Е то това, че нещо е трудно не е причина да не се ползва, ако се прецени, че е полезно
Аз изключително много ползвам пълзящите стопове в търговията и съм убеден в тяхната полезност, но в крайна сметка всеки си решава сам.
Е то това, че нещо е трудно не е причина да не се ползва, ако се прецени, че е полезно
Аз изключително много ползвам пълзящите стопове в търговията и съм убеден в тяхната полезност, но в крайна сметка всеки си решава сам.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Добре, Минков, каква точно е твоята идея? Поставяме следящ стоп и примерно слагаме веднага след удрянето му поръчка на..да речем 5-10 пипа от удрянето на стопа, че ако посоката се обърне пак, да пусне поръчка? Къде точно слагаш поръчката? То и това е вариант да се направи и автоматизира...въпросът е на какво разстояние да се поставя чакащия ордер и колко да е дълбок плъзгащият стоп, за да не ги удря много и да ни набутва със спред ако цената се върти много около тия стойности...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ами аз плаващия стоп винаги го слагам на половината от печалбата - това ми е критерии, не се занимавам с разни други разсъждения - а отложения ордер точно на един спред разстояние от стопа - така игнорирам загубата на един спред
----------
Аз между другото се поразрових тук и там и открих следното - този кукловод всъщност не е някаква супер оригинална идея
Има си първообраз - това е индикатора Potenza**_Powerlines - индикатора е интересен и изчислява индекс за всяка от основните валути, като дава възможност за сравнението на индексите на валутата по двойки и ми се струва, че дава по-ясни сигнали за вход - като сигналите изглеждат логични, а не като тези в стратегията по кукловода, щото на мен те започват да ми звучат нелогично.
Добре...ако не модификация на кукловода, хайде да разнищим този индикатор и да се пробваме да му направил експерт...Ще го потърся и разгледам при първа възможностАз между другото се поразрових тук и там и открих следното - този кукловод всъщност не е някаква супер оригинална идея
Има си първообраз - това е индикатора Potenza**_Powerlines - индикатора е интересен и изчислява индекс за всяка от основните валути, като дава възможност за сравнението на индексите на валутата по двойки и ми се струва, че дава по-ясни сигнали за вход - като сигналите изглеждат логични, а не като тези в стратегията по кукловода, щото на мен те започват да ми звучат нелогично.
Ми то и експерт има направен по този индикатор
Fargo** мисля, че се казваше
момци и моми, твърде много време и усилия хвърляте да разнищвате чуждите стратегии. Ако работи - ниокй няма да я споделя - така са устроени хората. По-добре, да избистрим печеливша стратегия , а аз обещавам да се погрижа за автоматизацията
Така: тази седмица правих неща, които по принцип не правя.
тествах тази система, без да имам нищо общо със създаването й
Малко резултати - първо да отбележа, че не съм ползвал експертите - позициите са открити и управлявани ръчно.
За иената: отворена позиция предния петък при ниво на индикатора някъде към то -70 - не помня точно колко
резултат към момента минус 39 пипа за цялата кошница - дето се казва малкое изяло от първоначания спред, щото той е повече.
Ако не бях търгувал тук (то реално и не съм, щото беше на демо) от лихвите дето ги дава инстата щях да взема повече - за такъв резултат не си струва да се ангажира капитал за влизане в сделка по тази система - позициите още не са затворени,защото не е имало сигнал за затваряне, ама като гледам и да има не върви на добре работата.
За долара: Открити позиции на реалана центова сметка със 100 долара в понеделник при показания на индикатора + 70 и нещо - не помня точно колко. до един момент беше добре и затворих вчера при показания на индикатора +10 при печалба 216 пипа
Ако бях изтървал момента за затваряне след час вече печалбата щеше да е наполовина, а ако беше останало отворено до тази вечер щеше да е на нулата.
Паунд не съм тествал.
----------
Изводите, които си направих:
Не мисля да се занимавам с тази стратегия, поне в чистия й вид, в който е дефинирана
Защо: защото стигнах до извода, че входовете са късметлийски, въпреки добрите резултати на бактестовете
По описанието на стратегията и следейки поведението на индикатора не намирам логични обяснения за препоръчаните входове, а на някои от двойките входовете реално са точно противоположни на тези, които бих направил, ако се занимавах само с тази двойка.
Това дето ще се правят по 2000 пипа на седмица с тазистратегия е в сферата на илюзиите, поне при пазара който има в момента то сборно целята кошница не е направила толкова пипа движения, че да ги направиш
Защо смятам, че системата е късметлийска - получените резултати са нелогични - при иената няма ясно изразен пренд и получените минус 39 пипа ми звучат даже логично, но при долара, въпреки входа срещу ясно изразения тренд хвана повече, което не е логично - всъщност каквото хвана беше от австралиеца, новозеландеца и канадеца при другите - нищо
Какво беше полезното: разбрах, че вече някой е открил топлата вода и няма да се мъча вече.
Аз от известно време се опитвах да си направя някакъв индикатор за иената подобен на индекса на долара и даже бях стигнал до някъде, а докато се ровех за информация за кукловода установих, че вече има готов такъв и то не само за иената, а за всяка една валута от основните осем, който мисля, че може може да бъде много по-полезен от кукловода.
Всъщност кукловода е заимствал идеята точно от там.
Та от мене толкова, че много се разписах нещо.
Минков, казваш, че си отривал позиции на +70 и -70.....,а казваш, че си ги откривал по основната стратегия?!?
Има формулирани две основни стратегии - както беше предложил един колега да ги наричаме - К1 и К2 - та според К2 входовете са точно там
За долар и иена предната седмица нямаше сигнали за вход по съвсем основанта стратегия
Само за паунда имаше, но аз не съм правил тест там, но като гледам графиките мисля, че нямаше да е много успешен
Така с уточнението вече е по-добре. Реално погледнато и при основната стратегия (К1) имам моменти за вход, които по единично не бих ги направил...Добре, пробвали ли сте да използвате К1 за да дава време за вход и посока, а по друга стратегия да се определя кои инструменти да влязат в кошницата от цялото семейство. Защото хубаво компенсират едните за другите инструменти, но ако отворим само тези, които бихме отворили и единично (т.е. логична е дадената позиция при тях)...няма ли да се по-положителни резултатите?Има формулирани две основни стратегии - както беше предложил един колега да ги наричаме - К1 и К2 - та според К2 входовете са точно там
За долар и иена предната седмица нямаше сигнали за вход по съвсем основанта стратегия
Само за паунда имаше, но аз не съм правил тест там, но като гледам графиките мисля, че нямаше да е много успешен