Да, не е добре, че все още нямаме напълно функционално електронно управление.
Особено имайки предвид, че процесът е стартиран още преди почти двайсет години и са опукани над два милиарда лева в тази посока. Определено не говори добре за управляващите ни оттогава досега, поне в този сегмент.
По спомени - твоя любимец беше начело на държавата поне половината от времето?
Време напълно достатъчно да се изведе задачата до някакъв приличен завършек.

Резултатът обаче ти сам го формулира под формата на въпрос.
И предполагам, че сам можеш да си отговориш липсата на e-Gov в чия полза е, имайки предвид кои са ни управлявали в периода.
Относно машинното гласуване - за мен то е само позитив. Не виждам проблем с него. И се радвам, че поне него го наложиха, засега.
Погледни от положителната страна - машинката за гласуване може да се яви достатъчен стимул за някои малцинствени групи, да придобият базова грамотност, отчитайки риска да бъдат пропуснати определени ползи в изборните периоди.
Това е донякъде в кръга на шегата, а сериозното ми мнение е изцяло положително относно машинния вот.
Съвсем не казвам, че е достатъчно, но е стъпка напред.
Дано да се задържи и за в бъдеще.
Кого обслужва - ами изборния процес според мен. Простичко и бързичко е по време на изборния ден, а пести брутално време след това, при обработката на резултатите.
Ако ти имаш друго предположение - сподели и дай аргументи. Само не се излагай да вадиш отново манипулации, машинации и други подобни конспиративни теории, че не е сериозно.
Стоят ми по същият начин, като чипосването с ваксините.

Относно гражданското общество, ако имаш желание - поясни. Не съм сигурен, че те разбирам.
Караме нататък.
Казусът с възпитанието в детето на определена ценностна система, различаваща се в някаква степен от приетите норми за "нормалност", в определено общество, в някакъв период от време, си е сериозен и за мен.
Трябва да се има предвид, че това е процес с доста по-голям хоризонт.
Стъпвайки върху и леко перефразирайки метода на математическата индукция, то би трябвало ние, изграждайки правилен мироглед в нашите деца, да провокираме и създадем предпоставки те да направят същото и с техните деца и така вървейки от частното към общото, чрез създаване правилните настройки на отделните индивиди да се оформят и правилните настройки и на обществото ни.
Представи си оркестър - съвкупност от множество отделни музиканти/инструменти. Един, двама свирещи фалшиво може и да не се чуят от публиката, но повече вече ще са проблем. И се налагат корекции.
Та пак опира до самоосъзнаване и индивидуална работа за всеки от нас.
Борбата трябва да е за всяко човече.
Аз, смея да твърдя - съм си свършил добре работата.
Поне засега индикациите са такива.

Но осторожно ще следя следващата фаза и ще налагам корекции при необходимост ...