Първоначално написано от
Jack
Дано тези бустерни дози да ви предпазят и да не се заразявате вече, нали заради това сте си ги поставили, предполагам доброволно. Миналата седмица , ако не се лъжа даваха проф. Кантарджиев на интервю при Лора Крумова, където заяви , че всички които са прекарали Делта варианта не са защитени от Омикрон. Аз за съжаление съм най-вероятно един от всички тия "щастливци". Както съм писал тук във форума изкарах преди десет месеца Делта варианта с 11 дневен болничен престой и около 55 банки с лекарства, доста тежко , но без кислород с постоянна висока температура от 38 нагоре през 90% от времето. В неделята вечерта отпивайки кока кола, която не беше в хладилника, при условие , че кенчетата ми с "Каменицата" целогодишно се вадят от хладилника, почуствах, че ще ме заболи гърлото. И друг път ми се е случвало да предосетя това. В понеделника гърлото започна да ме понаболява и започна и кашлицата да се обажда, затова отидох до аптеката и си взех сироп за влажна кашлица и хапчета за гърло за да ги туширам в зародиш, да ама не. Във вторника кашлицата се усили, както и продължителността й , гърлото също продължи да ме боли, но за мое учудване не се влошаваше чак толкова много, както друг път, появи се и лека хрема, затова реших да посетя отново аптеката и да попитам и за някакви хапчета за кашлица, които да комбинирам със сиропа и да си взема "Олинт" за впръскване в носа. В срядата положението не се променяше в положителен аспект и продължавах да бухам кашлицата , с болки в гърлото, които се увеличаваха при всяко закашляне, хремата , която беше слаба , както казах не беше нещо особено, много слабо запушен нос. Заради това изпуснах и часа си при зъболекаря, нямаше как да го посетя и да хвърлям бацили наляво и надясно. Джипито ми същият ден бе на работа следобяда и реших, че нещата няма да се оправят без антибиотик и го посетих. Очудих се , че пред кабинета му за втори път ми се случва за толкова години , да няма никой, явно хората ги е страх да не се заразят с новите разновидности на короната. Обясних му ситуацията , в която съм изпаднал и той ме прати да си направя бърз тест по желание в една от трите лаборатории в държавната болница, в която лежах само преди 10 месеца. Реших да отида до най-близката лаборатория, която се намираше под първия етаж на болницата, в мазето , така му викаме и която е частна , доколкото знам. Там най-съвестно ми казаха да отида до лабораториите на третия или петия етаж, тъй като трябвало да платя при тях за теста 14 лева, а при другите държавните цената била три лева. Отидох в лабораторията на третият етаж, а оттам, прехвърляне на топката ли беше или така им бе наредено ме пратиха на петия етаж, етажа на който лежах при Делтата. В срещуположното крило бяха обособили един кабинет, в който една сестра взимаше проби и даваше резултатите от тях . Взе ми проба от едната ноздра с бърз тест и я попитах за колко време излизат резултатите, а отговора беше 4-5 минути. Докато ми написа трите имена, ЕГН-то и личният лекар погледна взетата от мен проба и ми заяви, че бързо почва да се оформя положителният резултат и буквално за петнайсетина секунди излязоха напълно двете успоредни червени черти на теста. Сестрата ми каза , че ще бъда карантиниран за 10 дни и да оаквам обаждане от ХЕИ. Взех резултатът от теста и обратно при личният. Преслуша ме и каза , че дишането е чисто и проблема е само в горната част ,към гърлото, изписа ми антибиотик и витамини и също ми напомни за карантината, като ми изписа и втори антибиотик евентуално да го пия едновременно с първия, ако се наложи. Знам, че бързите тестове не са много надеждни и не мога да кажа със сигурност , дали това е Омикрона или не. Хубавото в случая е, че я няма високата температура или въобще температурата ,като признак, което си е направо цвете. Кашлицата беше основната при мене , която ме мореше, но след третия ден на прием на антибиотика, силата и започна да заглъхва. Та това ,ако е Омикрона го изкарвам сравнително леко. Не съм ваксиниран и не мисля в тази посока, поне засега. Спазвам си карантината и си седя вкъщи, вече я преполвих. Липсва ми вечер единствено домашната ракийка и винце и кенчето"Каменица", ама ще си ги погледам още малко, не е болка за умиране, здравето преди всичко.