На това не успях да схвана логиката. Може ли пояснение, като "картинка" ще помогне.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ще пробвам без картинка, че така сутрин рано не ми се рисува
Влизам в позиция купува при курс 100 (условно) с цел 200
Цената стига до 150 - слагам стоп на 125 и отложен ордер на 122 (при спред 3)
ако продължи нагоре местя стопа и отложения ордер по формулата (текущ курс - вход)/2 и съответно местя отложения ордер след стопа
Колкото и да връща курса веднъж поставен стопа назад не го местя, като по някое време може и да изтрия отложения ордер (т.е. да излезна нацяло от позицията) - зависи как изглежда графиката
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Благодаря за отговораЩе пробвам без картинка, че така сутрин рано не ми се рисува
ако продължи нагоре местя стопа и отложения ордер по формулата (текущ курс - вход)/2 и съответно местя отложения ордер след стопа
Колкото и да връща курса веднъж поставен стопа назад не го местя, като по някое време може и да изтрия отложения ордер (т.е. да излезна нацяло от позицията) - зависи как изглежда графикатаРазбрах идеята, но не виждам смисъла от тези действия, т.е. не виждам, с какво биха повлияли на крайния резултат. Затова и не видях логиката.
Чакай малко сега...аз съвсем друго си представях и си мислех...Отложения ордер на 122 или на 128? Ако е на 122 какво печелиш? Цената примерно стига до 150, слагаш стоп на 125 и ордер на 122...започва да пада цената, удря ти стопа (уж да запазиш профита), но веднага след това ти удря и отложения ордер, цената продължава да намалява и ти изяжда печалбата така или иначе...какво печелиш? А...всъщност...отложеният ордер в другата посока на затворения от стопа ордер ли е?Ще пробвам без картинка, че така сутрин рано не ми се рисува
Колкото и да връща курса веднъж поставен стопа назад не го местя, като по някое време може и да изтрия отложения ордер (т.е. да излезна нацяло от позицията) - зависи как изглежда графиката
------------
Разглежда сега Potenza** Powerlines...идеята наистина личи да е открадната от тук за кукловода, но наистина това е по-истинско...съответно и стойностите му са различни...Да пробваме на направим "кукловод" от това...дали няма да е получи по-вярно...
Според мен.....заключенията на база една седмица наблюдения за тази стратегия.... ще бъдат най-малкото ,прибързани....Така: тази седмица правих неща, които по принцип не правя.
тествах тази система, без да имам нищо общо със създаването й
Малко резултати - първо да отбележа, че не съм ползвал експертите - позициите са открити и управлявани ръчно.
За иената: отворена позиция предния петък при ниво на индикатора някъде към то -70 - не помня точно колко
резултат към момента минус 39 пипа за цялата кошница - дето се казва малкое изяло от първоначания спред, щото той е повече.
Ако не бях търгувал тук (то реално и не съм, щото беше на демо) от лихвите дето ги дава инстата щях да взема повече - за такъв резултат не си струва да се ангажира капитал за влизане в сделка по тази система - позициите още не са затворени,защото не е имало сигнал за затваряне, ама като гледам и да има не върви на добре работата.
За долара: Открити позиции на реалана центова сметка със 100 долара в понеделник при показания на индикатора + 70 и нещо - не помня точно колко. до един момент беше добре и затворих вчера при показания на индикатора +10 при печалба 216 пипа
Ако бях изтървал момента за затваряне след час вече печалбата щеше да е наполовина, а ако беше останало отворено до тази вечер щеше да е на нулата.
Паунд не съм тествал.
----------
Изводите, които си направих:
Не мисля да се занимавам с тази стратегия, поне в чистия й вид, в който е дефинирана
Защо: защото стигнах до извода, че входовете са късметлийски, въпреки добрите резултати на бактестовете
По описанието на стратегията и следейки поведението на индикатора не намирам логични обяснения за препоръчаните входове, а на някои от двойките входовете реално са точно противоположни на тези, които бих направил, ако се занимавах само с тази двойка.
Това дето ще се правят по 2000 пипа на седмица с тазистратегия е в сферата на илюзиите, поне при пазара който има в момента то сборно целята кошница не е направила толкова пипа движения, че да ги направиш
Защо смятам, че системата е късметлийска - получените резултати са нелогични - при иената няма ясно изразен пренд и получените минус 39 пипа ми звучат даже логично, но при долара, въпреки входа срещу ясно изразения тренд хвана повече, което не е логично - всъщност каквото хвана беше от австралиеца, новозеландеца и канадеца при другите - нищо
Какво беше полезното: разбрах, че вече някой е открил топлата вода и няма да се мъча вече.
Аз от известно време се опитвах да си направя някакъв индикатор за иената подобен на индекса на долара и даже бях стигнал до някъде, а докато се ровех за информация за кукловода установих, че вече има готов такъв и то не само за иената, а за всяка една валута от основните осем, който мисля, че може може да бъде много по-полезен от кукловода.
Всъщност кукловода е заимствал идеята точно от там.
Та от мене толкова, че много се разписах нещо.
Както коментирахме К2 работи при контрене....но, корекцията винаги е била краткотрайна....ако обаче се превърне в обръщане на тренда....тогава си влязъл преди другите на пазара... и тогава резултатите са впечатляващи....
При йената тази седмица наблюдавахме само корекция от 104 до 103,50/ за долар /йена/.... но ако бяхме ползвали входовете около 18.07 и 08.08...пак по тези правила.....тогава резултатите щяха да са съвсем други
Започвайки да я работя с нея попаднах на дълбоката корекция от 104 до около 101 в началото на април... и тогава сработи перфектно....
Резултатите са в началото на темата....
Естествено че не всеки път ще се получават такива и от два сигнала тази седмица ...ми се струва малко прибързано да вадим такива заключения
Не коментирахме въпроса на какъв принцип К2 отваря втора кошница ако пазарът тръгне срещу отворените по първата , позиции...
Може пък това да подобрява работата ,като цяло....
Ако се страхуваш- не започвай, ако започнеш-не се страхувай! / Чингис Хан/
Парите не могат да ни направят щастливи...... но, пък мнооого се стараят!
В общия случай нищо не губя или печеля повече от нормалното - това е начин да се следва набелязаната целЧакай малко сега...аз съвсем друго си представях и си мислех...Отложения ордер на 122 или на 128? Ако е на 122 какво печелиш? Цената примерно стига до 150, слагаш стоп на 125 и ордер на 122...започва да пада цената, удря ти стопа (уж да запазиш профита), но веднага след това ти удря и отложения ордер, цената продължава да намалява и ти изяжда печалбата така или иначе...какво печелиш? А...всъщност...отложеният ордер в другата посока на затворения от стопа ордер ли е?
Както казах отложения ордер е възможно и да се премахне - зависи от конкретната ситуация
Аз си имам своя философия за търговията - едно от правилата ми е, че нещо което със сигурност не носи загуба не е вредно и н епречи да се ползва.
----------
При някакви тестове е добре да се ползва и чуждия опитСпоред мен.....заключенията на база една седмица наблюдения за тази стратегия.... ще бъдат най-малкото ,прибързани....
Тази сутрин попаднах на подобна тема в руския форим на истата:
https://forexdengi.com/threads/59216...atora-kuklovod
Мисля, че там пишещите са достигнали до моите изводи, а след като и други са стигнали до там докъдето и аз, значи не съм съвсем на погрешен път.
То ако гледаш логично на нещата и без този индикатор е възможно случайно да направиш добър вход, но със него ако го направиш ще е съвсем случайно
Аз лично мисля в почивните дни да тествам потенцата - изглежда ми по-логичен за търговия от кукловода като стратегия
Аз все още не схващам логиката на тези сделки. Убеден съм дори, че при достатъчно сделки и статистика( в случаите, когато цената активира стопа, но не активира отложената ти поръчка и после продължи в твоята посока), идеята няма да е добра.В общия случай нищо не губя или печеля повече от нормалното - това е начин да се следва набелязаната цел
Както казах отложения ордер е възможно и да се премахне - зависи от конкретната ситуация
Аз си имам своя философия за търговията - едно от правилата ми е, че нещо което със сигурност не носи загуба не е вредно и не пречи да се ползва.
И това може да се случи - просто ще съм спечелил малко по-малко от възможното, което по принцип не е чак толкова лошо. В крайна сметка не винаги може да се вземе максмума.Аз все още не схващам логиката на тези сделки. Убеден съм дори, че при достатъчно сделки и статистика( в случаите, когато цената активира стопа, но не активира отложената ти поръчка и после продължи в твоята посока), идеята няма да е добра.
Аз лично търгувам така - ако на някой му харесва - да го ползва, ако не му харесва - да не го ползва
Във всеки случай по отношение на този начин на търгуване аз нямам намерение да си променям навиците
Както казах отложният ордер е частен случай и не винаги го ползвам - въпрос на преценка, както и не винаги е точно след стопа - но стопа винаги е там където описах, защото винаги е по-добре да вземеш пооловината печалба отколкото нищо.
На мен все по-лошият вариант ми изниква в главата...защото все пак плаващият стоп е за предпазване от обратно движение и самото му удряне ни предпазва точно от това...а ако след удрянето му, продължи движението в обратна на нашата посока - забърсва чакащия ордер и дъни загуби, нулиращи печалбата, прибрана от плаващия стоп. Това според мен е по-опасна и по-възможна от другите ситуации...![]()
Та, за трейлинг стопа, или стопа на плюс не виждам причина да спорим, според мен ползата е очевидна
Сега за този отложен ордер - аз през цялото време ви говоря, че това е моя начин да спазвам тази стратегия, която коментираме, хем да си прибирам част от печалбата - нали това е идеята на стратегията - да имаш 6 или 7 позиции постоянно
Дали има някаква полза от това - да има, получавам увеличен марджин за позициите
Даже бих затварял позиции и без да връщат много, а когато са на върха и бих отварял нови в същата посона
И пак да кажа - говоря за тази стратегия, а не по принцип - това за отложения ордер
За стопа на плюс - аз така си търгувам и съм убеден. че е добре, но нямам намерение да полагам усилия за да убеждавам някой друг в ползата от него