<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
фицката (11-01-2013)
айде живи здрави от мене лека и....който ще ходи на танци - лека и безаварийна...
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
Агресивния вход, който си посочил е вход по трети сигнал на Дау, който се води консервативен.
Отскоро се занимавам, но отдавна ми направи впечатление, че добрите неща са еднакви само дето различните автори им викат по различен начин.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
фицката (12-01-2013)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Джей, отне ми няколко години за да си отговоря на същия въпрос (щото не съм много умен). Наклона на кривата на баланса е пряк резултат от ММ-а. А ММ-а се изгражда в зависимост от успеваемостта на системата. В твоя случай очевидно имаш успеваемост над 50%. Имаш няколко варианта на ММ в зависимост от целта:
1. Да намалиш дроудауна и да изгладиш кривата:
а) запазваш един и същи обем при всеки вход. Тук Баланса расте и относителния риск на всяка сделка намалява. Реално в началото рискът ти е най голям. Получава се ПАРАБОЛА.
б) Използваш намаляващ риск. При първата сделка например рискът ти е 3% и при всяка следваща успешна намалява. Целта е, като стигнеш неуспешната сделка, да си с най-малък риск. После рестарт и отначало. Получава се ПАРАБОЛА.
2. Ако нарастването на балалнса е по-важно за теб от дроудауна имаш пак два варианта:
а) Еднакъв риск на всяка сделка към текущия баланс. Получава се ЕКСПОНЕНЦИАЛНА КРИВА.
б) Стъпаловидно увеличаване на лота при достигане на баланса до някое ниво. Струва ми се, че това е на кривата на Фицката. Получава се ХИПЕРБОЛА.
Тези неща може и да си ги открил вече.![]()
Джей по тази стратегия ако първата ти поръчка е с обем 3 лота и стоп 30 пипа. След 15 пипа + затваряш 2 лота и оставаш с 1 на пазара. Ако върне до долната граница на рейнджа, пак ли отваряш 3 лота или само 2може за повечето да е известно, но да споделя един блажен пиниз(ако изкярите ще почерпите).......днешния ден беше идеален...предходния ден е трендов...задържа рейнджа на екстремума...в случая на върха...сутринта са оформени границите както и диапазона и най важното няма наклон (нощния рейндж)...в такива случаи по наблюдения (без детайлна статистика) очакванията за пробив в посока от предния трендов ден са по големи от 50%...фиксира се стоп ниво под рейнджа което не е поголямо от диапазона на рейнджа....в случая днес на всеки тест на долната граница се отваря дълго примерно с три обемни единици които са съобразени със съответното стоп ниво...при достигане на + поне половината стоп се затваря 2/3 на останалата 1/3 стопа не се мърда - така сме поне на ВЕ при ударен стоп...при 2-3-4 теста се получават съответно толкова сделки безрискови съответно и кумулативно с цял обем и чакащи пробива...
ПП всеки да си действа на своя глава и на свой риск!!!![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Имам едън въпрос. Как се получава гап на пазара и кога ако има определено време за това.
по някаква моя логика, по време на текущ пазар гап се получава при новини когато има екстремално продаване/купуване..на мен ми се е случвало докато текът новини и цената понякога направо да подскочи....и прави малък гап...
а за отваряне с гап нямам идея...
вече по-запознатите колеги ще обяснят в детайли![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?