Първоначално написано от
Jack
Никой не казва, че Мангъров е бог или най-най големият разбирач и дори и хипотетично да е така, това не означава, че новото правителство трябва обезателно да го назначи за консултант и да го харесва. А защо махнаха новото правителство проф. Кантарджиев и поставиха на негово място доц. Ангел Кунчев. Първият е с по-висока титла и е по -начетен и разбиращ от втория. Защото беше в свитата на бат Бойко и си е един реваншизъм, спрямо предишните управляващи ,като тук не става въпрос за икономика и някакви задкулисни игри , а за здравето на българското население или казано по друг начин извършена бе една политическа рокада, която се осъществи и ще се осъществява и в други сектори, всеки разчита на своите послушници и е нещо нормално, но не и морално, спрямо някои. Аз и друг път съм казвал , че не съм привърженик на Мангъров, но от изгледаното интервю с него, се съгласявам с неговите доводи. Той не отрича ваксинирането, но много правилно отбелязва ,че трябва да има избор, а не притискане при ваксинацията и че това, че си ваксиниран не значи , че не можеш да се разболееш и да разпространяваш болестта. Във връзка с това се сетих за срещата си преди време с един познат , с който се засякохме в една голяма хранителна верига и на въпроса ми защо е без маска, ми отговори , че е ваксиниран, само, че това не го освобождава от носенето на маска.
А относно тази показност при самата ваксинация и то прилагана по цял свят май и копирана и от нашите политически личности, вече се превърна в клише и се цели да се призовава народа да се ваксинира, като се дава личен пример, но ще попитам защо трябва да вярваме на всичко, в което искат да ни убедят, че е реално.
Откъде да сме сигурни , че им поставят истинска ваксина, а не например тетанус и дори и да си поставят наистина ваксина, това си е техният личен избор , никой не ги заставя да го правят или може би не. Мангъров е прав, че не трябва да има разграничение и делене на хората на ваксинирани и не ваксинирани. И какво се получава на практика? Някои ресторантьори и хотелиери с право негодуват, че ги затварят и спират работата им при условие, че 100% от персонала им е ваксиниран и спазват наредбите за прием на посетители, само срещу сертификат. Карат те да се ваксинираш за да може да работиш и след това ти слагат прът в колелата, това не е ли себеотрицание, как да имаш вяра на такива, които сами не си вярват.