Последна редакция от jforex : 16-09-2013 на 19:59
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Актуални форекс анализи и стратегии. Съвети и трикове за технически анализ
Svilen (16-09-2013)
Здравейте, колеги!
На седмична графика на долар/йена съм показал как виждам развитието на възходящото движение като вълнов импулс. Вълна 4 се рисува като триъгълник, на който в момента правим "e". Досега 4 е върнала точно 38.2 от 3 и, ако си остане триъгълник, това ще е отката. Ако пресметнем бъдещата 5 като отношение спрямо дължината 1-3, то 61.8% от него съвпада точно с една отдавнашна съпротива.
Знам, че няма особен интерес към дългосрочните графики и към вълните, но все пак - на някого може да бъде интересно.
![]()
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Svilen (24-09-2013)
Svilen (27-09-2013)
jforex, много ми харесва как си правиш графиките, без да ги натрупваш много! Браво, отличен анализ!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
jforex, поздрави. Вярвам, че не те притесняват различните, от твоето, мнения. Не споделям броенето ти при nzdusd. Ето и аргументите:
а) Така обозначена "1-ва" е 3-ка, а не е 5-ца, затова подхожда по-скоро на "а", отколкото на "1-ва".
б) "3-та" си е нормална, но тя може да съвпада и с "с"
в) Така обозначени, "4-та" е прекалено несъразмерна, спрямо "2-ра" и за мен не са от един порядък. Тоест има голяма вероятност, спадът да приключва при "3-та" и последвалата "4-та" да е негова корекция.
Забележка: Все пак ако преместиш "1-та" малко вляво, т.е. под първото дъно, "2-та" ще стане равнинна корекция и ще е съразмерна, спрямо "4-та. Така петицата, която търсиш би била "по-естетична".
п.п. За жалост отново не съм пред моя лаптоп и не мога да ти пусна графика, но предполагам, че разбра думите ми.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
jforex (30-09-2013)
aboleon, към момента изглежда, че по-скоро моето 1-2-3 е било някакво А , а в момента завършваме B. Утре ще кача графика, но при всички положения ми се струва, че ще имаме още едно слизане за C.
Колкото до неправилната ми 1-ва, забелязал съм, че първите много често не изглеждат като истински импулс, а по скоро като т.нар. "начален диагонал" и са много неясни за определяне.
това the game за филма ли се отнася тази тема или ?
Хахаха, ем нека да поканим певеца тогава, да даде малко акъли за трендовете
Проба...проба....
Едно,две три има ли някой?Алооооооо
https://forum.bg/showthread.php?947-...B0%D1%80%D0%B0
forex-tr Загуби един бас.Имаме нов-Ако към 31.11.2014г EURO/USD е на нива 1.40 или около това получава шест(6)бутилки Ирландско уиски.
Ако,e минимум с ДЕСЕТ(10) пункта по надолу от 1.40,аз получавам две(2)бутилки Ирландско уиски.Като, едната е за Арбитъра.