То да е толкова евтина земята смятайте за какво става на въпрос просто си стои и никой не се занимава по добре му е да я продаде
То да е толкова евтина земята смятайте за какво става на въпрос просто си стои и никой не се занимава по добре му е да я продаде
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Бреййй, не е баш на никой да не му се занимава, откак пуснаха земеделските субсидии от Европа много хора станаха милионери покрай земеделската земя. Пък и да искат да я продават, пак ще искат да я имат.
Баща ми примерно сега делят едни земеделски земи и някои от роднините се държат напълно необяснимо за мен - все едно не са те, напълно са откачили за някакви си 7 декара на човек. Ама е дълга и широка за обясняване. Някои хора само като чуят за имоти и откачат. Алчността и съпътстващата я несправедливост също не са християнски...
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
И учениците на твоя Христос уж това-онова, ама.... 30 сребърника и..... айде Христос увисна на кръста....Абе уж е така, но знаеш ли колко лесно се прекрачват тези принципи, ако нямаш вяра, не си убеден, че трябва да ги спазваш... Уж обичаш ближния, а в следващия миг си готов да му забиеш нож в гърба при най-малкото или по-голямо провинение. Глей само какво става при делба на имоти примерно - за 5 декара земеделска земя или един апартамент са готови да се избият и да станат смъртни врагове доживот.
Последна редакция от plovcity : 04-02-2013 на 02:11
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
GGBG (04-02-2013)
Опрат ли нещата до имоти и делби , така става много честоАбе уж е така, но знаеш ли колко лесно се прекрачват тези принципи, ако нямаш вяра, не си убеден, че трябва да ги спазваш... Уж обичаш ближния, а в следващия миг си готов да му забиеш нож в гърба при най-малкото или по-голямо провинение. Глей само какво става при делба на имоти примерно - за 5 декара земеделска земя или един апартамент са готови да се избият и да станат смъртни врагове доживот.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ето ти откъс от Евангелието на Тома, в който има един от фундаментите на форекса.
Блажен е лъвът изяден от човека, така че той става човек.
Осквернен е човек изяден от лъвът, защото той става лъв.
Естествено, че ми прави впечатление ..RyMu,тука този цитат .... не знам да ли ти прави впечатление, но се говори за вселенски събор, който с игра на думи заобикаля написаното като Заповед : "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що егоре на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;
това навярно се е наложило, понеже Християнството е трябвало да измести съществуващите Богове, а народа е свикнал да отправя молитви към образи: Зевс, Тангра и подобни, и за по-лесно налагане на религията навярно са го наложили това с иконите. ... хич не изключвам да е имало силен конспиративен елемент.![]()
Извинявам се предварително за "възкръсването " на темата) , но такива извадени от контекста неща е имало и ще има винаги , точно това е ставало повод ( и не само то )за свикването на такива събори , заради необходимостта от тълкувания на различни аспекти от текстове на Библията . На всеки , който поне малко е вникнал ще знае ,че това е текст от Стария Завет /едната от заповедите/. В нея според мен е важна точно думата - ОНОВА, не се казва или конкретизира - този ,или онзи и е точно заради това , което казваш ти после , за да нямаш други идоли или кумири освен твоя Бог , и това , което Той е казал за ОНОВА - общото.
Иконите касаят личности и събития , които така или иначе вече са приети за факти от самата Църква ,и не случайно едно от определенията на този същия събор по повод на иконите е това :«Каквото известява словото чрез слуха, същото показва живописта мълчейки, но чрез изображението».
Това дали някой ще фетишизира икона или друг предмет , човек ,или друго е съвсем друга тема.![]()
Последна редакция от RyMu : 04-02-2013 на 11:18
В иконите се почита светеца или Божеството,изобразено на тях,това не е идолопоклонство,същото правят кришнистите съзерцавайки картини на Кришна ,Будистите,почиртайки статуи на Буда,медитиращите върху знака Ом,влюбените държейки снимка на любимия,много се спекулира върху това идолопклонсттво,но много от обикновените хора имат нужда за да си потдържат вярата.
RyMu (04-02-2013)
язе все си мисуим, че жените са способни същества, и е несериозно да оставите в мен впечатление, че Господ трябва да им е на помощ![]()
RyMu, сцената на прелюбодейката Мария Магдалена и камъните. Исус заставащ изключително практично, посочвайки основата - Действията/поведението към промяната - труда да променяш.
Интересното в случая не е толкова, че той дава шанс на Мария Магдалена, а в това че той застава срещу повелите на Моисей свързани с 10-те заповеди - прелюбодейците да се наказват с камъни, което ще рече че с поведението си Исус отрича "земните" трактовки. Все пак Моисей си е Моисей един от пророците и то бая централен, но позволил си да раздава присъди - това е посланието от тази сцената (според мен).Така че играта на думи, по разни събори хич за мен не е довод за извод- действие трябва, не добре наредени приказки. Добро утро!
от снощи се позагледах в Библията. не бях я чел, но филми съм гледал много, дори мога да ги изиграя .... ами останах очарован. Доста главоблъсканици има в библията, това четиво определено не е за прости хора .
стих 22. от Тома
Те го попитаха: Ще влезем ли и ние в Царството? Ние сме малки.
Исус каза: Когато направите две в едно,
и което е вътре, да е като това, което е вън,
и което е вън, да е като това което е вътре.
И което е горе, да е като това, което е долу,
и когато обедините мъжкото и женското в едно,
така, че мъжкото да не е вече мъжко, и женското да не е вече женско,
Когато направите око на мястото на око,
и ръка на мястото на ръка, и крак на мястото на крак,
и образ на мястото на образ, тогава вие ще влезете в Царството.
hanuman (04-02-2013)