За да не се обиди уважавания от всички @100, ще дам малко повече разяснения. Когато се генерира някаква стратегия на ръка или със StrategyQuant, тя влиза в един списък и там се сравнява с хиляди други стратегии. Сравнението става по много показатели - може би 30 или 40. Самия потребител контролира какви са тези показатели, както и може да им зададе стойности, под които дадена стратегия да се отхвърля. Това означава, че StrategyQuant може да се настрои да генерира такива стратегии, за каквото @100 си мечтае, но това при мене не се случва, защото аз умишлено съм отрязал всички стратегии с малко Expectancy. Дори и да бях ги разрешил, те нямаше да преминат през Robustines тестовете.
@100 в последните си 20 постинга силно теоретизира и спори за неща, които не ги е виждал с очите си. А аз в същото време само това правя и вече точно и ясно знам, че мечтаната от него стратегия няма как да се появи, освен ако по някяква нищожна случайност не нацелим комплект от правила с много висок процент на познаваемост, който да създаде високо ПМО въпреки дребните сделки. Аз обаче това не го вярвам, защото на практика е невъзможно в пазарите да съществуват такива силни зависимости.
Следователно остават само две възможни обяснения - Curve Fitting на някаква стратегия върху малък брой барове в миналото или просто субективизъм на човек, който не си познава дори и собственото Equity. Затова и му поисках стейтмънта - за да го сложим в Quant Analyzer и да видим със собствените си очи има ли основания за хвалби или просто е субективизъм благодарение на незнание.