Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ок мерси. Аз си търгувам на М5, но си е почти скалпиране. Нямам много време и търгувам, като вляза в платформата и има сигнали за търгуване. Ако няма съм пас, затова започнах да се оглеждам за система на по - голям ТФ, макар, че от скоро време се занимавам и гледам акции / по - скоро CFD /.Да кажем обобщено между 15мин и 4h. Винаги държа обаче да съм ориентиран в по-глобалната картинка. Т.е., ако анализът ми на дневна покаже, че предстои покачване, после ми е много по-удобно да взема решение за търговия на 15 мин. или на часовата. Търговия на повече от 4h ми е прекалено мудна, а на < от 15 мин. е доста волатилна и трябва много гледане. То вече си е почти скалпиране.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
пазаря е основното... графиките дет избираме са само различни гледни точки
между 5 минутки и 1 час се вижда едно и също - интрадневните движения - ама по различен начин![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Svilen (11-09-2013)
Така е няма спор, но на по - малката е по - детайлна картинката в смисъла, че скалпирам.
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Актуални форекс анализи и стратегии. Съвети и трикове за технически анализ
jforex, по-скоро не е започнала 5-та вълна. Предполагам, че си срещал правилото за редуване на 2-ра и 4-та вълни. Едната ако е дълбока, примерно зиг-заг(2-ра изглежда такава), то другата по-вероятно да се развие като някаква равнинна корекция. На твоята графика 4-та и 2-ра изглеждат абсолютно еднотипно, затова и ако се развива някаква петица за С, то 4-та едва ли е приключила и е започнала 5-та.
Не съм на моя компютър и нямам платформа, за да постна графики. Обърни внимание и на друг възможен сценарий: Твоето "А"="W", "В"="Х" и " 1, 2 и 3"="Y" и тук е възможно да е приключило низходящото движение и да е започнало възходящо. А как би се развило това възходящо движение, като корекция или като импулс още е рано да се каже.
Радвам се, че някой е проявил интерес по същество и то съвсем експертно! Склонен съм да се съглася и с твоето виждане, но да обясня моето:jforex, по-скоро не е започнала 5-та вълна. Предполагам, че си срещал правилото за редуване на 2-ра и 4-та вълни. Едната ако е дълбока, примерно зиг-заг(2-ра изглежда такава), то другата по-вероятно да се развие като някаква равнинна корекция. На твоята графика 4-та и 2-ра изглеждат абсолютно еднотипно, затова и ако се развива някаква петица за С, то 4-та едва ли е приключила и е започнала 5-та.
Не съм на моя компютър и нямам платформа, за да постна графики. Обърни внимание и на друг възможен сценарий: Твоето "А"="W", "В"="Х" и " 1, 2 и 3"="Y" и тук е възможно да е приключило низходящото движение и да е започнало възходящо. А как би се развило това възходящо движение, като корекция или като импулс още е рано да се каже.
1. Може и да не съм означил 2 правилно, а нейният край да е на следващия връх.
2. Правилото за редуване не е закон, по-скоро е с по-голяма вероятност да се случи. Също така то касае различни параметри (дължина, продължителност, форма...). Вълна 2 е доста по-дълбока от 4.
3. Нямам точно спомен кой от авторите беше го предложил, но мисля, че ако и двете корекции са прости, после може да се очаква пета във вид на краен диагонал.
4. Да, може и да не е започнала 5-та, но тогава е много вероятно да прави някакъв триъгълник, което също ще означава, че цената няма да се върне повече над нивото, което смятам в момента за край на четвърта. Предполагаемата от мене 4-та засега е коригирала точно 38.2 от 3, което е най-често срещано като корекция на трета.
5. Относно W-X-Y, да това е въпросът. Възможно е и такова броене, но това ще стане ясно постфактум.
Да помогна и с картинката:
----------
Понеже ми стана интересно и имах малко време, се поразрових и намерих какво казва Глен Нийли по въпроса за редуването на корекциите. Цитирам точно с мой превод от руски:
"Много често вълните на графики, обхващащи неголям период от време („краткосрочни” графики), демонстрират редуване само по отношение на един параметър: сила на отката (като ценова дължина, изчислена в проценти спрямо дължината на предишната вълна)"
Последна редакция от jforex : 13-09-2013 на 15:02
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Актуални форекс анализи и стратегии. Съвети и трикове за технически анализ
ти в крайна сметка до какви нива мислиш, че ще стигне цената следващата седмица? А някакъв по-долям гап очакваш ли?
sinphant, добре дошъл
чак сега видях, че има нови сили спамерски у форумЪТ![]()
![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.