Ок

Трябват ми няколко минути, за да го направя и ще го постна

----------
gbpusd- Предполагам, че се интересуваш от малките фреймове, така че големите в момента няма да ги коментирам.
На Н4 възходящото движение има завършен вид("а","в" и "с", като "с" си е прилична петица)
Но на Н1 в започналото низходящо движение не се наблюдава някакъв хубав и ясен импулс с посока надолу, така че може да се окаже някаква корекция на последната възходяща петица(вж"с"). Ако пазарът избере този сценарий, то се очаква нов връх и дългите ти са добре.
От друга страна възходящото движение с начало 23.04. не успя да направи нов връх, не се наблюдават и 5-ци с посока нагоре, което не е добре за дългите.
От 17.04. насам пазарът прави по-ниски върхове и по-ниски дъна, това си е "намек" за обръщане на тренда, а на D1 се наблюдава сериозна дивергенция между цената и RSI, което си е признак за изтощаване на тренда.
На М15 съм отбелязал няколко нива. Ако цената преодолее 1.6820, не е зле да задържиш дългите, защото вероятно ще отиде до 1.6829, а от там върхът е близо.
Но ако преодолее 1.6789, бъди внимателен и готов да се изнесеш от дългите, защото посоката ще е по-скоро надолу, отколкото нагоре. Лично аз бих го изтъргувал по този начин, т.е. при пробив нагоре, бих се оглеждал за вход за дълги и при пробив надолу бих се оглеждал за къси, като предпочитанията ми са за тях.