Ами заповядайте тук - ти, ... Vici.Само можете да си направите сметка що за хора са тези който завършват Харвард и загърбват всички възможности пред себе си за да се върнат да оправят политиката на България. Или луди или има нещо гнило в цялата работа или да си избият таксите за Харвард които никак не са малко. Та с две думи не е луд този който яде баницата.....
Въобще няма логика да се бъхтиш да завършиш Харвард като после няма да използваш образованието си.
Съберете и други "специалисти" като вас и ни оправете.
Хем държавата ще цъфне, хем вас няма да ви мъчи носталгията.
Хайде, явно вие ни трябвате.![]()
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
jssj (29-10-2021), gambletrade (29-10-2021), Vici (29-10-2021), kypa (30-10-2021)
Благодаря за поканата. Но за съжаление имам слабости, които ме правят негоден за заемане на пост в политическото управление на страната. Имам и достатъчно съвест да си го призная. За разлика от други... Поставянето на думата специалисти в кавички предполага отрицателно мнение за хората към които е насочена, но дали е правилно? Или просто по стар български обичай ще се надсмеем на ония с различното мнение/разбиране/визия/и т.н.? Щото кой е по- разбирач от нас.
Виждаш ли разликата в поведението? Разликата м/у "вас", които, като нямате доводи, с които да се противопоставите на "нас" го обръщате на лични нападки. Само поогледай темите (политическите) и ще видиш - "специалисти", емигранти ... Да виждаш някъде някой от "нас" да използва епитети, колкото и да сме несъглсани с "вас" и вашите тези? На "вас" не ви е необходим някой да ви оправя, щото вие си се самооправяте. И тея дето ви управляват излизат от същите среди и за това ви оправят качествено. Знам, трудно е да преглътнеш когато някой ти сочи слабостите и недостатъците. По лесно е да го "охулиш" набързо, че да се засрами и да млъкне.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (30-10-2021)
Мене носталгия отдавна не ме мъчи. Не знам за съжаление или за щастие е това. Но гледам във форума бая интусиасти са се събрали. Напомня ми това за отминалите години. Как преизпълняваме планове. Как смело градяхме социализма. И в един прекрасен момент се оказва, че всичко е било илюзия. И сега наблюдавам същото. Доста хора виждат и си представят нещо което не съществува и когато мъглата се вдигне ще има много излъгани души. Оказало се всичко, че движението е в обратна посока ама ще бъде малко късно да се поправят грешки и да се сменя курса. Всичко си иска време.А аз нямам време за губене и затова направих моя избор. Надеждата умирала последна дано да е така и при вас в тези трудни времена на пандемия.
Фабриката за илюзии работи в пълна сила.
Последна редакция от ndimitrov73 : 29-10-2021 на 19:08
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Нерегистриран (3), kypa (30-10-2021)
Потвърждавам за употребата на кавичките.Благодаря за поканата. Но за съжаление . ...
Много точно си разбрал тяхното предназначение.
Определено нямам афинитет към подобни типажи.
Разбиращи от абсолютно всичко, можещи абсолютно всичко, имащи категорична позиция по абсолютно всичко, абсолютно винаги и по абсолютно всяко време.
До момента, в който трябва наистина да се свърши нещо. И точно тогава, точно същите тези "специалисти", почват да ти се обясняват, как видиш ли точно тази работа не може да стане, как имало точно еди какви си знайни и незнайни проблеми. Много бързичко си намират някое тихо местенце на завет и кротинко чакат някой да вземе да свърши работата. Пък дори и бил той да не е чак толкова голям "специалист", като тях. После - знаем, изпълзяват си от дупките и почват на нова сметка гръмогласно да раздават акъл и да търсят кусури. На вече свършеното от някой друг. Ни лук яли, ни лук мирисали.
Е, с такива екземплярчета работа не се върши. Няма развитие, няма напредък. И не трябва да им се оставя пространство за паразитиране. Разбирай го както искаш.
За да има резултат, трябва да се приложи определено усилие.
Трябва мозък в главата, можещ да мисли, желание и работа.
Простички са нещата.
Имам доста и приятели и познати навън. Аз също честичко пътувам и имам контакти с немалък спектър от хора.
Никога, ама баш никога, не ми е хрумвало да деля на "нас" и на "вас". Нито пък в някой от избралите пътя си зад пределите на България, съм забелязал подобна деформация.
Надявам се и вие с Димитров, в нормалния си живот да сте читави хора, а този маскарад, който демонстрирате тук, да е предназначен единствено и само за форумното пространство.
Наистина, силно ви го желая.
Непоискан акъл не давам, непоискан акъл не вземам.
Не причинявай на другите нещо, което не би искал да ти причинят на теб.
Последните две изречения са фрии.
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
minkov (29-10-2021), gambletrade (29-10-2021), jssj (29-10-2021), Нерегистриран (3), kypa (30-10-2021), batDancho (31-10-2021)
В петък обикновенно съм до 17Ч, после разпускам.
Те това е сайта. Имат профил и във фейсбукито.
www.chesspuzzle.net
Справихте ли се ? Аз ги решавам най-много до 30-та секунда.
![]()
Последна редакция от jssj : 29-10-2021 на 21:32
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
minkov (29-10-2021), Нерегистриран (3), kypa (30-10-2021), pablo (31-10-2021), Emil Enchev (31-10-2021)
"Никога, ама баш никога, не ми е хрумвало да деля на "нас" и на "вас".
Непоискан акъл не давам, непоискан акъл не вземам.
Не причинявай на другите нещо, което не би искал да ти причинят на теб.
Последните две изречения са фрии."
Противоречиш си г-н Енчев. Защото поканата визираше мен и Димитров поименно, а тук има и други, също така компетентни. Но едиственните споменати сме емигрантите. Та явно ти е хрумнало все пак да ни разделиш... А фрии изреченията ... добри са, но на първото пак противоречиш. Доста мнения (разбирай акъл) си дал, но още в една тема не съм видял изрична покана до теб за коментар. (Е, ако все пак има някое извинявай - признавам, че не съм проверявал специално) Та ще цитирам второто "Не причинявай на другите нещо, което не би искал да причинят на теб."
Ако визираш мен и "отказа" на "поканата" ти с тия излеяния... хм. Знаеш ли, случи се така, че преди много години изхвърлих един партиен функционер от една кола. Аз бях шофьр и правителството ми плащаше да возя един шеф на ..., който пък ме изпрати да возя въпросният на едни "конкурси". Бях млад и като всеки младеж попаднал на такава службица си мислех, че съм хванал бога за рога. Ходех наперен и явно съм давал вид на човек на който може да се вярва, щото не просто бях допуснат, а направо "натикан" в далаверите. След 4 дни в компанията на оня, на 5-тия го савлих на околовръсното и го зарязах там. Бях омерзен от това, което видях и чух за тия 5 дни. Нали знаеш - всички са равни, ама някой са по- равни. Е аз бях от вторите и заради протекциите с които се ползвах не "излетях" от работа. Преместиха ме в друго министерство, намалиха ми малко заплатата, дадоха ми по- гадна кола, получих "предупреждение" но "службицата" ми оцеля. Задържах се още няклко месеца , докато се смени правителството, (както знаеш тагава се сменя всичко, не само началниците). На новото място видях и научих още повече - там беше като разграден двор - който каквото можеше да закачи влачеше - идваше смяна и никой не си правеше илюзията, че ще оцелеят... Та проблема, за който говорех е свързан с морала и депресивни състояния. Щото (ще се повторя - някъде вече го казах) когато разучиш една схема от вътре, после много лесно я забелязваш и разпознаваш. Дълго време имах проблеми сам със себеси и със съвеста си - водих много дълга вътрешна борба - да оглася ли, това, коет знам или да се направя, че всичко е нормално, но скоро започнах да забелязвам следите от схемите. Установих, че се бяха сменили само изпълнителите. Другото си остана същото. Това ме убеди, че не съм човек, който има място в кочината наречена Българска политика. Все ми е тая как ще погледнете на това - като малодушие, лицемерие или каквото още там измислите.
Г-н Енчев, никога не съм твърдял (или може би ще ни удостоиш с доказателства за обратното) , че съм специалист, но доста съм видял и преживял (като в Бедняка милионер), та и "специалист" относно темата не съм.
Гледам ви тука едни силни и вилни, едни раздаващи правосъдие и всяващи страх в всичко живо, било до сега на ръководен пост, като ги плашите с други, ама същите като тях ... Гарван гарвано око не вади. Може да им откъснат някое перце, ама толкоз. Колкото го отнесоха комунистите с идването на Бойко, толкова и той сега ще го отнесе. Вие наистина ли вярвате, че с тия, на които сега се кланяте България ще просперира? Или ви е все тая, стига само да махна Б.Б.?
Не знам умишлено или случайно но си решил да съкратиш това, което казах, когато си ме цитирал, за това пак ще напиша поледното изречение.
По лесно е да го "охулиш" набързо, че да се засрами и да млъкне
Та точно това правиш и ти в момента. Но, г-н Енчев, бих искал да ти напомня, че това тук е място, където свободно даваме мнения по различни теми. И преди да лепиш епитети и етикети погледни в огледалото. Щото от там наднича еди истински "специалит", от тези дето си ги описал. Справка: 18 теми в 9 различни раздела на форума, чийто автор си ти. Вид: Мнения; Потребител: Emil Enchev Total posts found: 10678 - това прави 92,05 мнения на месец. За сравнение при мен - 4 теми в 3 раздела и Вид: Мнения; Потребител: Vici Total posts found: 212, което прави 26,5 мнения на месец. Статистически погледнато, г-н Енчев, в сравнение с теб съм пеленаче "специалист". Тогава май трябва да приема думите ти като комплимент. Да те питам ти какви мерки и действия си предприел? Щото виждам много категорични мнения от теб, ама още не прочетох някъде да си предприел действия...
Така де...После - знаем, изпълзяват си от дупките и почват на нова сметка гръмогласно да раздават акъл и да търсят кусури. На вече свършеното от някой друг. Ни лук яли, ни лук мирисали.
Е, с такива екземплярчета работа не се върши. Няма развитие, няма напредък. И не трябва да им се оставя пространство за паразитиране. Разбирай го както искаш.
Само да ти кажа едно кориозче - Мнооооого , много отдавна, на абитуренският си бал, още млад и зелен, направих голяма глупост. Пожелах си за бъдещето да стана "специалист по всичко"Далече не съм специалист по всичко, но много съм преживял и през много съм минал - къде с попътен вятър, къде с много усилия и бутане, но имам много за разказване на внуците един ден, а този ден дори не е близо...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Добро утро колеги.
Отдаааавна хора та са казали - утрото е по- мъдро от вечерта. И така, аз се връщам сутринта "помъдрял". Връщам се да поднеса извинения на г-н Енчев за горният си пост. Извинявам се за това, че обхванат от гняв заради думите Ви, с които ни приравнявахте на паразити загубих хладнокръвие и си позволих да ви оприлича с "животното", което Вие сам описахте. Искренно съжалявам. Не биваше да падам на едно толкова ниско ниво на дискусии. Но би било добре за в бъдеще Вие, пък и другите, които "не си знаят на устата петъка" да се замислят, преди да дават определения и да "етикетират" някого, само защото има различно мнение и немогат да измислят друг начин "да го поставят на мястото му". Всъщност не мисля това, което казах за Вас. Истината, е че до преди да си позволите това "словоблудство", Ви мислех за един от най- сдържаните и трезвомислещи "писачи" във форума. Осъзнавам реваншисткото си поведение и, че то не кореспондира съвсем с "морализма", който се опитах да демострирам. (Може би и това може да се отнесе към проблемите ми с "политическата кочина" - не мога да преценявам кога е добре да премълча и кога да реагирам. И ще ми се налага често да се извинявам... )
Да, най-добре е човек първо да анализира себе си, да осъзнае статуса си и да се примири, ако не му харесва. След това ако иска да промени нещо, трябва да го направи осъзнато, и добре обмислено, защото вкара ли емоциите, крайния резултат няма да му хареса. Иначе всеки си има своите геройства на младини. Ако започна да разказвам моите, ще замръкнем. Пък бяха и при социализма, а това си беше опасно. Всъщност и сега като ме стегне шапката, ставам на 20г.Осъзнавам реваншисткото си поведение и, че то не кореспондира съвсем с "морализма", който се опитах да демострирам. (Може би и това може да се отнесе към проблемите ми с "политическата кочина" - не мога да преценявам кога е добре да премълча и кога да реагирам. И ще ми се налага често да се извинявам... )
Що се отнася до "кочината", нещата са доста относителни. На някои тя им харесва, други се отвръщават от нея, а трети я създават.И не е така само в политиката. " Кочината" е навсякъде. Единствения начин да избягаш от нея/според мен/, е бягство във знанието - истинското, задълбочено, всеобхватно знание. След това всичко се подрежда, и всички природни закони започват да работят за тебе !!!
пп извинявам се за менторския тон!
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
Emil Enchev (31-10-2021), minkov (31-10-2021), Нерегистриран (1), kypa (15-11-2021)
Първо да уточним с какво е свързано понятието кочина. То е свързано с прасета. Не случайно се използва това понятие. И на кой може да му харесва кочината освен на прасето естествено. А какво е прасето това е най-мръсново и не чисто същество в някой религии и вярвания. Прасето яде всичко без да подбира нищо. И така когато реших да напусна нашата родина аз казах на жена ми една приказка навремето:" Когато живееш в кочина имаш два избора. Единия е да се превърнеш в прасе и да се слееш със стадото и вече нищо да не ти прави впечатление и да не забелязваш различното. Просто да се калиш на воля и да се кефиш колко е приятно да се прасе и че няма нищо по хубаво на света от твоята Копринка и твоята кална локва в която се калиш и живота е прекрасен. И втората опция е да избягаш от кочината и да заживееш не като прасе и да се отърсиш от всичко това. Калища, помии и всички епитети свързани с кочината. Хубаво е когато човек има избор. И аз уважавам избора на всеки. Лошото е когато човек няма избор. Представете си колко хора има по света които нямат този избор. Северна Корея, Беларус и т.н. например. А до няколко десителерия и ние нямахме този избор. Много десиденти дадоха животът си на границата в опит за бягство или в затворите за храна на прасетата. Така, че дерзайте и радвайте на това което имате и помнете, че някой нямаха този късмет да живеят където си поискат. Представете си колко биха се развали да са на ваше място с право на избор. Тъста навремето е ходил много във командировки в чужбина и все го питали едно и също: " Къде е по-добре на запад или тук?" И той им отговарял винаги едно с също " Отговора е много прост, да отворят границите и ще стане ясно. Ако повечето тръгнат на запад от колкото тези които се връщат значи отговора е ясен."Да, най-добре е човек първо да анализира себе си, да осъзнае статуса си и да се примири, ако не му харесва. След това ако иска да промени нещо, трябва да го направи осъзнато, и добре обмислено, защото вкара ли емоциите, крайния резултат няма да му хареса. Иначе всеки си има своите геройства на младини. Ако започна да разказвам моите, ще замръкнем. Пък бяха и при социализма, а това си беше опасно. Всъщност и сега като ме стегне шапката, ставам на 20г.
Що се отнася до "кочината", нещата са доста относителни. На някои тя им харесва, други се отвръщават от нея, а трети я създават.И не е така само в политиката. " Кочината" е навсякъде. Единствения начин да избягаш от нея/според мен/, е бягство във знанието - истинското, задълбочено, всеобхватно знание. След това всичко се подрежда, и всички природни закони започват да работят за тебе !!!
пп извинявам се за менторския тон!
Сполай Ви и със здраве.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
kypa (15-11-2021)
Опитвам се да разбера последните няколко страници с коментари какво общо имат с темата за проекта "Продължаваме промяната", но не намирам нищо общо. Явно или заглавието е сгрешено или аз нищо не разбирам от икономика и политика?