"Губещи" са, защото със 100$, искат да изкарват по 1000$ на месец, или пък с 1000$, поне 5000$-10000$. Ако случайно "вкарат малко математика и статистика" в търговията си, ще стигнат до извода, че дългосрочно резултатът ще е един и същ- занулена сметка.Прекалено се говори за математика и статистика във форекса. Аз поне такива наблюдения имам от малкия си опит в това поприще. Тука е грешката на повечето участници на финансовите пазари. Голяма грешка при това. Затова над 80% са губещи. Търсят някакви статистически зависимости и разчитат на математически сметки. Само че на валутния пазар огромна роля играе психологията. Водещи са алчността, страхът и редица други човешки чувства.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
minkov (11-05-2020), gambletrade (11-05-2020), 100 (11-05-2020), mutsi (11-05-2020), lyubo (11-05-2020), Emil Enchev (11-05-2020), alba (12-05-2020)
Интересно ми е колко от вас биха искали това да им е основния бизнес и препитание ако знаете, че средната месечна печалба не може да бъде над 5%? Колко смятат, че този резулат или потенциал да се вадят пари оправдава примерно 5 години здрава работа и много нерви?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
K_W (11-05-2020), gambletrade (11-05-2020), mutsi (11-05-2020), lyubo (11-05-2020), Emil Enchev (11-05-2020), minkov (11-05-2020), Нерегистриран (1), alba (12-05-2020)
Така поставен въпроса води до друг, какъв капитал ми е нужен, за да са ми достатъчни 5% като месечен доход.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
gambletrade (11-05-2020), 100 (11-05-2020), mutsi (11-05-2020), lyubo (11-05-2020), Нерегистриран (4), Emil Enchev (11-05-2020), minkov (11-05-2020), K_W (12-05-2020), alba (12-05-2020)
Неизказаната част от въпроса предполага човек да си направи точно сметката какъв капитал ще трябва за да си струва, какъв е шанса да отдели този капитал без да са нужни още години и колко е склонен да го загуби. Много лесно трейдинга може да води до следната действителност - 5 години яко труд, нерви и не само, че никой не ти плаща, а ти си плащаш за обучението под формата на загубени акаунти и курсове. И след като изтекат тези години в един момент разбираш, че вероятно ще ти трябват едни 100к за да се осмисли поне малко цялата тая работа спрямо размера на очакваните приходи.
Води и до още ред въпроси, като защо 5% ?
и ако сме ги изминали тия пет години вече, а някои от нас и две, три по-пет години вече, какво да правим ?
А за "тежката работа" дето си я измисляш едва ли е тук при нас. Повечето да сме избягали от самото начало още.
Тези на тепиха (силовите атлети) какво да кажат или онези на полето и в рудника ?
И да си играем на онлайн игри по-пет шест часа не е много лесно ама геймърите, геймат с години и до припадък, че и до смърт понякога и то без доходност.
Emil Enchev (11-05-2020), minkov (11-05-2020), K_W (12-05-2020), Нерегистриран (3), mutsi (12-05-2020), alba (12-05-2020)
Колега, ама те тези въпроси при всеки бизнес който е за твоя сметка стоят. Даже при форекс търговията е малко по-лесно, отколкото при някаква търговия, а да не говорим за някакво производство - вярвай ми - много по-лесно е тук.
Той въпроса е по-скоро Колко човека въобще са склонни да имат собствен бизнес и чак тогава да се обсъжда въпроса дали този бизнес да е форекс търговия или нещо друго.
lyubo (12-05-2020), gambletrade (12-05-2020), K_W (12-05-2020), mutsi (12-05-2020), alba (12-05-2020)
По една случайност работя и на двата фронта и правйки съпоставка мисля, че трейдинга далеч не е по-лесен вариант. "По-лесен" е за тези, които още има в главата си математика и логика, които обещават 10 пъти повече от възможното и все още не знаят защо е грешна тази математика.Колега, ама те тези въпроси при всеки бизнес който е за твоя сметка стоят. Даже при форекс търговията е малко по-лесно, отколкото при някаква търговия, а да не говорим за някакво производство - вярвай ми - много по-лесно е тук.
Той въпроса е по-скоро Колко човека въобще са склонни да имат собствен бизнес и чак тогава да се обсъжда въпроса дали този бизнес да е форекс търговия или нещо друго.
Аз изобщо съм против да се говори колко по-лесно е тук в предвид, че резултатите от проиводството и тези от трейдинга трябва да са сравними на първо място. Иначе аз не правя голяма разлика между тежка работа за психиката и за тялото, и двете могат да бъдат еднакво зле и с еднакво тежки последтвия.
Вероятно ще се окаже, че 99% от всички които продължават да чоплят трейдинга го правят, защото очакват далеч по-голяма доходност от тези 5% и изобщо не си правят сметките какъв акаунт реално ще е необходим. Това не е работата да се хванеш да вадиш 1-2к...
Никога не съм имал успешен период според "реалистичните очаквания". Имам една две занулени реални сметки. Интересите ми са основно в автоматичната търговия и бектестинга. Иначе в началото съм търгувал какви ли не методи на ръка - фигури, вълни, ПА, по индикатори.
Мога да ти кажа защо топкова хора продължават, ясно че една от основните причини е че имат нереалистични очаквания, вждат скъпи коли, големи пари и луксозен начин на живот, от разни инфлуенсъри, който почти винаги е далеч от реалността и второто е човешката психика, трейдинга си прилича с хазарта. Получаването на възнаграждение на случаен принцип е изключително пристрастяващо за човешкият мозък. Паричното изражение не е толкова важно, но има редица научни изследвания от които е видно, че неравномерното получаване на награди е много пристрастяващо и стимулиращо за мозъка. Ако получаваш 1000 лв всеки месец, гарантирано и знаеш, това бързо спира да те стимулира. Ако не знаеш колко ще получиш този месец, може да е 0-50 или 2000 лв в този месец е много по-вълнуващо и пристрастяващо (дори и крайния резултат да е еднакъв)По една случайност работя и на двата фронта и правйки съпоставка мисля, че трейдинга далеч не е по-лесен вариант. "По-лесен" е за тези, които още има в главата си математика и логика, които обещават 10 пъти повече от възможното и все още не знаят защо е грешна тази математика.
Аз изобщо съм против да се говори колко по-лесно е тук в предвид, че резултатите от проиводството и тези от трейдинга трябва да са сравними на първо място. Иначе аз не правя голяма разлика между тежка работа за психиката и за тялото, и двете могат да бъдат еднакво зле и с еднакво тежки последтвия.
Вероятно ще се окаже, че 99% от всички които продължават да чоплят трейдинга го правят, защото очакват далеч по-голяма доходност от тези 5% и изобщо не си правят сметките какъв акаунт реално ще е необходим. Това не е работата да се хванеш да вадиш 1-2к...
Само че аз веднага бих попитала ако имаш достатъчно пари като количество дали си заслужава да се замразяват във форекс сметка? Няма ли да е по-изгодно и по-атрактивно да се вложат в друг вид бизнес? Най-малкото всеки друг бизнес е по-социален. Работиш с хора и ако ти даваш парите значи си им шеф. Определяш правилата и командваш, което е добре за егото. Във валутната търговия колкото и пари да вложиш нямаш думата и на практика си безгласна буква. Все едно парите ти са в банка, но тука има риск да ти фалира брокера или да ти свие парите с някой ловък трик. Не знам за вас, но аз лично никога не бих вложила голяма сума лични средства. Ако ще да са ми паднали от небето. Примерно някакъв джакпот от тотото. Макар, че на практика това е невъзможно, защото в нашето семейство никой не участва в подобни игри.
Нерегистриран (11)