Това не е ваксина, това е експериментална течност, който съдържа нещо...И който желае (има и принудени по най-различни причини) участва в експериментите.Първоначално написано от Jack
Това не е ваксина, това е експериментална течност, който съдържа нещо...И който желае (има и принудени по най-различни причини) участва в експериментите.Първоначално написано от Jack
А относно тази показност при самата ваксинация и то прилагана по цял свят май и копирана и от нашите политически личности, вече се превърна в клише и се цели да се призовава народа да се ваксинира, като се дава личен пример, но ще попитам защо трябва да вярваме на всичко, в което искат да ни убедят, че е реално.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Демократични са май само, когато им изнася, а каквото могат да потулят от обществото го скриват и по това се доближават до другата категория държави, а именно недемократичните. Пълна демокрация няма, нямало е и няма да има никога, единствено в желанията на хората и в сферата на фантастиката. Населението в т.н. бели държави е по-склонно да вярва на това, което им казват техните управляващи и може би и да са прави донякъде, но никога не трябва да се вярва безрезервно, това според мен е свързано и с тяхната социална политика, към която се стремят всички по-изостанали държави, а именно по-доброто обезпечаване и грижата за социалният индивид, което им осигурява и по-високият жизнен стандарт, това разбира се си има и изключения , не значи че всички са щастливи и богати.Чудя се в тия така наречени, бели държави, що така усилено крият какво се случва, нали са демократични, добре развити и да повторим бели по бели от снега навън и безкрайно потайни. Е потайни само по официалните медии в които се кълнете....то това е достатъчно де, като ги разбереш кои медии какво крият ти става ясно.
Когато им кажат например, че трябва да се ваксинират по-голям процент от населението е склонно да го направи, но се замислям в тези държави как въпреки големият брой ваксинирани и преболедували бройката на новозаразените постоянно расте, какво си мислят тези ваксинираните, като не се вижда светлина в тунела, каква ще е тяхната следваща реакция. Дали ще се доверят на своите политици отново и ще си поставят N на брой още ваксини или ще се пуснат по течението ,разчитайки на груповият имунитет и естественото развитие на нещата.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Имах предвид не какво се поставя, като ваксина на населението, не оспорването на самите ваксини, а показността при поставянето на ваксини на премиера и президента, дали наистина си поставят ваксина против ковид или им бият някакви други инжекции. Относно конкретното интервю с Мангъров, ти конкретно с кое не си съгласен, не говорим за всичките му изказвания досега, а само за това.Колкото до това каквъв избор имаме, и дали сме сигурни , какво ни поставят , то хайде да отгвоорим на върпосите сигурни ли сме какво ни поставят с детските ваксини и реваксинациите , и каквъв избор имаме , като при отказ да си ваксинриаш детето със задължителните ваксини , то могат да ти откажат детските помощи, както и да не го премат в детска градина .
Дано тези бустерни дози да ви предпазят и да не се заразявате вече, нали заради това сте си ги поставили, предполагам доброволно. Миналата седмица , ако не се лъжа даваха проф. Кантарджиев на интервю при Лора Крумова, където заяви , че всички които са прекарали Делта варианта не са защитени от Омикрон. Аз за съжаление съм най-вероятно един от всички тия "щастливци". Както съм писал тук във форума изкарах преди десет месеца Делта варианта с 11 дневен болничен престой и около 55 банки с лекарства, доста тежко , но без кислород с постоянна висока температура от 38 нагоре през 90% от времето. В неделята вечерта отпивайки кока кола, която не беше в хладилника, при условие , че кенчетата ми с "Каменицата" целогодишно се вадят от хладилника, почуствах, че ще ме заболи гърлото. И друг път ми се е случвало да предосетя това. В понеделника гърлото започна да ме понаболява и започна и кашлицата да се обажда, затова отидох до аптеката и си взех сироп за влажна кашлица и хапчета за гърло за да ги туширам в зародиш, да ама не. Във вторника кашлицата се усили, както и продължителността й , гърлото също продължи да ме боли, но за мое учудване не се влошаваше чак толкова много, както друг път, появи се и лека хрема, затова реших да посетя отново аптеката и да попитам и за някакви хапчета за кашлица, които да комбинирам със сиропа и да си взема "Олинт" за впръскване в носа. В срядата положението не се променяше в положителен аспект и продължавах да бухам кашлицата , с болки в гърлото, които се увеличаваха при всяко закашляне, хремата , която беше слаба , както казах не беше нещо особено, много слабо запушен нос. Заради това изпуснах и часа си при зъболекаря, нямаше как да го посетя и да хвърлям бацили наляво и надясно. Джипито ми същият ден бе на работа следобяда и реших, че нещата няма да се оправят без антибиотик и го посетих. Очудих се , че пред кабинета му за втори път ми се случва за толкова години , да няма никой, явно хората ги е страх да не се заразят с новите разновидности на короната. Обясних му ситуацията , в която съм изпаднал и той ме прати да си направя бърз тест по желание в една от трите лаборатории в държавната болница, в която лежах само преди 10 месеца. Реших да отида до най-близката лаборатория, която се намираше под първия етаж на болницата, в мазето , така му викаме и която е частна , доколкото знам. Там най-съвестно ми казаха да отида до лабораториите на третия или петия етаж, тъй като трябвало да платя при тях за теста 14 лева, а при другите държавните цената била три лева. Отидох в лабораторията на третият етаж, а оттам, прехвърляне на топката ли беше или така им бе наредено ме пратиха на петия етаж, етажа на който лежах при Делтата. В срещуположното крило бяха обособили един кабинет, в който една сестра взимаше проби и даваше резултатите от тях . Взе ми проба от едната ноздра с бърз тест и я попитах за колко време излизат резултатите, а отговора беше 4-5 минути. Докато ми написа трите имена, ЕГН-то и личният лекар погледна взетата от мен проба и ми заяви, че бързо почва да се оформя положителният резултат и буквално за петнайсетина секунди излязоха напълно двете успоредни червени черти на теста. Сестрата ми каза , че ще бъда карантиниран за 10 дни и да оаквам обаждане от ХЕИ. Взех резултатът от теста и обратно при личният. Преслуша ме и каза , че дишането е чисто и проблема е само в горната част ,към гърлото, изписа ми антибиотик и витамини и също ми напомни за карантината, като ми изписа и втори антибиотик евентуално да го пия едновременно с първия, ако се наложи. Знам, че бързите тестове не са много надеждни и не мога да кажа със сигурност , дали това е Омикрона или не. Хубавото в случая е, че я няма високата температура или въобще температурата ,като признак, което си е направо цвете. Кашлицата беше основната при мене , която ме мореше, но след третия ден на прием на антибиотика, силата и започна да заглъхва. Та това ,ако е Омикрона го изкарвам сравнително леко. Не съм ваксиниран и не мисля в тази посока, поне засега. Спазвам си карантината и си седя вкъщи, вече я преполвих. Липсва ми вечер единствено домашната ракийка и винце и кенчето"Каменица", ама ще си ги погледам още малко, не е болка за умиране, здравето преди всичко.Да споделя какво е положението около мен. В нашето домакинство сме с по три дози Пфайзер от края на ноември. До голяма степен си живеем в изолация общо взето се срещаме с хора само в магазините. С роднини се виждаме само навън и то го правехме преди старта на сегашната вълна. В последните седмици и това правим рядко. Всеки делничен излизаме в някои от софийските паркове, стига времето да го позволява разбира се. През уикенда избягваме и парковете много хора, не е и особено приятно.
От приятелите и познатите ни не остана никой не ваксиниран, който да не е хванал корона вируса. Даже някои вече го повтарят и карат за втори път. Трима познати неваксинирани си заминаха. Някои възрастни други спортисти в добро здраве.
От познатите ни с по две дози ваксина, повечето също се разболяха при тази вълна , като за никой от тях не е голямо учудване предвид начина им на живот и това колко се пазят.
От познатите ни с три дози, повечето с Пфайзер засега никой не се е заразил, с един въпросителен. Братовчедка ми която живее извън БГ и често пътува. След последото и идване тук се прибра при приятеля си и той се разболя, същият с две дози Пфайзер, изкара го сравнително леко, но тя така и не даде положителен тест и симптоми. Съмнява се, че може да е пренесла вируса и да го е преминала безсимптомно.
Може и нас да ни докопа в някой момент, сигурно после човек изпитва облекчение. Мисля си това понеже вече направо не останаха незаразени. Ще видим и ефекта на третата доза до кога ще изкара. Дотогава, мислим да продължаваме да се пазим както и досега. Не е кой знае какво усилие предвид това как сме си подредили ежедневието.
Мутафчийски не случайно беше казал , че не са сигурни бързите тестове, затова за потвържедение пак трябва ПСР.Та, ако не бях развила цялата тази активност с бурно тестване щеше да си остане диагноза ковид, защото това е показал първият от поредицата тестове, щях да гледам накриво новото 35 годишни джипи на дъщеря ми, така де - първо посещение за лечение и ако беше сгрешил шях да съм подозрителна.
Та това, което се говори за антигенните тестове, че дават много фалшиво положителни резуртати си го изпитах лично.
И колкото и да го оплюваха "как ни плашел с чували с трупове ", се оказа прав за разлика от други , който са доценти вирусолози.
Последна редакция от jivko78 : 31-01-2022 на 08:32
При е 1:1 ситуацията, не и е кой знае какъв проблем, но е факт че все още не можеш да излезеш на кино или ресторант спокойно. Болните няма да намалеят скоро заради това, че тези с отслабен имунитет минават повторно, но като цяло доста малко са притеснително зле втория път. В този ред на мисли има не съвсем лоша логика за тези с 3 дози, че ако знае човек, че ще се зарази с омикрон, то просто да спре да се пази доакто третата доза му е свежа.Може и нас да ни докопа в някой момент, сигурно после човек изпитва облекчение. Мисля си това понеже вече направо не останаха незаразени. Ще видим и ефекта на третата доза до кога ще изкара. Дотогава, мислим да продължаваме да се пазим както и досега. Не е кой знае какво усилие предвид това как сме си подредили ежедневието.
С тези дози общо взето разликата е дали ще можеш да потушиш леките симптоми, но имаш много малък гратисен период, в който това е сравнително възможно, примерно 3-4 месеца след дозата. Защитата на второ ниво е целта вече, коята си я имаш и с 2 дози. Някаква разлика винаги ще има, но ако искаш да не усетиш нищо с пълна сила идва правилото за Diminishing returns, сммисъл от много дози вече няма, 4тата била примерно едни 10% разлика. А щом антителата от делта не работят, очевидно и това е изгубена кауза.
Ако им бият други инжекции, то и фалшиви сертификатите трябва да са им издадени.Имах предвид не какво се поставя, като ваксина на населението, не оспорването на самите ваксини, а показността при поставянето на ваксини на премиера и президента, дали наистина си поставят ваксина против ковид или им бият някакви други инжекции. Относно конкретното интервю с Мангъров, ти конкретно с кое не си съгласен, не говорим за всичките му изказвания досега, а само за това.
За кое интервю на Мангъров имаш в предвид ?
Това за щастие е някакъв шамънизъм нямащ нищо общо с реалната ситуация! Всеки който го е прекарал симптомно или без симптомно няма от какво да се страхува и психясва ащото повторно боледуване няма има грешни тестове и всичко е за пари...При е 1:1 ситуацията, не и е кой знае какъв проблем, но е факт че все още не можеш да излезеш на кино или ресторант спокойно. Болните няма да намалеят скоро заради това, че тези с отслабен имунитет минават повторно, но като цяло доста малко са притеснително зле втория път. В този ред на мисли има не съвсем лоша логика за тези с 3 дози, че ако знае човек, че ще се зарази с омикрон, то просто да спре да се пази доакто третата доза му е свежа.
С тези дози общо взето разликата е дали ще можеш да потушиш леките симптоми, но имаш много малък гратисен период, в който това е сравнително възможно, примерно 3-4 месеца след дозата. Защитата на второ ниво е целта вече, коята си я имаш и с 2 дози. Някаква разлика винаги ще има, но ако искаш да не усетиш нищо с пълна сила идва правилото за Diminishing returns, сммисъл от много дози вече няма, 4тата била примерно едни 10% разлика. А щом антителата от делта не работят, очевидно и това е изгубена кауза.
Тези който са се психясали и си стоят изолирани в къщи имат нужда от специализирана медицинска помощ а може и от риза с много дълги ракави /всеки случай е индивидуален/ Аз лично не спазвам никакви ограничителни мерки ходя си навсякъде кедето ми се ходи и е крайно време сертификатите да отпадна защото те само допълнително сресират хората.
Добре, че си минал леко. Предполагам, че организма все пак изгражда защита която се запазва.Дано тези бустерни дози да ви предпазят и да не се заразявате вече, нали заради това сте си ги поставили, предполагам доброволно. Миналата седмица , ако не се лъжа даваха проф. Кантарджиев на интервю при Лора Крумова, където заяви , че всички които са прекарали Делта варианта не са защитени от Омикрон. Аз за съжаление съм най-вероятно един от всички тия "щастливци". Както съм писал тук във форума изкарах преди десет месеца Делта варианта с 11 дневен болничен престой и около 55 банки с лекарства, доста тежко , но без кислород с постоянна висока температура от 38 нагоре през 90% от времето. В неделята вечерта отпивайки кока кола, която не беше в хладилника, при условие , че кенчетата ми с "Каменицата" целогодишно се вадят от хладилника, почуствах, че ще ме заболи гърлото. И друг път ми се е случвало да предосетя това. В понеделника гърлото започна да ме понаболява и започна и кашлицата да се обажда, затова отидох до аптеката и си взех сироп за влажна кашлица и хапчета за гърло за да ги туширам в зародиш, да ама не. Във вторника кашлицата се усили, както и продължителността й , гърлото също продължи да ме боли, но за мое учудване не се влошаваше чак толкова много, както друг път, появи се и лека хрема, затова реших да посетя отново аптеката и да попитам и за някакви хапчета за кашлица, които да комбинирам със сиропа и да си взема "Олинт" за впръскване в носа. В срядата положението не се променяше в положителен аспект и продължавах да бухам кашлицата , с болки в гърлото, които се увеличаваха при всяко закашляне, хремата , която беше слаба , както казах не беше нещо особено, много слабо запушен нос. Заради това изпуснах и часа си при зъболекаря, нямаше как да го посетя и да хвърлям бацили наляво и надясно. Джипито ми същият ден бе на работа следобяда и реших, че нещата няма да се оправят без антибиотик и го посетих. Очудих се , че пред кабинета му за втори път ми се случва за толкова години , да няма никой, явно хората ги е страх да не се заразят с новите разновидности на короната. Обясних му ситуацията , в която съм изпаднал и той ме прати да си направя бърз тест по желание в една от трите лаборатории в държавната болница, в която лежах само преди 10 месеца. Реших да отида до най-близката лаборатория, която се намираше под първия етаж на болницата, в мазето , така му викаме и която е частна , доколкото знам. Там най-съвестно ми казаха да отида до лабораториите на третия или петия етаж, тъй като трябвало да платя при тях за теста 14 лева, а при другите държавните цената била три лева. Отидох в лабораторията на третият етаж, а оттам, прехвърляне на топката ли беше или така им бе наредено ме пратиха на петия етаж, етажа на който лежах при Делтата. В срещуположното крило бяха обособили един кабинет, в който една сестра взимаше проби и даваше резултатите от тях . Взе ми проба от едната ноздра с бърз тест и я попитах за колко време излизат резултатите, а отговора беше 4-5 минути. Докато ми написа трите имена, ЕГН-то и личният лекар погледна взетата от мен проба и ми заяви, че бързо почва да се оформя положителният резултат и буквално за петнайсетина секунди излязоха напълно двете успоредни червени черти на теста. Сестрата ми каза , че ще бъда карантиниран за 10 дни и да оаквам обаждане от ХЕИ. Взех резултатът от теста и обратно при личният. Преслуша ме и каза , че дишането е чисто и проблема е само в горната част ,към гърлото, изписа ми антибиотик и витамини и също ми напомни за карантината, като ми изписа и втори антибиотик евентуално да го пия едновременно с първия, ако се наложи. Знам, че бързите тестове не са много надеждни и не мога да кажа със сигурност , дали това е Омикрона или не. Хубавото в случая е, че я няма високата температура или въобще температурата ,като признак, което си е направо цвете. Кашлицата беше основната при мене , която ме мореше, но след третия ден на прием на антибиотика, силата и започна да заглъхва. Та това ,ако е Омикрона го изкарвам сравнително леко. Не съм ваксиниран и не мисля в тази посока, поне засега. Спазвам си карантината и си седя вкъщи, вече я преполвих. Липсва ми вечер единствено домашната ракийка и винце и кенчето"Каменица", ама ще си ги погледам още малко, не е болка за умиране, здравето преди всичко.
Ние се ваксинирахме седмица преди новината за омникром, но в крайна сметка и иначе щяхме да го направим, поради комбинация от фактори и обстоятелства беше правилният момент.
4 та доза не планираме освен ако няма нови фактори които да подтикнат към това.
Ти разбра ли от къде си се заразил?
Мен честно казано не притесняват повече дългосрочните последствия и постковид синдрома. При много от познатите ми които са го изкарали се появяват последствия.
Бързо оздравяване, тя температурата е една от най гадните симптоми на дадена болест. И аз доста се паникьосвам като боледуваме с температура също и кашлицата е дразнеща, но какво да се прави болести ще има. Да си пожелаем да нямаме от нелечимите.Първоначално написано от Jack
Хубавото в случая е, че я няма високата температура или въобще температурата ,като признак, което си е направо цвете. Кашлицата беше основната при мене , която ме мореше, но след третия ден на прием на антибиотика, силата и започна да заглъхва. Та това ,ако е Омикрона го изкарвам сравнително леко. Не съм ваксиниран и не мисля в тази посока, поне засега. Спазвам си карантината и си седя вкъщи, вече я преполвих. Липсва ми вечер единствено домашната ракийка и винце и кенчето"Каменица", ама ще си ги погледам още малко, не е болка за умиране, здравето преди всичко.