• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Разработка на търговски стратегии

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Разработка на търговски стратегии

+ Отговор в тема
    Страница 114 от 152 ПървиПърви Предишно ... 14 64 104 112 113 114 115 116 124 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 1 131 до 1 140 от общо 1517
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 03-11-2018 20:34 #1131 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Посети началната страница
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Моля, изберете категория: - Откажи
      Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      Благодарили са му 6 133 Пъти в
      1 931 Поста
      Прочетох една статия в интернет, която ме накара много да се замисля. Какво всъщност правим ние с това наше търсене на стратегии? Ами от милиардите възможни криви на Equity-то избираме само една, която се вмества в нашите представи за това, което го търсехме. Търсим колкото се може по-гладка крива, насочена нагоре колкото се може по-стръмно, и рано или късно намираме такава, защото тя наистина съществува в безкрайното множество от криви.

Представете си че търсехме не наклонена нагоре крива, а хоризонтална такава, с колкото се може по-малко отклонения от хоризонталността. Ами щяхме да намерим и такава, защото тя също съществува в безкрайното множество.

Представете си че търсехме например триъгълна крива или камбановидна крива или S-образна крива - ами пак щяхме да ги намерим, защото такива криви наистина съществуват някъде из безкрайността. Въобще в състояние сме да намерим всяка една крива с всяка една желана от нас форма, защото такава крива наистина съществува в безкрайността.

Изводът е много неприятен. Ние намираме нещо, защото то съществува в безкрайността, а не защото сме намерили някакви чудодейни зависимости посредством правилата на нашата супер търговска стратегия.

А сега и втория неприятен аспект. В нашите търсения ние умишлено се ограничаваме в някакъв участък от време и вътре в този участък търсим желаната от нас крива. И я намираме - по-добра или по-лоша. Ние обаче не виждаме и не знаем какво се е случвало със същата тази крива извън участъка на търсене - миналото преди кривата и бъдещето след кривата. А то може да я всякакво, и ако например намерим 1000 криви, отговарящи на нашето търсене, тяхното бъдеще ще е коренно различно една от друга и ще е разпиляно по целия спектър от възможности - от дълбоко губещи до силно печеливши. Тоест трябва със завързани очи да бръкнем в чувала с тези 1000 криви и да изберем една, но само късмета ще е този, който може да ни помогне да изберем добра или лоша крива.

Всичко това е много добре изследвано от автора на статията, на която ще ви дам линк в края на постинга. Има само една малка разлика - автора не търси стратегии, а търси ценови графики, които да са най-подходящи за дадена стратегия. Прави го посредством обединяването на графиките на няколко финансови инструмента и пробване на различни тегла така, щото в участъка за търсене да получи произволно желана крива.

Това на практика е същото - милиарди стратегии върху една ценова графика или една стратегия върху милиарди ценови графики. Ефекта е все един и същи, а именно:
      1. В участъка от време, в който търсим, можем да намерим каквото си поискаме, с каквато си поискаме форма
      2. Извън този участък обаче намереното спира да се съобразява със желаната от нас крива, и започва да прави каквото си иска по чисто случаен начин.

Изчетете статията и най-вече внимателно разгледайте графиките, защото в тях ще намерите същото, с което и сега се сблъскваме - хубави стратегии в зоната за търсене и непредсказуеми резултати извън тази зона:

https://www.mql5.com/ru/articles/2646
      Последна редакция от Mateev : 03-11-2018 на 20:55
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

2. Следните 4 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

alphaomega (03-11-2018), kypa (03-11-2018), Нерегистриран (2)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 03-11-2018 20:34 #1132 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Професия:Трейдър
      Не е зададено настроение

alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите Аватара на alphaomega
      Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      Благодарили са му 720 Пъти в
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      Аз имам един интересен въпрос към Alphaomega с психологически аспект в него:

Ако тази крива на Equity-то я беше видял в интернет, или я беше получил от Sq само за една цигара време, щеше ли да се впечатлиш от нея?

Да, има един перфектен прав участък нагоре, но преди и след него нещата със стратегията хич не са добре. Може да не е виновна стратегията, а пазара, в който някаква зависимост я е нямало, после се е появила за известно време, и след това се е счупила (обърнала се е наопаки).
      Няма как да се впечатля от нещо на което не му знам точните параметри и слабите страни.

А на тази система вече и знам всички слаби и силни страни и долу горе знам какво може да се очаква.
      Както вече написах, около 30% от загубите са причинени от новини който в реално време ще бъдат избегнати. (за това съм 100% сигурен)

А ти съвсем правилно си забелязал че има "някаква" зависимост във кривата.

Тази зависимост не е случайна, аз знам точно каква е и това е целта която гоня!

Да се експлоатира тази зависимост която периодично се засилва и после отслабва. Има цикличност със елемент на случайност.
      Тука най важното е така да оптимизирам системата че да може да оцелее през лошите периоди без да загуби натрупаната печалба.
      А през добрите периоди виждаш какво става на графиката. (права черта нагоре)

Тази зависимост не е случайна и не единично събитие! Тя се появява почти всяка година, но по различно време и трае средно 3 месеца. Този кратък период докарва 80-90% от печалбата.
      Последна редакция от alphaomega : 03-11-2018 на 20:48

Вашият път към света на търговията с ИнстаФорекс.

5. Следните 2 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

kypa (03-11-2018), Mateev (03-11-2018)

6. 03-11-2018 20:51 #1133 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey7,
      X
      Цитирай Първоначално написано от alphaomega Виж мнението
      Сега остава само да пусна цялата машина на реална сметка.
      Недей сега, покрай Нова Година я пусни за една-две седмици и после чак на лято.
      И ѝ пусни един тест на австралиец/канадец.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.

Влезте в света на онлайн търговията и печелившите транзакции с ИнстаФорекс.

7. Следните 0 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

8. 03-11-2018 21:07 #1134 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      И аз съм на същото мнение.
      Жертвам пмо за голям брой сделки. Даже сега съм насочил търсенето само на стратегии по минутните графики при максимална продължителност на позициите около 20 часа.
      Целта е да се прави голям оборот, без да се излагаме на излишни рискове. Всички останали отворени позиции които не са достигнали целите се затварят най късно в 23 часа независимо от резултата.

Ето и докъде съм докарал нещата към момента:

Последните 2 седмици изчистих техническите модели и ги сведох само до 3 основни които вече имат ясни и точни параметри и правила за търговия.

Пренаписах и цялата система от MQL4 на MQL5 (вече върви и на двете платформи).
      Направих и олекотена версия на системата без графичен интерфейс. Тя е предназначена само за тестове със исторически цени и за оптимизациии.
      Даже вчера направих първите сериозни тестове със тестера на МТ5 и резултатите са много интересни.
      На 28 валутни двойки от началото на годината до днес при максимален риск (Макс ДД 50%) печалбата е около 500% при общ брой на сделките малко над 16 400.
      Ето как изглежда кривата:

Но това не е най интересната част!

Най интересното е че около 30% от всички загуби (тези резки пропадания които се виждат на скрийншота) са причинени от новини които няма как да се избегнат при теста но в реално време няма проблем да се изключва системата преди всяка новина(даже вече планирам това да става автоматично и системата сама да може да чете икономическия календар).

Това означава че реалните резултати би трябвало да са много по добри.
      Тестовете който направих миналия месец също дават потвърждение. За един и същ период системата която работеше на демо направи по добри резултати спрямо това което показва тестера. Това ми се случва за първи път. Досега не съм имал система която да дава по добри резултати в реално време.

Сега остава само да пусна цялата машина на реална сметка. Надеждите този път са големи, дано работата да не е била напразна тъй като разработката на тази система ми отне 14 месеца.
      Добре звучи, пожелавам успех, имам и някои въпроси.

На мен правилото за стоп по време, не ми харесва, но най-добре е да се бектества със и без и да се види кое е по рентабилно.

Тествал ли си на миналите години? Как се представя назад?

"16 400 сделки " е впечатляваща цифра. Аз бих опитал да ги намаля малко. Каква е продължителността им? Брокерите може да ти създават проблеми заради честото и ако им правиш "токсик флол". Тествал ли си със слипидж?

Иначе при толкова сделки можеш да правиш хиляди само от рибейти, както писа Сакстен.

Аз в момента оптимизира един бот и се изправям пред проблема с добрите параметри и броя на сделките. лесно докарвам 10 пипса ин сампъл при 20 тина трейда(1 година), но когато го пусна на аут оф сампъл (13 години) има стагнация (ДД без нов връх) по няколко години. Общо взето представяне което никой няма да изтърпи. Ако обаче сделките ин сампъл са 50-100 и ПМОто 4-6 пипса вече картинката става коренно различна, както във дългосрочната печалба, така и в периодите на стагнация.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

9. Следните 2 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

alphaomega (03-11-2018), Нерегистриран (1)

10. 03-11-2018 21:35 #1135 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Професия:Трейдър
      Не е зададено настроение

alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите Аватара на alphaomega
      Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      Благодарили са му 720 Пъти в
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Добре звучи, пожелавам успех, имам и някои въпроси.

На мен правилото за стоп по време, не ми харесва, но най-добре е да се бектества със и без и да се види кое е по рентабилно.

Тествал ли си на миналите години? Как се представя назад?

"16 400 сделки " е впечатляваща цифра. Аз бих опитал да ги намаля малко. Каква е продължителността им? Брокерите може да ти създават проблеми заради честото и ако им правиш "токсик флол". Тествал ли си със слипидж?

Иначе при толкова сделки можеш да правиш хиляди само от рибейти, както писа Сакстен.

Аз в момента оптимизира един бот и се изправям пред проблема с добрите параметри и броя на сделките. лесно докарвам 10 пипса ин сампъл при 20 тина трейда(1 година), но когато го пусна на аут оф сампъл (13 години) има стагнация (ДД без нов връх) по няколко години. Общо взето представяне което никой няма да изтърпи. Ако обаче сделките ин сампъл са 50-100 и ПМОто 4-6 пипса вече картинката става коренно различна, както във дългосрочната печалба, така и в периодите на стагнация.
      Затварянето в 23 часа подобрява резултатите! (доказано от тестовете)
      1. Избягват се големите единични загуби. Средната максимална загуба не надвишава средния дневен рейндж.
      2. Не се плащат суапове.
      3. Винаги имаш пълен контрол над сметката. Спиш спокойно, не се притесняваш за гапове през почивните дни..... Всеки ден започваш на чисто.

Да тествал съм и предни години със МТ4 като ръчно обединявах резултатите на отделните двойки за да получа нетния резултат. Системата работи и няма губеща година. Има обаче дълги поредици от губещи месеци.
      Сега ще трябва да направя по точни тестове със МТ5 но не вярвам резултатите да се различават драстично.

16 400 сделки за 10 месеца не е нищо особенно. Има хедж фондове които правят повече на ден.
      Тази система търгува едновременно на 28 валутни двойки. Като ги разделиш се пада средно 2-3 сделки на ден за всяка двойка.

Това със рибейтите е интересна възможност. Още не съм я проучвал в детайли. Ако се окаже рентабилно, може дори да увелича броя или обемите на сделките 2-3 пъти. Трябва да се намери къде е оптималния баланс.
      Последна редакция от alphaomega : 03-11-2018 на 22:12

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

11. Следните 2 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

Mateev (03-11-2018), Нерегистриран (1)

12. 03-11-2018 21:47 #1136 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 915
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Това със рибейтите е интересна възможност. Още не съм я проучвал в детайли. Ако се окаже рентабилно, може дори да увелича броя или обемите на сделките 2-3 пъти. Трябва да се намери къде е оптималния баланс.
      Няма да се окаже никаква възможност. Рибейти има при брокерите, които имат по-голям спред. При брокерите с нисък спред няма рибейти.
      И на края става почти едно и също.
      Само дето има разлика в работата на ботовете, щото при един спред бота работи по един начин, а при друг спред по съвсем друг начин. И сделките и печалбите се различават.
      То зависи и от системата де, ама в общия случай са сериозни разликите.
      Аз съм убеден, че освен че трябва да има зависимост, всяка стратегия трябва да се настройва и спрямо конкретния брокер където ще работи.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

13. Следните 2 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Mateev (03-11-2018), alphaomega (03-11-2018)

14. 03-11-2018 22:39 #1137 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от mateev Виж мнението
      прочетох една статия в интернет, която ме накара много да се замисля. какво всъщност правим ние с това наше търсене на стратегии? ами от милиардите възможни криви на equity-то избираме само една, която се вмества в нашите представи за това, което го търсехме. търсим колкото се може по-гладка крива, насочена нагоре колкото се може по-стръмно, и рано или късно намираме такава, защото тя наистина съществува в безкрайното множество от криви.

представете си че търсехме не наклонена нагоре крива, а хоризонтална такава, с колкото се може по-малко отклонения от хоризонталността. ами щяхме да намерим и такава, защото тя също съществува в безкрайното множество.

представете си че търсехме например триъгълна крива или камбановидна крива или s-образна крива - ами пак щяхме да ги намерим, защото такива криви наистина съществуват някъде из безкрайността. въобще в състояние сме да намерим всяка една крива с всяка една желана от нас форма, защото такава крива наистина съществува в безкрайността.

изводът е много неприятен. ние намираме нещо, защото то съществува в безкрайността, а не защото сме намерили някакви чудодейни зависимости посредством правилата на нашата супер търговска стратегия.

а сега и втория неприятен аспект. в нашите търсения ние умишлено се ограничаваме в някакъв участък от време и вътре в този участък търсим желаната от нас крива. и я намираме - по-добра или по-лоша. ние обаче не виждаме и не знаем какво се е случвало със същата тази крива извън участъка на търсене - миналото преди кривата и бъдещето след кривата. а то може да я всякакво, и ако например намерим 1000 криви, отговарящи на нашето търсене, тяхното бъдеще ще е коренно различно една от друга и ще е разпиляно по целия спектър от възможности - от дълбоко губещи до силно печеливши. тоест трябва със завързани очи да бръкнем в чувала с тези 1000 криви и да изберем една, но само късмета ще е този, който може да ни помогне да изберем добра или лоша крива.

всичко това е много добре изследвано от автора на статията, на която ще ви дам линк в края на постинга. има само една малка разлика - автора не търси стратегии, а търси ценови графики, които да са най-подходящи за дадена стратегия. прави го посредством обединяването на графиките на няколко финансови инструмента и пробване на различни тегла така, щото в участъка за търсене да получи произволно желана крива.

това на практика е същото - милиарди стратегии върху една ценова графика или една стратегия върху милиарди ценови графики. ефекта е все един и същи, а именно:
      1. в участъка от време, в който търсим, можем да намерим каквото си поискаме, с каквато си поискаме форма
      2. извън този участък обаче намереното спира да се съобразява със желаната от нас крива, и започва да прави каквото си иска по чисто случаен начин.

изчетете статията и най-вече внимателно разгледайте графиките, защото в тях ще намерите същото, с което и сега се сблъскваме - хубави стратегии в зоната за търсене и непредсказуеми резултати извън тази зона:

https://www.mql5.com/ru/articles/2646
      това с триъгълната и s образната крива е така само на пръв поглед

нали затова има ин и аут оф сампъл.

всеки инструмент има различи зависимости, за да печелим, ние трябва да открием някоя от тях и да я експлоатираме. не да си измислим нещо и да търсим по него. за мен този метод е крайно нелеп и вероятността за успех е много малка.

какъв е шанса да има стратегия която е случайна когато е намерена на база 12 месеца, базирана е на смислена пазарна зависимост и работи(остава печеливша)за още 160 месеца невиждани от нея данни или по-точно 977184 5 минутни свещи?

Не пропускайте най-добрите условия за търговия! Печелете пари с ИнстаФорекс.

15. Следните 2 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (03-11-2018), Mateev (03-11-2018)

16. 03-11-2018 23:06 #1138 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      saxsten
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      saxsten не е на линия
      Централна банка
      Halus

saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите Аватара на saxsten
      Начислени плащания
      4,765.91 USD
      Благодарности
      579
      Благодарили са му 5 977 Пъти в
      2 997 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      Точно така, наистина съм се наплел като пате в кълчища. Сблъсках се със задачата за ОГРОМНИЯ ИЗБОР между десетки хиляди различни алтернативи. Как да го направиш този избор за разумно време и как да си сигурен, че не си се препънал в някой подводен камък?

Представи си, че си цар, и че трябва да си избереш жена сред всички жени в царството. Лесната работа вече си я свършил - заповядал си да дойдат в един и същи ден на площада пред двореца. Ха сега ми кажи как за 1 ден ще си избереш жена, след като на всяка една от тях можеш да отделиш само по 1 секунда от безценното си царско време. Хубаво е всяка една от тях да я видиш гола и дори да преспиш с нея, но няма да ти стигне живота да ги пробваш всичките, пък и те ще остареят през това време. Кой е най-важния параметър на жените? Височина, дебелина, ханш, бюст, цвят на кожата, на очите или на косата, прическа, походка, грациозност, бързина, доброта, послушание, акъл, сексуалност, отдаденост, жервоготовност и т.н. Ами какво ще кажеш за подводните камъни - за прикритата алчност, подлост, злоба, венерични или генетичнои заболявания, и въобще за всички други лоши параметри, за които ще ти трябват месеци време, докато ги разбереш?

Вместо жени си представи коли, компютри, или каквото и да е друго изделие, което има десетки хиляди възможни модификации, и притежава стотици възможни параметри. Как да избереш най-доброто от всичките за разумно време и как да се предпазиш от всички подводни камъни, за някои от които дори не знаеш, че съществуват?
      Едно време когато бях млад и в България все още имаше наука ходих на един курс по теория на експеримента
      На практика нещата се свеждаха до следното:
      Трябва да се намери връх в планинска местност
      Тръгваш на посоки на където и да е
      При новото положение оценяваш дали е по на на високо или е по ниско от предишното
      Ако е по високо търсиш на посоки около него нещо още по високо и така така докато стигнеш точка в която на където и да тръгнеш все е надоло.Е ,това вече е върха -оптималната стойност на експеримента- намерен по случаен блуждаещ начин.
      За съжаление нищо не гарантира че така намерения връх е най- високия в изследваната местност, но това вече е друга история
      Последна редакция от saxsten : 04-11-2018 на 10:15
      Форекса е финансово оръжие за масово поразяване

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

17. Следният потребител изказва благодарност на saxsten за полезния пост:

Нерегистриран (1)

18. 03-11-2018 23:16 #1139 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 915
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      minkov това за напасването по брокерите не е добра идея, ако сиситемата е толкова чувствителна, тя най-вероятно не е устойчива и на промени в характера на пазара
      Много си е добра идеята даже.
      Ако нещо работи, що да не го конкретизираш и да работи още по-добре
      Ако с настройки към конкретен брокер докараш още някой лев отгоре да не би да е зле?

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

19. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    20. 04-11-2018 07:36 #1140 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Посети началната страница
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      Благодарили са му 6 133 Пъти в
      1 931 Поста
      Цитирай Първоначално написано от hanuman Виж мнението
      Я обяснете малко сега,ако се въртя около нулата с три пипса спред,и с рибейт превръщам нулата в плюс,няма ли да е по-добре да търгувам с 1 пипс спред или дори по-малък и да не ползвам рибейт.
      Марин все още не знае какво е това Ask и какво Bid и затова не може да осъзнае елементарната математика на една сделка. Търгува от повече от година и все още не е осъзнал елементарния факт къде греши и защо греши. Целия форум му го казва това в очите по 100 различни начина и въпреки това той все още не е осъзнал грешката си. Нима очакваш, че точно тебе ще разбере?

Основната му самозаблуда се състои в това, че ако например при брокер с 1 пип спред направи сделка с 2 пипа печалба, то тези 2 пипа пак ще ги има като печалба и при брокер с 3 пипа спред. Той не може да осъзнае факта, че увеличаването на спреда намалява печалбата от неговата сделка, и от там цялата негова математика става грешна. Докато живее с тази тази елементарна самозаблуда, всички останали негови търговски решения ще бъдат тотално грешни.

Или Марин е прекалено глупав, след като за 1 година време все още не го е осъзнал това, или е прекалено умен и пише подобни смешни постинги нарочно с цел спам. Ето сега се изхитри да смъкне нивото на темата от висините до ниво 1-ви клас, и дори до ниво детската градина. И това е така във всяка една друга тема, в която се намеси.
      Последна редакция от Mateev : 04-11-2018 на 07:59

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

21. Следните 5 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

K_W (04-11-2018), hanuman (04-11-2018), Нерегистриран (3)

+ Отговор в тема
    Страница 114 от 152 ПървиПърви Предишно ... 14 64 104 112 113 114 115 116 124 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти