като постоянно продължаващ, а не вече приключил процес. Което е и основната причина за разликата в наличието на смисъл при собственоръчно създаване спрямо покупка на т. нар. робот - подобрението на собственоръчно създаден робот е естествено продължение на създаването му, а подобрението на такъв, чиито създател го е оценил като подходящ за продажба представлява индивидуален процес, който най-често може да бъде класифициран като преоткриване на топлата вода или по-точно опит за такова.

Автоматизирането на някаква дейност винаги е свързано с компромис по отношение на качеството и пълнотата на изпълнението ѝ. Когато сами извършваме роботът обикновено знаем в какво се състои той. Когато получим робота наготово било то и срещу голяма сума парични средства шансът да разберем това е минимален.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
      Одобрена

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

19. Следните 12 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

minkov (04-04-2022), jssj (04-04-2022), nafets8008 (04-04-2022), Нерегистриран (6), lyubo (04-04-2022), 100 (05-04-2022), Kapitan Salam (06-04-2022)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 04-04-2022 20:15 #60 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ndimitrov73 не е на линия
      Централна банка
      Bahagia

ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите Аватара на ndimitrov73
      Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      Благодарили са му 8 376 Пъти в
      2 877 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Ако трябва да сравнявам ръчната и автоматизираната търговия бъдещето неймоверно ще е на автоматизираната. НО когато бъде създаден изкуствения интелект който се самоубочава и самоусъвершенства. Да не забравяме, че компютъра побеждава човека в почти всяко направление. Да не забравяме, че компютъра победи и в шаха извесни гросмайстори. Не мога да си представя такава машина която да обработва информацията от много източници като речи на президенти и излизане на информация за лихви и т.н. и т.н. или природни и други бедствия. КОйто няма нужда от сън и или храна и само обработва данни и се усъвършенства непрекъснато. Просто нямаме шанс срещу такава система. Но ако успеем да съ вземаме нашето от пазара и оцелеем и се адаптираме и в такива пазари няма да има по-добро от това. До тогава ще си играем нашата игра и докъдето стигнем.
      "Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"

Роналд Рейгън

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

22. Следният потребител изказва благодарност на ndimitrov73 за полезния пост:

lyubo (04-04-2022)

+ Отговор в тема
    Страница 6 от 8 ПървиПърви Предишно ... 4 5 6 7 8 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Форекс за начинаещи   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти