Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Как го ползвате MACD-то, и Спекуланта, ако иска и той може да каже, какво му гледате и как го "четете" ... ?
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
Ще дам пример ето как определям съпротивите за случая съм сложил две съпротиви
По принцип и така и търгувам червено фибо и жълто фибо
това са съпротиви . сега вкарвам и индикатора в действие
Когато гребена му е от долу значи е свръх продаден и аз продавам
Ще сложа и стрелки да ви е по ясно
http://prikachi.com/images/620/7362620X.png
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
MACD показва тренд . Когато се движи заедно с цената най-веротно движението ще продължи . Когато се получи дивергнеция с цената , следва най-малкото корекция на досегашния тренд. Ако дивергенцията е на дневна или седмична ,може да последва и обръщане на тренда . Това е най-общо казано
Разбира се цената e водеща и трябва да се гледа на първо място , а този индикатор може да ти даде сигурност че тренда ще продължи, както и предупреждение кога да очакваш евентуална корекция или обръщане
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И според мен е така. Но обемите не се ли виждат само обемите при твоя брокер, така е доколкото знам. Така че не може да знаеш общия обем навсякъде където се търгува както при акциите или греша? Щото се викаше че обема при форекса е мит.принципно трябва обемите да се гледат - щот от там идва цялата работа кой кого дърпа евройеничката кът наемаше нагоре преди годинка по едно време беше стала водеща за еврото
На практика, с достатъчна точност може да се използва и тиковия обем за работещите с VSA, картинките са много сходни ...
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
На петиците гледам има - дълбочина на пазара ...но не съм и обръщала внимание до сега ...
някой запознат ли е с това - да показвам ли картинка ?
albagpipe (31-05-2014)
обемите да се определят трябва всичките "ликвидни басейни" да се гледат едновременновероятно има някой да го прави, обаче няма да е много евтина такваз информация да се гледа у реално време
инак данни за минали периоди се публикуват на бая места
![]()
Общите обеми на форекс пазаря в реално време няма от къде да ги следиш.............
може да се гледа това което твоя брокер дава и съответно,неговия доставчик................иначе за целия обем освен централните банки и някой мегафондове,дали може някой друг да има достъп.........![]()