dobre, виждам че добре се справяте, но след като прочетох цялата тема - ами то винаги е така - пазара е в тренд или рейндж и стратегиите за тренд работят чудесно в тренд, а тези за ерйндж - съответно в рейндж. През др време - загуби
dobre, виждам че добре се справяте, но след като прочетох цялата тема - ами то винаги е така - пазара е в тренд или рейндж и стратегиите за тренд работят чудесно в тренд, а тези за ерйндж - съответно в рейндж. През др време - загуби
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Би трябвало да може, но трябва малко да му се промени кода - мисля точно какво трябва да се промени - в общи линии тръгва да се тества, но като стигне индикатора до стойности за отваряне на позиции и блокира - сега мисля защо блокира
----------
Въобще не проверява стойнота на индикатора - веднъж на ден проверява дали позцията е на загуба, ако е на загуба отваря още позиции в същата посока - според мен при реална търговия този параметър не трябва да се ползва или ако се ползва да е със стойност не повече от 1, защото иначе някоя сътрин ще осъмнеш с 30-40 позиции отворени, което ми се струва, че не е никак разумнода за това отговаря параметъра MaxNumberOfAdditionalBuskets = 0 ако е различен от нулата ще отвори друга кошница ако глобалния тренд тръгне срещу позицията след като провери дали запазеното значение на индикатора е по малко или по голямо от текущото
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ако ще се отварят още позиции в същата посока е по-добре това да става ръчно. Рисковано е и това да се остави в ръцете на робота
Общото между двете кошници - при К2 (защото само той може да се тества на историческа графика) е двойката USD/JPY - ако се пуснат тестове на историческа графика се вижда че при единия индикатор е на печалба, а при другия е на загуба - говоря за период от 3 години.
Другото което забелязах, е че може би трябва да се преработи системата и да се изключи швейцареца и от двете кошници - това защото не в исторически план хич не върви с групата.
----------
Не е много сложен критерия - веднъж на ден проверява позициите и ако са на загуба отваря втора кошница - всъщност в зависимост от зададения параметър при пускането на бота може да отваря и повече от една добавка ако позицията върви на загуба - всеки ден отваря по една до достигане на зададената бройка. Това е - нищо сложно като мисъл.
----------
Евро/иена беше без гап защото гаповете при двете основни валути бяха с еднакъв размер и в различни посоки - нищо ненормално и няма нищо общо с тези експерти. Не винаги е така.
----------
"Фабрично" на К2 е задедано ниво за затваряне на позициите при стойност на идикатора 0 - даже като гледам кода първоначално идеята е била да може да се променя, но после е игнорирана от програмиста. Ако някой има желание, може да се направи така, че да има и там настройка.
Според мен ниво от 10-20 е по-разумно за затваряне на позициите - гледайки го на тестовете с това 0 изпуска част от печалбата.
То не е сложно...но навлизаме по този начин в доста опасна зона.....Не е много сложен критерия - веднъж на ден проверява позициите и ако са на загуба отваря втора кошница - всъщност в зависимост от зададения параметър при пускането на бота може да отваря и повече от една добавка ако позицията върви на загуба - всеки ден отваря по една до достигане на зададената бройка. Това е - нищо сложно като мисъл.
Имаш предвид ,някакъв мартингейл...може би....
И аз нещо такова имах предвид по-горе...ама трябва да сме много внимателни и много сигурни ако го решим да го правим на Реал...
Има много мартингейл стратегии....
Последната която гледах /онзи ден/ беше Ilan....
Общото между всички е че ,всички са високорискови ,високодоходни ... и в един момент всички стопяват сметката ....
Лекарството при тях е ...периодично да се теглят теглят средствата и да се започва отначало/ извинявайте че , казвам неща ,които сигурно повечето знаете ....но важни са идеите/
Така че, ако има такава зависимост,............... при отварянето на втората кошница ,наистина можем да ползваме тази идея....
Така е ....но важното /според мен/ е че, групата последва долара ....а не еврото.....това го казвам за да се опитаме да се ориентираме коя е водещата двойка в кошницата...Евро/иена беше без гап защото гаповете при двете основни валути бяха с еднакъв размер и в различни посоки - нищо ненормално и няма нищо общо с тези експерти. Не винаги е така.
УУУУ.... това "0"...ми се струва много ниско/високо.... аз говоря за 30/40.....ти за 10/20......може да го поекспериментираме... и да потърсим оптимална стойност за всяка кошница....."Фабрично" на К2 е задедано ниво за затваряне на позициите при стойност на идикатора 0 - даже като гледам кода първоначално идеята е била да може да се променя, но после е игнорирана от програмиста. Ако някой има желание, може да се направи така, че да има и там настройка.
Според мен ниво от 10-20 е по-разумно за затваряне на позициите - гледайки го на тестовете с това 0 изпуска част от печалбата.
----------
Е... ако успеем да направим "две в едно" и да успеем да ги обединим....ще си бъде постижение....
Благодаря че, се отзова....
Ако излезе някакъв проблем с който не може да се справим...ще те потърся...пак , ако нямаш нищо против
Ако ти е интересно.....
Добре дошъл!.
----------
Какво става с позициите ви по Йената....
Аз ги пуснах на демото в петък.....по показания на индика
Май индика сработи пак.....
Въпреки че , гап-а беше срещу нас.... нещата се връщат в правилната посока....
За сега вече съм на нула....
Ако се страхуваш- не започвай, ако започнеш-не се страхувай! / Чингис Хан/
Парите не могат да ни направят щастливи...... но, пък мнооого се стараят!
')ле;лееее що заост е тпова ???? ти можеше поне 50тина доларчета да направиш ако го беше разделил![]()
Нищо де....
Той пазара е тук...
Важното е да му фанем цаката ...преди той да ни е видял сметката...
Нали за това я подхванах тази тема...
Системата сработва....
Това е важното
Сега остава да я доизпилим...щото има моменти когато тръгва наопъки.
както казах - рейнджовата ще работи при рейндж, а трендовата при трендТова всеки може да го каже, проблема е д асе определи кога какво е и какво се задава
Това за двата бота ..кой кога да търгува ...са прозренията ни от събота и неделя....
А иначе до сега си търгувам ръчно по показания на индика....
И в петък той беше на -72 /май/....на йената..... ама е имало и по-ниски стойности.... и за това ме достраша да вляза на реала....ако днес тръгнеше да пада..../ т.е да пада йената/....... още и стигнеше някъде там щях да вляза на реала....ръчно...
ти на демо ли го тестваш ??? Аз си мислех че сте го пуснали вече на бонусаркатаЯвно още няма необходимото доверие
Това което ми прави впечатление като гледам двойките на йената дневна.....почти всички са достигнали до сериозни нива на съпротива...
За такива потвърждения говоря да търсим...при отварянето на някоя кошница...
Спомням си че една от добрите ми търговии беше такава ....сигнал от индика ...подкрепен от ЕМА100 и дъно на ценови канал....
----------
Нали ти казах.... търгувам на реал ...пък сега се мъчим да сглобим бот... с изчистени условия и прецизиран....