Хепи здравей,
не е задължително да се чака да приключи, но зрялостта на самата ситуация е задължителна, от която произтича и апетита ми към риск.
това, което исках да кажа, че ценовите модели вътре в тях, лично за мен са неприложими с оглед на целите ми и произтичащите от тях маниери.
Иначе скалперите да си влизат колкото си искат - няма лошо - всеки сам си избира атмосферата.
Дистрибуцията, в която попада жълтата елипса аз я виждам по следния начин.
Първа част - класическа АБЦ дистрибуция с несъстоял се пробив.
Втора част - дистрибуция с развита зона.
Прилагам и действията си от него ден, защото колкото си говорим теоретически, практически как изглеждат нещата са от изключително значение, за да се види устойчивостта на мозъка в цялата ситуации.
Гледах и кривата на баланса си - плосък участък - значи устойчивостта си е ОК и след това навирване нагоре, постигнато с унифицирани действия, отново ОК - пиша си 10 за сложност и 10 за изпълнение .... да добавя, аз съм дефанзивен "играч" и действията ми са малко по различни от офанзивните дето гонят по 70-80 успеваемост.
Първия вход с ударения стоп е една позиция - нямаше интрига и от там прецених, че риска е голям и повече позиции не съм отварял.
След това се появи момента с интригата и аз смело започнах да действан, то сега като гледам скрийшота си е направо симфония за очите - настръхвам. Риска мисля, че не беше повече от 25 писа към целевия обем - не е малко, но тука си струваше. Докато в първата ситуация (с ударения стоп) ,не. Имай предвид това не е някакъв точков риск, да изплющя накуп някакъв обем с стоп 25, тука има разгръщане според развитието на ситуацията - доста по различен е моя 25 пипсов риск от риска при офанзивните.
Малко по-надолу можех да вкарам още къси, но прецених, че е по-добре да запазя дълбочината на стопа за сметка на евентуално по-големия размер на печалбата.