Има го и този момент на забатачване, но понякога и стопа е жесток удар по сметката.Краткия отговор е ЗАБАТАЧВАНЕ .... Пиша го от личен опит. По добре да ти изгори стопа. Ако си реша да профуквам сметката - да се профуква.
Другия момент - има си инструменти за хеджиране - опции. Ако преди година за малки суми беше неизгодно заради комисионната, сега няма комисионна /Бенчмарк/ Минималната наистина е за обем 10 000 /0,10- 1 при инстата/.
Аз имах къс Дакс и той ми удари стопа и падна с над 1000. Ако бях хеджирал - т.е. да купя докато се качваше....
сега щях да съм с доста наедряла сметка!![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Тук доста търгуващи има на принципа маржин кол давам стоп не давам.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
A как ще разбереш, че е време да затвориш дългатаДа не стане, така че си заключил загубата ?
![]()
За мен стопа си е най-доброто решение,по добре отрезвяващ шамар............отколкото колец и зяпане отстрани....................
за какво да я влача някаква губеща позиция с дни(по някога и с месеци) и да ми товари маржина и да ми връзва ръцете.........(не че не съм го правилдобре че отдавна спрях)
когато един разумен стоп ме концентрира върху ситуация помагайки ми да си видя грешката и да я поправя....................![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
L1914 (11-10-2014)
Ако практикуваш този начин - трябва да изчакаш и да сложиш стопа на хеджа на нула. След като го удари, да сложи стоп под дъното/върха докъдето е стигнал пазара.Хеджирането има смисъл в доста ситуации. Например - очакват се важни новини и както знаеш тогава често се
получават шипове и в двете посоки! Ти имаш позиция на малка загуба. Защо да я затваряш? Пускаш си една обратна поръчка със същия обем и изчакваш да мине
бурята, за да прецениш коя ще ти е изгодно да затвориш!
Но идва другия момент - виси ли ти такава хеджирана позици по сметката, не мислиш трезво. Пропускаш моменти и .... се едно караш хубава кола, ама си налял некачествен бензин и тя гасне![]()
Точно, но що само към печеливша позиция.Както и добавките вървят само ако си в тренд и то при печеливша позиция , та ти ако не знаеш в какво си и къде си на графика нищо не може те спаси колкото и да добавяш
Ако си в тренд и ти избичи един голям шиш заради някаква тъпа новина в обратна на тренда посока, що да не добавиш -пак казвам гледай този четвъртък дето мина- беше нагледно пособие как може, че и даже трябва да се добави към губеща позиция - имаше го и на евро, и на новозеландец, и на австралиец, че и на иената даже
Реших да скъся Дакса в края на работното му време и бях на малка загуба и не исках да я затворя. Ако можеше да се хеджира щях да го направя.
През нощта надуха Дау и на сутринта отвори Дакс с жесток гап и ме удари марджин кол. (това също е стоп)![]()
Хеджирането щеше да ме спаси и да имам време да размисля. Може би щях да приема и малката загуба, но до марджин кол нямаше да се стигне!![]()
Ама то да търгуваш Дакс при инстата си е чист хазарт, поне гледай графиката при някой друг брокер, щото инстата ти покзава само трейлъри от дакса, истинския филм е съвсем друг.Реших да скъся Дакса в края на работното му време и бях на малка загуба и не исках да я затворя. Ако можеше д асе хеджира щях да го направя.
L1914 (11-10-2014)