• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Какво ни пречи да успяваме ! Част 2

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Какво ни пречи да успяваме ! Част 2

+ Отговор в тема
    Страница 86 от 88 ПървиПърви Предишно ... 36 76 84 85 86 87 88 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 851 до 860 от общо 878
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 26-07-2023 15:54 #851 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Fafa Виж мнението
      Ами винаги по-лесния вариант е когато си откриваш сам грешките и ти сам си ги описал, след като ги знаеш какви са то по-добре да направиш нещо което, да ги промениш тези неща и да видиш дали нещата ще потръгнат ,защото може и да не е това което ти си мислиш и пак да си в изходна позиция. Затова най-добрия вариант е да се пробва щом не става по единия начин то променяш нещата и пробваш по другия Ако и по другия не става Значи грешката е съвсем другаде и тогава търсиш пак причината . А това вече колко време ще те отнеме е отделен въпрос и дали ще го имаш това време като средства си е вече съвсем друго нещо тъй като за проба грешка също се взимат пари в случая акаунти. Но пък от друга страна е хората предлагат и демоверсии за точно такива цели за да направиш финните си настройки и това което предполагаш че ти е грешка. Както казах и в предишния си пост Единственото което ни пречи да успяваме сме си самите ние и това как гледаме на пазара. Дали търгуваме по правила и стратегии или нарушаваме принципите си и бързаме да влезе в сделка или да излезнем предварително от нея. Защото от друга страна пък не всеки път пазара е еднакъв и някои случаи това би ни помогнал но в други не така че трябва правилна преценка. И друго нещо което съм забелязала е когато сме в печеливша серия винаги се взимаме за безсмъртни и започваме да търгуваме много по-рисково е тука действително си трябва голяма доза дисциплина. Това го казвам от моя личен опит или по-точно при мен се случва няколко пъти така.
      Вече не мисля, че грешката е в мене, защото не може толкова време да бъда неуспешен във форекса меко казано. В момента съм направо бесен, защото преди малко фалирах за пореден път и всичко се случи по абсолютно нелеп начин. Дори нямам нерви да навлзиам в подробности, но ако се погледне хронологията на събитията се вижда, че още преди часове е било предопределено да загубя тези пари. Има значение, защото това на практика ми бяха последните пари за валутна търговия и не смятах да ги загубя за 20 минути. Всъщност 20 минути продължи последния етап, но иначе преди това часове наред се случваха какви ли не странни неща, които водеха към този краен резултат. Така че какво ни пречи да успяваме е въпрос, на който аз нямам ясен отговор. Вероятно има някаква сила, на която й харесва аз да бъда все губещ и нещастен. Да не навлизам в теорията на конспирациите, защото там има много ясни обяснения. Имам предвид за скрити сили или дори неясни създания, които се хранят от нашите отрицателни енергии и затова правят всичко да бъдем ядосани и нещастни. В интерес на истината аз съм забелязал, че всичките ми печалби са постигнати когато не следя пазара, защото имам други проблеми за уреждане. Факт е, че вече добре познавам финансовите инструменти, с които търгувам и си правя прецизни анализи. Много пъти смених грешните си стратегии и в момента не би трябвало да губя. Това обаче става и дори се стига до фалити. Това е пълен абсурд, защото се е стигало да копирам чужди сделки, които са си печеливши, а в същото време аз губя!!! Е как става това и може ли някой да ми го обясни? Дълго време поемах вината и търсех грешките в себе си. Промених си навиците и станах търпелив и дисциплиниран. Това обаче изобщо не ми помогна и дори ми се струва, че има обратен ефект върху моето търгуване на валутния пазар. Не обинявам форекс брокерите и определено вината за моите загуби и фалити не е тяхна и това е важно да се каже. Години наред съм се занимавал с какво ли не и колкото да ми е било трудно и сложно винаги съм се научавал и съм постигал отлични резултати в работата си. Всъщност дори е малко смешно, но шефовете и колегите ми винаги са ме хвалели и единствения недоволен бях само аз. Просто винаги съм имал страшно високи изисквания за себе си и каквото и да постигна не ми е карало да се почувствам доволен. Същото се получи и с форекса, където мисля, че дори на печеля милиони пак няма да ми е достатъчно. Не става дума, че парите няма да ми стигат, а за нивото ми на успеваемост, което ще ми се струва недостатъчно. Само че в момента аз само се провалям на валутния пазар, което както вече казах никога не ми е случвало през живота ми....в която и да е област. Затова според мене за да се успява е нужно човек да знае как да заобиколи мераците на онези сили които му пречат. Жалко е, че дори не ги познавам, но винаги когато отварям сделка чувствам тяхното присъствие. Сложно е и доста странно и ви желая да нямате подбни проблеми, защото човек обикновено не вярва докато не му се случи лично. Бил съм в тази ситуация преди години и затова мога да го твърдя категорично. А защо все ме атакуват точно за форекса е лесно обяснимо - това не толкова ме привлича като бизнес, колкото ми е последен шанс да върша нещо (надявам се полезно или си въобразявам) дори с моя разклатен здравен статус (доста смекчено казано).

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

2. Следните 5 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (4), batDancho (01-08-2023)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 01-08-2023 12:05 #852 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      batDancho
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      batDancho е на линия
      Централна банка
      Polos

batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите Аватара на batDancho
      Град
      Горна Оряховица
      Начислени плащания
      4,711.46 USD
      Благодарности
      4 260
      Благодарили са му 8 574 Пъти в
      3 941 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Вече не мисля, че грешката е в мене, защото не може толкова време да бъда неуспешен във форекса меко казано. В момента съм направо бесен, защото преди малко фалирах за пореден път и всичко се случи по абсолютно нелеп начин. . . . . . .
      Може, може, що да не може . . .
      Всеки е имал такива моменти, в които ти се струва, че всички природни и неприродни сили са се обединили срещу тебе.
      След поредната среща с Колю е добре да си дадеш известно време почивка, за да стихнат емоциите, и после да си направиш
      един самостоятелен разбор на занятието и да се опиташ да установиш къде точно ти е грешката. Най вероятно не си премерил
      правилно риска, който си поел или си искал с малка сметка да направиш голяма печалба. Никога не можеш да хванеш движението
      "от ръб до ръб", или по скоро може, но само в изключително редки случаи. Затова трябва да влизаш с такива обеми, които позволяват
      да издържиш известно време да ядеш шамарите от пазара, преди да тръгнат нещата 'в правилната посока'.
      Неразумно големия обем на отваряне на позиция може да доведе до това, че даже и да си хванал движението, една по значителна
      корекция може да те върне в изходна позиция.
      След като за двадесет минути си изгърмял сметката, явно търгуваш по малките фреймове, където фалшивите сигнали са в огромно
      количество.
      Моя съвет е, ако и когато решиш започнеш да търгуваш отново, подготви се със по-голям размер сметка - сметки от порядъка на
      100 - 200 едниници валута не звучат сериозно. Оглеждай се за сигнали за влизане в позиция от 4 часа нагоре, там ффалшивите сигнали
      не са толкова много, и започни със минимални обеми за влизане в позиция, за да може да издържиш на шамарите от пазара докато
      е необходимо. Лека полека ще започнеш да усещаш правилната посока и като се усетиш сигурен, може да почнеш да увеличаваш
      обемите. Преди да започнеш да търгуваш с печалби, трябва да се научиш да търгуваш без загуби.
      Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл …
      Когато невежеството крещи, умът мълчи.
      Вашият мир и спокойствие струват повече.
      Одобрена

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

5. Следните 4 потребители изказват благодарности на batDancho за полезния пост:

minkov (01-08-2023), niko (02-08-2023), Нерегистриран (1), ontar (10-08-2023)

6. 10-08-2023 15:17 #853 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от batDancho Виж мнението
      След поредната среща с Колю е добре да си дадеш известно време почивка, за да стихнат емоциите, и после да си направиш
      един самостоятелен разбор на занятието и да се опиташ да установиш къде точно ти е грешката. Най вероятно не си премерил
      правилно риска, който си поел или си искал с малка сметка да направиш голяма печалба. Никога не можеш да хванеш движението
      "от ръб до ръб", или по скоро може, но само в изключително редки случаи.
      Добър коментар си написал и според мене си напълно прав. Не знам как ще прозвучи, но все повече имам чувството, че така наречения пълен невървеж с свързан с напредването на възрастта (или както му казват - причината е в Егенето). Искам да кажа, че когато бях млад във всички начинания ми вървеше или дори нещо да не е както трябва махвах с ръка в стил "здраве да е" и продължавах напред. Сега наистина не ми върви в нищо и негативната енергия не спира да се трупа. Това мисля, че има голямо значение, защото когато човек е подтиснат и отчаян няма как да се надява да успее в каквото и да е. Поемам големи рискове при търгуването, защото с малка сметка се опитвам да направя големите печалби. Сигурно няма да ми повярваш, но ми при мене се получава един голям абсурд, че когато търгувам с малки обеми и внимателно винаги печеля. Хайде да не е чак винаги, но на 99.9 % от сделките. Логично на фона на моя малък акаунт тези печалби са много малки и често се ядосвам, че не съм отворил поръчка с по-голям риск за да спечеля нещо повече. Когато обаче се хвърля по-рисково не знам как става, но почти винаги първо има движение срещу мене достатъчно да ми удари стопа или фалира. Наясно съм, че трябва да търся сигнали за отваряне на сделки на 4 часа и дори по-нагоре, но не го правя, защото си падам работохолик и искам ако може непрекъснато да съм с отворени позиции. Това ми е най-грубата грешка и си я признавам, но каква полза от това като не преставам да я правя. Без да се оправдавам, но когато бях работоспособен не спирах да си намирам работа докато колегите пиеха кафета и клюкарстваха. Много е неприятно в дни, когато в началото съм тръгнал с прилични печалби после с тези непрекъснати напъни да търгувам да се е стигнало до връщане на всичко та и отгоре с лихвите. Знам много добре, че няма как човек да хване всяко движение и много пъти съм се чудел защо съм такъв максималист? Да не се оправдавам, но явно ме възпитаваха хора, които бяха с много високи изисквания и аз прихванах от тях. Проблемът е, че когато бях млад времената бяха съвсем други, а сега всичко определено рязко се промени. Имай предвид, че тогава парите нямаха чак такова значение, защото всички получавахме едни и същи заплати. Беше важно да покажеш, че си добър човек нещо, което сега е дефицит за съжаление. За капак стресът от недоволството, че не се справям добре в живота ми дойде явно в повече и здравето остана в недалечното минало. Когато си болен е още по-трудно да се контролираш търгувайки на валутния пазар.
      Последна редакция от ontar : 10-08-2023 на 15:26
      Одобрена

Печелете пари, без да напускате дома си.

7. Следните 4 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (4)

8. 11-08-2023 15:49 #854 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      hanuman
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      hanuman не е на линия
      Централна банка
      Semilir

hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите Аватара на hanuman
      Град
      Варна
      Начислени плащания
      14,274.68 USD
      Благодарности
      31 606
      Благодарили са му 29 700 Пъти в
      9 363 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      ontar, ще ти отговоря не много дълго,тъкмо да ти дам шанс за още един дълъг пост по правилата да възстановиш затрития бонус. За срещата ти с колеца не е виновно ЕГН-то нито стреса, нито недоволството ти. Единствено и само ти си си виновен и никой и нищо друго, стрес недоволство брокер, докато търсиш вината другаде, пак ше има колец. Е не е толкова страшно докато има бонус ще има и някой лев за изтегляне.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

9. Следните 4 потребители изказват благодарности на hanuman за полезния пост:

minkov (11-08-2023), ontar (14-08-2023), Нерегистриран (2)

10. 14-08-2023 10:25 #855 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от hanuman Виж мнението
      ontar, ще ти отговоря не много дълго,тъкмо да ти дам шанс за още един дълъг пост по правилата да възстановиш затрития бонус. За срещата ти с колеца не е виновно ЕГН-то нито стреса, нито недоволството ти. Единствено и само ти си си виновен и никой и нищо друго, стрес недоволство брокер, докато търсиш вината другаде, пак ше има колец. Е не е толкова страшно докато има бонус ще има и някой лев за изтегляне.
      Темата наистина е много дълга и както гледам ти не си ме разбрал за доста неща или аз не съм се изразил правилно (ако е така се извинявам). Понеже си споменал за бонусите само ще ти кажа, че аз вече съм ги отписал като някаква възможност за набавяне на средства за търгуване. Ако се чудиш каква е причината просто погледни какви въпроси съм задал, кога и дали изобщо някой си е направил труда да ми отговори. Вече намерих алтернативни начини за набавяне на пари за форекс така че ако продължа да пиша във форума това ще е само защото от една страна винаги съм обичам да пиша и от втора страна в момента разполагам с цялото време на света както е прието да се казва. Никъде не съм обвинявал брокерите за моите загуби и фалити, макар че е имало моменти да се замислям в тази посока. Било е инцидентно и по конкретни случаи разбира се. Егенето съм го споменал в съвсем друг аспект. Имам предвид, че преди десет-двадесет или трийсет години животът течеше много по-спокойно и ако имаше стрес около нас, то той е бил в пъти по-малко от сегашното положение. Забележи само какво става във форекса и как един непроверен туит, който често се оказва фалшива новина може да повлияе много силно на финансовия пазар. Не знам дали го усещаш, но повечето от така наречените големи играчи във форекса са крайно напрегнати и при най-малката новина или дори слух прибират печалби или местят пари. Може и да греша, но аз поне така ги виждам нещата и като говорех за възрастта имах предвид, че един млад човек много по-добре би се аклиматизирал в тази нажежена обстановка. Всички говорят за предимствата и опасностите, които идват с изкуствения интелект, но дали се замисляме, че той е вече приложен във валутната търговия. Говоря за различните роботи и така наречената автоматизирана търговия. Аз като ръчно търгуващ и то с малки суми какви шансове имам да успея в подобна обстановка? Ти как мислиш? Знам че само аз съм си виновен за всичко, което ми се случва на валутния пазар и извън него и на практика си платих доста жестоко като си увредих непоправимо здравето. Не знам как ги виждаш нещата, но в моето положение човек вече не смята, че парите са особено важни (за съжаление съм заобиколен от хора на противоположното мнение). Дори спокойно мога да кажа, че са ми напълно безразлични тези шарени хартийки (които от години дори не съм държал в ръце, защото други хора се занимават с тази дейност в моето ежедневие) и ако продължавам да се занимавам с форекс, то е най-вече за да се разсейвам от много по-тежките ми проблеми най-общо казано. Така че изобщо не държа да успея в тази финансова област, защото ако това стане ще трябва да вложа печалбата в обществена тоалетна (както се говори в един стар виц, ако ме разбираш какво ти казвам).
      Последна редакция от ontar : 14-08-2023 на 10:30
      Одобрена

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

11. Следните 2 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (2)

12. 14-08-2023 15:57 #856 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      hanuman
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      hanuman не е на линия
      Централна банка
      Semilir

hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите Аватара на hanuman
      Град
      Варна
      Начислени плащания
      14,274.68 USD
      Благодарности
      31 606
      Благодарили са му 29 700 Пъти в
      9 363 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      А така хубав пост си драснал, айде сега още един в който да обясниш защо ти е нажежена обстановката, аз като търгувам хич не ми е нажежено нисък риск, голям период от време прайс екшън, без да ме вълнува кой какво е рекъл и къде си мести парите и търговията от напрегната става не само спокойна ами и чак скучна,обаче пък печеливша.

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

13. Следният потребител изказва благодарност на hanuman за полезния пост:

minkov (14-08-2023)

14. 14-08-2023 22:27 #857 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 977
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Какво пречи на търговеца да е печеливш - трудно е да се каже, предполагам за всеки дето не е печеливш е различна причината, а някои си имат и много повече от една причина поради която не печелят.
      Обаче аз след дълги години мотаене из форекс пазарите стигнах до извод коя е най-важната причина за да станеш печеливш.
      И вероятно за изненада на мнозина това според мен не е нито дисциплината, нито контрола на риска, нито времевата рамка и времевия хоризонт за търговия.
      Не, че тези неща не са важни, но най-важното нещо е спокойствието. Има ли спокойствие при търговията всичко останало се намества само.
      Всеки сам трябва да намери начин да си осигури спокойствие.
      Аз лично си го осигурих чрез търговия с ботове. Някъде от около 3 години сериозно започнах да работя по въпроса с ботовете и вече съм го докарал до там, че ти си търгуват, а аз от време на време ги проверявам какво правят и това ми носи голямо спокойствие.
      Даже сега се зачудих как точно да ви го обясня това спокойствие и ми дойде на ум да споделя, че поне от 3-4 месеца не съм отварял платформата на компютъра с няколко изключения - в почивните дни си правя профилактика на VPS сървъра - рестартирам го и пускам платформата отново и горе доло това е.
      През останалото време по 1-2 пъти на ден проверявам на телефона до къде са го докарали ботовете и това, даже понякога и забравям да ги проверя.
      От известно време са изчезнали всичките ми душевни терзания свързани с пазара и хич не ме интересува нито техника нито фундамент - ботовете да се занимават с тези работи, а аз само си тегля печалбите (ако има де, щото понякога няма).

Одобрена

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

15. Следните 2 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (1), hanuman (16-08-2023)

16. 15-08-2023 14:58 #858 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Аз съм доста съгласен с теорията за спокойстието и респективно резултатите, но като цяло не особено с примера с ботовете... Краткосрочно да, няма да се "ядосвам" над поредното грозно или нелогично движение, което неминуемо ще стане в рамките на деня и ще ми развали плановете.
      Колкото и да знаеш, че няма значение, все ще е донякъде фрустриращо. Само че генерално аз не виждам никаква разлика дали гледам графики или търгувам с ботове, и в двата случая се налага анализ на резултатите и то редовен такъв. На практика този анализ и мислената проекция на перспективите са факторите, които товарят психически.
      Отделно работейки всеки ден на първа линия имаш повече досег с пазара и знае какво се случва, имаш успокояващата мисъл, че следиш нещата и се движиш с пазара. Разбира се някой ще каже, че е измамно, но още по-лошо е през далечно прокси каквото са ботове да се чудиш къде точно се намираш и къде ще се намираш 3-6-12месеца по-късно.
      В контекста на това ще смъкна и че нещата никога не са пускаш някакви ботове и забравяш.....ботове или не работата никога не спира. В никой доходоносен бизнес не спира. Така че не е зле да си в играта всеки ден и да не изпускаш края лесно.
      Какво правиш при поредния анализ на даден бот? Ако пърформънса не е ок за последните месеци? Нали пак трябва да се запознаеш с графиките и да мислиш наново?

За себе си мога да кажа, че на този етап нямам грам проблем със неспокойствие от търговията всеки ден, всичките ми притеснения идват само при разносметките и анализите на края на отчетните периоди. И разбира се всичко е пропорционално на вложения капитал, дали робот или ръчно капитала е мнооого по-важен за душевното спокойствие. А последното се достига най-лесно с положителни резултати, който е най-голямата ирония....

Одобрена

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

17. Следните 2 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (15-08-2023), Нерегистриран (1)

18. 15-08-2023 21:58 #859 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 977
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Аз съм доста съгласен с теорията за спокойстието и респективно резултатите, но като цяло не особено с примера с ботовете... Краткосрочно да, няма да се "ядосвам" над поредното грозно или нелогично движение, което неминуемо ще стане в рамките на деня и ще ми развали плановете.
      Колкото и да знаеш, че няма значение, все ще е донякъде фрустриращо. Само че генерално аз не виждам никаква разлика дали гледам графики или търгувам с ботове, и в двата случая се налага анализ на резултатите и то редовен такъв. На практика този анализ и мислената проекция на перспективите са факторите, които товарят психически.
      Отделно работейки всеки ден на първа линия имаш повече досег с пазара и знае какво се случва, имаш успокояващата мисъл, че следиш нещата и се движиш с пазара. Разбира се някой ще каже, че е измамно, но още по-лошо е през далечно прокси каквото са ботове да се чудиш къде точно се намираш и къде ще се намираш 3-6-12месеца по-късно.
      В контекста на това ще смъкна и че нещата никога не са пускаш някакви ботове и забравяш.....ботове или не работата никога не спира. В никой доходоносен бизнес не спира. Така че не е зле да си в играта всеки ден и да не изпускаш края лесно.
      Какво правиш при поредния анализ на даден бот? Ако пърформънса не е ок за последните месеци? Нали пак трябва да се запознаеш с графиките и да мислиш наново?

За себе си мога да кажа, че на този етап нямам грам проблем със неспокойствие от търговията всеки ден, всичките ми притеснения идват само при разносметките и анализите на края на отчетните периоди. И разбира се всичко е пропорционално на вложения капитал, дали робот или ръчно капитала е мнооого по-важен за душевното спокойствие. А последното се достига най-лесно с положителни резултати, който е най-голямата ирония....
      Аз както писах в предишното си мнение всеки трябва да търси спокойствието на място където ще го намери. Аз съм го намерил при ботовете, някой друг може да го намери като всяка сутрин си чертае разни чертички и тиренца по графиките, друг може да го намери на съвсем друго място. Важното е да си спокоен и д не се нервиш, а точно по какъв начин ще го постигнеш няма особено значение.
      Не знам защо ти се струва, че ако това дето го търгуват ботовете го търгувам ръчно ще има някакви много по-различни резултати - едва ли. Ще са ако не същите, то поне много близки.
      Притеснения и неспокойствие не мисля, че може да ми донесе анализа на резултаитте. Ако не за друго, щото няма нужда да чакам някакъв край на някакъв период, за да изяснявам какви са резултатите. Ботовете се отчитат на практика постоянно и съм наясно със статистиките и резултатите винаги когато поискам да ги видя.
      И естествено, че не губя връзка с пазара, защото това че не се зверя в графиката да чакам да се случи нещо не означава, че въобще не се занимавам с пазара - напротив, благодарение на това, че не ми се налага да дебна нещо ми остава време за истински анализ на пазара, на търсене на зависимости и стратегии, които да пусна да работят. Търсенето на зависимости по пазарите е работа много по-приятна и удовлетворяваща от висенето пред графиките за дебнене на момент за отваряне на позиция. Освен, че е по-приятно и удовлетворяващо ми се струва по-перспективно от към печалби в по-дългосрочен план.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

19. Следните 3 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Fafa (16-08-2023), hanuman (16-08-2023), 100 (17-08-2023)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 16-08-2023 06:55 #860 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 630 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Така като ви чета и аз стигам до извода, че спокойствието на пазара не е лошото да го има Всъщност то си зависи и от темперамента на човека . Ако по принцип е спокоен и не се изнервя за глупости ,то и на пазара ще бъде такъв. Но ако човек е емоционален, реагира на всяко нещо по своя импулсивен начин, то няма как да е спокоен също и на пазара. Ако търси адреналин и вкарва големи обеми съответно всеки пипс ще му носи напрежение било то в негова посока или срещу него. Зависи кой какво търси, аз специално никога не съм била емоционална когато търгувам. Да , не отричам ,че ако увелича обемите е имало моменти в които гледам графиката с някакво напрежение, обаче явно в този момент точно това съм търсила и си давам много добра сметка че това е така. Затова и стигам до извода че както е различен всеки човек така е различна и търговията му също и подхода му към пазара . А ако си дадем сметка, че пазарът е един и същ за всички, но всички търгуват по различен начин и всички виждат различни неща. Затова правило няма. Всеки избира как да търгува кое му пасва. На какъв фрейм ще търгува и колко пъти ще влиза да гледа графики. Има хора които стоят денонощно, но това вече за мен е зомбиране и не знам дали въобще е ефективно .Даже по-скоро бих казала доста объркващо. Дори и тези които се занимават професионално с това си имат все пак някакво работно време и спазват "хигиена" на търгуването. Няма как да е по друг начин. В противен случай се прегрява.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

22. Следните 7 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

minkov (16-08-2023), hanuman (16-08-2023), ontar (18-08-2023), Нерегистриран (4)

+ Отговор в тема
    Страница 86 от 88 ПървиПърви Предишно ... 36 76 84 85 86 87 88 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти