А , дали ако се комбинират...това би "усилило"/прецизирало /сигнала....
Ще те затрудни ли много да провериш дали има потвърждаващи сигнали от твоя индикатор...при сигнал от Кукловода...
Ако се страхуваш- не започвай, ако започнеш-не се страхувай! / Чингис Хан/
Парите не могат да ни направят щастливи...... но, пък мнооого се стараят!
Нали ти казвам - той моя рисува идентична картинка с тази на кукловода - аз с него се опитвам да ловя дивергенции по двойките, за същата цел може да се ползва и кукловода, и като се види дивергенция, например да се увеличава обема. Но като входове дава същите като тези на кукловода.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Julian (28-08-2014)
а долар денВсеки от нас има собствен опит и наблюдения от работа с много други индикатори....
колкото по вече индикатори толкова по може да се усложнят нещата и по принцип няма нужда от индикатори които показват едно и също
за мен все пак по подходящ би бил индикатора SS_SupportResistance да се използва и като се видят нивата на съпротива и подкрепа тогава да се реши дали да се вземе сигнала от кукловода
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Julian (28-08-2014)
Сега погледнах кода, за да видя какво точно сочат стрелките..реално се появяват, когато индикаторът пресече 0-та....и реално каква им е идеята?!?
Всъщност разбрах. Това е което коментирахме по-рано. Просто се гледа дали трендът идва примерно от отрицателните, преди да влезе в положителния таргет за вход и обратното...Както си мислихме и както е най-логично... Просто са индикация да следим за положителен (зелена) или отрицателен (червена) таргет за влизане...
Последна редакция от TWizard : 28-08-2014 на 09:19
Добро утро!
Тази сутрин затворих позицията си на долара срещу тренда- даде печалба. Стойността на индикатора беше 14, но не бързам да влизам по основната система. Ще видим довечера или утре вечер
Снощи затворих и позицията на паунда, която бях пуснал по тренда- добра печалба даде. Индикаторът показва само -40 де.
Идеята за треилинг стопа според мен е добра, но трябва много да се тества с нея. Също така нали има стойности, които индикаторът дава за всяка валута. Снощи примерно стойността на канадския долар беше +94 - както имах позиции контра на долара ми се струва логично при подобна стойност да се затвори късата позицията на USD/CAd и да се чака корекция, за да се влезе наново. Трябва да пробвам при стойности примерно над 80 на отделните валута дали този подход няма да е полезен.
това за трейлинг стопа трудно осъществимо според мен тя всяка позиция си движи за себе сиИдеята за треилинг стопа според мен е добра, но трябва много да се тества с нея.
иначе мойта кошница на паунда все още движи добре
Коя идея? На Минков ли или просто да се слага следящ стоп на излезлите на печалба позиции? Или когато стойността на индикатора за дадения инструмент мине някаква стойност, тогава да се пуска следящия стоп?
На ме нлично последната най-много ми допада. Трябва да се тества, така не може да се каже
Тези дни, ако ми остане време, ще се поразровя в експерта, за да добавя тая функция, че и на мен ми се струва доста логична...а и да не губим печалби при изчакването на недоразвитите инструменти...
Един въпрос имам...някъде бяха описали, че кукловодът е на базата на Williams %R.. така ли е наистина? Отделните инструменти тази стойност ли имат и с какъв период или стойността от Williams-a се променя по някакъв начин, за да докарат крайната стойност на инструмента? Че в кода са го направили на ниско ниво, а не използват вградения Уилямс индикатор за изчисленията. Някой гледал ли го е това?
Последна редакция от TWizard : 28-08-2014 на 10:36
Valde (28-08-2014)
Е как да е на ниско ниво - в индикатора съвсем ясно се вижда как се използва уилямс перцент рандже индикатора. По подразбиране се изчислява при период 20 за дневна графика, но може да се променя от настройките.
След вземането на стойноста на уйлямса се правят някакви преобразования от типа +50 - 50 за да се докарат стойностите на кукловода, щото той е от -100 до + 100, а уйлямса е от 0 до -100 като стойност но само това - всичко друго си е натурален уйлямс
----------
А в трейлинг стопа не виждам какъв е проблема, всеки ударен трелинг стоп си е спестена загуба
Аз лично ползвам един скрипт за трейлинг стоп, защото този предлаган от платформата по подразбиране е много плитък и ако тръгнеш да го променяш се губи много време, а скрипта си го настройваш и той си следи, на колкото исакаш на толкова си го пускаш