Наборе, аз не подлагам на съмнение интелектуалните способности на Ели - напротив - даже съм и го казал - харесва ми как и за какво пише. Просто сега това запецване на тема религия и билия не го разбирам.....
Наборе, аз не подлагам на съмнение интелектуалните способности на Ели - напротив - даже съм и го казал - харесва ми как и за какво пише. Просто сега това запецване на тема религия и билия не го разбирам.....
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
![]()
![]()
Неее, не издържам вече на тези свободни съчинения - ама ограмотете се преди да твърдите нещо, бе хора, не се излагайте така. Какви римски свещеници, какви 5 лева? Библията има 2 части - Нов и Стар завет. Това, за което говориш е Новия завет, който е написан от учениците на Христос, които са живяли и ходели заедно с него и са поживяли малко повече от него (но не и 300 години) понеже не са били разпнати заедно с него. Всеки от тях е написал по едно евангелие - от техните евангелия се състои този Нов завет..
А Римските свещеници са се появили много следтова - след като един от учениците му - Петър е положил основите на Римо-католическата църква. Понеже учениците му са се разпръснали след смъртта му да проповядват по различни земи и Петър е отишъл в днешна Италия. Но тия "свещеници" нямат нищо, ама нищо общо с написването на евангелията от новия завет. По нашите земи пък е дошъл Йоан, доколкото си спомням и е положил основите на Православната църква.
А юдеите (повечето евреи) пък признават само Стария завет (написан преди много хиляди години), те въобще не са християни, т.е. въобще не признават Христос и Новия завет и още чакат да се появи месията, предречен в Стария звет.
Bibco, благодаря, че ме харесваш като цяло и извинявай, ако се изказах остро, ама вече взе да ми прелива чашата като чета небивалици. Иначе и аз те одобрявам доста, даже имам намерение да те разпитам туй-онуй за Канада в близко бъдеще, ако не възразяваш.![]()
Последна редакция от Eli2356 : 04-02-2013 на 01:07
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Най-вероятно ни пусна по пързалката..... и аз недоумявам ....
Попрочел съм туй онуй и за християнството и за некои други религии, та....
----------
И къде във всичко, дето го изреди е ИСТИНАТА????![]()
![]()
Неее, не издържам вече на тези свободни съчинения - ама ограмотете се преди да твърдите нещо, бе хора, не се излагайте така. Какви римски свещеници, какви 5 лева? Библията има 2 части - Нов и Стар завет. Това, за което говориш е Новия завет, който е написан от учениците на Христос, които са живяли и ходели заедно с него и са поживяли малко повече от него (но не и 300 години) понеже не са били разпнати заедно с него. Всеки от тях е написал по едно евангелие - от техните евангелия се състои този Нов завет..
А Римските свещеници са се появили много следтова - след като един от учениците му - Петър е положил основите на Римо-католическата църква. Понеже учениците му са се разпръснали след смъртта му да проповядват по различни земи и Петър е отишъл в днешна Италия. Но тия "свещеници" нямат нищо, ама нищо общо с написването на евангелията от новия завет. По нашите земи пък е дошъл Йоан, доколкото си спомням и е положил основите на Православната църква.
А юдеите (повечето евреи) пък признават само Стария завет (написан преди много хиляди години), те въобще не са християни, т.е. въобще не признават Христос и Новия завет и още чакат да се появи месията, предречен в Стария звет.
В смисъл кой е правия?
Щото сещаш се, няма как всички да са прави.
Последна редакция от plovcity : 04-02-2013 на 01:10
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
То на тези теми никога е нямало пълна истина, но както и да е - Ели, на твое разположение съм относно Канада - само питай!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ми истината е една - Новият завет не отрича Стария, само го допълва. То и различните религии не се отричат, а се допълват, та какво остава за двете части на библията.
Ако питаш за юдеите и християните - ами мисля, че юдеите не са прави, че не го признават и Христос наистина е бил очаквания месия-спасител, за който се говори в Стария завет, че ще дойде, а те не вярват, че е дошъл вече 2000+ години. Даже и Исляма го признава и говори за него, а те не го признават. В исляма Иисус (на арабски Иса) е един от най-обичаните и важни пророци, носител на божествените писания и Месия. Макар да приемат непорочното зачатие, за разлика от Християнството обаче, мюсюлманите не вярват в разпъването и божествения произход на Иисус. Според исляма Иса е възнесен жив на небето, което си е така и според Новия завет. Все пак според мен много неща са символични в свещените книги, поне аз така предполагам. Важни са повече идеите, не толкова жив ли е възнесен и непорочно ли е заченат.![]()
Последна редакция от Eli2356 : 04-02-2013 на 01:23
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
На кое небе живее тоя тарикат, бре Ели? Във вакуума на космоса ли? И ни гледа сеира от там????Ми истината е една - Новия завет не отрича Стария, само го допълва. Ако питаш за юдеите и християните - ами мисля, че юдеитене са прави и Христос наистина е бил очаквания месия - спасител, за който се говори в Стария завет, че ще дойде, а те не вярват, че е дошъл вече 2000+ години. Даже и Исляма го признава и говори за него, а те не го признават. В исляма Иисус (на арабски Иса) е един от най-обичаните и важни пророци, носител на божествените писания и Месия. Макар да приемат непорочното зачатие, за разлика от Християнството обаче, мюсюлманите не вярват в разпъването и божествения произход на Иисус. Според исляма Иса е възнесен и жив на небето, което си е така и според Новия завет.
Колкото можем да обясним вярата, надеждата и любовта, толкова и това. Не сме напреднали толкова в науката, но и това ще стане някой ден. Те и Земята не са вярвали, че е кръгла и са убили Коперник. Как примерно се задвижва човешкия мозък, от какво - от електричество ли? А откъде идва това електричество и къде отива като умре човек? Много неща още не можем да си обясним. То затова се казва вяра на сегашния етап - да вярваш значи да приемаш за истина нещо, което не можеш да докажеш, но това не означава, че не съществува.
Общо взето всички религии учат как е правилно да се живее, но много често се използват за користни цели като се преиначават.
Примерно християнството учи на няколко простички неща - хората да се обичат, да си прощават, да не се нараняват взаимно, да си помагат, да са справедливи един към друг, да живеят здравословно. И за да повярват хората в това са изписани хиляди страници.
Последна редакция от Eli2356 : 04-02-2013 на 01:40
За да вярвам в човека, живота, природата, да ги обичам, да им се радвам, не ми е необходима религия.Колкото можем да обясним вярата, надеждата и любовта, толкова и това. Не сме напреднали толкова в науката, но и това ще стане някой ден. Те и Земята не са вярвали, че е кръгла и са убили Коперник. Как примерно се задвижва човешкия мозък, от какво - от електричество ли? А откъде идва това електричество и къде отива като умре човек? Много неща ощене можем да си обясним. То затова се казва вяра на сегашния етап - да вярваш занчи да приемаш за истина нещо, което не можеш да докажеш, но това не означава, че не съществува.
Общо взето всички религии учат как е правилно да се живее, но много често се използват за користни цели като се преиначават.
Примерно християнството учи на няколко простички неща - хората да се обичат, да си прощават, да не се нараняват взаимно, да си помагат, да живеят здравословно. И за да повярват хората в това са изписани хиляди страници.
Последна редакция от plovcity : 04-02-2013 на 01:47
Абе уж е така, но знаеш ли колко лесно се прекрачват тези принципи, ако нямаш вяра, не си убеден, че трябва да ги спазваш... Уж обичаш ближния, а в следващия миг си готов да му забиеш нож в гърба при най-малкото или по-голямо провинение. Глей само какво става при делба на имоти примерно - за 5 декара земеделска земя или един апартамент са готови да се избият и да станат смъртни врагове доживот.