А този постинг го пиша в отговор на твърдението на К_В, че нямам стратегии за търговия. Досега съм публикувал поне 7-8 добри стратегии, а той нито една, но въпреки това самохвалството му придобива болестни размери и вече граничи с наглост. Самият той вече не се усеща, че гледа жирафа в очите и въпреки това твърди, че те такова животно няма.
Ето ви десетина стратегии с много добри параметри. Всички са минали теста за кървфитване, и са го издържали с отличие. Нарочно съм подбрал както по-прости, така и по-сложни стратегии, защото ме критикувате и за двете неща, и не знам как да ви угодя. Нарочно съм избрал различни таймфреймове по различни валутни двойки с различен брой сделки (както малко така и много). Всичко това с цел да удовлетворя критикарите, защото самите те вече се чудят какво да критикуват. Няма значение дали е просто или сложно, много или малко, добро или лошо - важното е критикаря да си измислим повод за критика, за да се почувства значим и да демонстрира на другите колко е велик.
Публикувам стратегиите като текстови файл, защото глупавия форум не ми дава да ги напиша в постинга. Сменя големи с малки букви, трие скоби или цели изрази в скобите, добавя нови редове или обединява два реда в един - въобще пълна трагедия, сътворена от некадърните програмисти на Инстата.
Стратегии.zip
Всяка една стратегия във файла е годна за ръчна търговия и не е кървфитната. Тествана е до края на 2016 г., но след това е продължила да печели със същите темпове до ден днешен. Параметрите на всички стратегии са много добри, с висок SQN и като минимум са в състояние да удвояват предоставения им капитал в годишен план, ако се използва правилен Money Management. Стратегиите не са преоптимизирани, което означава, че ако на някой му се играе, може да ги подобри още повече. Например подлежат на подобрение с филтри по часове от денонощието или по дни от седмицата.
Нарочно не публикувам самите експерти, защото се оказа, че никой от форума не се интересува от тях, освен К_В. Той обаче се интересува само с цел да им намери някакви кусури, така че сега ако иска да направи същото, ще трябва да се потруди доста повече, докато им напише кода и го изтества.