• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Форекс за начинаещи
    • Печалби, без стратегия?

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Печалби, без стратегия?

+ Отговор в тема
    Страница 7 от 8 ПървиПърви Предишно ... 5 6 7 8 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 61 до 70 от общо 73
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 04-04-2022 20:57 #61 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

Моля, изберете категория: - Откажи
      minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 956
      Благодарили са му 45 409 Пъти в
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ndimitrov73 Виж мнението
      Ако трябва да сравнявам ръчната и автоматизираната търговия бъдещето неймоверно ще е на автоматизираната. НО когато бъде създаден изкуствения интелект който се самоубочава и самоусъвершенства. Да не забравяме, че компютъра побеждава човека в почти всяко направление. Да не забравяме, че компютъра победи и в шаха извесни гросмайстори. Не мога да си представя такава машина която да обработва информацията от много източници като речи на президенти и излизане на информация за лихви и т.н. и т.н. или природни и други бедствия. КОйто няма нужда от сън и или храна и само обработва данни и се усъвършенства непрекъснато. Просто нямаме шанс срещу такава система. Но ако успеем да съ вземаме нашето от пазара и оцелеем и се адаптираме и в такива пазари няма да има по-добро от това. До тогава ще си играем нашата игра и докъдето стигнем.
      Това с изкуствения интелект и самообучението е все още само сериозна научна фантастика. Нищо общо с действителноста.
      Истината за ботовете с които работят трейдъри като нас е много по-проста. Ботовете реално само натискат бай/селл бутоните вместо нас, т.е. вместо да висиш пред компа и да чакаш да дойде времето да купуваш/продаваш, бота виси вместо теб, а ти през това време се занимаваш с нещо друго, или не се занимаваш с нищо. Даже и само увреждането на очите от зверенето в монитора да си спестиш, пак си на далавера.
      Горе долу с това се изчерпват функциите на един стандартен бот, работещ под мт4/мт5 и реализиращ идеите на обикновен трейдър като мене. Възможно е да има и много по-усъвършенствани ботове, способни да вземат сами решения, ана поне аз не съм срещал такива. Има някакви опити за създаване на невронни мрежи (някакво измамно подобие на изкуствен интелект) от обикновени трейдъри, ама такова животно работещо и печелещо също не съм виждал. В общи линии съвременните невронни мрежи работят на принципа на интуитивния трейдинг, който както е известно на повечето хора мотаещи се от по-дълго време по пазарите не води до нищо добро.
      Голяма заблуда е, че след като един компютър, управляван от една прогама може да обработва безобразно повече информация, то ще може да взема и много по-правилни решения. Самата памет и способноста да се обработва голям обем информация не са предпоставка за по-добри резултати. По-важно за творческия процес е нивото на абстракция което може да постигне една мисловна система. Човекът като вид се е издигнал на нивото на което е, основно благодарение на способноста си да обработва информация и да създава абстракции - такава способност няма никое друго живо или изкуствено същество и докато не се появи, мисловната дейсност на човека ще го прави доминиращ във всякакви дейности.
      Като чета някои оставам с впечатлението, че си въобразяват, че ботовете във форекса мислят и вземат решения - нищо общо. Мисленето и решенията ги е взел човека дето е правил бота. А бота само ги реализира. Т.е. човека е измислил, чук, наковалня и материал за наковане, а бота само размахва чука и удря в определените му моменти. И нито ще пропусне удар, нито ще удари и един път в повече. Това е. Простичко и ясно. Никога няма да разбера тези дето искат сами да въртят чука и да си мислят, че могат да са по-добри, по-силни и издържливи и по-точни от една машина - никакъв шанс.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

2. Следните 14 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

jssj (04-04-2022), Нерегистриран (8), Kapitan Salam (06-04-2022), КинО (06-04-2022), K_W (14-04-2022), kypa (17-04-2022), kompira (22-04-2022)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 05-04-2022 08:33 #62 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Това с изкуствения интелект за момента е само хайп базиран на научна фантастика от филмите. Как софтуер на камера примерно, който анализира информация по предварително зарадени параметри е изкуствен интелект?

Спомена се че и средно положение, в което технически се класирам и аз т.е. част от процеса на търговия все пак е автоматизиран. Ползвам аларми и автоматично задаване на обема и поставяне на стоп и лимит. Може би повечето от нас ползват по нещичко също.
      Иначе в момента съм абсолютно сигурен, че мога да печеля и с пълна автоматизация, но проблема е че оценям отношението свършена работа/възвращаемост като по-лошо по ред причини. Нищо че звучи нелогично...

Замисляли ли сте защо повечето от нас (или всички?) все още не са достигнали до нормално печелене в трейдинга и каква е технически логика зад това? Под нормално печелене имам предвид 60к на година абсолютен минимум за да има смисъл спрямо работата, която се изисква за да стигнеш до печелене изобщо. 12 години по-късно, които разбира се включват и ученето да търгувам, но все още не мога да бия дохода, който имам от нормалния ми бизнес, който работи от 15 години. Вярно има няколко години преднина, но дори да залича тази преднина за 12години съм постигнал повече печалба в друга сфера. Трейдинга обаче е нещото, което има потенциала да стигне много далеч..ако намериш пътя и се задържиш на него.

Та въпроса ми е, как има толкова много уверени хора, че трейдинга е просто търговия с определени правила абосолютно обективно ръчно или автоматизирано? Този подход дори да е успешен, факта че повечето не сме доволни от възвращаемостта след доста години в играта само на капитал ли ще го отдаваме?? Не съм убеден аз...

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

5. Следните 5 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

jssj (05-04-2022), minkov (05-04-2022), Kapitan Salam (06-04-2022), КинО (06-04-2022), kypa (17-04-2022)

6. 05-04-2022 13:03 #63 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от vladimirova Виж мнението
      Здравейте, група!
      Отскоро започнах да се интересувам повече от форрекс търговия и следствие на това отворих няколко демо сметки на различни платформи.
      Това, което се случва в тези сметки и моите сделки ми се вижда много странно, поне предвид това което съм чела из форумите.
      Значи, не правя нещо кой знае какво - гледам цената горе-долу как се движи графично и в зависимост от това купувам/продавам(къса-дълга позиция), използвам т.н. скалпиране, не ги чакам много дълго време поръчките. Та това което се случва до този момент е че съм с 90% печеливши сделки. Наистина не са колосални печалбите, но са си печалби. Та въпроса ми е: Предвид това което съм чела, гледала, чула във връзка с търговията на форекс, нормални ли са тези печалби? Значи ли това че ако отворя реална сметка и играя по същия начин, ще се получат подобни резултати? Съжалявам за въпроса, но наистина ми е много странно, а и много се съмнявам да се получава толкова лесно това да печелиш на форекс и въобще на борсата.
      Краткият отговор на твоя въпрос е, че тези печалби са съвсем нормални и няма нищо странно. Всъщност ако могат да се нарекат печалби при положение, че говориш за демо сметки. Ако минеш на реална сметка и правиш същото пак ще печелиш. Аз поне не виждам причини да се стигне до по-различен резултат и това е напълно логичен извод. Само че има една уловка в цялата тази работа. Предполагам, че размерът на парите в демо сметките, с които работиш са петдесет хиляди долара и дори сто хиляди долара най-вероятно. Във форекса размерът има значение и това е така, защото колкото повече пари имаш в сметката си това ти дава възможности да увеличаваш обемите на сделките, които отваряш и съответно това ти носи по-големи печалби. А и голямата сметка ти дава стабилност и много възможности за спокойно търгуване. Точно това ти осигуряват демо сметките както си разбрала вече. А иначе за форекса има много написано в интернет, но трябва добре да се отсяват тези неща, защото не всичко е съвсем вярно. Много пъти съм писал, че най-добре е човек сам да научи кое е истина и кое не е. Така се трупа опит, който е много полезен и има един единствен недостатък и това е, че отнема много време. А всички знаем, че точно времето е най-ценният ни ресурс на тази Земя. Само не разбрах защо сте кръстили темата "Печалби без стратегия"? Ако питате мене стратегия винаги има и няма значение дали се печели или губи когато тя се прилага. Дори липсата на стратегия на практика пак е някаква стратегия колкото и странно да звучи това мое твърдение.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

7. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (1), vladimirova (16-04-2022), kypa (17-04-2022)

8. 05-04-2022 15:17 #64 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ndimitrov73 не е на линия
      Централна банка
      Bahagia

ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите Аватара на ndimitrov73
      Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      Благодарили са му 8 376 Пъти в
      2 877 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Това с изкуствения интелект за момента е само хайп базиран на научна фантастика от филмите. Как софтуер на камера примерно, който анализира информация по предварително зарадени параметри е изкуствен интелект?

Спомена се че и средно положение, в което технически се класирам и аз т.е. част от процеса на търговия все пак е автоматизиран. Ползвам аларми и автоматично задаване на обема и поставяне на стоп и лимит. Може би повечето от нас ползват по нещичко също.
      Иначе в момента съм абсолютно сигурен, че мога да печеля и с пълна автоматизация, но проблема е че оценям отношението свършена работа/възвращаемост като по-лошо по ред причини. Нищо че звучи нелогично...

Замисляли ли сте защо повечето от нас (или всички?) все още не са достигнали до нормално печелене в трейдинга и каква е технически логика зад това? Под нормално печелене имам предвид 60к на година абсолютен минимум за да има смисъл спрямо работата, която се изисква за да стигнеш до печелене изобщо. 12 години по-късно, които разбира се включват и ученето да търгувам, но все още не мога да бия дохода, който имам от нормалния ми бизнес, който работи от 15 години. Вярно има няколко години преднина, но дори да залича тази преднина за 12години съм постигнал повече печалба в друга сфера. Трейдинга обаче е нещото, което има потенциала да стигне много далеч..ако намериш пътя и се задържиш на него.

Та въпроса ми е, как има толкова много уверени хора, че трейдинга е просто търговия с определени правила абосолютно обективно ръчно или автоматизирано? Този подход дори да е успешен, факта че повечето не сме доволни от възвращаемостта след доста години в играта само на капитал ли ще го отдаваме?? Не съм убеден аз...
      Въпроса отново достига до капитала. Да кажем, че един добър трейдър достигне около 60-70% възвращаемост на капитала на година. Всеки може да сметне с какъв капитал трябва да притежава един трейдър за да се издържа с тази печалба и да си покрива всички разходи плюс да остава нещо за реинвестиция т.е. да си увеличава капитала с който работи и накрая и тази инфлация която в момента изяжда всичко от капитала и оскъпяването на живота. Та освен боренето на пазара пред трейдъра се изправят още много такива фактори да оставим настрана и някои лични проблеми. От тук трябва да драсним чертата и да си направим сметка пред какво всъщност е изправен трейдъра психологически, физически и т.н. Не е лесно както се вижда. Явно затова и няма много хора които да се издържат само от това както чета тука, но за допълнителен доход става и психически няма да си толкова обременен. Губиш пари който можеш да си позволиш или печелиш достатъчно за допълнителен доход. И когато си освободе и независим може и резултатите да са ти много по добри например.
      И накрая Минков ще излезе прав. Стой си под черешата при си кафето, ракията и бирата, слушай как птички пеят. Копае доматите и се наслаждавам на живота който ти остава. Дърпай пенсията защото не е важно колко е голяма, а колко време ще я получаваш.
      Последна редакция от ndimitrov73 : 05-04-2022 на 15:33
      "Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"

Роналд Рейгън
      Одобрена

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

9. Следните 5 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

Нерегистриран (3), K_W (14-04-2022), kypa (17-04-2022)

10. 14-04-2022 09:41 #65 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Да кажем, че имам такива ботове. И да кажем, че съм склонен да ти ги дам - ако ти ги дам ти ще направиш ли хедж фонд?
      Първо да обясня, моите и подобни на моите ботове са изчислени да работят при условията които имам, т.е. това което се предлага за обикновения трейдър.
      Там където търгува хедж фонда, моите ботове вероятно ще се провалят тотално. Ако имам достъп до условията на хедж фонда, може и да измисля ботове, които да работят и там, ама нямам. Отделно от това нямам нито достъп до инвеститори, нито имам толкова много собствени пари, нито в България има подходящи условия за да основа хедж фонд.
      Ако си навит ти да го правиш хедж фонда, съм готов да участвам, като моя капитал ще са ботовете. Щото аз пари като за хедж фонд нямам.
      Иначе е хубаво, че задаваш такива въпроси.
      Защо пиша в този форум съм обяснявал и преди, ама на теб специално ще ти обясня - първо защото дават бонус и след като имам нужда от комуникация със себебподобни (защото офлайн реално почти не познавам хора занимаващи се с трейдинг) защо да пиша на друго място? Освен това на български реално друг форум няма, поне не и с такава активност. Бонусът го използвам изключително разумно и ми е много полезен, защото разигравам стратегии заради които не съм склонен да жертвам собствени пари.
      Относно научните ресурси - аз съм специалист по статистика и то с не лоша квалификация. Мисля, че познанията ми даже да не са достатъчни за хедж фонд, са предостатъчни за нивото на което търгувам. Познанията ми по математика не са лоши, а ако имам нужда от по-сериозни математически знания просто си имам безплатен математик, който ако не е на световно, поне е на европейско ниво. Отделно от това този математик е и програмист на световно ниво и ако и там имам затруднения - помага.
      А сега да ти обясня и защо не се напъвам много (то си личи, че не работя много, след като имам време да вися във този форум).
      Преди доста години - когато бях около 40 г. работех много, да не кажа денонощно - не трейдинг, други неща. И тогава мой много близък приятел на същите години получи инсулт и си остана инвалид за цял живот - все още е жив човека, но не е здрав и пълноценен. И тогава ми светна една лампа, че ако я карам така, рано или късно ще стигна до същото положение. И тогава си направих план - да направя така, че с всяка следваща година да работя все по-малко, без да нарушавам комфорта на семейството си, т.е. без да намаляват приходите ми. Трейдинга е част от този план, заедно с още много други неща, които съм успял да измисля и да ми носят доходи без да се налага да се напъвам много. Към момента - 16-17 г. след оня момент мога да кажа, че работя около 40 часа в месеца, т.е. около седмица сборно, и през останалото време просто си живея живота и се занимавам с неща, които са ми приятни и не ме натоварват - копая си по двора, сея си домати, играя си с кучето, гледам, уча и възпитавам внуците си, а те вече са много, което е още един стимул да искам да живея по-дълго и да съм здрав, щото и те имат нужда от възпитание и грижи и т.н.
      Та да ти кажа - даже да имам финансови и организационни възможности (а аз нямам нито едното, нито другото) не бих се занимавал с такива изнервящи работи като хедж фонд, акционери и т.н. Знаеш ли колко по-приятно е да си седя на двора под една голяма кайсия на сянка и да се радвам на живота, отколкото да се занимавам с парите на другите.
      Добре си го написал нещата си седят точно така. Аз съм по-млад но общо взето съм стигнал до същите изводи. Роботи, каквито споменава Димитров, знаем, че се намират и не са недостижими не точно изкуственият интелект а машината, натиска копчетата вместо теб, доходността не е много различа. Не са много лесни за намиране, не са и много лесни за издържане.
      Преди време бях тръгнал по пътя за създаване на фонд, бях тръгнал с една работеща система и няколко години впечатляваща реална история. Всеки търгуващ си мисли, че трудната част са системите и после всеки иска да те замеря с пачки и фонда се вдига от само себе си. Нещата не седят така. Фонда е скъпо и сложно занимание той е легален начин за привличане на клиенти, но има и доста други полулегални и много по-евтини. Вече има и доста по евтини, напълно легални алтернативи, за само няколко десетки хиляди, не стотици. Няма да се впускам в подробности.
      Да се върна на моят опит. Както казвам бях тръгнал по този път контактувал съм със стотици потенциални инвеститори, много не ти вярват, някои пък са крайно заблудени за това какво е реалистично да се постига и как се получават печалбите (в поредици с периоди на дроудаун), така или иначе намерих един голям инвеститор, голям в световен мащаб, готов да да рискува с лека ръка шест седем цифрени суми, тъй като на фона на десетцифреното му състояние са нищо. Захванах се и с по дребни инвеститори и то след доста убеждаване от един приятел, който искаше да се занимава с маркетинга.
      След няколко години по този път осъзнах, че всичко това коства твърде много, напрежение стрес. Постепенно се отървах от почти всички инвеститори.
      Като си направиш сметката, за цифрите е доста по смислено да си търгуваш собствените пари, вместо да взимаш 20-30% от печалбата на друг, чиято сметка е и по нетолерантна към риск.
      Като си направиш сметка за времето ти, емоциите ти, съвсем се губи смисъла.
      Банално е но парите наистина не те правят щастлив и след като имаш достатъчно да покриеш основните си нужди, гледната точка може много да ти се промени. Придобивките и вещите, често вървят с ангажименти и грижи и повече затормозяват, а щастието от нови придобивки е временно като се създава един порочен кръг.
      Това, което правя сега е да се възползвам
      от времето, което ми осигуряват автоматизираните системи, да се занимавам целодневно с отглеждането и възпитанието на детето ми и просто да си живея живота. Гледам бонсаи, а не домати, но като цяло философията ми е същата като на Минков.

Одобрена

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

11. Следните 17 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

Нерегистриран (12), 100 (14-04-2022), hanuman (14-04-2022), minkov (14-04-2022), kypa (17-04-2022), kompira (22-04-2022)

12. 14-04-2022 14:48 #66 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Добре си го написал нещата си седят точно така. Аз съм по-млад но общо взето съм стигнал до същите изводи.....
      Няма как да не се присъединя и аз към всички изводи, до които си достигнал. И няма значение дори дали ръчно или автоматично се търгува. За съжаление има много фактори, които изобщо не се виждат, но могат да бъдат преобладаващата част от причините ограничаващи печалбата в трейдинга.

Всеки стартира от някъде, според зависи каква му е историята ще различна психики и поглед над това как се инвестират и управляват пари, как се движи бизнес като цяло. Ще има различни очаквания реалистични или в повечето случаи нереалистични. Просто когато човек е израснал със/без пари, в каква среда се е движил, какво е работи, колко време е бил беден/богат, как е стигнал до там където е стигнал, житейски проблеми.....всичко това няма как да не се отрази на пърформънса в трейдинга, колко време ще отнеме достигането на успеха, до какво ниво ще се стигне, до какво ниво ще ни позволи психиката да достигнем?

Много хора се изморяват просто по пътя докато изобщо достигнат до печелене и след това очакванията и изискванията към печалбите вече са различни, доста по-скромни. Обикновено на този етап или близо във времето справянето със стреса е приоритет, повечето хора достигат до някъде около 30те, което е възраст в която стреса от трейдинга не е единствения в живота на кандидат трейдъра. Колкото по-дългосрочно се гледа, толкова по-важен компонент става последния. Размера на печалбите е функция от абсолютния им размер и времето, ако здравето или потенциалните здравословни проблеми ни ограничат, то нормално прекомерното натискане за екстремни печалби може да им точно обратния ефект.

Един доста лош момент в цялата работа, е че стреса може да се дискутира като такъв на два стейджа - първия е годините в борба до достигане на някаква регулярна печалба изобщо и втория е развитието на бизнес след като имаме вече тази отправна точка. И на двете нива е доста трудно и макар да има различен произход и се променят обстоятествата, стреса си го има и трбява да бъде контролиран. Да печелиш не значи, че си победил стреса. Като се замисля от миналата година насам сигурно генерирам най-големия ми доход до момента, позволявам си лесно неща, за които преди съм мечтал образно казано, но.....в момента бих казал, че проблемите ми са също повече от всякога, живота става само по-сложен вместо обратното.
      Повечето моменти ги има и в други бизнеси и начинания, но трейдинга в предвид, че стош сам пред монитора, нямаш социалната среда, нямаш физическа работа, всъщност ескалира много по-бързо състоянието на стрес. А човек под хроничен стреса е като кола, на която не се сменя маслото - всичко изглежда ок привидно, до момента в който се случи неизбежното.

Одобрена

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

13. Следните 13 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (14-04-2022), Нерегистриран (9), heavencloser (16-04-2022), K_W (16-04-2022), kypa (17-04-2022)

14. 16-04-2022 20:04 #67 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      vladimirova
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      vladimirova не е на линия
      Прохождащ
      Не е зададено настроение

vladimirova е по пътя на славата Аватара на vladimirova
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      22
      Благодарили са му 25 Пъти в
      4 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Здравейте на всички, отново! Първо да благодаря за изказаните мнения и развиването на темата, както и да се извиня, че не съм се включвала последните две седмици.

Така като слушам мненията и опита ви, нещата не изглеждат много обнадеждаващи. Наистина времето е може би най-ценното, което можем да притежаваме, а при положение, че много от вас споделят, че имат малка, а често и никаква печалба след инвестирано толкова много време, средства, учене, изпробване и т.н., започвам да се замислям какъв е въобще смисълът да се занимавам с това.
      От друга страна обаче, при положение че съществуват толкова различни методи и средства, чрез които човек може да намери правилната стратегия, ми се струва и като пропусната възможност, човек да не пробва.
      Това което сте писали до момента за автоматизираните системи/роботи, ме довежда до желанието да ви попитам: Използването на роботи платени или създадени от трейдъра(следвайки определени статистически критерии) по какъв начин би било предимство/недостатък за човек, който има минимален или никакъв опит на финансовите пазари. Или казано по-ясно - Използването на готови алгоритми включващи множество критерии не е ли по-добрата алтернатива за търгуване спрямо тази човек да стреля почти насляпо или използващ някакви свои минимални познания ?
      Видях, че сте писали по този въпрос с роботите и автоматизираните системи, но в случая ми се иска да го разгледаме и в частност при човек, който е аматьор в тази област. Благодаря!

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

15. Следните 7 потребители изказват благодарности на vladimirova за полезния пост:

minkov (16-04-2022), K_W (17-04-2022), Нерегистриран (3), kypa (17-04-2022), jssj (17-04-2022)

16. 16-04-2022 20:35 #68 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 956
      Благодарили са му 45 409 Пъти в
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Здравейте на всички, отново! Първо да благодаря за изказаните мнения и развиването на темата, както и да се извиня, че не съм се включвала последните две седмици.

Така като слушам мненията и опита ви, нещата не изглеждат много обнадеждаващи. Наистина времето е може би най-ценното, което можем да притежаваме, а при положение, че много от вас споделят, че имат малка, а често и никаква печалба след инвестирано толкова много време, средства, учене, изпробване и т.н., започвам да се замислям какъв е въобще смисълът да се занимавам с това.
      От друга страна обаче, при положение че съществуват толкова различни методи и средства, чрез които човек може да намери правилната стратегия, ми се струва и като пропусната възможност, човек да не пробва.
      Това което сте писали до момента за автоматизираните системи/роботи, ме довежда до желанието да ви попитам: Използването на роботи платени или създадени от трейдъра(следвайки определени статистически критерии) по какъв начин би било предимство/недостатък за човек, който има минимален или никакъв опит на финансовите пазари. Или казано по-ясно - Използването на готови алгоритми включващи множество критерии не е ли по-добрата алтернатива за търгуване спрямо тази човек да стреля почти насляпо или използващ някакви свои минимални познания ?
      Видях, че сте писали по този въпрос с роботите и автоматизираните системи, но в случая ми се иска да го разгледаме и в частност при човек, който е аматьор в тази област. Благодаря!
      Ако човека е аматьор е все едно с какво ще търгува - ръчно налучкване или закупен робот - все до никъде няма да я докара.
      Да създаде свой собствен робот който да е печеливш също е немислимо. Не за друго, а защото е матьор, т.е. няма даже базови познания за това как се движи пазара и как трябва да се управлява търговска сметка. За да създадеш собствен робот, първо трябва да се научиш да търгуваш без робот, така, че поне да не губиш или да не губиш много, а най-добре вече да си започнал и да пачелиш по малко със своя собствена стратегия.
      До етапа да не губиш или да печелиш малко се стига по няколко начина - първо да си намериш ментор, ойто бавно и полека да те въведе в материята срещу съответното заплащане - ако имаш късмета да попаднеш на добър ментор това ще ти спести много време и вероятно и финнасови средства.
      Другия път е да започнеш с реални сметки със сравнително малки депозити от лични средства с ясното съзнания, че след като си спестил от ментор, ще губиш тези депозити и ще печеиш опит. Ако имаш аналитичен ум и анализираш грешките си при поредния занулен акаунт и съответно се учиш от тези грешки имаш реален шанс до няколко години 1-2-3-5 да стигнеш до ниво, което ти дава самочувствие, че си разбрал повечето неща за пазара и да имаш реална прилично печелеща или поне не губеща много стратегия.
      Втория вариант (без ментора) има и частен случай - ползваш чужди средства за да се учиш - пишеш в този форрум и заработваш реални бонуси - ако се отнасяш към тези бонуси с необходимото уважение и ги изразходваш с цел реално тестване на стратегии и обучение няма да можеш да си спестиш времето, но поне ще си спестиш собствените средства за обучение.
      Та след като минеш през някой от горните варианти и достигнеш ниво на което вече не губиш бързо и по много е време да се обърнеш към идеята за ботовете, т.е. да доразработиш вече създадената ти стратегия до по-високо ниво, така, че да ти дава по-добри печалби - хубавото на ботовете е освен в това, че работят вместо теб, и това, че преди да започнат да работят могат да се тестват и ОПТИМИЗИРАТ за рекордно кратко време - буквално за час-два можеш да намериш оптималните параметри за един бот, което ако правиш на ръка и без автоматизация, може и никога да не достигнеш, но при всички случаи става въпрос за седмици и месеци работа.
      Естествено, че за да ползваш тези благинки на автоматизацията трябва първо да се начуиш да създаваш ботове и по-важното - да се научиш да ги тестваш и оптимизираш, така, че да постигнеш необходимото качество - това също е доста труден процес и също отнема време.
      Та в общи линии, ако човек иска да печели от тази работа трябва да е готов да работи поне 2-3-4 години за да достигне до някакво ниво. Няма начин от втория месец да започнеш да печелиш и то редовно.

Одобрена

Не пропускайте най-добрите условия за търговия! Печелете пари с ИнстаФорекс.

17. Следните 18 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

jssj (16-04-2022), vladimirova (17-04-2022), Нерегистриран (13), 100 (17-04-2022), kypa (17-04-2022), kompira (22-04-2022)

18. 17-04-2022 13:46 #69 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X

Трейдинга е труден, но то кое не е, особено ако искаш да си на топ ниво. Също така до голяма степен зависи от теб самия, колко труден ще си го направиш, колко време ще ти отнема и така нататък. Общо взето след определена фаза, можеш да отделяш по само няколко минути дневно и пак да генерираш печалби, като че ли се работил денонощно. Със сигурност ще научиш и много неща за себе си и световната финансова система, като цяло, което ще ти е от голяма полза в живота.
      Що се касае до роботите, аз бих казал, че с тях имаш много по- голям шанс за успех отколкото ако се захванеш с ръчна търговия. Те имат гигантски предимства, но ще ти трябва малко повече знание, за да се възползваш от тях. Сред най-големите им предимства е бектестването и това, че не се налага да седиш пред компютъра целодневно. Трябва да си внимателен, защото системите, които печелят реално и няма да ти занулят сметката са много малко. Важното е да не се подвеждаш по обещания за космическа доходност и бързи лесни пари. Има различни програми за търсене, намиране и генериране на автоматизирани системи за търговия, при които дори може да не разбираш нищо от програмиране. Има и доста системи, които са рискови и не оцеляват дългосрочно, но генерират печалби в краткосрочен план. Има и много безплатни системи в интернет, някои от които не са лоши и могат да ти служат по добре и от платените.
      При всички положения не очаквай да ти е супер лесно, но не е и много трудно и аз бих препоръчал на всеки с малко или повече опит да насочи усилията си в тази област, автоматизирани системи и тяхното прилагане.

Одобрена

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

19. Следните 10 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (17-04-2022), kypa (17-04-2022), Нерегистриран (7), kompira (22-04-2022)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 17-04-2022 19:42 #70 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey7,
      X
      Четене на книги, писани от други трайдери може да спести някоя и друга година (не всичките, но и половината е предостатъчно) от преоткриване на топлата вода.
      http://forex-warez.com/Free%20Download/
      На Бил Уйлямс са най-полезните.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

22. Следните 7 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

jssj (17-04-2022), minkov (17-04-2022), Нерегистриран (4), K_W (19-04-2022)

+ Отговор в тема
    Страница 7 от 8 ПървиПърви Предишно ... 5 6 7 8 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Форекс за начинаещи   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти