и аз не харесвам непредсказуемостта .....макар че на пазара винаги може да се очаквам изненади.................................................. ........................
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (14-08-2016)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (14-08-2016)
Винаги!
Но чак да не ти харесва? Щеше ли да си тук и да коментираш.
Мъча се да се сетя за нещо сигурно... ... Да пълниш и продаваш минерална вода например - разходи/приходи - 20/80. Звучи предсказуемо, но я няма тръпката![]()
kypa (14-08-2016)
Ами като пишат нейде, че пластмасовите бутилки причинявали рак - какво става
Както и хормоналните пилета ...гледам обаче цената им се вдига![]()
kypa (14-08-2016)
От доста време си задавах въпроса,що се изпедерасти младото поколение..ама като разбрах за пиленцата натъпкани със "женски хормони",честно побеснях..има много хора за бесене в България!!!
kypa (14-08-2016)
И ти не си много права, Ива.
Пазарът е стихия. Действа с пълна сила теорията на хаоса. Това, което ние можем да правим е да умеем да виждаме флуктуациите на цената - така наречения прайс екшън и чрез последващи правилни действия да се опитваме да изкарваме своите пари от това...
Просто е така както съм го написал,но е много сложно за реализиране...
Последна редакция от Bibco : 28-02-2014 на 19:10
Знаеш ли, аз почнах да постигам някакви успехи едва когато взех да търгувам, гледайки 4-часовите свещи.И ти не си много права, Ива.
Пазарът е стихия. Действа с пълна сила теорията на хаоса. Това, което ни е можем да правим е да умеем да виждаме флуктуациите на цената - така наречения прайс екшън и чрез последващи правилни действия да се опитваме да изкарваме своите пари от това...
Просто е така както съм го написал,но е много сложно за реализиране...
Дотогава пазарът ми изглеждаше абсолютно непонятен.
В смисъл - вълни, вълни... но те не ти дават прецизния вход.
Те са само за ориентация за очакваната посока.
Търгувам това, което виждам. Цялата работа е да имаш достатъчно търпение и да следиш кога, къде, какво ще се появи.
И да го изтъргуваш.
Така че за непредсказуемостта съм склонна мъничко да поспоря.
Но само мъничко, защото и в твоите думи има резон.
kypa (14-08-2016)
Тръпка има винаги щом има приход на пари, а как си ги осигуряваш , не е кой знае колко важно.................................................. ...............................................
kypa (14-08-2016)
Аз съм го писал доста вече, но ще повторя:Знаеш ли, аз почнах да постигам някакви успехи едва когато взех да търгувам, гледайки 4-часовите свещи.
Дотогава пазарът ми изглеждаше абсолютно непонятен.
В смисъл - вълни, вълни... но те не ти дават прецизния вход.
Те са само за ориентация за очакваната посока.
Търгувам това, което виждам. Цялата работа е да имаш достатъчно търпение и да следиш кога, къде, какво ще се появи.
И да го изтъргуваш.
Така че за непредсказуемостта съм склонна мъничко да поспоря.
Но само мъничко, защото и в твоите думи има резон.
Трябва да се гледат много тай-фреймове. Ако си интрадей трейдър, например - първо-голямата /обща/ картина - на дневната графика или Н4 - за определяне на основното състояние на пазара, след това, в зависимост от работния тайм фрейм - ако е М5 например - за търсене на сетъпи и накрая - М1 или тиковата графика за конкретен избор на моментум за вход или изход при вече съществуващ сетъп.
Александър Елдер /руски чифутин-трейдър, който сега живее в Ню Йорк/ го нарича това практиката на трите екрана...
kypa (14-08-2016)
Аз съм фен на руския чифутин същоТова с фреймовете и анализа може и да се опрасти обаче и да има по-добър резултат според мен, гледайки 4 или 5 фрейма ще има прекалено много несъответсвия и от друга страна мащабите на заетата позиция са прекалено далечни от картинката два фрейма нагоре. Някои беше казал че фрейм надоре и фрейм надолу е максимума, който е необходим в повечето случай ако стратегията не е много специфична. Правилно и грешно няма разбира се, което работи се ползва смело
![]()
kypa (14-08-2016)