Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (2), kypa (21-12-2021)
Ето го https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2116063
Обърни внимание на таблицата и графиките с ефективността под нея.
Като цяло има колкото искаш такива и реално всичките казват едно и също нещо общо взето. За съжаление 70 до 90% ефект спрямо дози и във времето и 70% ваксинация не е достатъчно да се спре рязко пандемията, простата сметка показва, че половината население е податливо на заразата във всеки даден момент.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Добре де, ти поне това не го ли разбра - че и 100% набодени с тези препарати не може да спре заразата. Просто тези препарати не възпрепятстват разпространението на заразата, т.е. не вършат работата, която би трябвало да върши една ваксина.
И си прав и не си. Да няма да спре заразата защото и 10% да се раболеят пак е много. Но това как променя ситуацията с очевидните ползи?
От израел има ново изследване на база последната половин година относно спадащия имунитет на ваксинирани/преболедували, има и статистика за повторно заразените ако на някой му се чете. Но това, което ми беше най-интерсно е че натуалния имунитет е безспортно по-добър, само че силата и на двата спада прекалено рязко в рамките на последните 3 месеца. Примерно броя повторили на 100к е троен 12месеца по-късно спрямо 6 месеца по-късно. Т.е. науталния имунитет е много по-добър, но когато отчитаме разликата по едно и също време. А въпроса тук или проблема, е че дори 3 месеца променят картинката радикално и от тази гледна точка в предвид, че говорим за пандемия продължаваща поне 3 години, какво значение има дали си натурален или не?
Въпросът е дали ОЧЕВИДНИТЕ ползи са съпоставими със СКРИТИТЕ вреди.И си прав и не си. Да няма да спре заразата защото и 10% да се раболеят пак е много. Но това как променя ситуацията с очевидните ползи?
От израел има ново изследване на база последната половин година относно спадащия имунитет на ваксинирани/преболедували, има и статистика за повторно заразените ако на някой му се чете. Но това, което ми беше най-интерсно е че натуалния имунитет е безспортно по-добър, само че силата и на двата спада прекалено рязко в рамките на последните 3 месеца. Примерно броя повторили на 100к е троен 12месеца по-късно спрямо 6 месеца по-късно. Т.е. науталния имунитет е много по-добър, но когато отчитаме разликата по едно и също време. А въпроса тук или проблема, е че дори 3 месеца променят картинката радикално и от тази гледна точка в предвид, че говорим за пандемия продължаваща поне 3 години, какво значение има дали си натурален или не?
Тези попаднах на няколко статии за здравословното състояние на ваксинираните спортисти участвали на олимпиадата, на европейското по футбол и не само за тях - леко притеснителна е информацията - има я из нета, ако ти се занимава да я търсиш. Нямам представа доколко е реална, но някои неща ги дават и по телевизора за разни спортисти със странни сърдечни проблеми. Наблягам на инфото за спортистите, защото при тях има реално проследяване на здравословното им състояние. Мисля, че ти обяснявах, че ако аз се ваксинирам никой не се интересува дали след два месеца ме е тряснал инфаркт или инсулт и дали той има нещо общо с поставените препарати. При спортистите не е точно така и затова там има малко повече инфо.
Сега за ваксинирането - за мен е странен публичния натиск за тази ваксинация, след като от нея няма полза за обществото. Може и да има някаква полза за някои от ваксинираните индивиди, но за обществото като цяло е безполезна, защото не прави нищо за да се ликвидира заразата.
Зашо е така?
Защото тези препарати не формират клетъчен имунитет, което води до това, че не участват във формирането на груповия имунитет. Не допринасят за ограничаване на заразата, защото набодените се заразяват и разпространяват вируса точно толкова, колкото и ненабодените.
От горното произлиза и това, че моята ваксинация примерно е безполезна за обществото и от там нататък си мисля, че е мой личен избор дали да я направя или не и не намирам причина разни хора да се опитват чрез натиск и принуда да ме карат да го направя.
Ако беше по някакъв начин полезна за обществото ваксинацията на отделния индивид, вероятно аз щех да съм сериозен неин привърженик. Обаче при положение, че моята ваксинация евентуално би била полезна (или вредна) само лично за мен, не намирам причина която да налага масовата принуда за ваксинация.
Така е. Никой няма право да ми казва или още по-малко налага да правя с тялото и организма си каквото и да било. Това е нарушение на човешките права. Ако искам ще пуша, ще пия ...ако не искам не. Ако искам ще спортувам, ако не искам не. Това важи и за ваксината. С нищо не застрашавам околните защото вируса не го създавам аз.
А между другото вчера чух някъде, че омикрон бил по-лека версия и уж идвал края на Короната. Което силно ме съмнява, но ... дано е така.
Toва далеч не е така и е невероятно да стигнеш до такъв извод? Бих прочел ако има такова "изследване", в кавички защото подозирам, че иследването ще е някакви догадки. Аз не съм виждал досега ваксиниран да има каквито и да било последствия, което не може да се каже за "излекуван"....минаха 2 години вече, трябва ли да ни казва някой кое е опасно?
Груповия имунитет не е базиран само на това, защото изкуствен и естествен е горе долу същото спрямо разпространението на заразата и в същото време макар естествения да е по-добър то няколко месеца по-добра продължителност не правят значима разлиика в големия мащаб.
С това съм съгласен и аз, само че реално ако болниците са пълни какво друго би предложил? Ако не можеш да стигнеш до болница после кой обвиняваш? Става малко ако може да ми е готино ама и безплатно и като не е безплатно се чудим защо.Ако беше по някакъв начин полезна за обществото ваксинацията на отделния индивид, вероятно аз щех да съм сериозен неин привърженик. Обаче при положение, че моята ваксинация евентуално би била полезна (или вредна) само лично за мен, не намирам причина която да налага масовата принуда за ваксинация.
Все пак ако някой е решил твърдо да се пази или да си пробва късмета то очевидно трябва да има този шанс. Това, което обаче убива тази идея е че хората са неинформирани и на практика неспособни да вземат смислено решение. Света е сложен...
А въпроса дали скритите вреди при една ваксинация, са повече от скритите вреди при едно преболедуване къде стои ?Въпросът е дали ОЧЕВИДНИТЕ ползи са съпоставими със СКРИТИТЕ вреди.
Тези попаднах на няколко статии за здравословното състояние на ваксинираните спортисти участвали на олимпиадата, на европейското по футбол и не само за тях - леко притеснителна е информацията - има я из нета, ако ти се занимава да я търсиш. Нямам представа доколко е реална, но някои неща ги дават и по телевизора за разни спортисти със странни сърдечни проблеми. Наблягам на инфото за спортистите, защото при тях има реално проследяване на здравословното им състояние. Мисля, че ти обяснявах, че ако аз се ваксинирам никой не се интересува дали след два месеца ме е тряснал инфаркт или инсулт и дали той има нещо общо с поставените препарати. При спортистите не е точно така и затова там има малко повече инфо.
Сега за ваксинирането - за мен е странен публичния натиск за тази ваксинация, след като от нея няма полза за обществото. Може и да има някаква полза за някои от ваксинираните индивиди, но за обществото като цяло е безполезна, защото не прави нищо за да се ликвидира заразата.
Зашо е така?
Защото тези препарати не формират клетъчен имунитет, което води до това, че не участват във формирането на груповия имунитет. Не допринасят за ограничаване на заразата, защото набодените се заразяват и разпространяват вируса точно толкова, колкото и ненабодените.
От горното произлиза и това, че моята ваксинация примерно е безполезна за обществото и от там нататък си мисля, че е мой личен избор дали да я направя или не и не намирам причина разни хора да се опитват чрез натиск и принуда да ме карат да го направя.
Ако беше по някакъв начин полезна за обществото ваксинацията на отделния индивид, вероятно аз щех да съм сериозен неин привърженик. Обаче при положение, че моята ваксинация евентуално би била полезна (или вредна) само лично за мен, не намирам причина която да налага масовата принуда за ваксинация.
Не е много трудно, за всеки учил математика да съпостави милионите починали по света от ковид , срещу няколко десетки случая на починали от ваксини.
Не е трудно да се съпостави и 2 до 3 % тромбози при хоспитализирани пациенти с ковид , срещу 1 на 100 000 получил тромбоза при ваксинация. За пост ковид синдром и увреждания след преболедуване на сърце, бъбреци, черен и бял дроб вече знае целия свят . И това са увреждания който се проявяват до няколко месеца при много голям процент от преболеувалите. Нещо не виждаме обаче така масово увреди хора от ваксините .
Докато някъде има статия за ваксинирани спортисти, от целия свят инфо за хиляди умрели на ден - има ли смисъл от съпоставка ?
И докато антиваксърите чакат дългосрочни последствия при ваксините , тям някъде във времето след 10 - 15 години , то такива могат да се появят при преболедували , който очевидно имат с хиляди пъти повече увреждания от ваксинираните , за смъртните случаи да не говорим.
От целия свят данните са че около 95 % от починалите не са ваксинирани. И да има починали ваксинирани, и те болшинството са възрастни и хора с компрометиран имунитет, а точно тези групи тези представляват и болшинството от починалите от ковид по принцип
Ваксините формират клетъчен имунитет и това го потвърждават всички лабораторни изследвания , както и предизвикват образуване на антитела , последното също е доказано лабораторно.
Антиваксърите не казват нищо и за детските ваксини, за който обикновено са "за" , а там как разбраха за техните дългосрочни последствия или дали и там няма тежки метали или отрова, не става ясно.
При всички положение предвид това което наблюдаваме кабинета на Петков го очаква с голяма вероятност провал във ваксинационната кампания. Очевидно колко и хора да измрат, страха от ваксините е по-голям от страха от смъртта и уврежданията от ковид. Но живеем в свят на информация и всеки има право на избор.
Фактите са, че в държавите с голям процент ваксинирани , въпреки големия брой болни смъртните случаи остават процентно много малко. Както и очевидно ние още дълго време ще сме в черната статистика по най-много починали болни .
Със зачестяването на бустерните дози ( а уж в началото ваксината беше всичко) ще заприличаме на този филм https://www.imdb.com/title/tt0238380/. Предполагам, че повечето от вас са го гледали.
Кантарджиев сутринта беше казал нещо от рода, че омикрон щяло да влезе у нас по празниците, а същественото му разпространение щяло да е през месец януари.Кантарджиев за сега няма много издънки, поне на мен ми дава сигурност.Дано края му да не е като другите.