Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
+1024
още помня като отвориха лидъл тука....това е най пумиярската верига магазини навън....и два ката опашка чак до спирката....за кво....банане....ко не беше трагично щеше да е много смешно....
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
forex-tr, Стопа ми е на +100 пипа, доволно за днес, ако го бутне...Ако не го бутне, още по-добре..... Другата седмица ще го умуваме другата седмица![]()
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
КУЧИК не са виновни Лидъл.
Те използват народопсихологията на нашенеца,
че три поколения бяха виждали БАНАНЕ само
по Нова година и то сред кански мъчки по
опашки или с някоя врътка за нередовни БАНАНЕ !!!!
Ко бяха пусналЕ пресни ДОМАТИ по 25 стинки
килото опашки нямаше да има нали???![]()
Освен ако тия 600 пипа не са били поредната корекция на възходящото движение преди това още от 1,20, но както и да е.
Днес, ако някой е бил пред графиката и не е направил поне 300 пипа от дълги на евро и кросове на йената - срам и резил.Още в 10 ч. имаше силно импулсивно движение. А и се очакваше, крайно време беше.
Как имате време да пишете толкова и да търгувате едновременно - аз едва сега се поосвободих, макар че имам още отворени сделки.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Eli2356, Ми...... не бях пред графиката, амаа 100 пипа са сигурни..........![]()
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
Опа, банда.
Гледам за фундамент и макро говорите.
Цялата работа е доста проста. Преди кризата 2007-а и 2008-а имаше огромно количество ликвидност под формата на доверие. Примерно аз съм фонд ххххх издавам някъв инструмент, някой го купува, после го залага и хем трупа актив, хем парите са пак в него. Всички дето сме на ливъридж знаем за какво иде реч. Като дойде кризата започнаха процеси на ДЕЛИВЪРИДЖ, сиреч доверието изчезна и обратен процес на покриване.
Всички държави (айде почти всички , само бг не го направи и изби фирмите) побързаха да попълнят освободилия се вакум. По две линии се работеше. Правителствата започнаха да финансират всякакви проекти и програми, инфраструктура приоритетно, но и индиректно и такива създаващи заетост. Примерно немеца даде ваучер от 8к евро на всеки, който си купи нова кола, ако старата му беше по-стара от 3 години. Това запази на крака автомобилната индустрия и стотиците хиляди заети в нея, независимо, че е на цената на дълг (над 20% от БВП ново задлъжняване). Просто е: ХОРАТА ИМАТ РАБОТА, ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, ОСИГУРОВКИ, КОНСУМИРАТ; ХОРАТА НЯМАТ РАБОТА, СИСТЕМАТА РУХВА.
Втората линия на справяне с проблема е наливане на ликвидност. Фактически тук правителството няма пръст, имат централните банки. ФЕД по-лесно, защото е самостоятелна институция, ЕЦБ с 300 зора и 1000 гласувания в европарламента (трябваше ножа буквално да застърже кокала). Целия проблем на деливъриджа е липсата на доверие. Централните банки казаха, даваме ви 3 годишни безлихвени кредити, само и само да сте спокойни и да започнете да работите. Налятите в момента 300 билки в Европа и 1.4-5 билки в САЩ са ПО-МАЛКО ОТ ЕФЕКТА НА ДЕЛИВЪРИДЖА, МНОГО ПО-МАЛКО.
Защо индексите са високо. По две причини, първо компаниите изрязаха яко персонал, оптимизираха дейността и произвеждат същия продукт, втората, ПРОСТО НЯМА КЪДЕ ДА СЕ ИНВЕСТИРА. Държавните бондове дават 1-2-3 % доход и не са безкрайни като обем. Просто няма непрезаписана емисия, всичко е поне 1.5 пъти презаписано от 3 годишни до 30 годишни.
Затова всички банки, които получиха безплатно финансиране и получават все още наливат парата в компании, най-лесния достъп е до борсово търгуваните.
Това сега е лично мнение: две думи: ГРАФЕН И ШИСТОВ ГАЗ. Най-големите знаят нещо, които ние не знаем. За шистовия ясно. Вече газта в САЩ е 3 пъти по-евтина от Европа, това е някакво мега конкурентно преимущество и ще си покаже скоро под формата на тотал разлики в разстежа. В ГРАФЕН-а е ключа от бягството от въглеводородната индустрия и преминаване на електрическа (друг е въпроса как ще се произвежда този ток). Не случайно Европата даде 2 билки грант за проучвания по въпроса. Тука жокер са акциите на Ай би ем, (от които имам 280 реални парчетаи упражннявам правото си на глас). ИБМ-тата спряха да правят пс-та и инвестират зверски в ГРАФЕНови разработки.
Та за индексите. ЩЕ растат, ДА, но без потребление са обречени, рано или късно ще гърмят балони и то не защото цените са високи, а защото един като започне продава и ще принуди и останалите, парите са безлихвени, но все пак са чужди. А без работа и с 10+ процента безработица няма потребление.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
freelancer (07-03-2013), REDA (07-03-2013), babaMETZA (07-03-2013), КинО (07-03-2013), Emil Enchev (07-03-2013)
Точно пък ти ли отгледа дългите - дето се опасяваше от късите (при металите де, но са взаимно свързани както знаем). Явно твърдо си решил, че онази схема, която ми сподели ще влезе в действие...Не е изключено, но все надолу няма да е със сигурност. Очаквам да стигне поне горната граница на канала, който си начертал... като за начало.
----------
За теб знаем - дългите ти се разчуха още миналите дни.![]()
![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz