• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Какво ни пречи да успяваме ! Част 2

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Какво ни пречи да успяваме ! Част 2

+ Отговор в тема
    Страница 87 от 88 ПървиПърви Предишно ... 37 77 85 86 87 88 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 861 до 870 от общо 878
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 17-08-2023 13:31 #861 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Аз както писах в предишното си мнение всеки трябва да търси спокойствието на място където ще го намери.
      Това е абсолютно сигурно вече....разбира се някои го намират по грешен начин, примерно в алкохола В трейдинга винаги може да се направи паралел с тази аналогия, правят се неща които са приятни и полезни за играча, но ноефективни за играта
      Не знам защо ти се струва, че ако това дето го търгуват ботовете го търгувам ръчно ще има някакви много по-различни резултати
      Няма да има действително, разликите идват още преди роботите да станат роботи. Всеки който търгува автоматизирано полва съвсем друга логика и похвати при формирането на правилата и писането на кода респективно. Това, което се търгува ръчно или може да се търгува ръчно реално не може да се автоматизира с достатъчна точност, както и от другата страна на нещата автоматичната търговия в 90% от случаите изобщо не става за ръчно прилагане.
      Притеснения и неспокойствие не мисля, че може да ми донесе анализа на резултаитте.
      Би трябвало ако виждаш трейдинга като сериозен бизнес, тези дни си ценя времето и усилията доста повече откакто преди да прескоча 30. Отделно и дохода и целите вече са ми на съвсем друго ниво и солидните резултати са задължителни спрямо отделеното време и нерви. Респективно ако такива липсват....
      Търсенето на зависимости по пазарите е работа много по-приятна и удовлетворяваща от висенето пред графиките за дебнене на момент за отваряне на позиция. Освен, че е по-приятно и удовлетворяващо ми се струва по-перспективно от към печалби в по-дългосрочен план.
      С това съм съгласен определено, математическия модел за печелене е нещото, което ми се струва най-мотивиращо и антусиазиращо да го наречем. Но ефекта отново не го намирам крайно различен спрямо това дали се прави ръчно или не, в двата случая се работи много. Между другото аз не дебна за позиции, търгувам на М15 и имам аларма на всеки бар. Всеки ден има часове наред където се знае, че сигнал не може да се образува. Отделно всеки пропуснат сигнал е без значение, защото търгувам 1:1. Всяка година като тегля чертата съм 1:1 с бактест въпреки пропуските и уж не перфектното изпълнение. Даже е имало не малко периоди в които това "не перфектно" изпълнение реално ми е давало допълнителна печалба без никакви негативи. Ако можеше да се автоматизира моята гарантирам обективна система със сигурност щях да съм го направил, но не искам да си осокатявам резултатите с половинчат и бъгав код. Обективността на око и тази на робот-а не са едно и също нещо, но и двете са обеквивност в крайна сметка.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Вашият път към света на търговията с ИнстаФорекс.

2. Следните 9 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (17-08-2023), Нерегистриран (6), gambletrade (17-08-2023), ontar (18-08-2023)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 17-08-2023 14:47 #862 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от hanuman Виж мнението
      А така хубав пост си драснал, айде сега още един в който да обясниш защо ти е нажежена обстановката, аз като търгувам хич не ми е нажежено нисък риск, голям период от време прайс екшън, без да ме вълнува кой какво е рекъл и къде си мести парите и търговията от напрегната става не само спокойна ами и чак скучна,обаче пък печеливша.
      Съгласен съм за ниския риск, но това предполага човек да търгува със сметка в която да има от 10 бона в долари нагоре. Минимум 10 000 долара са нужни и дори това е малко ако се търгуват акции или индекси. Говорил съм с хора врели и кипели във финансовия бранш и според тях ако нямаш свободни поне 50 000 долара изобщо не ти трябва да се захващаш с форекс. За тях всяко заиграване с по-малки суми на валутния пазар си е абсолютно търсене на късмет и дори хазарт. За последното аз бих поспорил, защото и за хазартните игри са си нужни сериозни инвестиции или поне така съм чувал да се говори. Аз лично форекса не го слагам при хазарта макар че съм попадал на подобни залитания в тази посока от уж запознати в бранша.

Какво пречи на търговеца да е печеливш - трудно е да се каже, предполагам за всеки дето не е печеливш е различна причината, а някои си имат и много повече от една причина поради която не печелят.
      Обаче аз след дълги години мотаене из форекс пазарите стигнах до извод коя е най-важната причина за да станеш печеливш.
      И вероятно за изненада на мнозина това според мен не е нито дисциплината, нито контрола на риска, нито времевата рамка и времевия хоризонт за търговия.
      Не, че тези неща не са важни, но най-важното нещо е спокойствието. Има ли спокойствие при търговията всичко останало се намества само.
      Всеки сам трябва да намери начин да си осигури спокойствие.
      Темата за ботовете от твоят коментар няма да го коментирам, защото ми е далечна и непозната тема на този етап от моето развитие като трейдър. Иначе за спокойствието съм напълно съгласен и това на практика е така наречената психология, за която много се говори и пише по всякакви поводи. Виждаме от новините как зачестиха убийствата, самоубийствата и изобщо насилието и то при сравнително млади и уж добре образовани хора. На мене ми е трудно да си го осигуря това спокойствие когато ставам и лягам с подобни крими-хроники и по телевизиите и интернет броят ранени и трупове. Вероятно всичко това се отразява на моите изяви на валутния пазар и няма как да я различно, но много пъти съм писал, че аз на практика използвам форекса като някакъв отдушник и място за последна себеизява, защото парите отдавна нямат особено значение за мене. Дано не прозвуча като един наш велик революционер, но когато губя на валутния пазар си е за моя сметка, а ако случайно спечеля нещо то намазват хората около мене, защото на мене вече нищо не ми трябва в този живот. Нищо материално, което се купува с пари имам предвид, а останалото или си го имам или е напълно достъпно и безплатно. Така че в такъв аспект и аз може да се каже, че съм намерил някакво спокойствие.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

5. 17-08-2023 15:15 #863 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      batDancho
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      batDancho не е на линия
      Централна банка
      Polos

batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите Аватара на batDancho
      Град
      Горна Оряховица
      Начислени плащания
      4,711.46 USD
      Благодарности
      4 260
      Благодарили са му 8 574 Пъти в
      3 941 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Добър коментар си написал и според мене си напълно прав. Не знам как ще прозвучи, но все повече имам чувството, че така наречения пълен невървеж с свързан с напредването на възрастта (или както му казват - причината е в Егенето). Искам да кажа, че когато бях млад във всички начинания ми вървеше или дори нещо да не е както трябва махвах с ръка в стил "здраве да е" и продължавах напред. Сега наистина не ми върви в нищо и негативната енергия не спира да се трупа. Това мисля, че има голямо значение, защото когато човек е подтиснат и отчаян няма как да се надява да успее в каквото и да е. Поемам големи рискове при търгуването, защото с малка сметка се опитвам да направя големите печалби. Сигурно няма да ми повярваш, но ми при мене се получава един голям абсурд, че когато търгувам с малки обеми и внимателно винаги печеля. Хайде да не е чак винаги, но на 99.9 % от сделките. Логично на фона на моя малък акаунт тези печалби са много малки и често се ядосвам, че не съм отворил поръчка с по-голям риск за да спечеля нещо повече. Когато обаче се хвърля по-рисково не знам как става, но почти винаги първо има движение срещу мене достатъчно да ми удари стопа или фалира. Наясно съм, че трябва да търся сигнали за отваряне на сделки на 4 часа и дори по-нагоре, но не го правя, защото си падам работохолик и искам ако може непрекъснато да съм с отворени позиции. Това ми е най-грубата грешка и си я признавам, но каква полза от това като не преставам да я правя. Без да се оправдавам, но когато бях работоспособен не спирах да си намирам работа докато колегите пиеха кафета и клюкарстваха. Много е неприятно в дни, когато в началото съм тръгнал с прилични печалби после с тези непрекъснати напъни да търгувам да се е стигнало до връщане на всичко та и отгоре с лихвите. Знам много добре, че няма как човек да хване всяко движение и много пъти съм се чудел защо съм такъв максималист? Да не се оправдавам, но явно ме възпитаваха хора, които бяха с много високи изисквания и аз прихванах от тях. Проблемът е, че когато бях млад времената бяха съвсем други, а сега всичко определено рязко се промени. Имай предвид, че тогава парите нямаха чак такова значение, защото всички получавахме едни и същи заплати. Беше важно да покажеш, че си добър човек нещо, което сега е дефицит за съжаление. За капак стресът от недоволството, че не се справям добре в живота ми дойде явно в повече и здравето остана в недалечното минало. Когато си болен е още по-трудно да се контролираш търгувайки на валутния пазар.
      Виж сега, една и съща стратегия, приложена на различни времеви периоди, може да даде коренно различни резултати. Това имах пред вид,
      като типисах да преминеш на по големи фреймове, и там да тестваш нещата. Наистина на 5 и 15 минути нещата се развиват много бързо,
      но трябва постоянно да се блещиш срещу графиките и вероятността да вземеш грешни решения, защото си 'прегорял' от чакане да дойде
      'твоят сигнал' е огромна. Решения, взети под влияние на емоциите, обикновено са грешни, а в нашия случай съкращават разстоянието
      между тебе и Колю. От нова година насам следя за сигнали на 4 часова и дневна графика, отварям не повече от три четири сделки на ден
      и се стремя да съм спокоен пред монитора. На големите времеви периоди се оказа, че това е доста по лесно, отколкото на малките. Една от
      грешките, които допусках преди, беше, че след успешна сделка почти веднага се 'хвърлях надолу с главата в дълбокото', като си мислех, че
      оттук нататък всяка една позиция, която отворя, ще е профитна. И почти веднага бях наказван и връщан в изходна позиция. Сега правя
      точно обратното - след успешна сделка затвярям лаптопа за няколко часа, доста често и до следващата сутрин.
      Другото нещо, което отчитам като грешка, е че при развитие на ситуацията в правилната за мен посока, почвах да местя профита, за да
      изцедя печалбата от сделката до края. И доста пъти и за това съм получавал сопа по гърбината.
      Та това е общо взето ситуацията при мен. Ей тука отдолу са резултатите от тази нова стратегия на някой си бат Данчо от нова година насам,
      приложена на един акаунт и смятам, че са доста добри. Така че не се отчайвай, дерзай . . .
      Прикачени изображения  
      Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл …
      Когато невежеството крещи, умът мълчи.
      Вашият мир и спокойствие струват повече.
      Одобрена

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

6. Следните 2 потребители изказват благодарности на batDancho за полезния пост:

ontar (18-08-2023), Elsup (15-10-2023)

7. 17-08-2023 15:28 #864 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 977
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Това е абсолютно сигурно вече....разбира се някои го намират по грешен начин, примерно в алкохола В трейдинга винаги може да се направи паралел с тази аналогия, правят се неща които са приятни и полезни за играча, но ноефективни за играта

Няма да има действително, разликите идват още преди роботите да станат роботи. Всеки който търгува автоматизирано полва съвсем друга логика и похвати при формирането на правилата и писането на кода респективно. Това, което се търгува ръчно или може да се търгува ръчно реално не може да се автоматизира с достатъчна точност, както и от другата страна на нещата автоматичната търговия в 90% от случаите изобщо не става за ръчно прилагане.

Би трябвало ако виждаш трейдинга като сериозен бизнес, тези дни си ценя времето и усилията доста повече откакто преди да прескоча 30. Отделно и дохода и целите вече са ми на съвсем друго ниво и солидните резултати са задължителни спрямо отделеното време и нерви. Респективно ако такива липсват....

С това съм съгласен определено, математическия модел за печелене е нещото, което ми се струва най-мотивиращо и антусиазиращо да го наречем. Но ефекта отново не го намирам крайно различен спрямо това дали се прави ръчно или не, в двата случая се работи много. Между другото аз не дебна за позиции, търгувам на М15 и имам аларма на всеки бар. Всеки ден има часове наред където се знае, че сигнал не може да се образува. Отделно всеки пропуснат сигнал е без значение, защото търгувам 1:1. Всяка година като тегля чертата съм 1:1 с бактест въпреки пропуските и уж не перфектното изпълнение. Даже е имало не малко периоди в които това "не перфектно" изпълнение реално ми е давало допълнителна печалба без никакви негативи. Ако можеше да се автоматизира моята гарантирам обективна система със сигурност щях да съм го направил, но не искам да си осокатявам резултатите с половинчат и бъгав код. Обективността на око и тази на робот-а не са едно и също нещо, но и двете са обеквивност в крайна сметка.
      Като ти чета писанията за ботовете и се чудя ползваш ли калкулатор и вярваш ли му на резултата или смяташ на ръка?
      Не може един дискретен процес да е обективен и същевременно да не може да се алгоритмизира. Не във форекс, а въобще в мирозданието. Има си доказателство в информатиката за това.
      Отделно от това базовата автоматизация на каквато и да е стратегия е толкова елементарен код, че само пълен некадърник може да го направи с бъгове.
      А относно обективност и "на око" наистина не е сериозно. Ако е "на око" ще е точно толкова обективно, колкото ако си вземеш мярка за вграден гардероб на око - гардероб ще стане, ама дали ще се вгради и колко ще халтави е друг въпрос, ама то и за стратегиите и за гардеробите си има лек ако халтавят. Иначе съм сигурен, че нещо и на ръка без точноста на бота ще работи - даже имам емпирични доказателства за това. Даже един от критериите които съм си изработил за оценка на дадена стратегия е точно такъв - дали при леко отклонение от точно определената точка от бота за вход пак се получават добри резултати - ако не се получават значи стратегията не е добра. А дали ти търгуваш най-доброто с определяне "на око" няма как да знаеш преди да си тествал другите варианти, въпреки, че даже да не е най-доброто, а само да е добро пак става за търговия.
      Друг е въпроса дали това може и трябва да ти носи спокойствие, но както и двамата се съгласихме - всеки сам си намира начина и средствата за душевно равновесие.

Одобрена

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

8. Следните 7 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

batDancho (17-08-2023), 100 (18-08-2023), ontar (18-08-2023), Нерегистриран (4)

9. 18-08-2023 07:16 #865 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      ато ти чета писанията за ботовете и се чудя ползваш ли калкулатор и вярваш ли му на резултата или смяташ на ръка?
      Не може един дискретен процес да е обективен и същевременно да не може да се алгоритмизира. Не във форекс, а въобще в мирозданието. Има си доказателство в информатиката за това.
      Всъщност може.... Ако сега погледна през прозореца и видя произволна кола ще знам каква марка и накъде се движи и какво се опитва да направи без да имам нито един математически параметър зад това. Тази елементарна задача не е елементарна за робот. Човешкото око може да бъде обективно без да брои пикселите, това не броиш ти в сметките смятайки, че всичко може да се автоматизира. Чисто фически ако имам правило да влизам ако дадено разстояния е примерно 10пипса, аз не мога да реално да го премеря със супер точно и ще влизам и на 10,3 и на 9,9 пипса. Роботота очевидно няма. Също робота няма да направи връзката в какъв контекст са тези 10,3 и 9,9 пипса. Разликата е сериозна, но по-сериозна става заради долното:
      Отделно от това базовата автоматизация на каквато и да е стратегия е толкова елементарен код, че само пълен некадърник може да го направи с бъгове.
      Елементарен код е когато решиш да правиш робот, но не и когато решиш да превърнеш ръчна стратегия в код. И то не защото последната не е обективна. Разликата е в това, което може и не може при едното и другото и факта, че всеки тръгва по различен път заради техническите възможности и ресурса при ръчна или автоматизирана търговия. Натурално се случва това, който и да започне да пише код иска да се възползва от това, което автоматизацията дава - скорост, обем на сделките и т.н. Ако търгуваш ръчно се възползваш повече от по-комплексни сетъпи, за които робота може да е....много зле. Повечето роботи които съм пробвал, виждал съм как работят или гледам други какво ползват, реално са страшно елементарни и идеите зад кода нямат абсолютно нищо общо с ръчна търговия. Както в много сфери има операции, които все още се вършат от човешка ръка и око, защото не защото е по-евтино, а защото не може иначе. .
      А относно обективност и "на око" наистина не е сериозно.
      Примера по-горе обяснява защо е напълно сериозно. Ще добява и още нещо, което предполагам изобщо не взимаш в предвид - в трейдинга по-ценното е ако можеш да постигнеш устойчиви 95% обективност вместо 100%. Това е една от причините да е толкова трудно печеленето...

Одобрена

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

10. Следните 7 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Нерегистриран (6), ontar (18-08-2023)

11. 18-08-2023 11:52 #866 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 977
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Всъщност може.... Ако сега погледна през прозореца и видя произволна кола ще знам каква марка и накъде се движи и какво се опитва да направи без да имам нито един математически параметър зад това. Тази елементарна задача не е елементарна за робот. Човешкото око може да бъде обективно без да брои пикселите, това не броиш ти в сметките смятайки, че всичко може да се автоматизира. Чисто фически ако имам правило да влизам ако дадено разстояния е примерно 10пипса, аз не мога да реално да го премеря със супер точно и ще влизам и на 10,3 и на 9,9 пипса. Роботота очевидно няма. Също робота няма да направи връзката в какъв контекст са тези 10,3 и 9,9 пипса. Разликата е сериозна, но по-сериозна става заради долното:

Елементарен код е когато решиш да правиш робот, но не и когато решиш да превърнеш ръчна стратегия в код. И то не защото последната не е обективна. Разликата е в това, което може и не може при едното и другото и факта, че всеки тръгва по различен път заради техническите възможности и ресурса при ръчна или автоматизирана търговия. Натурално се случва това, който и да започне да пише код иска да се възползва от това, което автоматизацията дава - скорост, обем на сделките и т.н. Ако търгуваш ръчно се възползваш повече от по-комплексни сетъпи, за които робота може да е....много зле. Повечето роботи които съм пробвал, виждал съм как работят или гледам други какво ползват, реално са страшно елементарни и идеите зад кода нямат абсолютно нищо общо с ръчна търговия. Както в много сфери има операции, които все още се вършат от човешка ръка и око, защото не защото е по-евтино, а защото не може иначе. .

Примера по-горе обяснява защо е напълно сериозно. Ще добява и още нещо, което предполагам изобщо не взимаш в предвид - в трейдинга по-ценното е ако можеш да постигнеш устойчиви 95% обективност вместо 100%. Това е една от причините да е толкова трудно печеленето...

Само да отбележа, че не съм казал, че всичко може да се автоматизира.
      Аналоговите процеси, каквото е движението на автомобила е по-трудно да се анализира.
      Както казах: дискретни детерминирани процеси подлежат на 100% успешна автоматизация.
      Това, че ти не си виждал качествени ботове е нормално и също така не означава, че няма такива.
      Публично достъпните ботове естествено, че рализират базови идеи и имат за цел повече да създават имидж на програмиста, отколкото да генерират печалба.
      Аз не намирам причина някой да показва истински качествен бот на публиката. Както ти не си склонен да споделиш ръчната си стратегия, така и този дето има качествен бот няма желание да го споделя с публиката. Както ти казах, поне половината от моите ботове търгуват стратегия, която е била ръчна преди да стане бот. И е програмирана без компромиси в условията.
      От самото гледане на това как работи даден бот трудно може да се добие представа как точно работи и дали е бъгав или не.
      Да ти разкажа как работят моите - през повечето време си висят на графиката и изглежда, че нищо не правят. По някое време отварят позиция и пак си висят на графиката без да правят нищо на пръв поглед. Така би трябвало да работят повечето ботове. Това правят и ръчните трейдъри - стоят пред графиките и по някое време отварят позиция, после пак стоят пред графиката и по някое време затварят позицията. Аз не намирам разликата, освен в това, че в единия случай виси бота на графиката, а в другия случай виси жив човек.
      Наистина не мога да разбера защо си мислиш, че в една рутинна работа като търгуването на завършена стратегия човек ще е по-добър от машината.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

12. Следните 3 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

batDancho (18-08-2023), ontar (18-08-2023), Нерегистриран (1)

13. 18-08-2023 14:01 #867 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от batDancho Виж мнението
      Виж сега, една и съща стратегия, приложена на различни времеви периоди, може да даде коренно различни резултати. Това имах пред вид,
      като типисах да преминеш на по големи фреймове, и там да тестваш нещата. Наистина на 5 и 15 минути нещата се развиват много бързо,
      но трябва постоянно да се блещиш срещу графиките и вероятността да вземеш грешни решения, защото си 'прегорял' от чакане да дойде
      'твоят сигнал' е огромна. Решения, взети под влияние на емоциите, обикновено са грешни, а в нашия случай съкращават разстоянието
      между тебе и Колю. От нова година насам следя за сигнали на 4 часова и дневна графика, отварям не повече от три четири сделки на ден
      и се стремя да съм спокоен пред монитора. На големите времеви периоди се оказа, че това е доста по лесно, отколкото на малките. Една от
      грешките, които допусках преди, беше, че след успешна сделка почти веднага се 'хвърлях надолу с главата в дълбокото', като си мислех, че
      оттук нататък всяка една позиция, която отворя, ще е профитна. И почти веднага бях наказван и връщан в изходна позиция. Сега правя
      точно обратното - след успешна сделка затвярям лаптопа за няколко часа, доста често и до следващата сутрин.
      Другото нещо, което отчитам като грешка, е че при развитие на ситуацията в правилната за мен посока, почвах да местя профита, за да
      изцедя печалбата от сделката до края. И доста пъти и за това съм получавал сопа по гърбината.
      Та това е общо взето ситуацията при мен. Ей тука отдолу са резултатите от тази нова стратегия на някой си бат Данчо от нова година насам,
      приложена на един акаунт и смятам, че са доста добри. Така че не се отчайвай, дерзай . . .
      Не ми е хрумвало да се отчайвам, но липсата на достатъчно капитал за търгуване е пречка, която се опитвам да остраня по всякакъв начин. Просто защото си мисля, че точно това е основната причина да не успявам на валутния пазар. Дори мога да ти дам пример как една и съща търговска стратегия на малка сметка се проваля и ме води до фалит, но на демо акаунт с начални 5000 долара ми носи по няколко стотачки печалба на ден. При това без да правя сделки с големи обеми и с примерен риск. Разликата е в спокойствието, че човек има нужните пари за да си търгува с удоволствие. Поздравявам те за успешната стратегия и ти желая още повече печеливши сделки за в бъдеще време. Аз също се оглеждам за отваряне на поръчки само от едночасовите графики нагоре и не правя повече от 5-6 сделки на ден. Когаро се случи да спечеля обикновено се опитвам да вложа печалбата в сравнително рискова поръчка и както се предполага в над 90 процента от случаите това не води до нищо добро. Както сам ти казваш после идва ред на емоциите и работата съвсем загрубява. Скоро имах възможност да говоря с човек, който е много на ти с форекса и му зададох няколко въпроса по темата за стоповете. Доста добре и съвсем нагледно ми обясни защо е грешка да се местят стоповете и лимитите след като човек вече е влязал в сделка. Там аз имах едни фубдаментални грешки и изобщо разбиранията ми по темата бяха доста накриво поставени. Не се оправдавам, но все пак съм напълно самоук трейдър (ако мога изобщо да се нарека такъв) и е логично да съм си създал грешни постановки по ключови въпроси. Сега след този разговор доста ми се изясниха нещата, но ще ми трябва известно време да се преподредя всичките нагласи в мозъка така да се каже. Затова продължавам да копая предимно на демо сметката, а и по принцип по това време на месеца реалните пари за трейдинг вече са свършили, а спонсорите ми не са взели още заплати.

Одобрена

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

14. Следните 4 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

batDancho (18-08-2023), Нерегистриран (2), 100 (21-08-2023)

15. 21-08-2023 13:46 #868 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Само да отбележа, че не съм казал, че всичко може да се автоматизира.
      Аналоговите процеси, каквото е движението на автомобила е по-трудно да се анализира.
      С такова впечатление съм останал явно... Не мислиш ли че търговията, която е съставена от поредица уникални сетъпи на пазара може да бъде разглеждана като аналогов процес?
      Това, че ти не си виждал качествени ботове е нормално и също така не означава, че няма такива.
      Вероятно има....вероятно са в графа прецеденти Аз за себе си съм предпочел да не ги броя. Също ако резултатите са прекалено скромни и близки до нулата.
      Да ти разкажа как работят моите - през повечето време си висят на графиката и изглежда, че нищо не правят. По някое време отварят позиция и пак си висят на графиката без да правят нищо на пръв поглед. Така би трябвало да работят повечето ботове. Това правят и ръчните трейдъри - стоят пред графиките и по някое време отварят позиция, после пак стоят пред графиката и по някое време затварят позицията. Аз не намирам разликата, освен в това, че в единия случай виси бота на графиката, а в другия случай виси жив човек.
      Наистина не мога да разбера защо си мислиш, че в една рутинна работа като търгуването на завършена стратегия човек ще е по-добър от машината.
      Това, че и робота и ръчния трейдър може да "бездействат" продължително ги прави идентични по показател, който няма никакво практическо значение, нито говори нещо за реален паралел между двете. Много лесно може да се опише логически как и защо автоматизираната търговия е реално по-примитивната такава макар да изглежда точно обратното през грешната призма. Това, което споменах по-горе е че на пазара не съществуват два еднакви момента, във същото време робота трябва да си създаде такива за да генерира сигнал. Ръчната търговия позволява автоматична филтрация и прилагане на логика без загуба на обективността. В предишното мнение споменах, че трудното по пътя към успеха е да се прилагат стабилни 95% обективност, защото 100% обективност реално осакатява резултатите и пазара със сигурност не обича да му се прилагат похвати базирани на математическо черно и бяло. Това е много лесен и елементарен подход, който се филтрира лесно от пазара и води до автоматично лимитиране на печалбите. Реалния проблем е че пазара се води от емоции и зад всяка графика стоят хора, т.е. макар човешния фактор да не се променя никога на пазарите няма 2 еднакви момента. Човешкото око може да филтрира натурално фигура или друг сетъп без да брои примитивно на принципа пипсел по пиксел. Това, което окото вижда НЕ може да бъде пресъздадено в код на етапа на развитие на който сме. А това е изключително важно за успеха или поне за размера му.
      Роботите без значение добри или лоши, скъпи или евтини, винаги ще търгуват по различен начин от ръчните трейдъри най-малкто защото просто в противен случай няма да са конкурентни. Това, че могат да търгуват обективно и по-продължително е реално почти без значение.... Могат да бъдат конкуретни или да имат преимущество през трейдър, който не може да търгува или едвам е прескочил нулата, но не и до напреднал такъв. Съответно се ползват съвсем различни повече оринтирани към обем и просто математика алгоритми, което значи че ефективно ръчните трейдъри и роботизираните системи не търгуват непременно едни срещу други. И също автоматизираните системи логично изискват по-малко труд, но и дават по-малко заради по-голямата конкуренция и дори по-голямата зависимост от брокера и други ресурси.
      Не отричам автоматизацията, но определено отричам "голямото преимущество", което се твърди, че има.

Одобрена

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

16. Следните 3 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (21-08-2023), Нерегистриран (2)

17. 15-10-2023 13:55 #869 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Само някъде преди около два месеца съм написал в тази тема коментар, че (самоцитирам се) : "не ми е хрумвало да се отчайвам, но липсата на достатъчно капитал за търгуване е пречка". След това което ми се случи в петък вече може да се каже, че отчаянието ме превзема с пълна сила. Продължавам да чувствам липса на достатъчно капитал за търгуване, но изглежда не това е основната ми пречка да успявам на валутния пазар. Няма да навлизам в подробности, но в петък нагледно ми беше показано, че понякога на финансовия пазар се получават непредвидени и на практика непреодолими препятствия. Стана технически гаф, за който няма виновни, но това ме вади за дълго време от валутния пазар и най-важното - подобно нещо действа крайно обезверяващо и демотивиращо. В последно време аз доста наблегнах на своето обучение и за теорията може да се каже, че я знам отлично. Също така не ми липсва и практика и не виждам да правя чак толкова груби грешки когато търгувам. Въпреки всички усилия, които влагам и най-вече времето което отделям за форекса аз на практика не съм успешен трейдър най-общо казано и това е крайно разочароващо. Вече не знам защо се получава така и как да отговоря на въпроса от заглавието на темата? Много пъти е ставало дума в различни дискусии в този форум, че на валутния пазар не трябва да се разчита на късмета и всеки който се опитва да го прави бързо получава заслужен урок, че е на грешен път. Напълно съм съгласен с това, но когато ти си направил всичко както трябва и въпреки това не успяваш заради фактори не зависещи от тебе това няма как да не ти подейства подтискащо.

Одобрена

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

18. Следните 2 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Elsup (15-10-2023), Нерегистриран (1)

19. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    20. 15-10-2023 15:16 #870 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      Благодарили са му 5 946 Пъти в
      1 835 Поста
      Мисля че проблема е в обема на сделките и това точно ни пречи да постигаме успехи. Тази седмица съм решила да го карам по-кротко и да видим какви резултати ще постигне до петък. Ако намаля обема и търгувам с малък процент от капитала мисля че ще успея да издържа на непредвидими движения на пазара и да се задържа по-дълго време с моят капитал. Разбира се искам да тегля печалбите си всеки ден но на този етап това няма как да стане. Моята стратегия работи на часова графика и е полезна за дневна търговия. Разбира се и на седмична и месечна дава много добри сигнали но за това ми трябва голяма сума в сметката. Мисля да се придържам към търговия само до обяда и да избягвам следобед да отварям сделки. Направих анализ на грешките които съм допускала до сега и мисля да се опитам да ги избягвам вече. Да не говорим че и с бонус сметките до колкото си спомням е препоръчително да се избягва търговия по време на новини. Като цяло важното за сега е за мен да задържа бонуса и да се опитам да го натрупам до по сериозна сума като избягвам фалита. Разбира се на думи е лесно но на практика почти невъзможно. Другата фатална грешка която допускам е че не поставям стопове което също не е никак добре. Реално ако имам стоп мога да намаля загубите до минимум което също е много по-добре отколкото фалит. Тази седмица смятам да се опитам да коригирам грешките си и се надявам резултата да бъде положителен. Да би било много по-хубаво да търгувам на седмични графики и да не стоя нон стоп пред монитора но това ще се случи едва тогава когато натрупам стабилен капитал. За сега ще мина на малки печалби и минимални загуби за да мога да се въздържа от фалит. Дано се справя с това.

Одобрена

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

21. Следните 2 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

treyyy (16-10-2023), ontar (18-10-2023)

+ Отговор в тема
    Страница 87 от 88 ПървиПърви Предишно ... 37 77 85 86 87 88 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти