Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Happy68, поздрави.Имам въпрос към вълновиците. Ей тази формация открай време ми бърка стратегиите. Като се появи, очаквам обрат, а то става обратното.
Uploaded with ImageShack.us
Включвам се с вероятното броене. Все пак движението вече е приключило и е лесно да се номерира сега. Когато се е правила елипсата, трудно би могло да се предвиди точно накъде ще избие цената. Можеше спокойно да "нарисува" 7 вълни за зиг-заг, след което да спре и да продължи нагоре. Може би това, което би ти помогнало в случая е, че структурата на предходното възходящо движение си е 3-ка и няма вид на импулс. Друг е въпроса, че нищо не пречеше, след евентуалната "7-ца"(която в случая щях да броя за зих-заг), движението да си продължи нагоре, като корекция. Друго, което може би щеше да ти помогне е, че дъното на предходната 3-ка беше много близо и имаше голяма вероятност да го пробие и да продължи надолу. Не знам дали ти помага с нещо поста ми. Ако нещо не ти е ясно по моята графика, може да допълна обясненията.
Забележка: Сега ще потърся и другата графика.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
soros, благодаря ти за отговора. Както и другия колега предположи, явно става въпрос за удължени вълни. Това, което си ми обяснил е идеално и достатъчно ясно. Сега горе-долу знам, какво трябва да търся.
Моята логика беше, че такава формация (застъпващи се суингове върху дъно) предполага някаква корекция. Да, ама не, явно.
Очаквам и графиката на петрола.
от моята гледна точка, прекалено точково гледаш на ситуацията ( в елипсата).
в по общ план имаш ситуация (тука не се вижда), както и на чертежа ти има един фрагмент, който си струва входа с къси .... а това надипленото нещо в елипсата е просто нещо си там и има значение само за въображението.![]()
RyMu (24-06-2012)
Бих си позволила следния коментар - когато искаш да помогнеш на някого, не е зле да изходиш от неговата позиция. За теб ситуацията може би е била много елементарна, но аз възприемам случващото се в "ценови модел" - точно изразен. Затова ми е трудно "да усетя" графиката по друг начин. Ако можеш да ми дадеш конкретна идея за формацията като ценови модел, ще съм ти благодарна. Ако не, няма да се разсърдя.от моята гледна точка, прекалено точково гледаш на ситуацията ( в елипсата).
в по общ план имаш ситуация (тука не се вижда), както и на чертежа ти има един фрагмент, който си струва входа с къси .... а това надипленото нещо в елипсата е просто нещо си там и има значение само за въображението.Ако знаеш, къде мога да прочета, пак е помощ.
За червенкото - ами така е, и така само мога да работя. Ако стане, стане, ако не - има и други двойки, позиции и т.н.![]()
Happy68, имах работа, затова се позабавих. Предполагам, че това е графиката, за която питаш. Единственото броене, което виждам на твоята елипса, е лийдинг диагонал за 1-ва от 3-та(или "с"). Не противоречи на правилата на EW. Друг е въпроса, че 1-ва червена за мен е 3-ка, а не 5-ца, т.е. може да се окаже и "а" от нещо си.
soros, благодаря ти за отделеното време. ама честно казано, хич не ми прилича на лийдингтова естествено, не пречи да си е
явно, че няма някакваособена формация, която аз примерно не съм познавала. И това все пак е нещо
аз ще си ги разучавам сега графиките
![]()
Happy68 (22-06-2012)
Напротив, за мен не е елементарно, по скоро е необяснимо.Бих си позволила следния коментар - когато искаш да помогнеш на някого, не е зле да изходиш от неговата позиция. За теб ситуацията може би е била много елементарна, но аз възприемам случващото се в "ценови модел" - точно изразен. Затова ми е трудно "да усетя" графиката по друг начин. Ако можеш да ми дадеш конкретна идея за формацията като ценови модел, ще съм ти благодарна. Ако не, няма да се разсърдя.Ако знаеш, къде мога да прочета, пак е помощ.
За червенкото - ами така е, и така само мога да работя. Ако стане, стане, ако не - има и други двойки, позиции и т.н.Това което ти си обградила, попада в границата на на дистрибуцията и е неприложимо. Вътре в рейнджа всичко случващо се е без значение - там хората въртят пари, а в това време амбулантните търговци си чоплят в носа, гледайки си правила. Това е положението .... за наше съжаление
![]()
RyMu (24-06-2012)
малко със закъснение, ама .... дела и документиНапротив, за мен не е елементарно, по скоро е необяснимо.Това което ти си обградила, попада в границата на на дистрибуцията и е неприложимо. Вътре в рейнджа всичко случващо се е без значение - там хората въртят пари, а в това време амбулантните търговци си чоплят в носа, гледайки си правила. Това е положението .... за наше съжаление
да разбирам ли, че според теб, щом това са дистрибуции, неприложими, вътре в тях всичко е без значение, то тогава е по-добре да се изчака да приключат и тогава да скачам в бездната?