а иначе това което ти си преброил като 13 вълни не е точно така, ще се опитам да ти го обясня по следният начин....вълните предполагам знаеш са от различни порядъци
Елиът ги е описал по следният начин като това са от най-продължителните до най-краткосрочните:
1. Grand Super Cycle
2. Super Cycle
3. Cycle
4. Primary
5. Intermediate
6. Minor
7. Minute
8. Minuette
9. Subminuette
няма да се впускам в подробности, ще ти дам пример с който се надявам да ме разбераеш...
поствам как се борят според елиът а иначе в следващата картинка се надявам да ме разбереш....
така пояснявам...
всяка от по-големите вълни(1 и 2 сини) на картинката както виждаш има подвълни[(i), (ii) ,(iii) ,(iv) и (v) червени] за 1-синя и [(a), (b), и (c) червени] за 2-синя
като всняка от (i), (ii), (iii), (iv) и (v) и (a), (b) и (c)червени има подвълни i, ii, iii, iv и v(черни) и a, b, и c(черни)
незнам до колко ме разбра от това което съм написал но това което аз разбрам, е че ти броиш всяка една вълна за отделна, обаче по-малките вълни а част от по-големи, а по-големите са част от най-големите и така градация....
ако нещо не съм разбрал съжалявам предварително, кажи за да се опитам да ти поясня
----------
и така като добавка искам да ти кажа, опитай се да си представиш, че всяка от най-малките вълни които съм нарисувал аз, има подвълна например:
за i(черна) представи си че тя има 1,2,3,4 и 5(залени) подвълни и например а(черна), че и тя има А, B и C(зелени)
![]()
надявам се, че ме разбираш...ако ли не кажи, ще се опитам да поясня
----------
надявам се, че от това ще ти стане по-ясно![]()