Грешката е на хората, дето са си мислили, че там парите са на сигурно място - ако бяха на сигурно мяасто въобще няма да има нужда от този фонд - напротив - мастото е крайно несигурно - не само в тази банка, а въобще в която и да е банка.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
защото сме скачени съдове и косвено и ти ще го духаш, аз съм" за" да се върнат парите на фирмите в пълния им размер без лихвите, но лицата с над 100К да пият една студен вода, и чак ако остане нещо след ликвидацията или продажбата да им се изплати горницата над 100 К , но в размера на каквото е останало след продажбата. Пък за банките, ако спреш да гледаш на тях като на единични търговски дружества, а като на обща система веднага ще ти отпаднат куп от въпросите , да не говорим за мултиплицирането на финансовия ресурс, пък тогава ептен ще спреш да задаваш подобни въпроси "защо трябва да се застава на национално ниво зад банковата система?".anonimen komardjia
и големия въпрос е защо с нашите пари трябва да плащаме на някой от който не сме взели 1 лев едно кафе да пием
това е пълно безумие да гарантираме минусите на частни търговски дружества, да вземем 2-3 млрд заем държавен, който ние с данъците ще го плащаме , за да ги дадем на някой от който не сме получили нищо
и аз имам минуси във форекса, морално е някой да ми ги покрие , човешко е, щом било морално депозантите да им платим депозитите
този закон е пълна малоумщина
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
и да искаш и да не искаш като ти вдигнат данъците искаш или не и ти ще си платиш като всички нас нема да те отмине не бой секойто е за да си вади пари от собствения джоб, но от моя джоб без мое съгласие не съм изобщо за
друг да решава мойте пари за какво да се харчат не съм изобщо съгласен, аз не съм отишал на никой да взема парите му от джоба и да ги харча, за да ми бърка в моя на общо основание
чист комунизъм, по-зле даже чиста диктатура , къде е пазарния принцип![]()
Гаранционния фонд се формира чрез вноски на банките.Всяка банка прави задължителна встъпителна вноска от 1% от уставния капитал,но не по-малко от 100к лефа.......
и ежегодни вноски от 0.5% от общия годишен привлечен ресурс по влоговете............
освен това и печалбите от инвестираните средства от фонда......от закупуване на акции,печалби от лихви по депозити,падежи от закупени ДЦК ...........
с данъците нищо не е толкоз сигурно колкот изглеждаикономическата структура на Европейския съюз предоставя изключително много методи за спестявания на плащания от тоз род, които прогресивно нарастват с размера на дължимите данъци
![]()
ти още малко ще кажеш че плащаш и данъци на държавата, стига бе Дизеле, хич не ти вярвамкойто е за да си вади пари от собствения джоб, но от моя джоб без мое съгласие не съм изобщо за
друг да решава мойте пари за какво да се харчат не съм изобщо съгласен, аз не съм отишал на никой да взема парите му от джоба и да ги харча, за да ми бърка в моя на общо основание
чист комунизъм, по-зле даже чиста диктатура , къде е пазарния принцип
гледай сега ти си 84 набор а аз 74 и съм видя какво значи да рухва една система (няма банки , няма манки, и по дюшека парите си губеха стойноста, ттъгваш да купуваш долари, но долара се дига ти докато стигнеш до опашката за долари) и знам какви са последствията, много по големи са загубите от 4-5 милиарда, да не говорим че народа тогаз изрева сълзи достатъчни да напълнят язовир като Цанков камък.
masta (27-07-2014)
Това не трябва да става! Ако се върнат парите на фирмите в пълен размер, това ще означава, че и при следващата източна банка ще стане. Какъв е смисъла тогава от фалит на банка, ако няма губещи ..... да накажем управителя по Наказателен кодекс. Е добре, тоя ще го накажем, щего върнем от Виена и директно в затвора. А другите дето ще фалират банки .... ако не отидат във Виена, а в Южна Африка .... от там как ще ги върнем. Има си закони и тези закони, трябва да се спазват, а не да се изменят според ситуациятазащото сме скачени съдове и косвено и ти ще го духаш, аз съм" за" да се върнат парите на фирмите в пълния им размер без лихвите, но лицата с над 100К да пият една студен вода, и чак ако остане нещо след ликвидацията или продажбата да им се изплати горницата над 100 К ,
masta (27-07-2014)
каква агония не мога да разбера, и кое е неефективно например в МБАЛ "Света Марина", по спомен мисля че е с положителен резултат, но в един момент ще бъде с отрицателен защото държавата не си е свършила нейната работа по надзора на банките. Кой от двата субекта стопански не е ефективен МБАЛ "Св.МАрина" или КТБ,,, зацепваш ли въпроса ми или не..... така не ефективните субекти стават два, като "св.марина" зорлем става не ефективна.ами как да неплащам, 20% ДДС отивам да пия кафе чука на апарата, веднага държавата прибира 20%, минавам през магазина пак 20% ме брулят
трябва да рухне и да изчезне, това е пазарен принцип неефективните системи се ликвидират и на тяхно място се появяват ефективни такива, пазарния принцип е железен , но не се прилага изкуствено се поддържат неефективни системи, които последиците ще са че ще унищожат цялата система на монополна пазарна икономика, в която няма нищо пазарно освен името
щом нещо е неефективно, то е обречено да изчезне, просто изкуствено поддържане удължава живота му с агония за цялата система, вместо бързо премахване и изграждане на новото
Риска в банковата система се контролира от поделение към БНБ. Банката не ЕООД с капитал 2 лефа. Има купища изисквания към банките, които трябва да се следят от орган към БНБ. Не сме в дивия запад, по което време е писан същия този учебник с 10%, все пак а сме 21 век някъде в Европа. БНБ не си е свършила работата, това е. БНБ има доста лостове за да спре образуването на подобни дупки, докато навремето е било нормално 10 алкохолика с 10 куци коня да спират дилижанса с парите на банките за да ги обират.... в случая с източването на КТБ е намесена държавата, ако не си разбрал, тука не става въпрос за рисково потребителско кредитиране на катун циганин за покупка на кастофони и плоски тиливизури.банките са неефективни, но и боницата също тъй като не си е управлявала достатъчно риска, примерно всички пари си държи в една банка, или голям процент от парите си държи в една банка, над 10% от парите в една банка си е сериозен риск според учебниците по икономика
управлението на риска куца и на банката и на болницата
Така е..............най-големия проблем го създаде Искров,като шеф на БНБ не каза веднага ......ще действаме според закона и край............Това не трябва да става! Ако се върнат парите на фирмите в пълен размер, това ще означава, че и при следващата източна банка ще стане. Какъв е смисъла тогава от фалит на банка, ако няма губещи ..... да накажем управителя по Наказателен кодекс. Е добре, тоя ще го накажем, щего върнем от Виена и директно в затвора. А другите дето ще фалират банки .... ако не отидат във Виена, а в Южна Африка .... от там как ще ги върнем. Има си закони и тези закони, трябва да се спазват, а не да се изменят според ситуацията
а той излезе и си изми ръцете като каза,че БНБ си е свършило работата на ход сега са политиците(цитирам по памет).........и започнаха сценарии и какви ли не версии да се градят....а закон си има и той е категоричен .....сега от чисто финансов и вероятно криминален,проблема ще се превърне в политически с непредсказуем край.....