Ами то по принцип е редно да се работи със готови шаблони и предварително направени фунции които да се адаптират бързо към всяка стратегия. За да се работи ефективно трябва да имаш универсални строителни блокове. Иначе само ще хабиш време и няма да ти стигне един живот
По принцип абсолютно всички роботи имат една и съща основна структура.
inputs
|
global variables
|
init
|
deinit
|
check closed positions
|
check open positions
|
trading logic <= Тук са ти условията за търговия които са уникални за всяка система.
|
open new trade
|
special functions <= реално тук може да се отвори най много работа. Зависи за каква система става въпрос. Дали има интефейси, дали се рисуват някакви графични работи...индикатори и др.
|
close all positions
close positions by symbol
close individual position by ticket
|
chart events <= ако има някакъв интефейс със бутони от тука се управлява и се извикват фукнциите.
Аз така съм си направил един шаблон който има няколко различни версии и от години не съм го променял защото няма нужда. Отделно имам над 100 различни функции за откриване и изчисляване на технически модели и разни други работи по графиките. Тоест това са все неща които няма нужда всеки път да ги пиша от нулата.
А бъди сигурен че руските програмисти със сигурност действат по същия начин. Именно затова и са съгласни да ти напишат експерт или индикатор за 30-40 долара. Понеже го правят за по малко от час и то без особено мислене и напрягане. Само сглобяват готови блокове и ги адаптират тук там ако е необходимо според предпочитанията на клиента.