" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
да знам че са платени вече ама аз нъл съм голям авантаджия и не ми се даваха стинки
па сега вече ставам фен на друга философия за пазаря и обемите минаха на заден план
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
тиковия обемец е достатъчен обикновеноку се гледа една графика де
и ку се намери горе долу адекватна котировка от коят да се гледа
![]()
инак тоз за фУЙчерсите мисля и у цме-то го пущаха вече в реално време![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Е тез индици на КлъстерДелтите, за които си говорим с Дани, точно на СМЕ обемите ги трансферират към МТ4-та, включително имат вариант на Better volume работещ с тези обеми, а не с тиков ...
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
знам, аз бая време ги ползвах тяхама сега преминах къмто тикови обеми от фхцм демото дет къмто интерцепторчето пращат котировки
общо взето фУЙчерсите не показват както трябва преди да почне хамириканската сесия - предимно зарад туй
![]()
Aе и аз да се запиша по темата. Ето едно линкче по темата(че ме мързи да го пиша на ново![]()
) https://forum.bg/showthread.php?1230...l=1#post903500
Да допълня, случвало се при новини от хамериканците да се образува гап както на мейджърите така и на кроса и един колега питаше: "Защо има гап на кроса, след като няма новини нито от японците, нито от Европа/Англия?"
Отговорът е посочен в горният линк
Така че следете и двата мейджъра
И нещо важно: Паунд/Йена не се образува от Евро/Йена (чел съм подобни изказвания). Корелацията им се получава, понеже имат един общ множител (мейджър) - Долар/Йена. Бях качвал много добри скрийншотове (но немога да ги намеря) когато имаше някакви новини, след които Долар/Йена качи с 50-тина пипа за около 30 минути; Евро/Долар и той тръгна на север, а Паунд/Долар пое на юг. И резултатът при кросовете беше следният: Паунд/Йена направи един шиш, след който последва рейндж, а Евро/Йена отиде у космоса
............................................
При търговията на кросове процедирам по следният начин: получавам сигнал при кроса>>> преглеждам и двата мейджъра >>> ако и двата са в една посока влизам, а ако не са пропускам сигнала![]()
kypa (31-05-2014), albagpipe (31-05-2014), Emil Enchev (31-05-2014), jivko78 (31-05-2014)
е то там е според ситуацията вече - евро/долара ку мръдне нанагоре примерно може да е щот еврото е поскъпнало или щот долара е падналсъщото и с паунд/йената - може да мръдне зарад паунда, може и зарад йената
при кросовете мазалака вероятно да идва и щот различните валути имат различна тежест у стойността, не само щот зависят от маджорите
![]()
куре кат еврото поскъпне спрямо долара, а доларът поскъпне спрямо йената
Аз бих влезнал на дълги при Евро/йена, защото еврото е най-силната от трите валути, а йената е най-слабата
Ти ко би направил?
----------
Именно заради това гледаш и другият мейджър (Д/Й) и ако има синхрон тогава влизаш на кросае то там е според ситуацията вече - евро/долара ку мръдне нанагоре примерно може да е щот еврото е поскъпнало или щот долара е паднал![]()
ем според зависи ситуацията - принципно поскъпването може да бъде начало на импулс или край на рейджовицав първия случай е добре кот си казал да се направи, във втория вероятно ще дадем стоп
![]()
Ок ама СПЕКУЛАНТА когато обявява някаква сделка
Къде си тогава да коментираш сделката ?
Не искам да споря с колегите но малко или много съм се доказал тук![]()
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”