а аз нищо не разбрах освен бя бля и бля стига с тия форексови термини пишете на чист български че и ние новобранците да ви разберем![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Такааа.... до тук.... изяснихме си някой важни неща.....
Според мен..../ не го приемайте за меродавно.... давайте ваши виждания и предложения....това ще е ценното....заедно да се опитаме да изчистим нещата.../
Първо- Подхода си заслужава внимание.....
Второ.... Единият експерт е подходящ за "трендов" пазар.....Вторият за "рейнджов".../ За да не се бъркаме предлагам да ги кръстим К1/за трендовия/ и К2 / К-Мод- този който контри/
Трето....Всички двойки в групите следват основните си ,водещи двойки....
За кошницата на USD..... EUR/USD
За JPY..... USD/JPY...-/ тук според мен това е водещата двойка а, не EUR/JPY...както е при К1.....ако някой има друго виждане ...да казва..но ще помоля да е
аргументирано./....това са наблюденията ми и мисля че, и гапа при отварянето нощес го потвърждава....
За GBP....GBP/USD
Трето : Точките за вход и изход при К1 ...нямаме забележки./за сега/ ...но може да се поизследват
Четвърто : Входът при К2 е над и под +/- 80 но, може да се поизледва за всяка кошница ...надежден изход /според мен/ ...диапазона: +/- 30...40 Доста примамливо е да ги оставим да се доразвият до противоположното 80 ..... ама оправдан ли е риска.... може да помислим....
Не ми се изясни по какъв критерий при губещи сделки, К2 отваря втората кошница..../ не сме го коментирали/...някой спомена че било за "екзотика".../май saxsten/
но, не е лошо да го доизясним...
Какво ще кажета за идеята при сработил К2 и достигнати стойности за затваряне /30..40/..... при затваряне на К2 , да отваря К1 с насрещни позиции....Така може да стане една "тъкачница" и единия от двата бота винаги да работи....Заслужава ли си, идеята да се изследва на хистори...
И последно....ама най-важно/според мен/.....какви допълнителни критерии може да измислим за отваряне на позиции.... туй е дето ме тормози най-много още от началото.....
Хайдееее.....давайте акъл....пък току виж ако ги решим всички тези проблеми, сме се напили всички заедно...
...
P.S. Горното заприлича май, на протокол от заседание на Борда на Директорите....ама ако свърши работа....майната му....
----------
Кое не ти е ясно Дени.....казвай конкретно...питай....не се заяждам.....
Пък ще помагаме /до колкото можем/.....
А, ако искаш да ти е полезен форума тук....ще трябва да навлезеш полека в терминологията и жаргона , ш'тоту и ти ако кажеш на баба си:" Бабо ако си постна селфиту у фейса , ш' ъ м'ъ лайкнеш ли?"
Само ш'ти кажи :" К'о речи?"
Не се заяждам....Извинявай ако звуча назидателно![]()
Последна редакция от Julian : 25-08-2014 на 08:04
Ако се страхуваш- не започвай, ако започнеш-не се страхувай! / Чингис Хан/
Парите не могат да ни направят щастливи...... но, пък мнооого се стараят!
jivko78 (25-08-2014)
Да ще трябва ако се пускат на реална сметка експертите да се съобрази дали на дневна пазара е тренд или рейнджВторо.... Единият експерт е подходящ за "трендов" пазар.....Вторият за "рейнджов".../ За да не се бъркаме предлагам да ги кръстим К1/за трендовия/ и К2 / К-Мод- този който контри/
и от там кой експерт да се ползва![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
а защо разработчика е дал в оригинала си като водеща евройената дали има някъде обяснение ще трябва да проверимЗа JPY..... USD/JPY...-/ тук според мен това е водещата двойка а, не EUR/JPY...както е при К1.....ако някой има друго виждане ...да казва..но ще помоля да е
снощи забодох основния експерт К1 на демо
Не знам !
И аз това се чудя!
Направи ми впечатление още като го инсталирах....
Отдавна наблюдавам групата...
Снощния гап е при EUR/USD....
Цялата кошница на йената послушно подскочи ,следвайки долара.... само EUR/JPY....отвори без гап....
Това са ми разсъжденията....
Ако се страхуваш- не започвай, ако започнеш-не се страхувай! / Чингис Хан/
Парите не могат да ни направят щастливи...... но, пък мнооого се стараят!
Общото между двете кошници - при К2 (защото само той може да се тества на историческа графика) е двойката USD/JPY - ако се пуснат тестове на историческа графика се вижда че при единия индикатор е на печалба, а при другия е на загуба - говоря за период от 3 години.
Другото което забелязах, е че може би трябва да се преработи системата и да се изключи швейцареца и от двете кошници - това защото не в исторически план хич не върви с групата.
----------
Не е много сложен критерия - веднъж на ден проверява позициите и ако са на загуба отваря втора кошница - всъщност в зависимост от зададения параметър при пускането на бота може да отваря и повече от една добавка ако позицията върви на загуба - всеки ден отваря по една до достигане на зададената бройка. Това е - нищо сложно като мисъл.Не ми се изясни по какъв критерий при губещи сделки, К2 отваря втората кошница..../ не сме го коментирали/...някой спомена че било за "екзотика".../май saxsten/
----------
Евро/иена беше без гап защото гаповете при двете основни валути бяха с еднакъв размер и в различни посоки - нищо ненормално и няма нищо общо с тези експерти. Не винаги е така.Цялата кошница на йената послушно подскочи ,следвайки долара.... само EUR/JPY....отвори без гап....
----------
"Фабрично" на К2 е задедано ниво за затваряне на позициите при стойност на идикатора 0 - даже като гледам кода първоначално идеята е била да може да се променя, но после е игнорирана от програмиста. Ако някой има желание, може да се направи така, че да има и там настройка.Какво ще кажета за идеята при сработил К2 и достигнати стойности за затваряне /30..40/..... при затваряне на К2 , да отваря К1 с насрещни позиции....Така може да стане една "тъкачница" и единия от двата бота винаги да работи....Заслужава ли си, идеята да се изследва на хистори...
Според мен ниво от 10-20 е по-разумно за затваряне на позициите - гледайки го на тестовете с това 0 изпуска част от печалбата.
Julian (25-08-2014)
Оказа се , че К2 можем да го тествам и за кошницата на доалра така ли? Довечера ще пробвам. А за другият индикатор К1 може ли да се тества някак?
да за това отговаря параметъра MaxNumberOfAdditionalBuskets = 0 ако е различен от нулата ще отвори друга кошница ако глобалния тренд тръгне срещу позицията след като провери дали запазеното значение на индикатора е по малко или по голямо от текущотоНе е много сложен критерия - веднъж на ден проверява позициите и ако са на загуба отваря втора кошница - всъщност в зависимост от зададения параметър при пускането на бота може да отваря и повече от една добавка ако позицията върви на загуба - всеки ден отваря по една до достигане на зададената бройка. Това е - нищо сложно като мисъл.
Това за К2 ли? Аз очаквах да са значително по-добри. Както каза колегата последните 2 години фундамента повлия много на йената. Довечера ще прегледам подробно, ако имам проблем с пускането ще ти пиша на личн ода ми кажеш как става. Но другия експерт, който търгува по тренда - той може ли да се тества някак?